Τα καλύτερα μαγαζιά κατά μήκος της παραλιακής

Μας έχουν συνοδέψει στις καθημερινές μας εξορμήσεις από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας. Αυτό είναι το ευχαριστώ του Nou Pou στα μαγαζιά της παραλιακής που την έκαναν και την κάνουν ακόμα πιο όμορφη.

Δεν έχει σημασία πως την αποκαλείς (παραλιακή ή Αθηναϊκή Ριβιέρα). Δεν έχει σημασία πότε θα την επισκεφτείς (πρωί για καφέ ή brunch, μεσημέρι για φαγητό προ ή μετά βουτιάς ή αργά το βράδυ για cocktails. Η αξία της παραμένει, έτσι και αλλιώς, ανεκτίμητη. Γιατί είναι μεγάλο προνόμιο να μπορείς να κάνεις όλα αυτά με θέα το απέραντο γαλάζιο, τις χρυσές αχτίδες του ήλιου να παιχνιδίζουν στο νερό και το θαλασσινό αεράκι να σου φέρνει ένα κύμα φρεσκάδας! Εδώ όλα εκείνα τα μαγαζιά των νοτίων προαστίων που αξίζει να ανακαλύψεις.

Ιθάκη

Ένα θρυλικό εστιατόριο των νοτίων προαστίων, που ξεχωρίζει για την υπέροχη θέα του και το ενδιαφέρον μενού του. Από το Ιθάκη έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα του εγχώριου και διεθνούς jet set, από την Αθηνά Ωνάση μέχρι τον Leonardo DiCaprio και τον Bill Clinton. Και όχι άδικα. Στη fusion κουζίνα του είναι ξεκάθαρες οι ιαπωνικές επιρροές: Μπορείς να ξεκινήσεις με τη σαλάτα με βασιλικό καβούρι και φρούτα του πάθους, κάρι, σιγομαγειρεμένο φύκι kombu, αγγούρι και ζωμό umami και να συνεχίσεις με τα υπέροχα sushi rolls, όπως το τραγανό ρολό τόνου με αβοκάντο, wasabi και λάδι chorizo. Ειδική μνεία αξίζει και στις vegetarian επιλογές, όπως το φρέσκο καλαμπόκι tempura ή το σασίμι από καπνιστό παντζάρι. Ο κατάλογος συνεχίζεται με πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα, όπως η σαλάτα τοματίνια με κρίταμο και δροσουλίτες, καπνιστή μπουράτα, μήλο και πέρλες βασιλικού ή οι γαρίδες σαγανάκι με σάλτσα αστακού, φέτα και ζελέ ούζο. Ζυμαρικά, ριζότο, ολόφρεσκα ψάρια και premium επιλογές για τους λάτρεις του κρέατος όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο black angus με φουαγκρά, πατάτα dauphinoise, καπνιστό παστινάκι, κρεμμύδι και σάλτσα σάμος ολοκληρώνουν το πραγματικά πλούσιο μενού.

Ark

Για όσους δεν ήξεραν ότι το Ark σημαίνει κιβωτός και για όσους θέλησαν να μάθουν τι συμβαίνει μέσα σε αυτή την κιβωτό. Στα θρυλικά Αστέρια Γλυφάδας, εκεί όπου το καλοκαίρι του 1957 γεννήθηκε το όνειρο της Αττικής Ριβιέρας, βρίσκεται σήμερα ένα από τα πιο καλαίσθητα και εντυπωσιακά εστιατόρια της Αθήνας. Εξωτική και κοσμοπολίτικη, σχεδόν κινηματογραφική, η διακόσμηση που επιμελήθηκε ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης, σε συνδυασμό με τη μαγευτική θέα του Σαρωνικού, κλέβουν τις εντυπώσεις. Πάνω σε αυτήν την ειδυλλιακή τοποθεσία έχτισε ο Γιάννης Μπαξεβάνης το αριστουργηματικό μενού του Ark: Χορτόπιτα με ξύγαλο σε φύλλο φτιαγμένο από χαρούπι ή τυρόπιτα ψημένη στον ξυλόφουρνο, γαύρος μαριναρισμένος με αλάτι, ξύδι, μαϊντανό σκόρδο και ελαιόλαδο, γαριδάκι τραγανό πάνω σε μους λευκού ταραμά, βιολογική πράσινη σαλάτα αρωματικών με παξιμάδι, μαυρομάτικα, φύτρο από φασολάκια, ελαιόλαδο και αγουρίδα, γιουβέτσι θαλασσινών κ.α.

Blue fish

«Πρόκειται για ένα εστιατόριο που βρίσκεται στη Βουλιαγμένη και απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Μπορείς να έρθεις το μεσημέρι, να πιεις ένα ούζο δίπλα στη θάλασσα και να φας ένα χταπόδι ή καλαμάρι και, αντίστοιχα, το βράδυ να πάρεις την παρέα σου και να ζήσεις μια μαγική στιγμή». Έτσι περιγράφει το Blue Fish ο 34χρονος σεφ του, Γιώργος Οικονομίδης, που εδώ και δυο χρόνια έχει βρει εδώ το λιμάνι του.Πράγματι, το Blue Fish φαίνεται να μην υστερεί σε κανέναν τομέα: Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία πάνω στην θάλασσα, με ευγενέστατο προσωπικό και με ιδιαίτερες γεύσεις να βγαίνουν από την κουζίνα του, είναι πράγματι λόγος για να έρθει κανείς στη Βουλιαγμένη από οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Η καρδιά του Blue Fish είναι πάντως το ποιοτικό φρέσκο ψάρι και απευθύνεται στους ανθρώπους που θέλουν να το φάνε σε οποιαδήποτε μορφή. Εδώ δεν θα περιμένεις στη βιτρίνα κάποιον απλά να σου ζυγίσει και να σου ψήσει το ψάρι σου, αλλά θα το διαλέξεις με την πλήρη καθοδήγηση του προσωπικού και πάνω του θα έχεις τρεις, έξι ή και ακόμα περισσότερες διαφορετικές επιλογές εκτέλεσης.

