X

Τα καλύτερα μαγαζιά κατά μήκος της παραλιακής

Η παραλιακή είναι για τα νότια ό,τι ο Παρθενώνας για την Ακρόπολη. Είναι η βιτρίνα τους, είναι το απόλυτο brand name τους και είναι επίσης ο βασικός πόλος έλξης για όλους τους επισκέπτες που έρχονται εδώ από την υπόλοιπη Αθήνα. Κι αυτό είναι το ευχαριστώ του NouPou στα μαγαζιά της παραλιακής που την έκαναν και την κάνουν ακόμα πιο όμορφη.

Share this

Δεν έχει σημασία πώς την αποκαλείς (Παραλιακή ή Αθηναϊκή Ριβιέρα). Δεν έχει σημασία με ποιον θα την επισκεφθείς, ποια ώρα της ημέρας ή πόσα χιλιόμετρα θα διανύσεις για να φτάσεις εδώ. Η αξία της παραμένει, έτσι κι αλλιώς, ανεκτίμητη. Γιατί είναι μεγάλο προνόμιο να μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Αφού αποφάσισες λοιπόν πως ο προορισμός σου είναι η Παραλιακή, άσε εμάς να σου συστήσουμε τα καλύτερα μαγαζιά της. Από το πρωί για καφέ ή brunch, μέχρι το μεσημέρι για φαγητό (προ ή μετά βουτιάς) ή αργά το βράδυ για cocktails, αυτές είναι οι κορυφαίες επιλογές σου.

Ark

Για όσους δεν ήξεραν ότι το Ark σημαίνει κιβωτός και για όσους θέλησαν να μάθουν τι συμβαίνει μέσα σε αυτή την κιβωτό. Στα θρυλικά Αστέρια Γλυφάδας, εκεί όπου το καλοκαίρι του 1957 γεννήθηκε το όνειρο της Αττικής Ριβιέρας, βρίσκεται σήμερα ένα από τα πιο καλαίσθητα και εντυπωσιακά εστιατόρια της Αθήνας. Εξωτική και κοσμοπολίτικη, σχεδόν κινηματογραφική, η διακόσμηση που επιμελήθηκε ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης, σε συνδυασμό με τη μαγευτική θέα του Σαρωνικού, κλέβουν τις εντυπώσεις. Πάνω σε αυτήν την ειδυλλιακή τοποθεσία έχτισε ο Γιάννης Μπαξεβάνης το αριστουργηματικό μενού του Ark. Το μοναδικό του ηλιοβασίλεμα, ο κορυφαίος καφές του, τα αισθαντικά του lives αλλά και ο εξωτικός κήπος του είναι μερικοί ακόμα από τους λόγους για να βρεθείς στο Ark και φέτος το καλοκαίρι.

Island

Το Island είναι συνώνυμο της ποιότητας και αυτό που το κατατάσσει ανάμεσα στα καλύτερα club–restaurants παγκοσμίως (πέρα από την υπέροχη τοποθεσία του) είναι το υψηλό επίπεδο στην κουζίνα του, στα ποτά και στην εξυπηρέτηση. Πίσω από τα menu βρίσκεται ο πολυβραβευμένος executive chef Νίκος Σκλήρας με νέα πιάτα δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας. Παράλληλα, λειτουργεί το εξαιρετικό sushi section, κατέχοντας την πρωτιά ως το club-restaurant που εισήγαγε την ιαπωνική κουζίνα. Όσο για τα cocktails, το Island έχει ετοιμάσει μια fine drinking εμπειρία για τους επισκέπτες του. Και όλα αυτά με τη μοναδική του θέα, που αποτελεί μια από τις ωραιότερες της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Blue fish

