16 λόγοι για να πας στο Παλαιό Φάληρο

Καλό κρέας, αυθεντικά ιταλικά εστιατόρια, επικά burgers και λαχταριστά γλυκά είναι μερικά από όσα κάνουν το Φάληρο ιδανικό προορισμό για μια έξοδο. Βέβαια, δεν είναι μόνο το φαγητό. Στην παρακάτω λίστα θα βρεις συγκεντρωμένες όλες τις προτάσεις του Nou-Pou για όσα πραγματικά αξίζει να κάνεις στο Παλαιό Φάληρο.

Alpino

Με ιστορία 47 χρόνων, το ιταλικό εστιατόριο της Παραλιακής είναι ένα από τα πιο εμβληματικά στα νότια προάστια. Πιστοποιημένο με την σφραγίδα ποιότητας Ospitalità Italiana του Ιταλικού Επιμελητηρίου, το Alpino Cucina Italiana εγγυάται γνήσιες ιταλικές γεύσεις και ιδιαίτερη προσοχή στο σέρβις και την παρουσίαση. Ανάμεσα στα πιάτα για τα οποία φημίζεται είναι σίγουρα η Carbonara (με αβγό, πανσέτα και πεκορίνο), η pasta Tartufo (με κρέμα μαύρης τρούφας, mascarpone και σάλτσα βουτύρου αρωματισμένη με φασκόμηλο), και η ιταλική πίτσα του με τη λεπτή και τραγανή ζύμη – αν και υπάρχει η επιλογή να διαλέξεις επίσης την αφράτη. Από τα υψηλής ποιότητας κρέατα ξεχωρίζει η εντυπωσιακή Bistecca alla Fiorentina που προτείνεται για δύο άτομα και σερβίρεται με spaghetti aglio e olio και σαλάτα ρόκα –παρμεζάνα. Για το τέλος, το τιραμισού που φτιάχνεται μπροστά σου αποτελεί σίγουρα μια μοναδική εμπειρία. Θα δεις τη μαρέγκα να χτυπιέται, τα μπισκότα να μαρινάρονται σε amaretto και φρεσκοψημένο καφέ, και τελικά το γλυκό να στήνεται μπροστά σου, με δύο στρώσεις από μπισκότα και κρέμα τιραμισού και μια βροχή από κακάο. Ολόφρεσκο, σπιτικό και εθιστικά απολαυστικό, έχει κερδίσει ακόμα και τον Ιταλό Πρέσβη!

Το Μικιό

Μικιό αλλά μερακλήδικο, το φιλόξενο μεζεδοπωλείο της οδού Αγίου Αλεξάνδρου φέρνει κρητικές γεύσεις, συνήθειες και νοστιμάδα στο Παλαιό Φάληρο.

Οι ιδιοκτήτες Πέτρος και Ελίζα σε υποδέχονται στο Μικιό σε ένα άκρως φιλικό και ζεστό κλίμα, σερβίροντας καθημερινά (εκτός Δευτέρας) μεζέδες με τα πιο εκλεκτά τοπικά προϊόντα, ερχόμενα απευθείας από την Κρήτη. Υπέροχη κι αυθεντική σφακιανή πίτα -αλμυρή, ή γλυκιά με κρητικό μέλι, ανάλογα με τα γούστα-, μυρωδάτη σπιτική μαραθόπιτα, σκιουφιχτά μακαρόνια με παραδοσιακή στάκα και ξυνομυζήθρα, λαχταριστό απάκι  -χορινό και κοτόπουλο-, σύγκλινο και χωριάτικο λουκάνικο Ρεθύμνου, ό,τι κι αν επιλέξεις φέρει την υπογραφή του νησιού. Θα τα συνοδέψεις με εξαιρετική τσικουδιά (που παίρνει άριστα στο τεστ της επόμενης μέρας), λευκό κρασί και μαρουβά, το κόκκινο παλαιωμένο κρητικό κρασί, ή με την νεοαφιχθείσα και ήδη αγαπημένη Χανιώτικη φρέσκια βαρελίσια Μπύρα Χάρμα. Χάρμα οφθαλμών θα είναι και ο λογαριασμός, καθώς κατά μέσο όρο θα είναι στα 15 ευρώ ανά άτομο, με μεζέδες και ποτό.

