Τα καλύτερα summer camps των νοτίων προαστίων

Summer In The City

Γιατί εμείς ξέρουμε πού θα στείλεις το παιδί σου αυτό το καλοκαίρι. Εσύ; Αθλητικές δραστηριότητες, χορός, κολύμπι και πολλά άλλα. Τα summer camps των νοτίων προαστίων όχι μόνο θα διευκολύνουν τους γονείς μετά το κλείσιμο των σχολείων, αλλά, κυρίως, θα χαρίσουν στα παιδιά ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο πρωτόγνωρες εμπειρίες, νέους φίλους και ατελείωτο παιχνίδι!

Share this

Καλοκαιρινά κατασκηνωτικά προγράμματα από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα

Τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα διοργανώνουν καλοκαιρινά κατασκηνωτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, από τις 20 Ιουνίου έως τις 8 Ιουλίου.

Η βασική αρχή των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα ότι η μάθηση πρέπει να είναι κυρίως βιωματική, αλλά και η αγωνία πολλών γονέων για δημιουργική και ουσιαστική απασχόληση των παιδιών, οδήγησε στον σχεδιασμό προγραμμάτων βιωματικής μάθησης, στοχευμένης γνωστικής κατάρτισης και αθλητικής δράσης για τους καλοκαιρινούς μήνες. Με τα προγράμματα αυτά κάθε παιδί εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για να δημιουργήσει, να προβληματιστεί, να αναλύσει, να συγκρίνει, να καταγράψει, να ταξινομήσει, να χρησιμοποιήσει την εγκατεστημένη γνώση για την κατάκτηση νέας, να ανακαλύψει τον απλό κόσμο της φύσης, να αθληθεί, να αναπτύξει τις διαπροσωπικές του σχέσεις και να λυτρωθεί από τον ψυχαναγκασμό της τηλεόρασης και του διαδικτύου. Τα προγράμματα είναι δυναμικά και ανοιχτά και χαρακτηρίζονται από μεγάλο εύρος επιλογών. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί έχουν μελετήσει την κάθε λεπτομέρεια, προκειμένου να είναι ευέλικτα και ευχάριστα, αλλά και να αναδεικνύουν τα χαρίσματα κάθε παιδιού.

Τα καλοκαιρινά κατασκηνωτικά προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, ηλικίας από 6 έως 14 ετών και χωρίζονται σε τρεις περιόδους:

Περίοδος Α’: 20 Ιουνίου – 24 Ιουνίου
Περίοδος Β’: 27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου
Περίοδος Γ’: 4 Ιουλίου – 8 Ιουλίου

Οι ημέρες καλοκαιρινών προγραμμάτων είναι γεμάτες με δραστηριότητες που βοηθούν τους μικρούς κατασκηνωτές να μάθουν πολύτιμα μαθήματα ζωής, μέσα από βιωματικές ευκαιρίες, πρακτικές δραστηριότητες και συνεργασία με τους συνομηλίκους.

Κατασκηνωτικά Προγράμματα Νηπιαγωγείου – Χρήσιμες Πληροφορίες
Ειδικά για το νηπιαγωγείο το πρόγραμμα περιλαμβάνει: βόλτες με ποδήλατα, κολύμβηση, παιχνίδια σχετικά με τις φυσικές επιστήμες, sensory play, καλλιτεχνικές δημιουργίες, αφήγηση παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι, ζαχαροπλαστική και μαγειρική, επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια στον κήπο και δραστηριότητες στα αγγλικά.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχει ένα παιδί στη δραστηριότητα με τα ποδήλατα είναι να φέρει το δικό του ποδήλατο και τον κατάλληλο εξοπλισμό (κράνος κλπ). Στο τέλος κάθε κατασκηνωτικής περιόδου οι γονείς παραλαμβάνουν τα ποδήλατα από το σχολείο.

Όσον αφορά στη διατροφή τους, προσφέρεται δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα.