Πρόκειται για ένα εστιατόριο που βρίσκεται στη Βουλιαγμένη και απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Μπορείς να έρθεις το μεσημέρι, να πιεις ένα ούζο δίπλα στη θάλασσα (συνοδεία με ένα καλοψημένο χταποδάκι) και, αντίστοιχα, το βράδυ να πάρεις την παρέα σου και να ζήσεις μια μαγική στιγμή. Πράγματι, το Blue Fish φαίνεται να μην υστερεί σε κανέναν τομέα: Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία πάνω στη θάλασσα, με ευγενέστατο προσωπικό και με ιδιαίτερες γεύσεις να βγαίνουν από την κουζίνα του, είναι πράγματι λόγος για να έρθει κανείς στη Βουλιαγμένη από οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Η καρδιά του Blue Fish είναι πάντως το ποιοτικό φρέσκο ψάρι και απευθύνεται στους ανθρώπους που θέλουν να το φάνε σε οποιαδήποτε μορφή. Εδώ δεν θα περιμένεις στη βιτρίνα κάποιον απλά να σου ζυγίσει και να σου ψήσει το ψάρι σου, αλλά θα το διαλέξεις με την πλήρη καθοδήγηση του προσωπικού και πάνω του θα έχεις τρεις, έξι ή και ακόμα περισσότερες διαφορετικές επιλογές εκτέλεσης.

Coyoacan Playa

Το Coyοacan Playa στην παραλία της Βάρκιζας -μέσα στο Varkiza Resort-  άνοιξε το καλοκαίρι του 2020 και κατάφερε γρήγορα να αναδειχθεί στον νέο απόλυτο προορισμό του καλοκαιριού. Ένα από τα highlights του Coyoacan αποτελεί σίγουρα το zen design του, με έμφαση στα γήινα χρώματα, το ξύλο και την πανταχού παρούσα άμμο. Ανοιχτό από το πρωί έως αργά το βράδυ, συνδυάζει μεξικάνικο και boho αέρα με μεσογειακή αύρα στη beach culture της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Το μενού κινείται επίσης σε μεξικάνικους και μεσογειακούς τόνους, και σε συνδυασμό με τη μουσική και την ατμόσφαιρά του θα σε ταξιδέψει σε μακρινά, εξωτικά μέρη.

Ιθάκη

Ένα θρυλικό εστιατόριο των νοτίων προαστίων, που ξεχωρίζει για τη θέα του και το ενδιαφέρον μενού του. Από το Ιθάκη έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα του εγχώριου και διεθνούς jet set, από την Αθηνά Ωνάση μέχρι τον Leonardo DiCaprio και τον Bill Clinton. Και όχι άδικα. Το μενού είναι επικεντρωμένο στο φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, με πιάτα εμπνευσμένα από την παράδοση, αλλά και τις τελευταίες τάσεις της διεθνούς γαστρονομίας.

40Forty – Day Night Bar Restaurant

Στο πιο μαγευτικό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, τη Βουλιαγμένη και την Astir beach, το all day bar & restaurant 40forty, παραμένει ένας εξαιρετικός προορισμός για να απολαύσεις το φαγητό σου και τα καταπληκτικά κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα και πάνω στην άμμο. Η μέρα εδώ ξεκινάει νωρίς το πρωί με προτάσεις για πρωινό, είτε στο εστιατόριο είτε στην ξαπλώστρα, και ολοκληρώνεται αργά το βράδυ με ποτό, φαγητό και cosmopolitan μουσικές. Μέσα από μια «αόρατη» και διακριτική διαδικασία που παραπέμπει σε αλλαγή σκηνικού, το all day bar & restaurant μετατρέπεται το βράδυ σε ένα υπέροχο, ατμοσφαιρικό lounge εστιατόριο, που δένει άψογα με το ονειρικό περιβάλλον, καθώς ο ήλιος δύει στα νερά του κόλπου της Βουλιαγμένης.

