Sweet Christmas με τα πιο λαχταριστά γλυκά των νοτίων

Tα ζαχαροπλαστεία των νοτίων προαστίων δίνουν στις εορταστικές μέρες την γλύκα που τους αρμόζει. Πατροπαράδοτα (και όχι μόνο) μελομακάρονα, βουτυράτοι κουραμπιέδες, αυθεντικά πολίτικες βασιλόπιτες, γεμιστοί κορμοί, τούρτες στα πιο ευφάνταστα σχέδια και γεύσεις, τα γλυκά στα νότια είναι ατελείωτα και φτιάχνονται με αγάπη. Αξίζει λοιπόν να τα προμηθευτείς από τους καλύτερους στο είδος τους.

Slim Bites

Στo Slim Bites στη Γλυφάδα τα Χριστούγεννα είναι σοβαρή υπόθεση, γι’αυτό και ετοιμάζουν, χωρίς ζάχαρη, τα πιο υπέροχα ολιγοθερμιδικά γλυκά.

Έχοντας ως βάση τους τα αγνά υλικά, τα γλυκά του Slim Bites είναι εξ’ολοκλήρου βασισμένα στη στέβια. Γιατί να έχεις τύψεις, όταν μπορείς να απολαμβάνεις τις πιο γλυκές απολαύσεις στην πιο υγιεινή εκδοχή τους; Εκτός από τα ακαταμάχητα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες με στέβια, στο Slim Bites θα βρεις τον υπέροχο κορμό Lactee Βατόμουρο με κεράσια και ρούμι, χωρίς γλουτένη.Ένα τρισδιάστατο υπερθέαμα με τη μους σοκολάτας γάλακτος που θα σου αφήνει την πιο γλυκιά αίσθηση, χωρίς να σε λιγώσει.

Το σοκολατένιο δέντρο Χριστουγέννων του Slim Bites θα κλέψει την παράσταση, ακόμη κι από το στολισμένο δέντρο στο σαλόνι σου. Θα το βρεις με σοκολάτα bitter, γάλακτος ή λευκή με γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια, ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις σου. Tα Brownies δέντρα με σοκολάτα και στολίδια θα εντυπωσιάσουν άπαντες στο εορταστικό τραπέζι, όπως επίσης και η Sacher Torte, μια τούρτα βασισμένη σε κλασική αυστριακή συνταγή: κέικ σοκολάτας με στρώσεις μαρμελάδας βερίκοκο και γκανάζ σοκολάτας επικαλυμμένο όλο με μαρμελάδα βερίκοκο και γκανάζ σοκολάτας bitter. Το Καπέλο του Άι- Βασίλη Σοκολάτας Στέβια χωρίς γλουτένη είναι σίγουρα η πιο ευφάνταστη εορταστική τούρτα, με mousse σοκολάτα με 60% κακάο με επικάλυψη γλάσου κόκκινης σοκολάτας, biscuit χωρίς αλεύρι και βιολογικό ακατέργαστο κακάο.

Daily Deli

Στάση στη Λεωφόρο Βασιλέως Παύλου (85) στη Βούλα για τον απαραίτητο εφοδιασμό των γλυκών των ημερών. Η συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων τους παρασκευάζονται από το μηδέν, στον χώρο του εργαστηρίου, οπότε ό,τι και να διαλέξεις είναι ολόφρεσκο και σπιτικό. Αξίζει να δοκιμάσεις ένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά με γαλλική φινέτσα και υπογραφή, το Mont Blanc κάστανο, με τραγανή μαρέγκα και βελούδινη κρέμα κάστανο.

Ο λαχταριστός κορμός του Daily Deli θα απογειώσει το κάθε εορταστικό τραπέζι. Όπως ο κορμός Ferrero, με τραγανή πραλίνα, o ανάμεικτος με βανίλια και σοκολάτα και ο κορμός σοκολάτα- σκέτη κόλαση. Η βασιλόπιτα ετοιμάζεται σε τέσσερα είδη, για κάθε γούστο: βασιλόπιτα με καρύδι, βασιλόπιτα πορτοκαλιού, βασιλόπιτα με ζαχαρόπαστα “έργο τέχνης” και μυρωδάτη πολίτικη βασιλόπιτα σε τσουρέκι με μαχλέπι και μαστίχα.Η βασίλισσα των Χριστουγέννων, πάβλοβα, με φρέσκιες φράουλες και τραγανή μαρέγκα, αποτελεί την τέλεια ιδέα για τις επισκέψεις των ημερών. Μην φύγεις χωρίς ένα (τουλάχιστον) κουτί από τα all time classic μελομακάρονα, τα οποία θα βρεις και χωρίς ζάχαρη, τους τραγανούς κουραμπιέδες, που βγαίνουν και σε σοκολατένια εκδοχή και τις πατροπαράδοτες δίπλες.

