Οι παιδότοποι των νοτίων που αξίζει να επισκεφτείς

Παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού, τεράστια πολύχρωμα φουσκωτά, εκπαιδευτική ρομποτική, μαθήματα μαγειρικής, θεατρική yoga, δημιουργική απασχόληση, τραγούδι και φυσικά, ατελείωτα πάρτυ. Εντοπίσαμε όλους εκείνους τους χώρους στα νότια προάστια που φροντίζουν - ο καθένας με τον τρόπο του- τη διασκέδαση, τη γνώση και την κοινωνικοποίηση του παιδιού σου, όσο εσύ απολαμβάνεις ήσυχος τον καφέ σου λίγο πιο πέρα.

Share this

Happy Hours 4 Kids

Το Happy Hours 4 Kids προσφέρει ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες στους μικρούς του φίλους. Παιδιά από 2 έως 10 ετών επισκέπτονται καθημερινά το κέντρο φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που τους προσφέρουν διασκέδαση και γνώση. Από τις 10.00  έως τις 20.00 οι γονείς μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους, είτε ακολουθώντας το πρόγραμμα του Happy Hours 4 Kids καθημερινά, είτε ως λύση στις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του χρόνου, όπως για παράδειγμα σε επίσημες αργίες ή σε περιπτώσεις που τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Η μελέτη δημοτικού έχει προστεθεί στο ανανεωμένο πρόγραμμά τους.

Ένα νέο, καινοτόμο εργαστήρι, που κάνει επίσημη “πρεμιέρα” για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Πρόκειται για τη θεατρική yoga που συνδυάζει θεατρικό παιχνίδι, yoga και μουσική, δίνοντας πολλαπλά ερεθίσματα στα παιδιά. Τα θεματικά party έχουν την τιμητική τους, όπου τα παιδιά  συμμετέχουν σε δραστηριότητες οργανωμένες από τις παιδαγωγούς. Από παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού και πάσης φύσεως κατασκευές, μέχρι ατελείωτο χορό, το σίγουρο είναι ότι θα διασκεδάσουν και θα γελάσουν με την ψυχή τους. Ο χώρος διατίθεται προς ενοικίαση για party, εκδηλώσεις, σεμινάρια και διαμορφώνεται ανάλογα με την περίσταση.

Coffee & Play

Στον σύγχρονο και ζεστό παιδότοπο στο Παλαιό Φάληρο ξέρουν πολύ καλά όλα εκείνα που κάνουν ένα παιδί χαρούμενο. Σταθερή αδυναμία, τα πάρτυ (γενεθλίων, βαπτίσεων) τα οποία πραγματοποιούνται στην ειδική αίθουσα του πάνω ορόφου. Ανάρπαστα γίνονται και τα θεματικά πάρτυ: Από το διαδραστικό ‘Surviror’, μέχρι το make up πάρτυ μόνο για κορίτσια, ή το karaoke disco πάρτυ, οι μικροί επισκέπτες διασκεδάζουν με την ψυχή τους και απολαμβάνουν χειροποίητα φαγητά όπως πίτσες, χαμπουργκεράκια, και παιδικά μενού. Την χειροποίητη κουζίνα, τον καφέ, ή κάποιο ρόφημα θα δοκιμάσουν και οι γονείς, χαλαρώνοντας στο σαλόνι και την κλειστή βεράντα του Coffee & Play.

Παράλληλα, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή λειτουργεί ένα διαφορετικό “εργαστήριο” καλλιτεχνικών, το kids art Coffee & Play, όπου, μαζί με μια νηπιαγωγό, τα παιδιά κάνουν κατασκευές και πάσης φύσεως χειροτεχνίες, αναπτύσσοντας τη φαντασία και τις δημιουργικές τους ικανότητες. Δεν τελειώσαμε. Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και events, για να μην βαριέστε ποτέ. Σύγχρονες και ασφαλείς παιχνιδοκατασκευές, φουσκωτά και άλλα παιχνίδια συμπληρώνουν τις επιλογές της ατελείωτης παιδικής διασκέδασης.