Λάμπρος

Σε προνομιακή θέση απέναντι από τη λίμνη της Βουλιαγμένης και με μαγευτική θέα στον Σαρωνικό, το εστιατόριο «Λάμπρος» καταφέρνει να διατηρεί αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια την ταυτότητα του, ως ένα από τα εκλεκτά εστιατόρια για φρέσκο ψάρι. Η μαρμάρινη πλάκα στην είσοδό του, αποτελεί στολίδι και παράλληλα μάρτυρα της μακρόχρονης ιστορίας του, η οποία ξεκινάει από το 1889, ενώ η μεγάλη βιτρίνα με την τεράστια ποικιλία από φρέσκα ψάρια, σου ανοίγουν την όρεξη με το που θα περάσεις την πόρτα του. Στο εστιατόριο «Λάμπρος» θα κάνεις την έξοδο σου με την παρέα ή την οικογένειά σου, για να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα με θέα τη θάλασσα και να σας περιποιηθούν με τον φιλόξενο τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν.

Εν Πλω

Προνομιακά τοποθετημένο στον κόλπο της Βουλιαγμένης, μια ανάσα από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, το Eν Πλω, καταφέρνει να δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί ή αρμενίζεις πάνω σ’ ένα σκάφος. Πάτωμα σαν ντεκ σκάφους, ευρύχωρες ροτόντες ιδανικές για ζεστές συντροφιές, αποστάσεις που δημιουργούν οικειότητα και άνεση, τραπέζια εκεί που σκάει το κύμα. Αυθεντικό ξύλο, κεραμικά μικρά έργα τέχνης, πινελιές από καταπράσινα προσεγμένα φυτά, ένας χώρος που αναβλύζει τη χαρά της ζωής. Ένα μαγαζί γεμάτο ευγένεια, για να ζήσεις τη δροσιά της πρωινής αύρας, μαγικά ηλιοβασιλέματα και τη γοητεία της νύχτας στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Μια γαστρονομική όαση μας υποδέχεται και αυτό το καλοκαίρι με μια κουζίνα που αναδεικνύει τις μεσογειακές πρώτες ύλες και χρησιμοποιεί τις τεχνικές για να αναδείξει την καθαρότητα των γεύσεων. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά περασμένα απλά από τη σχάρα με την ένταση μιας ελαφρώς σοταρισμένης αλμύρας δίπλα τους. Γήινες γεύσεις μανιταριών με βελουτέ ολόφρεσκων λαχανικών. Ο Λευτέρης Καρέλης αξιοποιεί την εμπειρία του και στήνει μία κουζίνα δημιουργική, στέρεα, με εκπλήξεις και βαθιά ουσία. Χειροποίητα ζυμαρικά, όπως λιγκουίνι και tagliolini, φρεσκοψημένα χειροποίητα ψωμιά με προζύμι και κριτσίνια, κρέατα ψημένα αποκλειστικά στον josper, στον παραδοσιακό φούρνο της Λατινικής Αμερικής.

Huracán

Το Huracán, που άνοιξε στην καρδιά της Γλυφάδας το καλοκαίρι του 2020, αποτελεί ήδη πόλο έλξης για τους λάτρεις της κουζίνας του Περού. Το ντεκόρ της αυλής με τα κομψά τραπεζοκαθίσματα και τις εντυπωσιακές αναρριχώμενες βουκαμβίλιες που μοιάζουν να αγκαλιάζουν με ορμή τα βράχια, συναγωνίζεται σε χρώμα και αισθησιασμό τη μαξιμαλιστική διάθεση του εσωτερικού, με τα ολάνθιστα κλωνάρια κερασιάς, τους σκούρους τόνους στην επίπλωση και τον φούξια φωτισμό. Επικεφαλής στην κουζίνα είναι ο ταλαντούχος και πολυταξιδεμένος σεφ Θάνος Στασινός, ένας από τους πρώτους μυημένους στη γαστρονομική παράδοση της μακρινής χώρας της Λατινικής Αμερικής, που καταφέρνει μέσα από τη δουλειά του στο Huracán να αποδώσει, τη γνησιότητα και τη βαθιά νοστιμιά μιας κουζίνας που αποτελεί το πετυχημένο πάντρεμα της ιαπωνικής και της περουβιανής παράδοσης.