Island

Το Island είναι συνώνυμο της ποιότητας και αυτό που το κατατάσσει ανάμεσά στα καλύτερα club–restaurant παγκοσμίως (πέρα από την υπέροχη τοποθεσία του) είναι το υψηλό επίπεδο στην κουζίνα του, στα ποτά και στην εξυπηρέτηση. Πίσω από τα menu βρίσκεται ο πολυβραβευμένος executive chef Νίκος Σκλήρας με νέα πιάτα δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας. Παράλληλα, λειτουργεί το εξαιρετικό sushi section, κατέχοντας την πρωτιά ως το club-restaurant  που εισήγαγε την ιαπωνική κουζίνα. Η cocktail designer Μυρσίνη Σπανέλη έχει ετοιμάσει μια fine drinking εμπειρία για τους επισκέπτες του Ιsland, καθώς και επιλεγμένα guest bartending. Οι Τετάρτες είναι αφιερωμένες στο Island Dine Wednesdays φιλοξενώντας κάθε εβδομάδα ένα διαφορετικό διακεκριμένο Έλληνα chef. Τέλος, το Island υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι μεγάλα ονόματα DJs σε parties παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Matsuhisa

Όλα έτοιμα για το 9ο Nobu Food Festival

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτείς το Matsuhisa Nobu: το ειδυλλιακό τοπίο με θέα θάλασσα, όπου έχεις την ψευδαίσθηση πως απολαμβάνεις το δείπνο σου σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί -κι ας είσαι μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας- και ο μαύρος μπακαλιάρος του. Δεν συγκαταλέγεται, εξάλλου, τυχαία στα signature πιάτα του Nobu, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως.

Riviera Coast

Με τη γνωστή του απαράμιλλη θέα και τραπέζια ακριβώς πάνω στο κύμα, το Riviera Coast (εκεί όπου βρισκόταν το θρυλικό πια Vive Mar) δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κατοχυρωθεί στη συνείδηση των νοτίων ως ο νέος απόλυτος all day προορισμός. Παράλληλα, το μενού του είναι σίγουρο πως θα σε ιντριγκάρει. Πλούσιες και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένες, οι γεύσεις του παντρεύουν μοναδικά την ελληνική παράδοση με τη fusion κουζίνα και ξεπερνούν τις ήδη υψηλές προσδοκίες που έχει θέσει η υπέροχη παρουσίαση των πιάτων. Σαλάτα νισουάζ, γαρίδες κατάΐφι με γλικόξινη σάλτσα,  ριζότο μανιταριών, raviolone με προσούτο, παρμεζάνα και κρεμα πεκορίνο είναι μερικά από τα πιάτα που αξίζει να αναφερθούν σε αυτό το κείμενο. Όσο για τις επιλογές σε κρέας: Μεταξύ άλλων, ξεχωρίσαμε το αρνίσιο κότσι που μαρινάρεται με βότανα και σιγοψήνεται για ώρες, το βιολογικό μαύρο κοτόπουλο που ψήνεται στον ξυλόφουρνο και την τεράστια (1.100 γρ!) μπριζόλα Tomahawk που συνοδεύεται από ψητά λαχανικά και baby πατάτες. Extra tip: Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Coast, ένας πολυτελής χώρος εκδηλώσεων που μπορεί να φιλοξενήσει από δεξιώσεις γάμων μέχρι εταιρικά parties σε μια μαγική τοποθεσία, ακριβώς πάνω στη θάλασσα.

Εν Πλω

Δίπλα στη θάλασσα, το «Εν Πλω» αποτελεί ένα αγαπημένο café bar restaurant στη Βουλιαγμένη. Από το πρωί έως το βράδυ, λειτουργεί ως σημείο συνάντησης για snacks, φαγητό, ποτό ή καφέ, σε έναν χώρο που διακρίνεται για τη χαλαρωτική του ατμόσφαιρα και την υπέροχη θέα του. Χυμοί, smoothies, milkshakes και σπιτική λεμονάδα, βάφλες ή γιαούρτι με πραλίνα σοκολάτας και φράουλες ξεχωρίζουν από το all day menu, ενώ το βράδυ μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου, να παραγγείλεις ένα μπουκάλι κρασί μαζί με μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών ή να δειπνήσεις διαλέγοντας από τον ομολογουμένως πλούσιο κατάλογό του. Αν είστε μεγάλη παρέα, διαλέξτε μια πλούσια σαλάτα, σαγανάκι προβολόνε και τριπλομαγειρεμένες πατάτες για το ξεκίνημα, spaghetti carbonara ή λιγκουίνι με γαρίδες για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, μπιφτέκι γαλοπούλας ή σολομό σχάρας για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Αν πάλι δεν νοιάζεστε για θερμίδες, μπορείτε να μοιραστείτε επίσης μια πίτσα στη μέση και να κλείσετε το δείπνο διαλέγοντας μερικά από τα γλυκά του μενού, όπως το cheesecake με τη σπιτική μαρμελάδα φράουλα ή την πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι. Εναλλακτικά, μπορείτε να δειπνήσετε στο steak corner του Εν Πλω όπου το μενού είναι βασισμένο σε κρεατικά (πχ μαύρο κοτόπουλο, flank steak κλπ).

NERO

Βουτιές από σκιερά sun beds κυριολεκτικά πάνω στο νερό, καφές, κοκτέιλ και σνακ και ύστερα το μαγικό σκηνικό της νύχτας όταν ο κινηματογραφικός φωτισμός των βράχων σε μεταφέρει σε ένα τοπίο που μεταμορφώνει σε όνειρο μια έξοδο για ποτό ή για ένα διαφορετικό δείπνο. Αυτά και όχι μόνο μπορεί να απολαύσει ο κάθε επισκέπτης ανάλογα την ώρα που θα βρεθεί στο NERO της Λίμνης Βουλιαγμένης -μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Τόσο στο all day όσο και στο βραδινό μενού, η Μεσόγειος μαγειρεύεται με όλους τους τρόπους, άλλοτε παραδοσιακή άλλοτε αφήνοντας τα υλικά να δώσουν το στίγμα της.

Balux Cafe: Sea Side

Το Balux Sea Side παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά επί της παραλιακής, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Δεν καταλαβαίνεις πως έχει μπει καλοκαιράκι αν δεν πας να κάτσεις κατάχαμα πάνω στα μαξιλάρια του γκαζόν, ή στις μαξιλάρες δίπλα στις δάδες ακριβώς στην παραλία, πίνοντας ένα παγωμένο oreo shake. Εκεί στην ηρεμία της φύσης, όπου η lounge μουσική κάνει το πιο μελωδικό ντουέτο με τον ήχο των κυμάτων, μπορείς να μείνεις με τις ώρες και να ξεχάσεις κάθε αρνητική σκέψη.