Zuccherino

Τα ζαχαροπλαστεία Zuccherino αποτελούν πια σταθερή αξία για ποιοτικό και πραγματικά νόστιμο γλυκό και παγωτό. Με ιστορία 30 χρόνων αλλά και με συνεχή διάθεση για ανανέωση τόσο σε ό,τι αφορά τον κατάλογο όσο και στον χώρο των ζαχαροπλαστείων, η οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1988 από την οδό Πρωτέως μετρά σήμερα τέσσερα καταστήματα (δύο στο Παλαιό Φάληρο, ένα στη Νέα Σμύρνη και ένα στο Μοναστηράκι) που, χάρη στον μοντέρνο και family friendly χαρακτήρα τους, έχουν γίνει αγαπημένα στέκια για κάθε ώρα της ημέρας.

Τα γλυκά και τα παγωτά των Zuccherino φτιάχνονται καθημερινά στα εργαστήρια των καταστημάτων, με ποιοτικές πρώτες ύλες και τις πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής. Στις λαχταριστές βιτρίνες του θα βρεις αγαπημένα γλυκά (όπως το ακαταμάχητο προφιτερόλ ή το επικό banoffee του) αλλά και πολλές σύγχρονες προτάσεις και εποχιακές γεύσεις που εμπλουτίζουν κάθε φορά τον κατάλογο – και σε κάνουν να μην ξέρεις τι να πρωτοπαραγγείλεις. Δοκίμασε την κολασμένη σοκολατόσουπα (σούπα ζεστής σοκολάτας με κομμάτια σοκολατένιου brownies), το παγωτό κάστανο ή το εντυπωσιακό Ruby Ice Bomb: Φαντάσου μια μπάλα φτιαγμένη από σοκολάτα ruby στην καρδιά της οποίας βρίσκεται ένα φοντάν αυθεντικής κουβερτούρας Μαγαδασκάρης που μπορείς να συνδυάσεις με ό,τι γεύση παγωτού επιθυμείς. Όλη αυτή η υπερπαραγωγή συνοδεύεται από ζεστή σοκολάτα που λιώνει το κέλυφος της σοκολατένιας μπάλας και σερβίρεται με φρούτα του δάσους. Και είναι πράγματι όσο καλό ακούγεται!

Zuccherino Παλαιό Φαληρο

– Αγ. Αλεξάνδρου & Ναϊάδων, Τηλ: 21 0983 0049

– Πρωτέως & Σειρήνων 48, Τηλ: 21 0983 0869

https://www.zuccherino.gr/

https://www.facebook.com/zuccherino.gr/

https://www.instagram.com/zuccherino.gr/

Σχολή χορού dance drops

​Στην dance drops, τη σχολή χορού στην οδό Ζαΐμη 21 στο Παλαιό Φάληρο θα αφιερώσεις στον εαυτό σου τον χρόνο που του αξίζει. 