Ως προς την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών υπάρχουν δύο επιλογές: α) μπορούν να χρησιμοποιούν σχολικό λεωφορείο εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων ή β) να φέρνουν οι γονείς τα παιδιά μεταξύ 8:00-8:20 το πρωί και να τα παραλαμβάνουν το απόγευμα μεταξύ 15:30-15:45.

Κόστος ανά περίοδο: 220€. Για τα αδέρφια ισχύει έκπτωση 5%. Η μεταφορά με σχολικό λεωφορείο επιβαρύνεται με επιπλέον κόστος 70€.

Κατασκηνωτικά Προγράμματα Δημοτικού και Γυμνασίου – Χρήσιμες Πληροφορίες
Για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο το πρόγραμμα περιλαμβάνει: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, κολύμβηση, ξιφασκία, γυμναστική και πόλο. Επιπλέον, περιλαμβάνονται προγράμματα βιωματικής μάθησης (αστρονομία και μυθολογία, παιχνίδια στρατηγικής και φαντασίας, μαγειρική, θέατρο σκιών, πειράματα, καλλιτεχνικές δημιουργίες, body music), καθώς και τοξοβολία, αναρρίχηση, ποδήλατο (με την προϋπόθεση τα παιδιά να έχουν φέρει το δικό τους καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό), πινγκ πονγκ, adventure games, μοντέρνο χορό, τρίαθλο, κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια προσανατολισμού, νεροπόλεμο, παιχνίδια χωρίς σύνορα, δραπέτες, κινηματογράφο και τραγούδι-καραόκε. Πέραν των προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις των σχολείων, θα γίνουν και επισκέψεις σε επιλεγμένους χώρους, που συνδέονται με την ιστορία και την σύγχρονη πραγματικότητα.

Όσον αφορά στη διατροφή τους, προσφέρεται πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό γεύμα.

Σημειώνεται ότι κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μία από τις τρεις παραπάνω περιόδους. Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται Δευτέρα, μεταξύ 8:00-9:00. Η αποχώρηση θα γίνεται Παρασκευή, μεταξύ 17:00-18:00. Η σύνθεση των θαλάμων θα είναι σταθερή, σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ως εκ τούτου η μεσημεριανή ή νυχτερινή δυνατότητα αναχώρησης δεν μπορεί να προσφερθεί.

Κόστος ανά περίοδο: 350€. Για τα αδέρφια ισχύει έκπτωση 5%.

Summer Camps από την Just Care-All for Kids

Παιχνίδια στο νερό, κυνήγι θησαυρού, χορός, αθλήματα, κατασκευές και πολλά ακόμη- Η Just Care- All for Kids οργανώνει δυο μοναδικά summer camps για παιδιά, ειδικά σχεδιασμένα ανάλογα με την ηλικία τους, για ένα καλοκαίρι γεμάτο ψυχαγωγία.

Η εταιρία Just Care- All for Kids, με σύμμαχό της τη γνώση και την εμπειρία της Καίτης Παπαδημητρακοπούλου που κρύβεται πίσω από αυτή, φροντίζει έτσι ώστε αυτό το καλοκαίρι να μείνει αξέχαστο στους μικρούς της φίλους. Συγκεκριμένα, διοργανώνει δυο συναρπαστικά summer camps για παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, με πολύ παιχνίδι στο νερό, δραστηριότητες, κατασκευές και πολλές ακόμη εκπλήξεις, στον χώρο του κτήματος Cataleya (Ανέμων 12, Βάρη).

Από τις 20 Ιουνίου έως τις 12 Αυγούστου τα παιδιά ηλικίας 2 ετών θα μπορούν να συμμετάσχουν στο ειδικά σχεδιασμένο baby summer camp, το οποίο περιλαμβάνει τα εξής: μπάνιο στην πισίνα με εξειδικευμένο εκπαιδευτή, παιχνίδια στο νερό, αισθητηριακά και κατασκευαστικά παιχνίδια, μουσικοκινητική αγωγή, εικαστικά, παραμύθια, κουκλοθέατρο και πολλά ακόμη. Το baby summer camp θα πραγματοποιείται Δευτέρα- Παρασκευή 09:00- 15:00, ενώ ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 8 παιδιά ανά εβδομάδα.