Margipan

Το Margipan δεν περιμένει τα Χριστούγεννα για να σε γλυκάνει, όμως μιας και βρισκόμαστε σε εορταστική περίοδο, το ζαχαροπλαστείο της Βουλιαγμένης φροντίζει να το κάνει λιγάκι παραπάνω, ετοιμάζοντας τις πιο ποιοτικές και νόστιμες γλυκές λιχουδιές.

Στην οδό Ήρας 2 στην περιοχή της Βουλιαγμένης, από την 1η Φεβρουαρίου του 2019, γίνονται μικρά γλυκά θαύματα. Το κουκλίστικο ζαχαροπλαστείο της Μαργαρίτας μπαίνει σε εορταστικό κλίμα και ετοιμάζει παραδοσιακά μελομακάρονα, φτιαγμένα με ελαιόλαδο, ακολουθώντας πιστά την συνταγή της γιαγιάς και χορταστικούς, βουτυράτους κουραμπιέδες με μεγάλα κομμάτια αμυγδάλου στο εσωτερικό τους. Μπισκότα με ζαχαρόπαστα, cupcakes σε χριστουγεννιάτικη εκδοχή, πεντανόστιμα χειροποίητα πανετόνε και δύο κορμούς «κόλαση», ο ένας λευκός με φρούτα του δάσους και ο άλλος σε ρολό με σοκολάτα και κάστανο, στο Margipan υπάρχουν επιλογές για όλες τις ορέξεις. Αφού θαυμάσεις την Red velvet τούρτα με την εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, μη λυπηθείς να την χαλάσεις. Όσο για τη βασιλόπιτα; Ετοιμάζεται σε δύο εκδοχές: είτε παραδοσιακή πολίτικη σε τσουρέκι, είτε σε στιλ cake με καρύδια και καλό είναι να την παραγγείλεις κάποιες μέρες νωρίτερα. Εκτός από τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε το πανάλαφρο τιραμισού που φτιάχνεται παραδοσιακά ιταλικά, με καφέ, κρασί μαρσάλα και χειροποίητα σαβαγιάρ και το μιλφέιγ με τη φρεσκοψημένη σφολιάτα που ετοιμάζεται εκείνη την στιγμή, για να την πάρεις σπίτι ολόφρεσκη.

Captain’s Bakery

Όταν τα στολίδια τρώγονται, τότε σίγουρα κάτι έχει πάει εξαιρετικά καλά στο φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Χάρη στο Captain’s Bakery στον Άλιμο. Ο chef patissier του Captain’s Bakery ετοιμάζει τις πιο ευφάνταστες αλλά και κλασικά αγαπημένες γλυκές επιλογές. Όπως τα μελομακάρονα, τραγανά και μελωμένα την ίδια στιγμή, τα οποία κυκλοφορούν και σε γεύση σοκολάτας bitter, τους αφράτους κουραμπιέδες και τις παραδοσιακές δίπλες. Το πανετόνε, ακολουθώντας την αυθεντική ιταλική συνταγή, κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές, μία με πορτοκάλι, κίτρο και αμύγδαλο όπως επίσης και με βελγική σοκολάτα και σταφίδες βουτηγμένες επί 24 ώρες στο Grand Marnier.

Ιδανική για δώρο σε φίλους, συγγενείς και φυσικά, στον εαυτό σου, είναι και η Mont Blanc κάστανο η οποία στην οποία έχουν φτιάξει με φραγκοστάφυλο. Φαντάσου τη μους λευκής σοκολάτας να μπλέκεται με κάστανo κομποτέ, τάρτα κάστανο και αφράτο κέικ με κομμάτια κάστανου. Υπέροχη και η τούρτα sabayon με μους μανταρίνι και μπισκουί σοκολάτας (ένα πιο εκλεπτυσμένο παντεσπάνι) με κουλί από κόκκινο βατόμουρο και κόκκινες πιπεριές, αλλά και ο κορμός Red velvet με Cream cheese και βατόμουρο που θα στολίσει το εορταστικό τραπέζι. Μια διαφορετική εκδοχή του κορμού είναι και το Streusel amarena cherry, που «κρύβει» μέσα του κρέμα, κομμάτια αμαρένας και κουλί cherry, ενώ είναι ταυτόχρονα επικαλυμμένος με μπισκότο. Η τούρτα τριλογία σοκολάτας με μους λευκή, bitter και γάλακτος σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου θα είναι η πιο απολαυστική αμαρτία της χρονιάς.

