ΓΕΥΣΗ

Ως πότε παλικάρια θα ζούμε χωρίς Πίτα Time;

Ένα από τα ιστορικότερα σουβλατζίδικα στη Βούλα παραμένει κλειστό, κάτι παραπάνω από έναν μήνα. Ήρθε το τέλος;

Το Πίτα Time δεν έχει ανθρώπους να στέκονται αδιάφοροι απέναντι σε ένα σουβλάκι του. Έχει φανατικούς θαυμαστές αλλά και πολλούς που δεν το θέλουν το σουβλάκι του. Αυτό το κείμενο όμως απευθύνεται στους πρώτους, σε όλους εμάς που ανδρωθήκαμε με τον γύρο κοτόπουλο του, που εμμένουμε στα χοιρινά καλαμάκια του όσο ατσούμπαλα κι αν είναι, που η μόνη σως που τρώμε είναι αυτή πάνω στις πατάτες του, που τιμάμε ακόμα κι εκείνη την τούρτα γενεθλίων που έχει για σαλάτα του σεφ. Οι haters μπορείτε να χαίρεστε όσο θέλετε με την απουσία του Πίτα Time. Αλλά θα γυρίσει, πού θα πάει;

Ήταν ένα ποδοσφαιρικό βράδυ του Σεπτέμβρη που στρίβοντας στο φανάρι του Ασκληπιείου είδα τα φώτα σβηστά. Οι γύροι δεν γύριζαν, οι μπύρες δεν έρεαν, οι πίτες δεν ψήνονταν. Στο κλασικό παράθυρο των παραγγελιών, έξω από τα πράσινα πατζούρια κρεμόταν μια επιγραφή η οποία έλεγε: “Σύντομα σε νέες ιδιώκτητες εγκαταστάσεις”. Η πρώτη σκέψη ήταν ‘πώς είναι δυνατόν να φτιάχνεις μια τόσο σημαντική ταμπέλα για την επιχείρησή σου και να είναι ανορθόγραφη. Η δεύτερη σκέψη ήταν πιο σημαντική και διερευνητική. Τι σημαίνει νέες εγκαταστάσεις; Πού; Πότε; Θέλουμε απαντήσεις διάολε.

Απαντήσεις δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα. Η ταμπέλα δεν βρίσκεται πλέον στη θέση της και στο 2108953111 ακούς μια συμπαθητική φωνή να σου κάνει πατ πατ λέγοντας ότι ο αριθμός που καλείς δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή. θα ήθελα πάρα πολύ να της πω ότι αντιστοιχεί όμως σε μερικές εκατοντάδες αναμνήσεις οι οποίες συνοδεύονται από δύο πίτα γύρο κοτόπουλο χωρίς καρότο με κρεμμύδι και μία πατάτα μαγιό. Το Πίτα Time με τάιζε όταν δεν είχα αρχίσει να μαγειρεύω, το Πίτα Time ήταν εκεί σε κάθε μάζωξη για μπάλα, σε κάθε βραδιά ταινίας, σε κάθε απόγευμα μετά από μπάνιο.

Την εποχή της άνθησης του σουβλακιού και ειδικά του καλαμακιού, το Πίτα Time έμεινε λίγο πίσω. Ήρθαν νέοι παίκτες, με πολλές φορές ποιοτικότερες επιλογές. Αλλά από τους παλιούς της Βούλας, το μόνο που στάθηκε στους χαλεπούς καιρούς, το μόνο που κράτησε τον κόσμο του ζεστό ήταν το Πίτα Time. Και τα τελευταία δύο χρόνια που οι επιχειρήσεις αυτές στη Βούλα και τη Γλυφάδα τριπλασιάστηκαν, το Πίτα Time δεν πτοήθηκε, έχοντας τον κόσμο του πιστό.

Για αυτόν τον πικάντικο γύρο κοτόπουλο, για το πολύ καλό ψήσιμο σε όλα τα κρεατικά του, για τις πολύ μεγάλες μερίδες του, για το γεγονός ότι οι άνθρωποι εκεί ήταν πλέον μέλη της κοινωνίας μας και όχι κάποιοι random τύποι που θα συναντήσεις μόνο μια φορά το μήνα στην πόρτα σου. Το Πίτα Time ήταν κάποτε ο νέος της υπόθεσης για τη Βούλα. Με τον καιρό έγινε ο παλιός αν όχι ο ξεπερασμένος.

Για κάποιους όμως από εμάς είναι ο ένας και μοναδικός. Όπου κι αν είσαι Πίτα Time, γύρνα πίσω στο λαό σου.