 

Nalu

Στο Νālu όταν πηγαίνουμε, είμαστε τελείως αλλού! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το όνομά του σημαίνει κύμα στα χαβανέζικα. Έτσι όπως πάει κι έρχεται το κυματάκι, έτσι πάει κι έρχεται το μυαλουδάκι (μόνο αυτό, τίποτε άλλο δεν θα πάει) σε ταξίδια και ξεγνοιασιά. Ωστόσο, ακριβώς δίπλα στο κύμα, χαλαρώνουμε στις “παρεΐστικες γωνιές” του απολαμβάνοντας το καφεδάκι μας και αγναντεύοντας το infinity blue που δεν ξεπληρώνεται με όλα τα λεφτά του κόσμου. Βέβαια, έχουμε περιμένει αρκετές φορές για τραπέζι (να τα πούμε κι αυτά) αλλά η θέα μας έχει αποζημιώσει. Για τους πάντα πεινασμένους, σαν και του λόγου μου, το μαγαζί διαθέτει και εκλεκτές γαστρονομικές δημιουργίες με fusion στοιχεία, ξεκινώντας από το πρωί με brunch και στη συνέχεια με μεσογειακές, και όχι μόνο, γεύσεις.

Notos Cafe

Το Notos δεν είναι νέο μαγαζί και δεν χρειάζεται events και parties για να γίνει γνωστό. Δεν ταιριάζει άλλωστε στο χαρακτήρα του. Δεσπόζει εδώ και χρόνια σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία της παραλιακής, με τον ιδιαίτερο χώρο του να το κάνουν στάνταρ επιλογή τόσο για το καλοκαίρι, όσο και για τον χειμώνα. Ο family friendly χαρακτήρας του εντείνεται από το γεγονός ότι, αν κάτσεις στο πάνω μέρος της καφετέριας, ακριβώς δίπλα θα έχεις την παιδική χαρά όπου τα παιδιά μπορούν να παίζουν με τις ώρες σε έναν περιφραγμένο και ασφαλή χώρο. Αν πάλι προτιμάς να χαλαρώσεις δίπλα στη θάλασσα, τότε θα κατέβεις στο παραλιακό κομμάτι του Notos, όπου θα απολαύσεις τον καφέ ή το φαγητό σου μια ανάσα μόνο από το σημείο όπου σκάει το κύμα. Το Notos είναι κατάλληλο για κάθε ώρα της ημέρας (εννοείται ότι είναι άπαιχτο για απογευματινό χάζι με θέα το ηλιοβασίλεμα), ενώ περιβάλλεται από ατελείωτο πράσινο, γεγονός που κάνει το μαγαζί δροσερό και ευχάριστο ακόμα και για τα πολύ ζεστά καλοκαιρινά. Όσο για το μενού, η ποικιλία σε πιάτα, σνακ, παγωτά και γλυκά είναι μεγάλη και σίγουρα κανείς δεν φεύγει παραπονεμένος.

40Forty – Day Night Bar Restaurant

Στο πιο μαγευτικό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, τη Βουλιαγμένη και την astir beach, το all day bar & restaurant “40forty”, παραμένει ένας εξαιρετικός προορισμός για να απολαύσεις το φαγητό σου και τα καταπληκτικά κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα και πάνω στην άμμο. Η μέρα σας ξεκινάει νωρίς το πρωί με προτάσεις για πρωινό, είτε στο εστιατόριο είτε στην ξαπλώστρα και ολοκληρώνεται αργά το βράδυ με ποτό, φαγητό και cosmopolitan μουσικές. Μέσα από μια «αόρατη» και διακριτική διαδικασία που παραπέμπει σε αλλαγή σκηνικού, το all day bar & restaurant μετατρέπεται το βράδυ σε ένα υπέροχο, ατμοσφαιρικό lounge εστιατόριο, που δένει άψογα με το ονειρικό περιβάλλον, καθώς ο ήλιος δύει στα νερά του κόλπου της Βουλιαγμένης.

The Waffle House

Το ειδυλλιακό location, το ολόφρεσκο παγωτό του και, φυσικά, η φημισμένη βάφλα του το έχουν κατατάξει στους κορυφαίους προορισμούς για γλυκό στην Αθήνα. Ότι και να σου πω για τις γεύσεις παγωτού θα το ξέρεις ήδη για αυτό θα σε ενημερώσω για τα ολοκαίνουργια Waffy burgers που έχουν γίνει η δική μου εμμονή. Από το σχετικά μινιμαλιστικό HOMEY SOS (με μία γεύση παγωτού και σως ή σιρόπι) μέχρι το απολύτως πλουραλιστικό TUMBANO (με μία γεύση παγωτού, επικάλυψη σοκολάτας, τριμμένο μπισκότο, σιρόπι και κομμάτια σοκολάτας), τα Waffy Burgers είναι η απάντηση στις προσευχές σου για ακόμη περισσότερη αφράτη και ξεροψημένη βάφλα να αγκαλιάζει το αγαπημένο σου παγωτό.

Balux Cafe: The House Project

Καθώς το σχέδιο για την αναβίωση του θρυλικού τουριστικού συγκροτήματος στα Αστέρια Γλυφάδας μπαίνει σε εφαρμογή τους επόμενους μήνες, το Balux ετοιμάζεται να επανασυστηθεί στο κοινό των νοτίων προαστίων. Ο Μίλτος Αρμένης είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τη γαστρονομική του ανανέωση. Το μενού που ο ίδιος δημιούργησε για το «Balux Cafe: The House Project» έχει ξεκάθαρες μεσογειακές αναφορές, αλλά και πολλές γευστικές εκπλήξεις. Τα προσωπικά αγαπημένα του σεφ είναι το καλαμάρι με τσιγαριαστά χόρτα και μυρωδικά, μους μανούρι και τσιπς σπανάκι-μάραθο, τα ρολάκια μελιτζάνας με τυρί κρέμα, λιαστή ντομάτα, ρόκα και σάλτσα ελληνικού καφέ και το λαβράκι μπιάνκο, μαγειρεμένο με μπόλικο λεμόνι και σερβιρισμένο με πατάτες παριζιέν. Εκτός από τις μεστές, ελληνικές γεύσεις του σεφ, θα βρεις και όλες τις διαχρονικά αγαπημένες easy going προτάσεις του εστιατορίου, όπως το American Burger ή την ψημένη στον ξυλόφουρνο πίτσα του.