Alpino

Το Alpino, ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια των νοτίων προαστίων, μας καλεί για δροσερή έξοδο αλά ιταλικά στο Παλαιό Φάρηρο, στρώνοντας και αυτό το καλοκαίρι τραπεζάκια στο καταπράσινο παρκάκι, μπροστά από το εστιατόριο. Εκεί, υπό το φως των κεριών και με τα δέντρα του άλσους να προσφέρουν μια αίσθηση γαλήνης και δροσιάς, μπορείς να απολαύσεις πιάτα με γεύση και άρωμα Ιταλίας. Μάλιστα, έχουν εμπλουτίσει το μενού και με νέα πιάτα, όπως ιταλική παντζαροσαλάτα με δυόσμο, mango, αγγουράκι τουρσί, βαλεριάνα, μους από μασκαρπόνε και σκορδάτη κρέμα βαλσάμικου με πεκάν, αλλά και γαρίδες σε tempura από μελάνι σουπιάς στα ορεκτικά. Από τον κατάλογο των ζυμαρικών, ξεχωρίζουν τα φρέσκα χειροποίητα tortelli με γέμιση από μοσχαρίσια ουρά, ενώ στις νέες γεύσεις πίτσας περιλαμβάνεται και η vegan «Il fiorenero», με λεπτή χειροποίητη ζύμη πίτσας με πούδρα από φυτικό ενεργό άνθρακα, σάλτσα από passata τομάτας, φύλλα βασιλικού, φέτες τομάτας, κρέμα τυριού και τριμμένη mozzarella 100% vegan. Απόλαυσέ τα παρέα με ένα από τα καλοκαιρινό κοκτέιλ τους.

Moorings

Κάνοντας τη στροφή στον Λαιμό και πηγαίνοντας προς τον Αστέρα, υπάρχει ένα κρυφό διαμάντι, μακριά από την πολυκοσμία άλλων μαγαζιών, μέσα στη μαρίνα της Βουλιαγμένης. Ένα από τα ομορφότερα bar-cafe-restaurants που έχει φέρει κοντά μας η Βουλιαγμένη, με εκπληκτική τοποθεσία και τον σεφ να επιμελείται τα μέγιστα για να σαγηνεύσει τους ουρανίσκους μας και εμάς ολόκληρους! Η φάση είναι πολύ ΖΕΝ και ειδικά το καλοκαίρι, δεν το χορταίνεις από το πρωί για καφέ, μέχρι το βράδυ για φαγητό και ποτό.

Nalu

Το όνομά του σημαίνει κύμα στα χαβανέζικα. Έτσι, ακριβώς δίπλα στο κύμα, χαλαρώνουμε στις παρεΐστικες γωνιές του, απολαμβάνοντας το καφεδάκι μας και αγναντεύοντας το infinity blue που δεν ξεπληρώνεται με όλα τα λεφτά του κόσμου. Βέβαια, έχουμε περιμένει αρκετές φορές για τραπέζι (να τα πούμε κι αυτά) αλλά η θέα μας έχει αποζημιώσει. Για τους πάντα πεινασμένους, το μαγαζί διαθέτει και εκλεκτές γαστρονομικές δημιουργίες με fusion στοιχεία, ξεκινώντας από το πρωί με brunch και στη συνέχεια με μεσογειακές, και όχι μόνο, γεύσεις.

Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης

Το εστιατόριο του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης με τη φοβερή θέα προς τη Βουλιαγμένη είναι πλέον ανοιχτό για όλους, ακόμη για αυτούς που δεν είναι μέλη του Ομίλου. Στο μενού του μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά, από ορεκτικά για να μοιραστείς με την παρέα σου και να απολαύσεις με ένα ουζάκι, μέχρι γευστικά ψάρια, δημιουργίες με ζυμαρικά, αλλά και πιάτα κρεατικών. Ένας ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός για φαγητό και ποτό μοναδικά τοποθετημένο δίπλα από το κύμα. 