Έχοντας αναλάβει τη διεύθυνση της σχολής από τον Ιούνιο του 2019, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη μητέρα της, Χριστίνα Σουμή, η Ηλεάνα Μπάλλα ανοίγει ένα νέο, ανανεωμένο κεφάλαιο σε μια ιστορία που γράφεται από το 1976.Μετά την ριζική ανακαίνιση και μετονομασία της σχολής σε dance drops, η όλη φρεσκάδα και ανανέωση μεταφέρεται και στο πρόγραμμα της σχολής. Νέα και παλαιά μαθήματα, όλα τους αγκαλιάζουν τον κύκλο της ζωής, καθώς απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Κι όταν λέμε ολες, εννοούμε ακόμα και σε εκείνους που δεν έχουν καν γεννηθεί! Prenatal Yoga για τις μέλλουσες μαμάδες, Baby Yoga για τα μωράκια μαζί με τις μαμάδες, αλλά και πολλά παιδικά προγράμματα, όπως Μουσικοκινητική Αγωγή, Μπαλέτο, Σύγχρονος χορός, Break Dance, Capoeira και θεατρικό παιχνίδι, διδάσκονται από καταξιωμένους δασκάλους που σέβονται τον μαθητή, σωματικά και ψυχικά. Στα προγράμματα ενηλίκων θα διαλέξεις ανάμεσα σε μπαλέτο, Graham, σύγχρονο, TRX, Yoga, Aerial Yoga, Pilates, Aυτοσχεδιασμός, African Dance, Bungee Dance, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες της ψυχής και του κορμιού σου.

Stalati

Με σεβασμό στην κλασική ψαροφαγία και με μικρές πινελιές από την πιο σύγχρονη εκδοχή της, το Stalati φέρνει στο πιάτο σου τους θησαυρούς της θάλασσας. Η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου παραμένει σταθερά το ψάρι ψημένο σε κρούστα από αλάτι (εξού και το όνομα Stalati) που επιτρέπει στο ψάρι να κρατάει όλους τους χυμούς του, όμως θα γευθείς πολλά ακόμη εκλεκτά πιάτα, πάντα βασισμένα στην εποχικότητα. Ετοιμάζουν, μεταξύ άλλων, πολύ ωραίο καρπάτσιο, μπαρμπούνι, χτένια που «παντρεύουν» τη γεύση τους με καπνιστή λούζα, γεμιστό καλαμάρι με χόρτα εποχής και φέτα, φρέσκο χέλι Μεσολογγίου με τεριγιάκι σως και, σύμφωνα με τους πελάτες του, μία από τις ανώτερες ταραμοσαλάτες που θα βρεις την πρωτεύουσα. Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις την ψαρόσουπά τους, σκέτο βάλσαμο. Αν προσθέσεις στην εξίσωση ότι κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ ετοιμάζουν ένα ελκυστικό και προσιτό εορταστικό μενού (33 ευρώ/άτομο), αλλά και ότι παρασκευάζουν δικό τους ψωμί, γλυκά, τουρσί, πίκλες, πάστα μαρινάτα και καπνιστά ψάρια, τότε σίγουρα ξέρεις ότι θα σε προσέξουν. Εξάλλου, το κυνήγι της πιο ποιοτικής πρώτης ύλης είναι καθημερινό κι αέναο.

Το Stalati λειτουργεί ουσιαστικά ως fish market που κάθε μέρα βρίσκεις νέα φρέσκα ψάρια και άλλα θαλασσινά καλούδια και μεζέδες, τόσο κλασικά όσο και πιο δυσεύρετα. Κι όλα αυτά σε ένα προσεγμένο περιβάλλον με ενδιαφέρον ηχητικό background με jazz και soul μουσικές επιλογές, κλασική μουσική και κινηματογραφικά soundtrack. Τα αποστάγματα μεγάλης γκάμας από όλη την Ελλάδα και η ψαγμένη λίστα κρασιών του ολοκληρώνουν εξαιρετικά το γεύμα.

Napolitivο

Η γαστρονομική φιλοσοφία της Ιταλίας «ζωντανεύει» δεξιοτεχνικά στο Napolitivο στη Μαρίνα Φλοίσβου. Eδώ θα απολαύσεις χειροποίητα ναπολιτάνικα ζυμάρια, δροσερά aperitivi και brunch εμπνευσμένο από τις ιταλικές γεύσεις, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία των νοτίων Προαστίων, δίπλα στη θάλασσα.