Vista Blue

Ο άκρως προσεγμένος χώρος και η θέα στη θάλασσα ορίζουν το Vista Blue, το νέο εστιατόριο στη Βουλιαγμένη που άνοιξε επίσημα τις πόρτες την 1η Αυγούστου. Η κουζίνα της νέας άφιξης έχει ιταλικό χαρακτήρα – αφού ο σεφ είναι Ιταλός-, με αφοσίωση της ομάδας στην αναζήτηση των πιο εκλεκτών πρώτων υλών. Η pizza δεσπόζει στο μενού, όπως η ξεχωριστή, λεπτή και τραγανή pinsa με τα πρωτότυπα toppings της. Ιδιαίτερη πρόταση είναι και η focaccia stracchino di Recco, μια αυθεντικά ιταλική συνταγή, καταπληκτικά εκτελεσμένη. Φυσικά, στο μενού υπάρχουν και πολλές επιλογές από πιάτα ζυμαρικών, αλλά και κάποια πιάτα κρέατος. Η ευρύτερη μεσογειακή διάσταση του εστιατορίου δίνεται με την αυθεντική paella valenciana, που σερβίρεται αντίστοιχα για 2 και 4 άτομα. Το Vista Blue διαθέτει Ελληνικά και Ιταλικά κρασιά καθώς και αυθεντική σπιτική sangria που ταιριάζει τέλεια με για την paella. Όλα αυτά σε λογικές τιμές, σε καταπληκτικό περιβάλλον και με πολύ καλό σέρβις. Δύο από τα πιο λαχταριστά πιάτα του καταλόγου που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο: η Pizza Bianca με gorgonzola, mozzarella, αχλάδι fetel και καρύδια και η καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου (περίπου 1 kg) που ψήνεται και σερβίρεται με sauce Béarnaise.

Ψαρού Σαρωνίδας

Σε ένα σύγχρονο casual περιβάλλον, η Ψαρού στη Σαρωνίδα ετοιμάζει, από το 2013, αγαπημένες θαλασσινές προτάσεις, καθώς και πολλά πιάτα με γευστικά “twist” που γρήγορα ξεχώρισαν και καθιέρωσαν το εστιατόριο!Στο μενού, που αλλάζει ανάλογα με την εποχικότητα, πολλά φρέσκα μικρόψαρα (γαύρος τηγανητός, σαρδέλες στη σχάρα, προσφυγάκια, κουτσομούρες, αθερίνα, φρέσκα μύδια σε 3 παραλλαγές και αρκετά ακόμα) εναλάσσονται με δυνατές μαγειρικές εκτελέσεις όπως τα φρέσκα μύδια τεριγιάκι με τζίντζερ και sweet chilli, το κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και στακοβούτυρο, η γαριδομακαρονάδα με μάραθο και ούζο, ή τα φιλέτα γλώσσας τυλιγμένα σε καταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα. To ψαρομεζεδοπωλείο της αλυσίδας που έχει ακόμη δύο “αδερφάκια’, σε Λαύριο και Γλυφάδα, σε υποδέχεται με έναν δίσκο γεμάτο από δροσερούς μεζέδες όπως φιλέτα μαριναρισμένου γαύρου, ξιδάτο χταπόδι, εξαιρετική ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, καπνιστά μύδια και πολλά ακόμη πιάτα που προετοιμάζουν το έδαφος για τη συνέχεια. Aπαραίτητο συνοδευτικό, μία από τις (περίπου 60!) ετικέτες από ούζα και τσίπουρα από όλη την Ελλάδα, ενώ εκτός από το πολύ καλό και αρωματικό house wine -sauvignon blanc-, δεν λείπουν και μερικά προσεκτικά επιλεγμένα, εμφιαλωμένα λευκά και ροζέ κρασιά. NouPou κόλλημα: Δεν χρειάζεται να βγεις από τον δρόμο σου γυρνώντας από την παραλία.  Και ούτε “εκτός budget”, καθώς η Ψαρού λειτουργεί σε value for money λογική.

Panorama Restaurant

Σε ένα εξαιρετικά προνομιακό σημείο, κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα, το εστιατόριο Panorama συνδυάζει όλα εκείνα που επιθυμείς στην ιδανική έξοδό σου. Ποιότητα προϊόντων, ευγενική εξυπηρέτηση και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Πόσο μάλλον όταν φροντίζουν ώστε να έχεις στη διάθεσή σου, καθημερινά, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, φερμένα από τα καΐκια που συνεργάζονται από τη Νάξο, τη Λέρο και άλλα νησιά του Αιγαίου. Έχεις λιγουρευτεί φρέσκο καλαμάρι, ή ψάρι όπως φαγκρί και μπαρμπούνι; Στο Panorama, την οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1970 και έχει περάσει από τρεις γενιές, θα τα βρεις κάθε, μα κάθε μέρα. Αξίζει να δοκιμάσεις επίσης τα εξαιρετικά φρέσκα μύδια και τον αχινό, την φρέσκια ψιλή γαριδούλα, τα πιο μικρά ψαράκια, όπως ψιλή σαρδέλα και γαύρο μαριναρισμένο, αλλά και τα μεγαλύτερα, όπως τη συναγρίδα που ψήνονται μαστόρικα. Χορταστικό και πεντανόστιμο είναι και το ριζότο με γαρίδες ή τα λιγκουίνι με φρέσκες γαρίδες, καραβίδες ή αστακό, ανάλογα με τις ορέξεις σου. Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παραδοσιακοί χειροποίητοι μεζέδες, όπως η μελιτζανοσαλάτα με καπνιστές μελιτζάνες, η ταραμοσαλάτα με άσπρο ταραμά, το τζατζίκι, η φάβα, οι φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές και τα ντολμαδάκια γιαλαντζί. Το φρέσκο ψάρι συνδυάζεται υπέροχα με κάποια από τις 50 ετικέτες κρασιών, ως επί το πλείστον ελληνικές, αλλά και την μεγάλη ποικιλία από ούζο τσίπουρο και μπύρες. Nou-Pou κόλλημα: Το γεγονός ότι μπορείς να απολαύσεις καθημερινά φρέσκο ψάρι (αξεπέραστο το καλαμάρι τους), με το απέραντο γαλάζιο να απλώνεται μπροστά στα μάτια σου, λες και είσαι σε νησί. Bonus, η θέα την ώρα του ηλιοβασιλέματος που είναι απλά μαγευτική.