Matsuhisa

Όλα έτοιμα για το 9ο Nobu Food Festival

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτείς το Matsuhisa Nobu: το ειδυλλιακό τοπίο με θέα θάλασσα, όπου έχεις την ψευδαίσθηση πως απολαμβάνεις το δείπνο σου σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί -κι ας είσαι μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας- και ο μαύρος μπακαλιάρος του. Δεν συγκαταλέγεται, εξάλλου, τυχαία στα signature πιάτα του Nobu, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως.

Napolitivo

Το Napolitivo, ένα ιταλικό εστιατόριο στη Μαρίνα Φλοίσβου, που συνδυάζει γεύσεις από Νάπολη και την ιεροτελεστία του Aperitivo, είναι σίγουρα μέσα στα must μαγαζιά κατά μήκος της παραλιακής, αφού προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με Ιταλικό ταμπεραμέντο και πανέμορφη θέα. Η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα τους (ναι, αυτή που απολάμβανε με τόσο πάθος η Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία “Eat, Pray, Love”!) ψήνεται σε ξυλόφουρνο που κατασκευάστηκε στη Νάπολη με τούβλα από τον Βεζούβιο. Η ελαφριά ζύμη της φτιάχνεται καθημερινά στο κατάστημα από τους pizzaiolos του Napolitivo (που εκπαιδεύτηκαν στην Ιταλία από Ιταλούς maestros παρακαλώ) και ωριμάζει 12-14 ώρες πριν ψηθεί.

Riviera Coast

Με τη γνωστή του απαράμιλλη θέα και τραπέζια ακριβώς πάνω στο κύμα, το Riviera Coast (εκεί όπου βρισκόταν το θρυλικό πια Vive Mar) δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κατοχυρωθεί στη συνείδηση των νοτίων ως ο νέος απόλυτος all day προορισμός. Παράλληλα, το μενού του είναι σίγουρο πως θα σε ιντριγκάρει. Πλούσιες και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένες, οι γεύσεις του παντρεύουν μοναδικά την ελληνική παράδοση με τη fusion κουζίνα και ξεπερνούν τις ήδη υψηλές προσδοκίες που έχει θέσει η υπέροχη παρουσίαση των πιάτων. Στο μενού θα βρεις εκλεπτυσμένα πιάτα αλλά και κρεατικά, burgers, πίτσες και γευστικές επιλογές για πρωινό ή brunch. Ιδανικό από το πρωί μέχρι το βράδυ, για φαγητό, καφέ ή ποτό με υπέροχη θέα.

Mythos by Divani

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, σε έναν μαγευτικό κόλπο στο Καβούρι μόλις 20’ από το κέντρο της Αθήνας, για όσους θέλουν να αποδράσουν από την urban καθημερινότητα, βρίσκεται το εστιατόριο Mythos by Divani. Το μενού δεν θα μπορούσε παρά να βασίζεται στους θησαυρούς της θάλασσας, με έμφαση στα φρέσκα θαλασσινά και τα ντόπια υλικά. Μια εξαιρετικά πλούσια κάβα κρασιών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, σε περιμένει επίσης στο εστιατόριο του Divani Apollon Palace & Thalasso, ενώ από τη βεράντα του θα απολαύσεις τα απογεύματα ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Holy Spirit Beach Bar

Το αγαπημένο μας Holy Spirit Beach Bar στην παραλία της Βάρκιζας αποτελεί έναν από τους πιο hot καλοκαιρινούς προορισμούς της Παραλιακής. Μουσικάρες, άνετες μαξιλάρες και χαλαρή ατμόσφαιρα μας κρατάνε συντροφιά για ακόμα μια σεζόν. Ιδανικό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, πάνω στην άμμο με θέα τη θάλασσα, το Holy Spirit μας φτιάχνει με τα τέλεια κοκτειλς του και μας ταξιδεύει στην Καραϊβική με τα vibes του.