Σειρά έχουν τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (3 έως 15 ετών), τα οποία επίσης από τις 20 Ιουνίου έως τις 12 Αυγούστου, τα περιμένει ένα αθλητικό summer camp με ατελείωτο παιχνίδι: μπάνιο στην πισίνα και στη θάλασσα, ιστιοπλοΐα, ποδόσφαιρο, μίνι τένις, βόλεϊ, badminton, handball, ping pong, κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια προσανατολισμού, τοξοβολία, νεροπόλεμος, jiu jitsu με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Ζαντιώτη, κυνήγι θησαυρού, χορός και άλλες δραστηριότητες. Το athletic summer camp θα πραγματοποιείται Δευτέρα- Παρασκευή 08:00- 16:00, ενώ αν τα παιδιά δεν έχουν «χορτάσει» παιχνίδι, μπορεί να επεκταθεί και μέχρι τις 17:00 (με επιπλέον κόστος ανά ώρα).

Και επειδή η Just Care- All for Kids φροντίζει και για την εξυπηρέτηση των γονιών, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των παιδιών με πούλμαν στο κτήμα Cataleya από όλες τις περιοχές της Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6942215752 ή info@justcare.gr

Hiccup Summer Camp στο Arena Varis Club

Η νέα εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων των νοτίων, Hiccup, ετοιμάζει φέτος το καλοκαίρι αποκλειστικά για τα παιδιά το πιο δροσερό summer camp, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Arena Varis Club.

H ομάδα των Hiccup αποτελείται από την Χριστίνα Χριστοδήμου, με μεγάλη εμπειρία στην δημιουργική απασχόληση παιδιών και στην υλοποίηση καλοκαιρινών δραστηριοτήτων, καθώς για πολλά έτη διατηρούσε εταιρία διοργάνωσης πάρτι και την Ρένα Πανταλέων με εμπειρία στη διοργάνωση παιδικών εκδηλώσεων και event. Με επίκεντρο την διασκέδαση των παιδιών, οι Hiccup αναλαμβάνουν την διοργάνωση παιδικών εκδηλώσεων, parties, baby shower, βαφτίσεων, event και summer camp.

Το summer camp χωρίζεται σε δύο περιόδους, από τις 20 Ιουνίου έως τις 12 Αυγούστου και από τις 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου -σαν να λέμε διασκέδαση για όλο το καλοκαίρι, με ένα μικρό διάλειμμα στα μέσα Αυγούστου- και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 13 ετών. Το πλούσιο πρόγραμμά του περιλαμβάνει παιχνίδια και μπάνιο στη θάλασσα, εκμάθηση κολύμβησης για τους μικρότερους φίλους του (3 έως 5 ετών), mini soccer 3×3 καθώς και θερινά τμήματα ποδοσφαίρου 5×5, mini tennis, basket, εκμάθηση πολεμικών τεχνών, survivor games και μαθήματα χορού -zumba, free style και latin. Επίσης, τα παιδιά μέσα από εργαστήρια δεξιοτήτων έρχονται σε επαφή με δραστηριότητες όπως junior chef, μικροί επιστήμονες, κηπουρική, θεατρικό παιχνίδι, ομαδικά παιδαγωγικά παιχνίδια κ.α.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε όλες τις δραστηριότητες συμμετέχουν εξειδικευμένοι προπονητές και παιδαγωγοί, που βρίσκονται δίπλα σε κάθε παιδί ώστε να εξασφαλίζουν ότι όλα γίνονται σωστά και με ασφάλεια και φυσικά, ότι τα παιδιά διασκεδάζουν με την ψυχή τους.
Το ωράριο του summer camp είναι από τις 8:00 έως τις 16:00. Στα παιδιά προσφέρεται δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα και υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς door to door.