Dreamhouse Lounge Café & Kids Club

Το όνειρο κάθε γονιού που θέλει να απολαύσει τον καφέ του σε ένα όμορφο και ζεστό lounge café όσο το παιδί του απασχολείται δημιουργικά σε απόσταση αναπνοής, ακούει στο όνομα Dreamhouse Lounge Café & Kids Club.  Oι παιδαγωγοί του εναλλακτικού παιδότοπου της Νέας Σμύρνης αναλαμβάνουν καθημερινά τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών έως 10 ετών, με κατασκευές, πειράματα και πολλά ομαδικά παιχνίδια τα οποία παρέχουν πολλαπλά οφέλη τόσο για την ανάπτυξη και τον χαρακτήρα τους όσο και τη φαντασία τους, τη στιγμή που χαλαρώνεις σε ένα άνετο περιβάλλον με ωραία μουσική. Χωρίς πρόσθετες χρεώσεις και “μικρά γράμματα” για τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν, οι γονείς πληρώνουν 4 ευρώ για κάθε παιδί (μαζί με χυμό), ανά επίσκεψη.

Άριστα σχεδιασμένα παιδικά πάρτι (όπου το παιδί μπορεί να έχει ενεργό ρόλο, αν το επιθυμεί) με αμέτρητες επιλογές ομαδικών δραστηριοτήτων και λαχταριστά παιδικά μενού αλλά και πάσης φύσεως εκδηλώσεις, ανάλογα με την εποχή, καθιστούν το Dreamhouse Lounge Café & Kids Club το απόλυτο στέκι του κάθε γονιού.

Oliver Family House

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την ημέρα που το Oliver άνοιξε τις πόρτες του για μικρούς και μεγάλους. Μας συστήθηκε ως οικογενειότοπος και αυτό ακριβώς είναι! Στο Oliver η φιλοσοφία που κυριαρχεί είναι πως ζούμε μαζί με τα παιδιά μας και όχι για τα παιδιά μας. Φυσικά αν περνάνε καλά τα παιδιά, περνάμε και εμείς “οι μεγάλοι” πιο καλά, κι αυτό σίγουρα ισχύει για όλους μας. Οι γονείς απολαμβάνουν ποιοτικό καφέ και πλήρες μενού ενώ τα παιδικά μενού πρωταγωνιστούν την ώρα που θα πεινάσουν οι μικροί μας φίλοι. Η διασκέδαση των παιδιών από το έμπειρο προσωπικό του Oliver επικεντρώνεται στα κινητικά παιχνίδια, εικαστικά, αφήγηση παραμυθιού, κουκλοθέατρο, μαγειρική για παιδιά, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και άλλα πολλά ανάλογα την ηλικία του κάθε παιδιού.

Το Οliver συνεχίζει την πολύ επιτυχημένη πορεία του στο τομέα των παιδικών Party. Από βρέφη μέχρι και 12 χρόνων, όλοι θα περάσουν καλά. Επίσης εταιρικές εκδηλώσεις και oliver πάνε μαζί! Στον πολυχώρο θα βρείτε και ένα μαγαζί με ποικίλα προϊόντα τα οποία απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, στις μαμάδες αλλά και στην οικογένεια γενικότερα.

Ηygge House

To προσεγμένο οικογενειακό καφέ -εστιατόριο με τον εναλλακτικό χώρο απασχόλησης για παιδιά προέκυψε από την ιδέα των δύο ιδιοκτητριών του όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κάτι παρόμοιο, που να προωθεί τον υγιεινό τρόπο ζωής σε μικρούς και μεγάλους, φροντίζοντας παράλληλα να περάσουν καλά οι γονείς και κατ’επέκταση τα παιδιά τους. To Ηygge House προσφέρει ακριβώς αυτήν την τέλεια ισορροπία, τόσο με τις δραστηριότητές του, όσο και με την υγιεινή του κουζίνα.