Πρώτη δοκιμή, αυτή της αυθεντικής Pizza Margherita (με πιστοποίηση από το Associazione Verace Pizza Napoletana-AVPN). Ψήνεται στον «μαγικό» ξυλόφουρνο από τη Νάπολη, φτιαγμένο με τούβλα από το Βεζούβιο και βγάζει μέσα σε 60-90 δευτερόλεπτα την πίτσα των ονείρων σου. Πέρα από τις πίτσες του, το all day pizza aperitivo bar σε χορταίνει αλά ιταλικά με σαλάτες κι εκλεκτά πιάτα ζυμαρικών. Οι πλούσιες επιλογές ικανοποιούν ακόμα κι εσένα που αρκείσαι σε ένα απεριτίφ, τσιμπώντας κάτι ελαφρύ. Για εκείνους που ξεκινούν τη μέρα τους δυναμικά, το Νapolitivo ετοιμάζει ένα ιταλικά εμπνευσμένο brunch, το “il Brunch Italiano”, που σερβίρεται καθημερινά έως τις 13:00. Παραδοσιακά Uova al Forno, αυγά ψημένα στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο με αυθεντική σάλτσα Napoletana, πεκορίνο, πιπεριές, κολοκύθι, κόλιανδρο και chili που συνοδεύονται με φρεσκοψημένο ψωμί, Scrambled Eggs, open panini και Pancakes σε δύο κολασμένες εκδοχές, συνοδεύονται με καφέ από τους έμπειρους baristas.

Κυρ Αρίστος

Ήταν άνοιξη του 2013 όταν ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος και η σύζυγός του, Δέσποινα Χατζηκωσταρά, άλλαξαν τους κανόνες της εστίασης στο Παλαιό Φάληρο. Διάλεξαν μια γειτονιά όπου μέχρι πρότινος δεν υπήρχε ούτε ένα εστιατόριο και άρχισαν εκεί να δημιουργούν μια πιάτσα που, έξι χρόνια αργότερα, είναι μια από τις πιο ζωντανές της περιοχής. Σήμερα, ο κυρ-Αρίστος σερβίρει το παραδοσιακό πεντανόστιμο κεμπάπ του και άλλα μερακλίδικα εδέσματα, ενώ ο κόσμος κάνει ουρές για ένα τραπέζι. Βέβαια, αφού καθίσεις στο τραπέζι είναι που ξεκινάνε τα δύσκολα: Τα διλήμματα πολλά και η επιλογή δύσκολη. Για ξεκίνημα να πάρεις παστουρμαδόπιτα που γίνεται με συνταγή της Δέσποινας και με δικό τους παστουρμά ή φρεσκοκομμένες πατάτες με αβγά; Στη συνέχεια, να παραγγείλεις κασερλί κεμπάπ με λιωμένο τυρί παντού ή σουτζούκι-παστουρμά; Όσο για τα τυλιχτά του, αυτά δεν έχουν πατάτες ενώ από σως θα βρεις μόνο ελληνικές γεύσεις, δηλαδή  παραδοσιακή κόκκινη σάλτσα, γιαούρτι και τζατζίκι. Αυθεντικό τυλιχτό σουβλάκι δηλαδή