Γαρμπή

Στέκει στο ίδιο μέρος από το 1924 και από τότε η ιδιοκτησία του είναι οικογενειακή υπόθεση. Το εστιατόριο Γαρμπή είναι ένα μαγαζί που δεν χρειάζεται συστάσεις και γι’ αυτό ευθύνεται η ατμόσφαιρά του, η τοποθεσία του και φυσικά τα πιάτα του. Τα ψάρια έρχονται απευθείας από τη Λέρο, την Αντίπαρο και τον Αμβρακικό ενώ το μενού έχει παραδοσιακές αλλά και πειραγμένες προτάσεις. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις το ταρτάρ γαρίδας, τις αχνιστές καραβίδες ή το καλαμάρι στη σχάρα που σερβίρεται με ζεστή πατατοσαλάτα με πράσινες ελιές Χαλκιδικής, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη και εκλεκτά μικρόφυλλα. Όλα αυτά μπορείς να τα συνδυάσεις με ένα ποτήρι κρασί από τις εκλεκτές ετικέτες, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, οι οποίες διανθίζονται με κάποιες πινελιές από τον γαλλικό.

Krabo

To beach restaurant Krabo αντλεί την έμπνευσή του από το αιγαιοπελαγίτικο τοπίο και προσφέρει ένα μοναδικό σκηνικό που θα σε ταξιδέψει σε κάποιο beach bar της Μυκόνου. Εδώ μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα του μαγευτικού κόλπου στις full-service sunbeds. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθείς στον χώρο του εστιατορίου, που ξεχωρίζει για το ανεπιτήδευτο, bohemian στυλ του, για να απολαύσεις την υπέροχη μεσογειακή κουζίνα του Krabo: Καλοκαιρινά πιάτα φτιαγμένα με βιολογικές πρώτες ύλες, ψάρια που προμηθεύουν στο εστιατόριο οι ντόπιοι ψαράδες, κρέας άριστης ποιότητας και λαχανικά από τοπικούς παραγωγούς. Το φαγητό σου θα συνοδεύσει όχι μόνο η υπέροχη θέα του κόλπου της Βουλιαγμένης αλλά και ένα από τα signature cocktails της λίστας του Krabo – ή ένα ποτήρι από τα επιλεγμένα κρασιά από όλο τον κόσμο.

Penarrubia

Μπορεί πριν από μερικά χρόνια να άλλαξε όνομα, όμως δεν έχει χάσει τη θέση του στις καρδιές των νοτίων. Κάθε άλλο. Το Penarrubia (το πρώην Ostria της παραλίας του Αλίμου) παραμένει ένας από τους πιο όμορφους και διαχρονικά αγαπημένους all day προορισμούς της παραλιακής. Lounge χώρος, υπέροχη θέα και κουζίνα τόσο με ελληνικές όσο και με διεθνείς αναφορές είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του που σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Το πρωί θα πας για έναν χαλαρό καφέ ή για να πάρεις το πρωινό σου δίπλα στη θάλασσα, το μεσημέρι θα απολαύσεις την easy going διάθεση του μαγαζιού (γκαζόν, φοίνικες, αιώρες και απέραντο γαλάζιο συνθέτουν μια πραγματικά εξωτική ατμόσφαιρα) αλλά και τα νόστιμα πιάτα ή τις δροσερές σαλάτες του, ενώ το βράδυ θα παραγγείλεις ένα από τα cocktails του καταλόγου και θα αφήσεις τη μουσική που δυναμώνει να σε παρασύρει στον ρυθμό της μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Moana Beach House

Το Moana Beach House γίνεται για πλάκα το δεύτερο σπίτι μας και το καταφύγιό μας ενάντια σε οτιδήποτε αρνητικό, για ακόμα μία σεζόν. Εκεί αράζουμε στο πουφ, πρωί και βράδυ, με καφέ ή με δροσιστικά cocktails και ζούμε το απόλυτο καλοκαίρι. Η ατμόσφαιρα ειδυλλιακή, με τα λαμπάκια και το κύμα να σκάει μπροστά σου – όλα αυτά καθιστούν το Moana μια από τις must στάσεις στην Παραλιακή. Όσο για εσένα που σου αρέσουν τα beach sports, εδώ θα βρεις και σχολή Surf και wind surfing, το Yasurfaki, για να μάθεις από έμπειρους καθηγητές να κάνεις -like a pro- τις πιο extreme θαλάσσιες βόλτες. 