Γιαλός Βουλιαγμένη

Το εστιατόριο Γιαλός Βουλιαγμένη σερβίρει ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, σε ένα σκηνικό που θυμίζει καλοκαίρι σε νησί, με μοναδική θέα και υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Μεγάλη ποικιλία από ελληνικά φρέσκα ψάρια ημέρας (που προμηθεύονται καθημερινά από την Κάλυμνο και τα νησιά των Σποράδων), νόστιμοι ψαρομεζέδες κι εκλεκτά πιάτα ζυμαρικών αποτελούν μερικές από τις επιλογές του εστιατορίου θαλασσινών, με έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών. Ακόμα κι αν δεν παραγγείλεις κάποιο μαεστρικά ψημένο ψάρι, όπως ολόφρεσκο ροφό, σφυρίδα, ή ψαλίδα, μπορείς να καλυφθείς με πλήθος παραδοσιακών μεζέδων. Όστρακα, μύδια, κυδώνια ή χτενόστρειδα, αλλά και παραδοσιακά αγαπημένα πιάτα: πολίτικη σαλάτα και μελιτζανοσαλάτα, γαρίδες μαρινάτες, πολίτικη λακέρδα. Ο κατάλογος επεκτείνεται και σε μοντέρνες προτάσεις, όπως το ταρτάρ σολωμού καρπάτσο. Για τους λάτρεις των ζυμαρικών, ο Γιαλός προτείνει διαφορετικές απολαυστικές επιλογές, όπως λιγκουίνι και ριζότι με θαλασσινά ή μαύρο ριζότο σουπιάς, που μπορείτε να παραγγείλετε και για “την μέση”. Το τραπέζι συμπληρώνεται υπέροχα με κάποιο από τα ούζα του καταλόγου, είτε τα κλασικά και αγαπημένα, είτε εκείνα μικρών παραγωγών, όπως ο Τρικενές από το Μεσολόγγι. Στον Γιαλό θα βρεις επίσης μια ικανοποιητική κάβα κρασιών, αλλά και το δικό τους υπέροχο βαρελίσιο κρασί, Μοσχάτο Τυρνάβου. Δοκιμάστε σίγουρα το πιάτο λαβράκι καρτότσο, μία ιταλική εκδοχή του ψαριού, ψημένο ολόκληρο σε λαδόκολλα στο φούρνο. Απολαμβάνεται (ακόμη περισσότερο) θαυμάζοντας την  μαγευτική θέα και το ηλιοβασίλεμα.

Lutetia

Στο Somewhere Boutique Hotel στη Βουλιαγμένη λειτουργεί το εστιατόριο Lutetia, όπου ακόμα και αν δε διαμένεις εκεί μπορείς να απολαύσεις τις ξεχωριστές μεσογειακές προτάσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ σ΄ένα υπέροχο location και θέα θάλασσα. Το πρωί, μπορείς να πάρεις το πρωινό σου συνδυάζοντας τον κρύο μπουφέ (με δημητριακά, τυριά, αλλαντικά, ψωμιά όλων των ειδών -ακόμα και gluten free- κ.ά.), μαζί με επιπλέον ζεστά πιάτα που περιλαμβάνονται στο à la carte menu. Μετά τις 10:30, που ο μπουφές του πρωινού κλείνει, τον πρώτο λόγο έχουν οι βασισμένες στην ελληνική κουζίνα προτάσεις του σεφ από τον κατάλογο του brunch, όπως η φρουτάλια με σουτζούκι, baby πατάτες και ξινή κρέμα με σχοινόπρασο, ενώ το μεσημέρι η δροσερή βεράντα εξυπηρετεί ως το τέλειο σημείο συνάντησης για ένα επαγγελματικό lunch meeting.

Η μέρα τελειώνει και, καθώς ο ήλιος βουλιάζει γλυκά στα νερά του Σαρωνικού, από την κουζίνα του Bistro Lutetia αναδύονται τα εκλεπτυσμένα πιάτα του βραδινού μενού, όπως το signature σπανακόρυζο με μους φέτας, τσιπς ρυζιού και λάδι από σάλτσα «χωριάτικης σαλάτας» ή ο βιολογικός κόκορας από τη φάρμα Ανδρούτσου, που συνοδεύεται από γραβιέρα Ελασσόνας, ξινόγαλα, πατάτα, σπαράγγι και τσιπς ντομάτας.

 

Τρύπια Βάρκα

Πρόκειται για μία από τις πιο ιδανικές επιλογές για ψαράκι και ουζάκι πλάι στο κύμα, στην παραλία Μεγάλο Καβούρι. Η ψαροταβέρνα Τρύπια Βάρκα σερβίρει, χειμώνα-καλοκαίρι, χειροποίητους μεζέδες και ψαρικά σε τραπεζάκια κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα. Διατηρώντας το όνομα και την μεγάλη ιστορία της – μιας και η ταβέρνα έγινε γνωστή από την ταινία “Η Σωφερίνα” με την Αλίκη Βουγιουκλάκη-, η Τρύπια Βάρκα επαναλειτουργεί υπό νέα διεύθυνση από τον Φεβρουάριο του 2018, στο ίδιο ακριβώς σημείο, σε ένα από τα πιο διαχρονικά στέκια του Καβουρίου. Το ριζότο με τα θαλασσινά, καθώς και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα, ενώ πολύ αγαπημένοι είναι και οι μεζέδες της Τρύπιας Βάρκας, αυστηρά χειροποίητοι: από την μελιτζανοσαλάτα και την τυροκαυτερή, μέχρι τις φρεσκοκομμένες και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Η παιδική χαρά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα καθιστά το σημείο ιδανικό και για οικογένειες, ενώ το ηλιοβασίλεμα δημιουργεί ένα ρομαντικό σκηνικό για ζευγάρια. Στον κατάλογο θα βρεις και πολλά εμφιαλωμένα κρασιά, αλλά κι εξαιρετικό χύμα κρασί Μοσχάτο Τυρνάβου, το οποίο προτιμούν οι περισσότεροι πελάτες. Η Τρύπια Βάρκα κινείται σε value for money λογική για την περιοχή, καθώς ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 18 ευρώ ανά άτομο. Nou-Pou κόλλημα: Η ώρα της δύσης του ηλίου, την οποία θα απολαύσεις τρώγοντας πλούσιες μερίδες δίπλα από την αμμουδιά.

