Που να πας για φαγητό από τη Βάρκιζα μέχρι το Σούνιο

Μαζέψαμε σε μία λίστα τα πιο ωραία μέρη για να απολαύσεις καλό φαγητό μετά το μπάνιο σου από τη Βάρκιζα μέχρι το Σούνιο.

Καστελόριζο

Μέσα σ’ ένα ζεν παράδεισο με υψηλή αισθητική, μπορείς να εμπειρευτείς θεσπέσιες γεύσεις της θάλασσας που μαγεύουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Στο Καστελόριζο Βάρκιζας πρωταγωνιστεί η παράδοση στο φρέσκο ψάρι, κατευθείαν από τα δίχτυα του ψαρά του εστιατορίου στα τηγάνια του, η ποιότητα στις πρώτες ύλες, το σωστό ψήσιμο, η εμπειρία και τα προσεγμένα πιάτα, που δεν αφήνουν περιθώρια για κάτι λιγότερο από ένα απολαυστικό γαστριμαργικό ταξίδι σε θάλασσες και ωκεανούς γεύσης. Δοκίμασε το εξαιρετικό κριθαρώτο γαρίδας, το άπαιχτο σπαγγέτι θαλασσινών ή τη θεϊκή αχνιστή κακαβιά με φρέσκα πετρόψαρα και φίνα λαχανικά. Και στοιχηματίζουμε πως αυτό το ταξίδι δεν θα θες να τελειώσει ποτέ!

 

Τα Καλάμια

Τα Καλάμια, η ιστορική ψαροταβέρνα που στέκει στο ίδιο σημείο στο Λαγονήσι από το 1947, προσφέρει μόνο φρέσκο ψάρι – με ξακουστό πιάτο μία απίστευτη γαριδομακαρονάδα- και έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Είναι ιδανική στάση για μετά την παραλία για να απολαύσετε φοβερό φαγητό. Είναι μια καθαρή ψαροταβέρνα, που συνεργάζεται με τέσσερα καΐκια τα οποία δουλεύουν μόνο για αυτούς. Για αυτό εμπιστεύσου μας όταν σου λέμε ότι τα ψάρια του είναι ολόφρεσκα.

Ψαρού

Η Ψαρού φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο μας. Το μαγαζί στη Σαρωνίδα μας κάνει να αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε κάποιο αγαπημένο ελληνικό νησί. Στην Ψαρού θα απολαύσεις γευστικά θαλασσινά και ορεκτικά που θα κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου, όπως φάβα, φοβερή ταραμοσαλάτα και καπνιστά μύδια. Μπορείς ακόμα να δοκιμάσεις φρέσκες σαρδέλες στη σχάρα, κριθαρότο παέγια θαλασσινών με καπνιστή πάπρικα και σαφράν, γιουβέτσι με ντομάτα, γαρίδες και στακοβούτυρο, γλώσσα τυλιγμένη σε κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα και φιλέτο φρέσκου τόνου στη σχάρα με wasabi mayo.

Σταμάτης

Έτσι απλά και ωραία, όσο απλό είναι το όνομά του, το συγκεκριμένο εστιατόριο ξεχωρίζει για το φρέσκο ψάρι που προσφέρει και την τοποθεσία του. Βρίσκεται στα Λεγραινά κι έτσι αποτελεί μία καλή γαστρονομική αφορμή για να επιμηκύνουμε την Κυριακάτικη βόλτα μας λίγο πιο μακριά από τη Βάρκιζα.

Θεόδωρος και Ελένη

Το ‘Θεόδωρος και Ελένη’ στα Λεγραινά είναι όλη η ελληνική θάλασσα στο πιάτο σου. Μετά το μπάνιο σου κάνε μια στάση και θα εντυπωσιαστείς. Εδώ θα φας τα πιο λαχταριστά μύδια της Αττικής. Καταφτάνουν μπροστά σου σε χρόνο ντε-τε, φρέσκα, αχνιστά, λουσμένα με μια βελούδινη σάλτσα φέτας, να τσουγκρίζουν μεταξύ τους ρυθμικά και να σε προσκαλούν. Μια συμβουλή μόνο : Έσω έτοιμος να λερώσεις τα χέρια σου!

Μαρίδα

Η ιστορική ψαροταβέρνα του 1930 στα Λεγραινά είναι σημείο αναφοράς. Όλοι ξέρουν ότι στη Μαρίδα θα βρούνε ψαρικά, ψάρια φρέσκα τα οποία το μαγαζί προμηθεύεται από ανεμότρατες και καΐκια από το Λαύριο. Οι σπεσιαλιτέ της είναι οι γαρίδες σαναγάκι, η σουπιά με το μελάνι και φυσικά το μαριδάκι. Η τέλεια στάση για φαγητό μετά από ένα ωραίο μπανάκι στο Σούνιο.

 

Ψαράκια και Θαλασσινά

Το Ψαράκια και Θαλασσινά στη Βάρκιζα συνδυάζει την παράδοση στο φρέσκο ψάρι με την επιθυμία όλων μας να είχαμε ένα μπαλκόνι με θέα θάλασσα. Προτίμησε να κάτσεις στη βεράντα στον πάνω όροφο και απόλαυσε τα πρώτα κεράσματα του μαγαζιού, διαλέγοντας το ψάρι που θα συνοδεύσει τη μοναδική θέα.