Kazarte

Το Boutique ζαχαροπλαστείο φέρνει στη Γλυφάδα τις πιο φίνες γλυκές συνταγές από την Ανατολή και τη Δύση, για να μην μπαίνεις σε διλήμματα (εορταστικές) μέρες που είναι.

Το Kazarte γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 από την επιθυμία της οικογένειας της Άντζελας Τσαμπαρλίδου να παντρέψει την Ανατολή με τη Δύση. Μισή από την Κωσταντινούπολη και μισή από την Ιταλία, η καταγωγή της ιδιοκτήτριας της patisserie φέρνει μυρωδιές, παράδοση κι αγάπη και από τις δύο πλευρές της πυξίδας.Το όνομα του ζαχαροπλαστείου είναι φτιαγμένο από τα τέσσερα αρχικά γράμματα των μελών της οικογένειας, συνδυασμένα με τη λέξη ARTE. Γιατί η τέχνη δεν αποτελεί μόνο το ήμισυ του ονόματος του Kazarte, αλλά και κομμάτι της φιλοσοφίας του. Μια τέχνη που γίνεται πιο δημιουργική από ποτέ ενόψει Χριστουγέννων.

Τα panettone ακολουθούν τη γνήσια ιταλική συνταγή της γιαγιάς της Άντζελας. Το ιταλικό αυτό τσουρέκι απολαμβάνεται σε κάθε εκδοχή του: είτε γεμιστό, με σοκολάτα, με φυστίκι, με φρούτα γλασέ βουτηγμένα στο ρούμι. Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες κινούνται σε… πολίτικα μονοπάτια, εκτελεσμένα με βάση τη συνταγή της άλλης γιαγιάς, αυτήν την φορά από την Πόλη.Τις γιορτές ετοιμάζουν επίσης παραδοσιακή mont black με κάστανα, χριστουγεννιάτικους κορμούς σε πολλές γεύσεις (όπως σοκολάτα, μπισκότο, κάστανο, καραμέλα, λευκή σοκολάτα και τζίντζερ) και φυσικά βασιλόπιτα. Παραδοσιακή, πολίτικη (σε στιλ τσουρεκιού), ή σε ελληνική version, με ευφάνταστες επικαλύψεις για όλα τα γούστα.

Θωμάς

Στον Θωμά, την οικογενειακή επιχείρηση της Ηλιούπολης που εδώ και 40 χρόνια δημιουργεί γλυκές και αλμυρές επιλογές, το κάθετι δημιουργείται στο εργαστήριό τους με πρώτες ύλες δικής τους παραγωγής. Στις γιορτές ετοιμάζουν γλυκά που θα ευχόσουν να βγαίνουν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τα παραδοσιακά μελομακάρονα και οι πατροπαράδοτοι κουραμπιέδες με βούτυρο γάλακτος κι αμύγδαλο κυκλοφορούν και σε δύο νέες εκδοχές: Μελομακάρονα με σοκολάτα υγείας για όσους νηστεύουν και κουραμπιέδες με σοκολάτα γάλακτος ή με λευκή σοκολάτα απ’έξω και μέσα πραλίνα, που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά φέτος και ήδη έχουν γίνει ανάρπαστοι. Ο κορμός σοκολάτα κάστανο είναι σκέτη απόλαυση. Φήμες λένε ότι είναι ό,τι καλύτερο βγαίνει ποτέ από τον Θωμά. Φήμες που επιβεβαιώνονται από τους πελάτες που κάθε χρονιά περιμένουν πώς και πώς την special edition άφιξή του. Φαντάσου ένα είδος τούρτας με σοκολάτα και κάστανο που θα γλυκάνει το κάθε εορταστικό τραπέζι. Στολισμένος χριστουγεννιάτικα, με γλάσο κάστανο, με σοκολάτα ή λευκή σοκολάτα, κυκλοφορεί ενιαίος αλλά και κομμένος, έτοιμος για κατανάλωση. Θα βρεις επίσης και χριστουγεννιάτικο Red Velvet, ένα ελαφρύ κέικ με λευκή βουτυρόκρεμα και πλούσιο παντεσπάνι σε παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, που λατρεύουν (και) τα παιδιά!