Mojito Bay

Αμέσως μετά την τρύπα του Καραμανλή -όπως την ξέρουν οι ντόπιοι- θα βρεις έναν μικρό κόλπο όπου δεσπόζει εδώ και αρκετά χρόνια το Mojito Bay. Ρηχή θάλασσα, αμμουδιά σαν πούπουλο και ανεβασμένη διάθεση. Άλλωστε το Mojito Bay έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια γνωστό για τα parties του, που ξεκινούν πριν από τη δύση του ήλιου και τελειώνουν με την ανατολή του. Αλλά και κατά τη διάρκεια της μέρας το Mojito Bay παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της παραλιακής. Αναπαυτικές ξαπλώστες, cocktails και snacks από το beach bar, μουσική σε τόσο-όσο ένταση και μπάνιο στο μαγευτικό κολπάκι της Λομπάρδας είναι ό,τι πρέπει για μια ολοήμερη απόδραση από την πόλη, λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Το γήπεδο beach volley αλλά και το τεράστιο parking του όπου αποκλείεται να μη βρεις να παρκάρεις είναι επίσης στα συν.

Bufalo Gelato

Αναμφισβήτητα η Βουλιαγμένη πρωταγωνιστεί στις καλοκαιρινές μας βόλτες. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μπορείς να καθίσεις στο Bufala Gelato και να απολαύσεις από τον καφέ μέχρι το παγωτό σου με θέα τη θάλασσα. Εδώ θα βρεις τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες παγωτού. Bufala, αγελαδινό, Vegan και Soft.  Να σημειώσω πως το Bufala Gelato είναι το μοναδικό παγωτό που παρασκευάζεται από 100% φρέσκο ελληνικό βουβαλινό γάλα Σερρών, με 30% λιγότερη ζάχαρη. Το παγωτό τους βρίσκει την απόλυτη ολοκλήρωσή του μέσα στην φρέσκια Buffle Cone βάφλα, η οποία φτιάχνεται επι τόπου, μπροστά σου. H original βάφλα είναι ελαφριά στη γεύση και έρχεται σε δύο εκδοχές: βανίλια ή Double Chocolate με κομμάτια βέλγικης σοκολάτας. Από εκεί και πέρα, διαλέγεις αν την προτιμάς σε σχήμα κώνου, με 2 μπάλες παγωτό και toppings της επιλογής σου, ή οποία μπορεί πανεύκολα να καταναλωθεί οn the go, με ένα κουταλάκι.

Mythos by Divani

Στο πιο προνομιακό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, σε έναν μαγευτικό κόλπο στο Καβούρι μόλις 20’ από το κέντρο της Αθήνας για όσους θέλουν να αποδράσουν από την urban καθημερινότητα, βρίσκεται το εστιατόριο Mythos by Divani όπου το μενού δεν θα μπορούσε παρά να βασίζεται στους θησαυρούς της θάλασσας. Φρεσκάροντας αγαπημένες συνταγές, ο executive chef Λεωνίδας Φορτετσανάκης επιδιώκει να μας ταξιδέψει στην δική του κοσμοπολίτικη εκδοχή της νέας μεσογειακής κουζίνας, ενορχηστρώνοντας μια fine dining εμπειρία διαφορετική από τις συνηθισμένες, με τη συνοδεία του παφλασμού των κυμάτων και απαλής μουσικής, κάτω από το φωτεινό καλοκαιρινό φεγγάρι.

Tokyo Joe

Το Tokyo Joe έφερε την εξαιρετική ποιότητα της ασιατικής κουζίνας σε οικονομικές τιμές και μάλιστα μπροστά από μια εξαιρετική θέα: αυτή της Βουλιαγμένης. Έφερε το Τόκιο στην πλατεία με άλλα λόγια. Με θέα θάλασσα θα απολαύσεις σασίμι και ουραμάκι, αλλά και πολλά ακόμη πιάτα της γιαπωνέζικης κουζίνας. Κι όλα αυτά σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, που αναδεικνύει την παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Στα plus είναι και ο μεγάλος κατάλογος που υπάρχει με κοκτέιλ, που στην προκειμένη περίπτωση μοιάζουν τόσο μα τόσο ταιριαστά με την περίσταση.

Finca Vigia

Η αυλή του, σχεδόν ονειρική. Τo location, κάτι παραπάνω από ιδανικό. Ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα υπάρχει ένας cuban inspired κήπος που θα περάσεις τις πιο όμορφες καλοκαιρινές βραδιές της χρονιάς. Και μπορεί φαινομενικά να μοιάζει με επέκταση του ίδιου εστιατορίου, όμως πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό bar με ξεχωριστή μπάρα και μενού. Το σίγουρο είναι πως μόλις φτάσεις εκεί θα νομίζεις πως έχεις μεταφερθεί στην Κούβα. Εμείς σου το προτείνουμε για αυτές τις όμορφες, καλοκαιρινές νύχτες στα νου που.

 

Moorings

Κάνοντας τη στροφή στο Λαιμό και πηγαίνοντας προς τον Αστέρα, υπάρχει ένα κρυφό διαμάντι, μακρυά από την πολυκοσμία άλλων cafe, μέσα στη μαρίνα της Βουλιαγμένης. Ένα από τα ομορφότερα bar-cafe-restaurants που έχει φέρει κοντά μας η Βουλιαγμένη, με εκπληκτική τοποθεσία και τον σεφ να επιμελείται τα μέγιστα για να σαγηνεύσει τους ουρανίσκους μας και εμάς ολόκληρους! Η φάση είναι πολύ ΖΕΝ και ειδικά το καλοκαίρι, δεν το χορταίνεις.