Τα παιδιά περνούν ποιοτικό χρόνο παίζοντας με οικολογικά, ξύλινα παιχνίδια και κάνοντας μοναδικές κατασκευές με τα Blue blocks της Ιmagination Playground, τα οποία τα ενθαρρύνουν να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν τον δικό τους κόσμο, αναπτύσσοντας τις κινητικές και τις πνευματικές τους δεξιότητες. Οι αναγνώσεις βιβλίων, τα πάρτυ αλλά και ποικίλα εργαστήρια (που εναλλάσσονται συστηματικά) δεν απουσιάζουν από το “μενού” του Ηygge House.  Όλα είναι μελετημένα για την άριστη εξυπηρέτηση: από τις παιδικές τουαλέτες και την αλλαξιέρα, μέχρι το έμπειρο, φιλικό προσωπικό, το καθετί συμβάλλει στο άκρως φιλικό περιβάλλον. Το οικογενειακό κλίμα ολοκληρώνεται από την υγιεινή κουζίνα, όπου μπορείς να απολαύσεις από φυσικές λεμονάδες και φυσικούς χυμούς μέχρι πρωινό, (όπως τα υπέροχα pancakes με φρέσκα φρούτα) καφέ, smoothies, και άλλα προσεγμένα πιάτα, όπως σαλάτες, ορεκτικά, special burgers, ριζότο, μακαρονάδες τα οποία μπορούν να συνοδευτούν με εξαιρετικό κρασί από την λίστα τους.

Σκανδαλότοπος

Οι πιο γλυκιές σκανταλιές συμβαίνουν στον πιο καλλιτεχνικό παιδότοπο της πόλης. Ο γνωστός συνθέτης-στιχουργός Αλέξης Σέρκος (με επιτυχίες όπως το ‘Αχ Κορίτσι μου’ του Γιάννη Πλούταρχου) και η γυναίκα του, Νατάσα Ζενετζή, γνωστή τραγουδίστρια από τη συμμετοχή της στο Fame Story 2, γονείς τριών παιδιών, αποφάσισαν να φτιάξουν έναν χώρο που θα λάτρευε κάθε παιδί αλλά και γονιός. Στον Σκανδαλότοπο τα παιδιά παίζουν με ασφάλεια αλλά και ο γονιός περνάει καλά, πίνοντας τον καφέ του με την παρέα του.

Πέρα από τον Αλέξη και την Νατάσα, καθημερινά θα βρεις και το πολυάριθμο έμπειρο προσωπικό, το οποίο, δεν επιβλέπει απλά, αλλά έχει ενεργό ρόλο στο παιχνίδι! Ατελείωτο καράοκε με μικρόφωνο, “παραγγελιές” τραγουδιών από τους μικρούς μπόμπιρες, τρελά χορευτικά, disco και πολλά άλλα παιχνίδια όπως μουσικές καρέκλες παιχνίδι με τις μπουρμπουλήθρες και τις φουσκοθύελλες, το μόνο σίγουρο είναι ότι το παιδί θα διασκεδάσει με την ψυχή του, ανάλογα πάντα με την ηλικία και την όρεξη του. Το τρελό ξεφάντωμα συνεχίζεται και στα παιδικά πάρτι που διοργανώνονται. Οι καπνίζοντες γονείς, μπορούν να βγουν στον προσεγμένο κήπο του Σκανδαλότοπου (καθώς δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στο εσωτερικό του), βλέποντας το παιδί τους να παίζει μέσα από την τζαμαρία.

Παιδότροπος

Φτιαγμένη από πολύτεκνους γονείς με ευαισθητοποίηση στην αντιμετώπιση και την εκπαίδευση των παιδιών, η οικογενειακή επιχείρηση στον Άλιμο αποτελεί μία “όαση” δραστηριοτήτων που καλύπτει τη διασκέδαση, τη δημιουργική απασχόληση και την εκτόνωση των παιδιών. O Παιδότροπος δίνει την ευκαιρία στους γονείς να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στο έμπειρο προσωπικό του, όσο εκείνοι χαλαρώνουν στο all day coffee bar “Rock Avenue” ή στο εστιατόριο “Brigade Beer Restaurant” στο ισόγειο του κτιρίου. Οι δραστηριότητες δεν σταματούν: Από τραμπολίνο, κλειστό γήπεδο 5*5, νέο escape room, μέχρι παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων και θεατρικών παραστάσεων, ο Παιδότροπος βρίσκει τους πιο δημιουργικούς τρόπους να κάνει τα παιδιά χαρούμενα. Τα παιδικά πάρτι δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το πρόγραμμα, πόσο μάλλον όταν υπάρχει ο πανέμορφος χώρος της Disco Karaoke!