Rayen

Το «Rayen», που βρίσκεται στην παραλία του Αλίμου, αντλεί έμπνευση από το hot μεξικάνικο θέρετρο της Τουλούμ, σε ένα χώρο διακοσμημένο σε boho chic ύφος όπου το μενού του έχει αναλάβει να μυήσει τους επισκέπτες στην μεξικάνικη κουζίνα και κουλτούρα. Στο μενού θα βρεις μεταξύ άλλων chimichangas, tacos και burritos σε διάφορες εκδοχές (ακόμα και vegetarian), αλλά και περουβιανές προτάσεις όπως το σεβίτσε. Παράλληλα, στο Rayen θα βρεις τα πιο δροσιστικά, κλασικά αλλά και signature cocktails. Όσο για τον χώρο: Αναπαυτικοί καναπέδες, πολύχρωμες μαξιλάρες, ψάθινα φωτιστικά και άλλες ethnic πινελιές διακόσμησης καθιστούν το «Rayen, El alma de Mexico» έναν χώρο απόλυτης χαλάρωσης με θέα το απέραντο γαλάζιο, με spiritual house μουσικές και λατινοαμερικάνικες επιρροές.

Rafale - Άι Νικόλας

Σε έναν κομψό χώρο, με κυρίαρχο χρώμα το λευκό σε έναν καταπράσινο κήπο, το Rafale είναι ένα από τα αγαπημένα Sea Food Restaurants των νοτίων προαστίων. Από το μεσημέρι ως το βράδυ αποτελεί σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν τις θαλασσινές γεύσεις, ενώ το φιλόξενο προσωπικό και η άρτια δομημένη οινική λίστα του δημιουργούν μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία αξιώσεων.
PS: Rafale ή Σπιλιάδα είναι η απότομη ριπή του ανέμου.

Notos Café

Το Notos δεν είναι νέο μαγαζί και προφανώς δεν χρειάζεται συστάσεις. Δεσπόζει εδώ και χρόνια σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Παραλιακής, με τον ιδιαίτερο χώρο του να το κάνουν στάνταρ επιλογή τόσο για το καλοκαίρι, όσο και για τον χειμώνα. Ναι, τον χειμώνα. Γιατί ο κόσμος ξέρει και αναγνωρίζει το γεγονός ότι τις κρύες μέρες του χρόνου, μεταμορφώνεται σε ένα cosy και νοσταλγικό ησυχαστήριο. Με τις ζέστες πάλι, το Notos είναι ιδανική επιλογή για έναν κρύο καφέ με θέα τη θάλασσα – ειδικά αν έχεις παιδιά. Με μαγική θέα, με ατελείωτο πράσινο γύρω γύρω και με την παιδική χαρά ακριβώς δίπλα, είναι το απόλυτο place to be για όσους ψάχνουν κάτι χαλαρό αλλά και για οικογένειες.

Λατίνι

Με το πάντα μεσογειακό ύφος της κουζίνας του και με βασικό πυλώνα του μενού του τα φρέσκα και εκλεκτά υλικά, το Λατίνι στη Βάρκιζα ξέρει πάντα πώς να ικανοποιεί στο μέγιστο βαθμό οποιονδήποτε περάσει το κατώφλι του. Είναι η προνομιακή του θέση, το service, οι υψηλής ποιότητας και φρέσκιες πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί; Πάντως το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα μαγαζί-σταθερή αξία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, ενώ καταφέρνει να συνδυάσει αυτό που λέμε «κλασικό εστιατόριο για ψάρι», με τις σύγχρονες πινελιές που το κάνουν μοναδικό.