Αρίστος Special

Μπαίνοντας στον «Αρίστο Special» στην οδό Ζησιμοπούλου (ακριβώς απέναντι από τον Κυρ-Αρίστο), θα μεταφερθείς αυτομάτως σε μια άλλη εποχή. Τη ρετρό διακόσμηση συμπληρώνουν κάδρα με φωτογραφίες του Αριστοτέλη Ωνάση, μία βιτρίνα αφιερωμένη στα αντικείμενα που αγαπούσε και οι ξύλινες καρέκλες με τα ονόματα των ανθρώπων της ζωής του γραμμένα πάνω τους. Φυσικά, μετά τις πρώτες εντυπώσεις, σειρά σε ένα εστιατόριο έχει ο κατάλογος και, τελικά, το φαγητό. Σε αυτόν τον τομέα αποκλείεται να φύγεις παραπονεμένος από τον Αρίστο Special. Θα ξεκινήσεις με ορεκτικά όπως η παστουρμαδόπιτα (συνταγή της κυρίας Δέσποινας, που έχει κρατήσει από τη γιαγιά της), θα συνεχίσεις με σαλάτες όπως η «Special» σε σχήμα τούρτας (με φρέσκα λαχανικά, τριμμένη ντομάτα, ξηρούς καρπούς  και κρέμα τυριού). Και μετά θα φτάσεις -επιτέλους- στα κυρίως. Εκτός από το κεμπάπ του «Κυρ Αρίστου», εδώ θα βρεις επίσης χοιρινές tomahawk (που σερβίρονται σε ξύλο και «παίρνουν φωτιά» μπροστά σου), μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες, t-bone, rib eye και πικάνια. Για τους πολύ ψαγμένους, πάντως, ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος προτείνει παϊδάκια προβατίνας ή αρνιού γάλακτος, που σερβίρονται πάνω σε μια μικρή ψησταριά, ώστε να διατηρούνται ζεστά και απολαυστικά όλη την ώρα.

TenPlus Hair Services

Αν θέλετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας  και να αφεθείτε στα χέρια επαγγελματιών, τότε στο TenPlus στην Αγίου Αλεξάνδρου, είστε στο σωστό μέρος. Γιατί το προσωπικό του TenPlus αποτελείται από πιστοποιημένους έμπειρους  και πάντα ενημερωμένους επαγγελματίες κομμωτές.   

Θέλετε ένα ιδιαίτερο χτένισμα γι’ αυτά τα Χριστούγεννα; Οι ειδικοί του TenPlus συμβουλεύουν: «Φέτος τις γιορτές η τάση θέλει φυσικά και ελεύθερα χτενίσματα τα οποία μπορούν να γίνουν πιο επίσημα για το ρεβεγιόν με ένα αξεσουάρ μαλλιών ή με ένα χαλαρό, ανάλαφρο σινιόν». Μήπως χρειάζεστε μία χρωματική ανανέωση ενόψει εορτών αλλά και νέας χρονιάς; Όπως μας προτείνουν οι εξειδικευμένοι colorists του TenPlus «τον χειμώνα φέρνουμε τα μαλλιά μας σε πιο ζεστές αποχρώσεις. Τις γιορτές μπορούμε να επιλέξουμε πιο έντονα χρώματα όπως κόκκινα ή χάλκινα με ένα είδος μπαλαγιάζ όπου οι αποστάσεις της καλυπτικότητας είναι πιο απαλές». Αν πάλι θέλετε ένα κούρεμα που θα σας φτιάξει την διάθεση και θα σας ανανεώσει οι hairstylists του TenPlus φέτος ανεβάζουν τα μήκη στα κουρέματα: «Καρέ γεωμετρικά και φιλαριστά, pixiecut και ασύμμετρα, θηλυκά κοντά είναι τάση». Κλείστε ραντεβού τώρα!

Da Bruno

To βέρο ιταλιάνικο στέκι της οδού Αγίου Αλεξάνδρου 46 αποτελεί ένα από τα ελάχιστα πιστοποιημένα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας.
Τα παραδοσιακά υλικά που έρχονται απευθείας από τη γειτονική χώρα, «μπλέκονται» μαγικά, εδώ και 35 χρόνια, δημιουργώντας περίπου 300 πιάτα με ιταλική υπογραφή. Φρέσκα σπιτικά τoρτελίνια, ταλιατέλες, ραβιόλια και άλλα χειροποίητα (& όχι μόνο) ζυμαρικά, εκλεκτά κρέατα, ψάρια, καθώς και υλικά που ανανεώνονται ανάλογα με την εποχικότητα, δίνοντας την τελική γευστική σπιρτάδα στα πιάτα (όπως η λευκή τρούφα που πρωταγωνιστεί φέτος τα Χριστούγεννα). Το γεύμα ολοκληρώνεται με το κατάλληλο κρασί από την κάβα του Da Bruno, όπου φιγουράρουν 85 ετικέτες επιλεγμένων ιταλικών κι ελληνικών κρασιών, αλλά και κάποια aperitivi. Κάτι ξέρουν οι πελάτες που επέλεγαν την τρατορία ως φοιτητές και πλέον την επισκέπτονται μαζί με τα παιδιά τους.