Akanthus

Πάει κέντρο το Akanθus
Akanθus και καλό καλοκαίρι

Στην παραλία του Αλίμου βρίσκεται το Αkanθus, όπου το ειδυλλιακό του περιβάλλον προσφέρεται για ολοήμερη διασκέδαση και είναι ιδανικό για τις καλοκαιρινές εξόδους μας. Το πρωί μπορείς μα κολυμπήσεις στα δροσερά νερά της ακρογιαλιάς, ακούγοντας υπέροχη μουσική και να απολαύσεις τον καφέ σου. Εννοείται πως μπορείς να ικανοποιήσεις την όρεξη σου επιλέγοντας νoστιμιές μέσα από το εκλεπτυσμένο μενού του Akanθus. Όσο για τα βράδια του καλοκαιριού σου μην ανησυχείς καθόλου- βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Κάθε βραδιά το Akanθus προσφέρει και διαφορετική περίσταση για διασκέδαση είτε με τα καθιερωμένα πάρτυ του, είτε με special events.

Penarrubia

Μπορεί πριν από μερικά χρόνια να άλλαξε όνομα, όμως δεν έχει χάσει τη θέση του στις καρδιές των νοτίων. Κάθε άλλο. Το Penarrubia (το πρώην Ostria της παραλίας του Αλίμου) παραμένει ένας από τους πιο όμορφους και διαχρονικά αγαπημένους all day προορισμούς της παραλιακής. Lounge χώρος, υπέροχη θέα και κουζίνα τόσο με ελληνικές όσο και με διεθνείς αναφορές είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του που σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Το πρωί θα πας για έναν χαλαρό καφέ ή για να πάρεις το πρωινό σου δίπλα στη θάλασσα, το μεσημέρι θα απολαύσεις την easy going διάθεση του μαγαζιού (γκαζόν, φοίνικες, αιώρες και απέραντο γαλάζιο συνθέτουν μια πραγματικά εξωτική ατμόσφαιρα) αλλά και τα νόστιμα πιάτα ή τις δροσερές σαλάτες του, ενώ το βράδυ θα παραγγείλεις ένα από τα cocktails του καταλόγου και θα αφήσεις τη μουσική που δυναμώνει να σε παρασύρει στον ρυθμό της μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Rayen

Μια νέα γαστρονομική άφιξη στα νότια, με μεξικάνικο άρωμα. Το «Rayen», που βρίσκεται στην παραλία του Αλίμου, αντλεί έμπνευση από το hot μεξικάνικο θέρετρο της Τουλούμ, σε ένα χώρο διακοσμημένο σε boho chic ύφος όπου ο chef Πέτρος Συρίγος έχει αναλάβει να μυήσει τους επισκέπτες στην μεξικάνικη κουζίνα και κουλτούρα. Στο μενού θα βρεις μεταξύ άλλων chimichangas, tacos και burritos σε διάφορες εκδοχές (ακόμα και vegetarian), αλλά και περουβιανές προτάσεις όπως το σεβίτσε. Παράλληλα, ο bartender Τεό Σπυρόπουλος σερβίρει τα πιο δροσιστικά, κλασικά αλλά και signature cocktails. Όσο για τον χώρο: Αναπαυτικοί καναπέδες, πολύχρωμες μαξιλάρες, ψάθινα φωτιστικά και άλλες ethnic πινελιές διακόσμησης καθιστούν το «Rayen, El alma de Mexico» έναν χώρο απόλυτης χαλάρωσης με θέα το απέραντο γαλάζιο, με spiritual house μουσικές και λατινοαμερικάνικες επιρροές που τα Σαββατοκύριακα διανθίζονται με live music acts πάνω στο κύμα.

Moana Beach House

Το Moana Beach House γίνεται για πλάκα το δεύτερο σπίτι μας και το καταφύγιό μας ενάντια σε αρνητικούρες. Εκεί αράζουμε στο πουφ, και λανσάρουμε το attitude ζαμανφού και πάνω τούρλα. Όσο για εσένα που σου αρέσουν τα beach sports θα βρεις πέρα από τα γνωστά και αναμενόμενα (μπανάνα, κουλούρα, θαλάσσιο σκι) εδώ θα βρείτε και σχολή Surf και wind surfing το Yasurfaki, για να μάθεις από έμπειρους καθηγητές να κάνεις -like a pro- τις πιο extreme θαλάσσιες βόλτες. Εντωμεταξύ όλο και κάποιο event πραγματοποιείται που μας τραβάει πάντα το ενδιαφέρον.

Ελλάδος Εικόνες

Λίγα μόνο μέτρα από τη θάλασσα, στη Μαρίνα Αλίμου, το «Ελλάδος Εικόνες» συνδυάζει γευστικές και μουσικές περιπλανήσεις αλά ελληνικά. Από νωρίς το απόγευμα στη νησιώτικη αυλή του θα παραγγείλεις μεζέδες, σαλάτες, κρεατικά και θαλασσινά από τον πλούσιο κατάλογο και θα τα φας απολαμβάνοντας το ειδυλλιακό σκηνικό, που μοιάζει βγαλμένο από το άλμπουμ των καλοκαιρινών σου διακοπών. Θα συνοδεύσεις το φαγητό οπωσδήποτε με κρασί, ούζο, ρακόμελο ή, έστω, με μια παγωμένη μπύρα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο αλλά και τα μεσημέρια της Κυριακής, η κατάσταση αλλάζει και η καρδιά του μαγαζιού χτυπά στη μεγάλη εσωτερική σάλα του. Εκεί στήνεται ένα ξέφρενο γλέντι με ζωντανή ελληνική μουσική, με λαϊκό, ελαφρολαϊκό και έντεχνο πρόγραμμα και φυσικά με χορό πάνω στα τραπέζια. Και, κάπως έτσι, το «Ελλάδος Εικόνες» μετατρέπεται στον απόλυτο προορισμό για τις πιο ξέφρενες καλοκαιρινές βραδιές διασκέδασης.

Philip by Artopolis

Η (καλοκαιρινή) σου ημέρα μπορεί να ξεκινήσει από τον all day χώρο του Philip by Artopolis και φυσικά έχοντας θέα το μπλε της θάλασσας που απλώνεται μπροστά σου. Στο Philip θα βρεις έναν all day κατάλογο με pizza, burgers και το περίφημο πρωινό/ brunch του μαγαζιού που περιλαμβάνει ό,τι μπορείς να φανταστείς. Επιπλέον υπάρχει και ένας πιο εστιατορικός κατάλογος  τόσο για μεσημεριανό όσο και για βραδινό γεύμα.