Με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας, σου προσφέρει μια συνολική εμπειρία που σε κάνει να ξεχνάς για λίγο πως βρίσκεσαι κάπου στην Αθήνα. Αξίζει να το επιλέξεις, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και όταν πέσει η νύχτα, όπου ο κατάλληλος φωτισμός και η θάλασσα δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό που σε ταξιδεύει.

Έτσι, και φέτος το καλοκαίρι είναι ο απόλυτος προορισμός για θαλασσινά γευστικά ταξίδια. Ο σεφ του, Σταύρος Κορακίδης, ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία και έχει μαθητεύσει δίπλα σε μεγάλα ονόματα της γαστρονομίας (όπως ο Χριστόφορος Πεσκιάς), μας παρουσιάζει τα νέα πιάτα που φέρουν την υπογραφή του και θα αποτελέσουν σίγουρα ευχάριστες εκπλήξεις. Βέβαια, προτού μιλήσουμε γι’ αυτά, θα πρέπει να ξέρεις πως το Λατίνι φημίζεται για την αστακομακαρονάδα του, την οποία πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

Στα new entries λοιπόν, για ορεκτικό ο σεφ μας προτείνει μια επιλογή με άρωμα Ιταλίας που δεν είναι άλλη από τα Arancini. Πρόκειται στην ουσία για ιταλικές κροκέτες από ριζότο με σαφράν, ελληνικές πινελιές όπως το δεντρολίβανο και το κατσικίσιο τυρί αλλά και την απαραίτητη μοτσαρέλα, ενώ σερβίρονται με πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Για κυρίως πιάτο, επίλεξε το ψάρι φρικασέ. Τι κι αν το έχεις συνηθίσει μόνο με κρέας; Το φρικασέ με ψάρι από τα χέρια του Σταύρου Κορακίδη με μαρούλι, άνηθο και αφρό αυγολέμονου θα σε εντυπωσιάσει.

Στο Λατίνι μπορείς επίσης να απολαύσεις και raw-food πιάτα, όπως σασίμι σολωμού, ταρτάρ φρέσκου ψαριού, σεβίτσε καραβίδας και εξαιρετικά στρείδια με αχινό, λάιμ και σχοινόπρασο. Καλή απόλαυση!

Waffle House

Το Waffle House αποτελεί σημείο αναφοράς πια όχι μόνο για την περιοχή της Βουλιαγμένης αλλά συνολικά για τα νότια προάστια. Το ειδυλλιακό location, το ολόφρεσκο παγωτό του και, φυσικά, η φημισμένη βάφλα του το έχουν κατατάξει στους κορυφαίους προορισμούς για γλυκό στην Αθήνα, ενώ οι ουρές που σχηματίζονται τα Σαββατοκύριακα για ένα τραπέζι στη νησιώτικη αυλή του είναι η απόδειξη πως στην εστίαση, αν είσαι καλός, το να πετύχεις είναι μονόδρομος. Οι αμέτρητες γεύσεις παγωτού εναλλάσσονται καθημερινά – και μάλιστα όλα τα παγωτά φτιάχνονται από το μηδέν στο εργαστήριο του Waffle House, ενώ χειροποίητη είναι ακόμα και η βάφλα τους.

Rumors

Στο Rumors θα βρεις ό,τι ψάχνεις από ένα all day spot στην παραλιακή: Φανταστική θέα, πολύ καλό καφέ και πολύ ωραίες προτάσεις φαγητού: Από snacks & fingerfood, από brunch μέχρι dinner, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Δοκίμασε οπωσδήποτε το club sandwich ή τα φανταστικά pancakes του. Κι αν σε πιάσει εδώ το ηλιοβασίλεμα, άραξε και απόλαυσέ το πίνοντας ένα κοκτέιλ από την ενημερωμένη λίστα.