Sin Burger Bar

Το Sin Burger Bar έχει γίνει εδώ και έξι χρόνια σημείο αναφοράς για τους Φαληριώτες. Τις καθημερινές έρχονται μετά το γραφείο για καλό φαγητό και ιδιαίτερα cocktails, τα Σαββατοκύριακα καταλήγουν στο family friendly Sin μετά τη βόλτα για ψώνια ή τον περίπατο στην παραλία και, όταν δεν έχουν διάθεση να βγουν έξω, παραγγέλνουν το αγαπημένο τους burger στο σπίτι.  Αν θες τη γνώμη μας, παράγγειλε το California Burger, με μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, cheddar, guacamole, iceberg και tomato relish. Ή φτιάξε ένα δικό σου, ακολουθώντας τη διαδικασία του Bulid Up. Πάντως, εκτός από τα μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά (κλασικό ή Black Angus), στο Sin θα βρεις πολλές ακόμα επιλογές: Με μπιφτέκι γαλοπούλας, με κοτόπουλο πανέ, ακόμα και με ψάρι, ενώ για τους vegetarians η απόλυτη πρόταση είναι το Veggie Burger.  Για γλυκό, πάρε οπωσδήποτε το κολασμένο Brookies. Μια μίξη από brownies και cookies που ψήνεται σε πήλινο τη στιγμή της παραγγελίας και σερβίρεται με σως καραμέλας και σοκολάτας αλλά και παγωτό βανίλια. Ακόμα και αυτή η επική περιγραφή, μάλλον το αδικεί. Προτείνεται (όπως και όλα τα γλυκά του Sin) για δύο άτομα.

Villa Grigio 46

Το aperitivo e vino bar της οδό Αγίου Αλεξάνδρου σε υποδέχεται με ιταλική φινέτσα στο γοητευτικό περιβάλλον μιας μονοκατοικίας του 1935. Είτε καθίσεις στην προσεγμένη σάλα του, είτε στον εσωτερικό καταπράσινο κήπο του, θα μπεις σε ιταλικό mood απολαμβάνοντας το aperitivo σου. Aperol Spritz σε διάφορες εκδοχές, μια εκλεκτή λίστα με (πάνω από 70) κρασιά από ιταλικούς και ελληνικούς αμπελώνες, κλασικά κοκτέιλ, signature επιλογές και κοκτέιλ εμπνευσμένα από την Ιταλία, όλα τους συνοδεύονται από φινετσάτα ιταλικά fingerfood σε στιλ μπουφέ, χωρίς χρέωση, από τις 18.00 μέχρι τις 21.00. Παρμεζάνα, καπνιστή μοτσαρέλα, ψωμάκια, αλλαντικά, mini μπρουσκέτες και φρέσκα panini προσφέρονται για τσιμπολόγημα, ακολουθώντας την αγαπημένη ιταλική συνήθεια. Τα Χριστούγεννα εισβάλλουν δυναμικά στο Villa Grigio 46 με άκρως γιορτινά κοκτέιλ και ανάλογη διακόσμηση.

Τις Κυριακές από τις 11 το πρωί μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι στρώνεται brunch μπουφές, κάθε φορά με διαφορετική θεματική. Με 12 ευρώ το άτομο θα πιεις τον γαλλικό καφέ σου και θα γεμίσεις το πιάτο σου με εκλεκτά πιάτα -εμπνευσμένα από το εκάστοτε κόνσεπτ- που κάποιες φορές ξεφεύγουν από τα ιταλικά σύνορα. Ετοιμάσου για κρητικό, ισπανικό, vegan brunch και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Τα live «έκπληξη» της τελευταίας στιγμής δεν λείπουν από το πρόγραμμα.

