X

Οι νέες αφίξεις για φαγητό και ποτό στην Αθήνα

Η Αθήνα δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσει με τα μαγαζιά της. Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες άνοιξαν νέα εστιατόρια, all day cafe, new age φούρνοι και bars που αξίζει να επισκεφτείς. Μερικά από αυτά έχουν μάλιστα όλα τα φόντα για να γίνουν το επόμενό σου στέκι, ακόμα κι αν δεν βρίσκονται στα Νότια Προάστια.

Share this

Εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη διακόσμηση αλλά και την κουζίνα τους, αυθεντικά μπαρ, μικροσκοπικά αλλά θαυματουργά street-foodάδικα, ολοκαίνουργια όμως ήδη πολυσυζητημένα brunch spots και μαγαζιά με πραγματικά καλό καφέ και προσεγμένο all-day menu είναι μερικά από όσα θα βρεις σε αυτή τη λίστα.

Te Kila

Στην Κολοκοτρώνη, στην είσοδο της στοάς Μπολάνη, εκεί που βρισκόταν κάποτε το Κεντρικόν και απέναντι από το 42, άνοιξε το Te Κila, ένα εστιατόριο – ύμνος στο Μεξικό. Η μεγάλη μπάρα κεντρίζει το βλέμμα αλλά περισσότερο θα εντυπωσιαστείς από τα cocktail και τα πιάτα που υπάρχουν στον κατάλογο. Σαλάτες και tacos, fajitas που αχνίζουν στο μαντέμι, black angus κοπές από την Αργεντινή, al pastor με αυθεντική μεξικάνικη συνταγή και παραδοσιακά γλυκά είναι μόνο μερικά από τα πιάτα ανάμεσα από τα οποία θα κληθείς να διαλέξεις.

Begg for egg

Το νέο στέκι στην οδό Περικλέους ακούει στο όνομα begg for egg και ήρθε για να αποθεώσει το αβγό σε κάθε του μορφή. Άνοιξε πριν από λίγες μέρες και προσφέρει 17 διαφορετικές επιλογές με αβγό – από τα σάντουιτς με ψωμί μπριός, μέχρι μικρές συνθέσεις που έρχονται σε μικρά γυάλινα βαζάκια. Αν λατρεύεις το αβγό -ποιος δεν το λατρεύει;- τότε αυτός είναι ο προορισμός σου στο κέντρο.

Forte

Στην θρυλική Χάρητος άνοιξε πρόσφατα ένα αλέγκρο restaurant που ακούει στο όνομα Forte. Η διακόσμηση κινείται σε boho chic ύφος ενώ οι μουσικές παίζουν δυνατά με τα φόρτε του μαγαζιού να είναι τα ελληνικά hits. Εκεί όμως που το μαγαζί παίζει πολύ δυνατά είναι στην κουζίνα όπου το μενού υπογράφει ο βραβευμένος σεφ Δήμος Μπαλόπουλος. Aπαρτίζεται από πιάτα που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού και συνδυάζουν ελληνικά και ανατολίτικα στοιχεία.

Naked

Στο σημείο που για πολλά χρόνια είχαμε συνηθίσει το Throubi εδώ και λίγες εβδομάδες λειτουργεί το Naked bar, το οποίο είναι κάθε άλλο παρά “γυμνό”. Έχει μια υπέροχη διακοσμηση και ακόμα πιο υπέροχα ποτά από τα χέρια του Θάνου Κριμπούρα. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ στην πλατεία όπως παλιά, το μεσημέρι για φαγητό από τα χέρια του Levis Kodhimaj και το βράδυ για υπέροχα cocktails. 

Snob

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Snob Athens (@snob.athens)


Το νέο all day στην αυλή του boutique ξενοδοχείου “Snob Athens”, σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Ταπετσαρίες, άνετα καθίσματα και μία μεγάλη μπάρα – και όλα αυτά σε έναν υπέροχο εξωτικό “κήπο”- κερδίζουν τις πρώτες εντυπώσεις. Όμως ενδιαφέρον σε αυτό το all day bar έχει και η κουζίνα του. Είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί σερβίροντας πρωινό και brunch, το μεσημέρι για γεύμα και το βράδυ για ένα ωραίο casual δείπνο. Εμείς δοκιμάσαμε το brunch του, με τα αξιόλογα viennoiseries, με τάρτες και κρουασάν όπως το χορταστικό αλμυρό κρουασάν με πατάτα, μπέικον και μπεσαμέλ, ενώ από αβγά θα βρείτε scrambled, τηγανητά και λευκή ομελέτα με αγαπημένα μας τα benedict, με prosciutto και καλοφτιαγμένη σάλτσα hollandaise.