Ένα γλυκό-σήμα κατατεθέν των γιορτών, ιδανικό για τις επισκέψεις των ημερών, είναι και το Φρατζεπέ, με βάση από τάρτα, γέμιση ζουμερή αμυγδαλόπιτα και γύρω-γύρω γλάσο. Κάτι ανάμεσα σε ένα τέλειο πρωινό – brunch, ένα υπέροχο γλυκό μετά το φαγητό και ταυτόχρονα συνοδευτικό για τον καφέ και το τσάι σου.

La Merise

Μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές όλης της οικογένειας «φορά» τους εορταστικούς σκούφους της κι ετοιμάζει γλυκιές παραδοσιακές και πρωτότυπες γεύσεις.

Με μακρά ιστορία στο χώρο της ζαχαροπλαστικής που μετρά από το 1986, η ιστορία του La Merise ξεκίνησε μέσα σε ένα μικρό παρασκευαστήριο στη Δάφνη. Λίγα χρόνια μετά, μετακομίζει, μόνιμα πια, στη Βούλα (Αγίου Ιωάννου 24) και στο Ελληνικό (Πόντου 81), σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Γλυκίσματα γαλλικής και ελληνικής ζαχαροπλαστικής, από Γάλλους και Έλληνες σεφ ετοιμάζονται καθημερινά, με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και μπόλικο μεράκι.

Αξίζει να δοκιμάσεις τους κουραμπιέδες με γίδινο βούτυρο και αμύγδαλα αλλά και την σοκολατένια εκδοχή τους, με λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα υγείας. Ανάρπαστα τις γιορτές γίνονται και τα μελομακάρονά τους, γεμιστά με κάστανο ή καρύδι καθώς κι εκείνα με τη σοκολάτα πορτοκαλιού. Στο La Merise δημιουργούν αξεπέραστους κορμούς Χριστουγέννων σε διάφορες γεύσεις καθώς και ολόφρεσκα τσουρέκια, είτε γεμιστά με καρύδι και μέλι, είτε με κάστανο, ή με τραγανό μπισκότο, αλλά και ένα εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με Pavloves διακοσμημένο με φύλλα κουμαριάς. Η μυρωδάτη πολίτικη βασιλόπιτα σε στιλ κέικ με μαχλέπι, μαστίχα, καρύδι και σταφίδες αποτελεί την ιδανικότερη συντροφιά για να υποδεχθείς τη νέα χρονιά, μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ποιος είπε ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι η πιο κατάλληλη ευκαιρία για να γευθείς και μερικά από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα γλυκά; Προφιτερόλ, πανακότα, cheesecake, yogurt cake, red velvet, παραδοσιακά αμυγδαλωτά και μακαρόν, ικανοποιούν κάθε γούστο και ουρανίσκο.

La Μerise

– Πόντου 81, Ελληνικό, τηλ. 21 0960 3741

– Αγίου Ιωάννου 24, Βούλα, τηλ. 210 9657139

https://www.facebook.com/La-Merise-1136238673060939/

Έξη

Τα δύο αγαπημένα μας Έξη στην Ηλιούπολη και τη Γλυφάδα ετοιμάζουν κλασικές και μοντέρνες – όμως πάντα υπέροχες- γεύσεις ενόψει των Χριστουγέννων.