Ψιψίνα

Η Ψιψίνα άνοιξε το 2013. Δημιουργήθηκε από τον Παναγιώτη Γιαννακόπουλο και τη σύζυγό του, Δέσποινα Χατζηκωσταρά, η οποία έστησε ολόκληρη την κουζίνα, βάζοντας πολύ μεράκι και πολλές από τις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς της.

Εδώ οι μεζέδες είναι κάτι παραπάνω από ένα ορεκτικό. Είναι ολόκληρη η ουσία της ψαροφαγίας. Σαγανάκι γαρίδας, λακέρδα γνήσια με ξερό κρεμμύδι και λαδολέμονο, καπνιστό σκουμπρί με καρέ ψιλοκομμένης ντομάτας, κρεμμύδι και μαϊντανό,  λαβράκι μαρινάτο με βλαστούς κρίταμου και άρωμα μοσχολέμονου – η λίστα δεν έχει τελειωμό  και είναι απίστευτα δελεαστική. Μην ξεχάσεις βέβαια να παραγγείλεις και τα κλασικά ορεκτικά, όπως η φάβα Σαντορίνης με κάππαρη και ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή τα χειροποίητα ντολμαδάκια της κυρίας Δέσποινας. Όσο για το ψάρι, ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, γιος ψαρά ο ίδιος, ξέρει σίγουρα όλα τα μυστικά του. Στην Ψιψίνα τα ψάρια έρχονται από τη Μυτιλήνη και άλλα νησιά της Ελλάδας και μπορείς να τα απολαύσεις στο τηγάνι ή στη σχάρα αλλά εμείς σου προτείνουμε το ψάρι που ψήνεται στον φούρνο σε κρούστα από αλάτι.

Ταβέρνα Μπάμπης

Στη συνείδηση των καλοφαγάδων η κλασική ταβέρνα του Μπάμπη κατέχει ξεχωριστή θέση, αφού εδώ και 52 χρόνια ταΐζει γενιές και γενιές με αυθεντικές νοστιμιές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.

Mε σήμα κατατεθέν τα ξακουστά μπιφτέκια του και ορόσημο την ποιότητα, ο κατάλογος περιλαμβάνει ζουμερά και καλοψημένα φρέσκα κρέατα, σπιτικά ορεκτικά και γλυκά αλλά και θαλασσινά. Αν ρωτήσεις έναν θαμώνα του «Μπάμπη», θα σου πει πως όσο καλός είναι στο κρέας άλλο τόσο διαπρέπει και στο ψάρι. Μια δοκιμή στο σουβλάκι σολωμού, τα μπακαλιαράκια με σκορδαλιά και στα υπόλοιπα καλούδια που μυρίζουν θάλασσα, πείθουν και τον πιο απαιτητικό. Εδώ τα ραντεβού με τη γεύση κλείνονται μεσημέρι και βράδυ, ενώ ειδικότερα το Σάββατο ολοκληρώνονται με live ορχήστρα που απογειώνει την ήδη παρεΐστικη διάθεση μετά τις 21:00. Όσο για τον χώρο, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως αποπνέει απλότητα και οικειότητα, μακριά από κάθε επιτήδευση. Σα στο σπίτι μας λοιπόν, αλλά και με τη δυνατότητα παράδοσης κατ’ οίκον ή online παραγγελίας (και με χρήση POS στην πόρτα μας).

TGI Fridays™

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αγαπάμε τα TGI Fridays™ στη Μαρίνα Φλοίσβου, όμως την περίοδο των Χριστουγέννων, το «ζούμε» μαζί τους λιγάκι παραπάνω. Φέτος, υπόσχονται μια εορταστική περίοδο με Holiday Treats, τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους στις 17 Δεκεμβρίου, επετειακή μπίρα και Χριστουγεννιάτικα events.