Barney

To νέο στέκι του Νέου Ηρακλείου ακούει στο όνομα Barney. Φωτεινό, πολύχρωμο και ξεχωριστό. To Barney διαθέτει μεγαλη ποικιλία σε αποσταγματα από όλο τον κόσμο. Την cocktail list επιμεληθηκε η ομαδα του Barney και ειναι εμπνευσμενη απο κλασικές συνταγές. Χωρίζεται σε δύο σκέλη. Το πρώτο είναι τα long drinks που ξεχωριζουν όπως η Bubblecum paloma με Tequila blanco, mezcal, lime και homemade bubblegum soda, το Dark and Corny με pop corn infused rum, lime, peach liqueur και gingerbeer, και το Cucu Chanel με vodka και μια σόδα που φτιάχνουμε με γεύση αγγούρι και φραουλα. Απο τη λίστα με τα cocktail ξεχωριζουν η deep purple margarita με Tequila, lime και ελαιοζάχαρα μωβ καροτου, gin n detox που ειναι ο συνδυασμός φυστικοβουτυρου με gin πράσινο μήλο, αγγούρι, πορτοκάλι και μαϊντανό και το whitecap negroni που ειναι μια παραλλαγή του κλασικού – η διαφορά εδώ είναι ότι είναι λευκό και είναι μαγειρεμένο στο sous vide με αποξηραμένα βερικόκα. Όπως κάθε all day που σέβεται τον εαυτό του, διαθέτει κουζίνα από brunch μέχρι burger. Ειδικά το burger του επιβάλλεται να το δοκιμάσεις. 

Cornell

Το νέο all day spot του Χολαργού ακούει στο όνομα Cornell και ήρθε σε έναν ευχάριστο χώρο με pop αισθητική, μοντέρνες πινελιές και funky διάθεση! Το Cornell  έχει τον τρόπο να σε κρατάει κοντά του, αρχικά με τον καφέ του, που είναι Area 51, στη συνέχεια με το brunch του και τέλος με τον κατάλογό του με cocktails, aperitivos και κρασιά. Μιας και αναφέραμε το brunch του, να πούμε ότι μπορείς να δοκιμάσεις πεντανόστιμα bao bans, tacos, flatbreads, ενώ αν σου αρέσουν τα γλυκά να δοκιμάσεις το millefeuille και το σοκολατένιο cheesecake. 

Coal Mine

Tο Coal Mine είναι το νέο στέκι του Περιστερίου. Απέναντι ακριβώς από το πάρκο του Περιστερίου, εκεί που παλιά ήταν τα ανθρακωρυχεία, άνοιξε ένα καθαρόαιμο bar, από εκείνα που έχουν εκλείψει στις μέρες μας. Αυθεντικό, με όμορφη κάβα, άνετη μπάρα και πολλά stands για να απολαύσεις το ποτό σου. Ο Σπύρος Κατσίβελης μαζί με τους συνεργάτες του κατάφερε να φτιάξει ένα bar σαν αυτά που μας αρέσουν.  

Fika

Χειροποίητα κρουασάν και specialty καφές στο νέο coffeeshop της Ακρόπολης. Το Fika Athens που άνοιξε πολύ πρόσφατα, πήρε το όνομά του από τη σουηδική λέξη “fika” που αποδίδεται ως «μια στιγμή μέσα στη μέρα για να αδειάσει κάποιος το μυαλό του, πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα». Μαζί με τον καφέ όμως ταιριάζει τέλεια και το croissant. Αμα δοκιμάσεις τα κρουασάν του Fika θα τα ερωτευτείς με την πρώτη μπουκιά. Το λιλιπούτειο Fika βγάζει και άλλα καλούδια τα οποία επιβάλλεται να δοκιμάσεις αν πας βόλτα στο Κουκάκι ή στην Ακρόπολη. 

Kalon

Νέα πνοή θέλει να δώσει ο όμιλος του Γιάννη Μωράκη στον χώρο που για χρόνια βρισκόταν το Central, και πιο μετά το Rock n Roll, πάνω στην πλατεία Κολωνακίου. Ο χώρος είναι όμορφος, μοντέρνος και στα χρώματα της ελληνικής γης και της ελιάς, η κουζίνα είναι ελληνική παραδοσιακή σε σύγχρονες εκδοχές από τον σεφ Βαγγέλη Λεούση, και κινείται με πιάτα όπως γιουβέτσι γαρίδας, σπανακόρυζο όπως ριζότο με λαβράκι ενώ δεν λείπουν και οι comfort τάσεις, ανοιχτό από το μεσημέρι για στάσεις από δουλειές και shopping.

La Cigale

Ο Τζίτζικας (στα γαλλικά cigale) είναι το όμορφο wine bar-μεζεδοπωλείο που άνοιξαν πρόσφατα στο Παγκράτι δύο Γάλλοι, με νόστιμα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την Προβηγκία. Συγκεκριμένα, το μενού του La Cigale είναι εμπνευσμένο από τις γιαγιάδες του Alexandre και του Grégory και τις παραδοσιακές συνταγές τους, που μετουσιώνονται σε μεζέδες βασισμένους στις ελληνικές πρώτες ύλες. Μαζί τους θα βρεις καλά κρασιά (ελληνικά και γαλλικά), cocktails και ωραίες μουσικές.