Dia Noche

Η all day πρόταση στη Μαρίνα Αλίμου ονομάζεται «Dia Noche». Ωραίο περιβάλλον, με διακόσμηση από ξύλο και με τα σκάφη της μαρίνας να λικνίζονται μπροστά σου, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για μια χαλαρωτική έξοδο, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Μπορείς να το επιλέξεις για πρωινό, για brunch, για έναν απογευματινό καφέ, για ένα γρήγορο σνακ ή για ένα ελαφρύ βραδινό. Club sandwiches, πίτσες, pancakes, μακαρονάδες, ελαφριές σαλάτες ή χορταστικά burgers είναι μερικές από τις επιλογές του καταλόγου. Από την άλλη, τα γλυκά και οι βάφλες που θα δεις να σερβίρονται στα γύρω τραπέζια είναι σίγουρο πως θα σε βάλουν σε πειρασμό, ακόμα κι αν έχεις έρθει μόνο για έναν καφέ. Και όλα αυτά, ενώ απολαμβάνεις την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της μαρίνας και των ιστιοπλοϊκών που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Agora Riviera

Μυρίζει θάλασσα, θυμίζει Κυκλαδίτικο νησί και ενθουσιάζει τον ουρανίσκο μας. Επίσης μας χαρίζει πρώτο τραπέζι θέα σε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα των νοτίων προαστίων. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα εστιατόριο που, επιπλέον, διαθέτει ήδη και πολύχρονη φήμη καθώς αποτελεί το αδελφάκι του Agora Select στο κέντρο της Αθήνας. Ανοίγοντας τον κατάλογο θα βρείτε πολλά και διαφορετικά πιάτα όπως καλοφτιαγμένα ορεκτικά (μεταξύ άλλων ταραμοσαλάτα, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και λαυράκι μαρινάτο), ζυμαρικά με θαλασσινά (από αχινομακαρονάδα και σκυριανή γαριδομακαρονάδα μέχρι γιουβέτσι με καραβίδα) και φρέσκα ψάρια ημέρας. Η -μεσογειακού προσανατολισμού- κουζίνα του έχει μεγάλη ποικιλία, όπως θα όφειλε και θα περίμενε κανείς, κυρίως από φρέσκα θαλασσινά αλλά και επιλογές για κρεατοφάγους όπως κοντοσούβλι κοτόπουλο, κοντοσούβλι ψαρονέφρι και μπιφτεκάκια. Ο γλυκός επίλογος γράφεται με το bestseller ραβανί με παγωτό καϊμάκι και γλυκό του κουταλιού βύσσινο, αν και εξίσου αξιομνημόνευτη είναι η σοκολατόπιτα με παγωτό και η κρέμα μαστίχας γαρνιρισμένη με κουκουνάρι και γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο.

Napolitivo

Ένα ιταλικό εστιατόριο στην Μαρίνα Φλοίσβου είναι σίγουρα μέσα στα must μαγαζιά κατά μήκος της παραλιακής. Η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα τους, η σωστά εκπαιδευμένη ομάδα τους και η πιο ωραία τοποθεσία της μαρίνας, είναι κάποιοι από τους βασικούς λόγους για τους οποίους (θα θέλεις και) πρέπει να πας στο Napolitivo. Για εσένα που σου αρέσει λίγο παραπάνω το brunch να σε ενημερώσω (αν δεν το ξέρεις ήδη) πως θα βρεις λαχταριστές επιλογές καθημερινά μέχρι τις 13.00 μ.μ. Μεταξύ άλλων στο brunch menu υπάρχουν αυγά ψημένα στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο με αυθεντική σάλτσα Napoletana, πεκορίνο, πιπεριές, κολοκύθι, κόλιανδρο και chili που συνοδεύονται με φρεσκοψημένο ψωμί και η ιταλική εκδοχή των Scrambled Eggs με salsiccia, φρέσκια πράσινη σαλάτα με παρμεζάνα, τοματίνια και vinaigrette βαλσάμικου.

 

Skipper's

Η φράση “Πάμε να δούμε αν κουνιούνται οι βάρκες” βρίσκει την ενσάρκωσή της στο Skipper’s, αφού η φάση είναι ακριβώς αυτή: Αέναο (και ξεδιάντροπο) χάζεμα των αγκυροβολημένων σκαφών και ιστιοπλοϊκών στη μαρίνα Αλίμου, λες και τίποτα άλλο δεν έχει περισσότερη σημασία από το ρυθμικό λίκνισμα τους στη θαλάσσια πίστα. Αγαπημένο στέκι εραστών της θάλασσας (επαγγελματιών και μη), σκαφάτων και γενικώς φευγάτων! Το Skipper’s μας καλωσορίζει στο ξύλινο “κατάστρωμα” του (ναι, εμείς είμαστε οι φευγάτοι!) και όταν καθόμαστε στις καρέκλες του σκηνοθέτη και απολαμβάνουμε τη μπύρα ή το ποτό μας, με θέα τη θάλασσα, ξέρουμε πως ο χρόνος έχει σταματήσει (έστω γι’ αυτό το λίγο) και ρουφάμε με όλη μας τη δύναμη το παρόν με μπόλικο θαλασσινό ιώδιο και φρέσκο αεράκι!

 

TGI FRIDAYS

Στη Μαρίνα Φλοίσβου βρίσκεται και το TGI Fridays στο οποίο μπορούμε να απολαύσουμε τα γνωστά νόστιμα burgers και τις παγωμένες μαργαρίτες δίπλα στη θάλασσα. Για εσένα που προσέχεις τη διατροφή σου υπάρχει το fitness menu, το οποίο παρά τα χαμηλά του λιπαρά είναι πολύ μα πολύ νόστιμο. Παρήγγειλε το αγαπημένο σου πιάτο, ένα δροσερό κι άκρως καλοκαιρινό cocktail και απόλαυσε τα στο καλύτερο σημείο.

Splats Beach

Προνομιακά τοποθετημένο στην παραλία του Αλίμου, το Splats είναι η εύκολη λύση αν θέλεις να κάνεις μια βουτιά χωρίς να ξενιτευτείς. Στο beach bar μπορείς να βρεις από χυμούς και snacks μέχρι πιάτα. Στα συν και ότι διαθέτει free parking ενώ και η είσοδος είναι δωρεάν. Δίπλα του βρίσκονται το Penarrubia αλλά και το new entry του Αλίμου, το μεξικάνικο Rayen, οπότε χωρίς καν να μετακινήσεις το αυτοκίνητο μπορείς να μεταφερθείς.