Δεν υπάρχει καλύτερη αρχή για το γεύμα σου από την ζεστή Christmas Pumpkin Soup, μια κρεμώδη σούπα κολοκύθας αρωματισμένη με μαντζουράνα, η οποία γαρνίρεται με βελούδινο sour cream. Το Merry Turkey Roll είναι η εορταστική άφιξη που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της γαλοπούλας με μια παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής: ρολό γαλοπούλας σιγομαγειρεμένο στο φούρνο με σάλτσα μανιταριών, ζουμερό και λαχταριστό, γαρνιρισμένο με τραγανό prosciutto και φουντούκια, σερβίρεται με πουρέ γλυκοπατάτας. Ένα θεϊκό χέρι πρέπει να δημιούργησε το Santa’s Strip Pepper Steak με σως πιπεριού, πουρέ γλυκοπατάτας και λαχανικά γλασαρισμένα με μέλι, δεν εξηγείται αλλιώς η τόση νοστιμιά του. Το Holly Jolly Red Velvet Cake, το αφράτο red velvet cake με στρώσεις από κρεμώδες τυρί και σαντιγί για γαρνίρισμα, είναι το τέλος που ονειρευόσουν. Στον κατάλογο θα βρεις και την επετειακή μπίρα Fridays™ Red (που παράγεται στο ΑΘΗΝΕΟ, αποκλειστικά για τα TGI Fridays™). Lager (βυθοζύμη), κεχριμπαρένια, κοκκινωπή και θολή, ταιριάζει άψογα με τα Holiday Treats.

Οι εκπλήξεις και τα events συνεχίζονται με DJ Sets, live bands και live σαξόφωνο, face painting και πολλά περισσότερα που θα δεις αναλυτικά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο www.fridays.gr.

Ακάκιος

Πηγή έμπνευσης για τον Ακάκιο ήταν η Μονή Μυλοποτάμου και η κουζίνα του πατέρα Επιφάνιου. Πράγματι, το ύφος του Ακάκιου παραπέμπει σε μοναστήρι. Ακόμη και οι σερβιτόροι είναι ντυμένοι σαν μαθητευόμενοι μοναχοί. Όσο για τον κατάλογο, ο Ακάκιος δεν είναι ένα ιταλικό μαγαζί. Είναι ένα μαγαζί ελληνικότατο. Με μαμαδίστικες συνταγές και παραδοσιακές γεύσεις. Εδώ δεν θα βρεις παρμεζάνα, αλλά πεκορίνο Αμφιλοχίας, ενώ τα υπόλοιπα υλικά προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Κατίκι από το Δομοκό, παπαρδέλες από την Ανδρίτσαινα, καπνιστό χοιρινό από τα Τρίκαλα. Από την τεράστια λίστα με τα ζυμαρικά ξεχωρίζουν η Πεκορινάδα (τα φρεσκοβρασμένα μακαρόνια ανακατεύονται μέσα σε ένα ολόκληρο κεφάλι τυρί πεκορίνο πριν σερβιριστούν αρωματικά και λαχταριστά στο πιάτο σου) αλλά και το αγαπημένο μικρών και μεγάλων: τα μακαρόνια με κιμά (με συνταγή της Δέσποινας που έχει κρατήσει από τη γιαγιά της). Επίσης, στον Ακάκιο θα φας πίτσες που δεν έχεις δοκιμάσει πουθενά αλλού, όπως η πίτσα Ιμάμ με ψητή μελιτζάνα, η Καισαρείας με φέτες παστουρμά, η πίτσα με Κιμά και η πίτσα γιαουρτλού με τυρί, σουτζούκι και στο κέντρο πρόβιο γιαούρτι περιχυμένο με σάλτσα ντομάτας και σουμάκ.