Αν αναρωτιέσαι πώς να «γλυκάνεις» φέτος τους αγαπημένους σου και φυσικά τον ουρανίσκο σου, στο Έξη έχουν τις πιο όμορφες ιδέες, γεμίζοντας μυρωδιές και γεύση το κάθε σπίτι. Όπως με το ανάρπαστο πανετόνε τους, το «πανύψηλο» φουσκωτό τσουρέκι, αφράτο και πεντανόστιμο, γεμάτο φρουτένια αρώματα. Θα το βρεις σε καταπληκτικές συσκευασίες που δίνουν μια πρώτη γεύση της απόλαυσης που έπεται… Η βασιλόπιτα των Έξη δεν πρέπει να λείψει από κανένα εορταστικό τραπέζι. Είτε προτιμάς την κλασική και αγαπημένη συνταγή του πολίτικου τσουρεκιού με μαστίχα και μαχλέπι είτε εκείνη του κέικ, η νοστιμιά είναι εγγυημένη. Σταθερή αξία αποτελούν τα μοσχομυριστά τσουρέκια, αλλά και τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες τους, πάντα φρέσκα και λαχταριστά, πιστά στην ποιότητα του Έξη.Ένας γλυκός πειρασμός για τις επισκέψεις των ημερών είναι και τα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια, όπως επίσης και τα διακοσμητικά, φαγώσιμα Χριστουγεννιάτικα δέντρα από Gingerbread μπισκότα. Οι συσκευασίες δώρων με ποτά ή γλυκά θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο στις επισκέψεις των ημερών.

 

– Έξη, Γρηγορίου Λαμπράκη 54, Γλυφάδα, τηλ.:210-9630753
– Έξη, Σοφ. Βενιζέλου 88, Ηλιούπολη, τηλ.: 210-9901911

www.exi.gr
https://www.facebook.com/exibakery/
https://www.instagram.com/exibakery/

Μoloha Bakery Cafe

Ακολουθώντας ένα home made concept όπου τα πάντα είναι σπιτικά, το νέο Bakery Cafe της Γλυφάδας ετοιμάζει καθημερινά διαφορετικά γλυκά και αλμυρά καλούδια.

Μας πρωτοσυστήθηκε το καλοκαίρι του 2019, με το υπέροχο signature ψωμί με δικό τους προζύμι, να κλέβει με το «καλημέρα» την παράσταση. Η ιδιοκτήτρια Στέλλα Γαλοπούλου και η υπόλοιπη ομάδα του φιλικού Μoloha Bakery Cafe χρησιμοποιούν κυρίως βιολογικά προϊόντα, όπως το αλεύρι, το γάλα και τα αυγά που αποτελούν πρώτες ύλες για πολλά από τα δημιουργήματα τους. Αν και δεν είναι ζαχαροπλαστείο, σε καθημερινή βάση φροντίζουν για τις γλυκές απολάυσεις της ζωής μας.

Στο Μoloha Bakery Cafe φτιάχνουν καταπληκτικά μελαμακάρονα και κουραμπιεδες σε μεγεθος σχεδόν μπουκίτσας, τρουφάκια, ιδανικά για κεράσματα και για τις φιλικές και οικογενειακές επισκέψεις. Τα μυρωδάτα κέικ ψήνονται καθημερινά, άλλοτε με μπανάνα και παντζάρι, άλλοτε με καρότο aka carrot cake και ειδικά για τις γιορτινές μέρες βγαίνουν σε cupcakes με icing σοκολάτας ή λευκό. Το Devil’s food cake, με μέσα κι έξω σοκολάτα, είναι η πιο κολασμένη επιλογή για τις άγιες μέρες των γιορτών. Ένα από τα γλυκά που έφερε στην Ελλάδα και δεν θα βρεις πουθενά αλλού στα νότια προάστια, είναι το Canelé de Βordeaux, με τραγανή ζύμη απ’έξω και μέσα μαλακό σαν κρέμα, βασισμένο στο γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και το ρούμι. Το βάσκικο cheesecake, ολοκληρωτικά ψημένο, χωρίς την κλασική βάση, αλλά με κρεμώδες εσωτερικό, είναι από μόνο του ένα υπερθέαμα. Κι επειδή οι γιορτές αποτελούν ευκαιρία να περάσεις χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, να τιμήσεις οπωσδήποτε τα pancakes που φτιάχνουν με δικό τους προζύμι και συνοδεύονται από χειροποίητη μαρμελάδα, βιολογικό μέλι ή βιολογικό άλλειμα σοκολάτας, αφού πρώτα δοκιμάσεις τις αυγοφέτες με το ψωμί τους και φυσικά να τα συνοδεύσεις με κάποια από τα ροφήματα εξαιρετικής σοκολάτας σε διάφορες εντάσεις κακάο από 50 μέχρι 85%.