Ακόμα όμως και τις μέρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία, ο Παιδότροπος βρίσκει την πιο βολική λύση για τους γονείς, καθώς διοργανώνεται ολοήμερο camp, με ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα που θα διασκεδάσουν και θα μορφώσουν τα παιδιά! Παράλληλα, κάθε μήνα πραγματοποιούνται σεμινάρια ψυχολογίας, που αφορούν τόσο στους γονείς, όσο και στα παιδιά, ενώ κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, ο Σύλλογος Θηλασμού Ελλάδος πραγματοποιεί ενδιαφέρουσες συναντήσεις για κάθε νέα μητέρα.

Loca Family Park

Η τεράστια παιχνιδούπολη του Loca Family Park αποτελεί έναν παράδεισο του κάθε παιδιού αλλά και του γονιού που θέλει να απολαύσει τον καφέ του, έχοντας παράλληλα πλήρη επίβλεψη του μικρού του. Στο Loca, όσο πίνεις το ρόφημά σου (μέχρι και cocktail θα βρεις στον κατάλογο), ή τρως κάποιο σνακ στο προσεγμένο καφέ-μπαρ του, τα παιδιά διασκεδάζουν πραγματικά.

Κάθε ηλικιακό group έχει και τα δικά του παιχνίδια. Το χωριστό baby park για ηλικίες 1-6 ετών βρίσκεται στον εσωτερικό χώρο και είναι ειδικά διαμορφωμένο για την απόλυτη ασφάλεια του παιδιού, πάντα με την επίβλεψη του έμπειρου προσωπικού. Τα παιδάκια άνω των 4 ετών λιώνουν στο ατελείωτο υπαίθριο παιχνίδι. Πισίνα με βαρκάκια για εναλλακτικά “συγκρουόμενα”, φουσκωτά, τραμπολίνο αλλά και μία εναέρια πίστα Survivor για τους μεγαλύτερους φίλους άνω των 6 ετών που μεταφέρει το παιχνίδι στον…αέρα σε ένα ύψος περίπου 1,5 μέτρου. Παράλληλα, διοργανώνονται συνεχώς πάρτι γενεθλίων, βαφτίσεων με παιδικά μενού και ανιματέρ, Halloween, αποκριάτικα αλλά και πολλά πρωτότυπα events και εκδηλώσεις, ανάλογα με την εποχικότητα και τις τάσεις! Το Loca Family Park διαθέτει όλες τις παροχές (όπως ειδικές baby τουαλέτες, αλλαξιέρες κ.ά.) για να ξενοιάσεις και να νιώσεις άνετα και εσύ και το παιδί σου.

Πάρκο Φλοίσβος

Kυριολεκτικά μια ανάσα από τη θάλασσα, μέσα στο καταπράσινο Πάρκο Φλοίσβου, υπάρχει ένας πολυχώρος που φροντίζει για τη διασκέδαση των παιδιών και την χαλάρωση των γονιών. Από τη μία, το Baby park, γεμάτο τσουλήθρες και παιχνιδιάρικες κατασκευές φιλοξενεί παιδάκια έως 5 ετών, όσο εσύ πίνεις τον καφέ σου, ή απολαμβάνεις κάποιο σνακ ή γλυκό που ετοιμάζεται στο καφέ-εστιατόριο.  Από την άλλη, στον εξωτερικό του χώρο, τα πολύχρωμα φουσκωτά για μεγαλύτερα παιδάκια υπόσχονται ξέφρενο παιχνίδι, ενώ τα τραπεζάκια επιτρέπουν στους γονείς να έχουν οπτική επαφή σε ένα ευχάριστο περιβάλλον με γκαζόν. Τραμπολίνο για μικρούς και μεγάλους, bungee τραμπολίνο για τους πιο τολμηρούς, μια πίστα Roller skating και πολλά ακόμη παιχνίδια ολοκληρώνουν τον παιδικό παράδεισο. Η ελεύθερη παιδική χαρά (ποιο παιδάκι δεν λατρεύει τις κούνιες και την τραμπάλα;) αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία για ατελείωτο παιχνίδι.

Ανά περιόδους, το Πάρκο Φλοίσβος ετοιμάζει πολλές θεματικές εκπλήξεις, όπως το χριστουγεννιάτικο Πάρκο του Άη Βασίλη με παιχνίδια λουνα παρκ και δωρεάν διαδραστικά προγράμματα για όλους (θεατρικά, animater, μάγοι, ξυλοπόδαροι, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών κ.α), ενώ αποτελεί ιδανικό spot για παιδικά πάρτυ.