Zuccherino

Μελομακάρονα με βιολογικό μέλι, αφράτοι κουραμπιέδες φτιαγμένοι από φρέσκο βούτυρο και τραγανές δίπλες με πλούσιο καρύδι, είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις που θα βρείτε στα καταστήματα Ζuccherino, όλα σε υπέροχες συσκευασίες δώρου. Τούρτες με κάστανο, φρούτα του δάσους ή ρόδι, χριστουγεννιάτικοι κορμοί, σοκολατάκια και μπισκότα σε διάφορες γεύσεις και φρεσκοφουρνιστά panettone συμπληρώνουν τη γιορτινή λίστα. Όσο  για την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, οι προτάσεις είναι δύο: ένα μυρωδάτο κέικ με 5 διαφορετικά μπαχαρικά, πλούσια γέμιση καρυδιών ή πολίτικο τσουρέκι με γνήσια μαστίχα

Ζαχαροπλαστεία Zuccherino

-Πρωτέως & Σειρήνων 48, Π.Φάληρο Τ. 210 98 45 238, 210 98 30 869

-Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων, Π.Φάληρο Τ. 210 98 30 049

-2ας Μαΐου 12, Πλατεία Ν.Σμύρνης Τ. 210 93 57 590

-Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι Τ. 210 32 13 015

www.zuccherino.gr

Fb. https://www.facebook.com/zuccherino.gr

Insta: @zuccherino.gr

Mon Quartier

Στην πλατεία της Βούλας μυρίζουν Χριστούγεννα, μιας και το αγαπημένο ζαχαροπλαστείο, φρεσκοφουρνίζει, μεταξύ άλλων, υπέροχους κουραμπιέδες. Το βούτυρο και τα αμύγδαλα μοσχοβολούν, καθώς οι μικρές μπουκίτσες είναι καθημερινά φρέσκες και ανάρπαστες. Στο Mon Quartier ετοιμάζουν καλά μελωμένα μελομακάρονα, με θυμαρίσιο μέλι και πασπαλίζονται με μπόλικο καρύδι.  Μέσα σε αυτές τις μικρές μπουκιές με το άρωμα της κανέλας, του γαρύφαλλου και του μοσχοκάρυδου, κρύβεται η πεμπτουσία των Χριστουγέννων. Στο ζαχαροπλαστείο θα βρούμε τούρτες (είτε με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, είτε κλασικές και αγαπημένες όπως την Μilka που αποτελούν μια all time classic επιλογή για κάποια επίσκεψη). Τη Πρωτοχρονιά ετοιμάζονται και βασιλόπιτες σε εκδοχή τσουρεκιού ή κέικ με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και κομματάκια σοκολάτας με γλάσο ή ζάχαρη άχνη.

Nouvelle Patisserie

To ζαχαροπλαστείο της Αμφιθέας, πιστό στην αρχή της ποιοτικής πρώτης ύλης, ετοιμάζει τα κλασικά και αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Ο κορμός του Nouvelle  Patisserie  – τον οποίο θα βρείτε μόνο τις δύο μέρες των Χριστουγέννων (24 και 25 Δεκεμβρίου) δεν είναι τυχαία ένα από τα best-seller του ζαχαροπλαστείου, είτε με σοκολάτα μπίτερ, είτε με και γεμάτος με κομματάκια κάστανου. Για να σιγουρευτείτε ότι θα προλάβετε αυτό το γλυκό δημιούργημα, μπορείτε να κάνετε προπαραγγελία. Αγαπημένα και τα μελομακάρονά τους, οι κουραμπιέδες, τα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια με ζαχαρόπαστα, τα στολισμένα cupcakes αλλά και οι τούρτες διαφόρων γεύσεων.

Ανεμώνη

Ένα από τα παλιότερα και πιο ποιοτικά ζαχαροπλαστεία της Γλυφάδας κάθε Χριστούγεννα ετοιμάζει -μεταξύ άλλων- τα πατροπαράδοτα γλυκά εδέσματα, όπως μελομακάρονα και κουραμπιέδες, με φρέσκα και αγνά υλικά. Πέρα όμως από τους γεμιστούς κορμούς, τα μυρωδάτα τσουρέκια, θα βρεις και μια τεράστια ποικιλία σε τούρτες που αποτελούν μία από τις πιο σταθερές αξίες στις εορταστικές επισκέψεις και στα σπιτικά κεράσματα. Προτιμήστε την  bavaroise βανίλιας με μους φράουλας, την μους σοκολάτα με creme brûlée και την μους jivara valrhona.