Info
Arena Varis Club. Καποδιστρίου 2, Βάρη, τηλ. 6942064603 & 6944455909.
Email: info@hiccupevents.gr
Facebook
Instagram

Summer Camp στο Star Sport Club

Το αθλητικό κέντρο Star Sport Club στη Βούλα έχει ετοιμάσει και για το φετινό καλοκαίρι ένα πλήρες και άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα, που θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα και χαρούμενα.

Λίγο μετά το τελευταίο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς τα παιδιά μπαίνουν ξανά σε πρόγραμμα, αλλά στην πιο διασκεδαστική εκδοχή του, αφού στις 20 Ιουνίου ξεκινάει το summer camp του Star Sport Club, στη Βούλα. Για την ακρίβεια, ξεκινάει το πρώτο μέρος, που διαρκεί από τις 20/6 έως τις 29/7 και μετά από ένα μήνα το summer camp επιστρέφει -από τις 29/8 έως τις 9/9.

Το summer camp του Star Sport Club απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών και το πρόγραμμα που πρόκειται να ακολουθούν είναι σχεδιασμένο από την έμπειρη ομάδα εκπαιδευτών του αθλητικού κέντρου. Οι παιδαγωγοί, που συνεργάζονται με το Club όλο το χρόνο, είναι ειδικευμένοι δάσκαλοι και γυμναστές, που μπορούν να εξασφαλίσουν ότι κάθε δραστηριότητα θα πραγματοποιείται όπως πρέπει και κυρίως, με ασφάλεια.

Όσον αφορά στις δραστηριότητες τώρα, το πρόγραμμα του φετινού summer camp περιλαμβάνει, φυσικά, αθλητικές δραστηριότητες όπως τένις, ποδόσφαιρο, χορό, Tae Kwon do και καθώς βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, δεν λείπουν το κολύμπι και το beach volleyball.

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με δράσεις δημιουργικής απασχόλησης ή αλλιώς καλλιτεχνικό εργαστήριο και θεματικές εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι στο summer camp περιλαμβάνεται και διατροφή με δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα και επιλογές υγιεινές και νόστιμες που σίγουρα τα παιδιά θα απολαύσουν με το παραπάνω.

Manetaki Summer Edition

Fast- Fun – Homework Free: Το Manetaki Language School στη Βάρη διοργανώνει ένα ιδιαίτερο καλοκαιρινό course Αγγλικών, για τους μαθητές που θέλουν να προχωρήσουν γρηγορότερα τις σπουδές τους με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Μία μοναδική ευκαιρία για μαθητές που θέλουν να αξιοποιήσουν χρόνο από το καλοκαίρι τους με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, προχωρώντας γρηγορότερα στις σπουδές τους οργανώνει το Μanetaki Language School για το φετινό καλοκαίρι. Η Αννίτα Μανετάκη, δημιουργός και Διευθύντρια Σπουδών του κέντρου Ξένων Γλωσσών στη Βάρη, μας αναλύει τα πλεονεκτήματά του.

Σε τι διαφοροποιείται το Summer Edition του Manetaki Language School από τα κλασικά υπερεντατικά θερινά τμήματα; Τα τυπικά θερινά ταχύρρυθμα προγράμματα αποτελούν συνήθως μία εντατικοποιημένη μορφή διδασκαλίας. Εμείς οργανώνουμε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα που συνδυάζει την εκμάθηση Αγγλικών με δημιουργική διάδραση, θεατρικό παιχνίδι και διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα κάνουν τη μάθηση χαρά και το καλοκαίρι!

Σε ποιους μαθητές απευθύνονται τα μαθήματα αυτά; Σε μαθητές που ξεκινούν τα Αγγλικά τους (Junior A) έως και μαθητές επιπέδου Β1 (D class), οι οποίοι είναι εργατικοί, στοχοπροσηλωμένοι και επιθυμούν να επιταχύνουν τις σπουδές τους. Παρατηρούμε ότι καθώς το επίπεδο Αγγλικών των μαθητών μας εξελίσσεται ταχύτερα, νέες ανάγκες δημιουργούνται για μια πιο ταχύρρυθμη εκπαίδευση που να κρατάει το ενδιαφέρον για μάθηση αμείωτο.

Το summer edition αφορά και τμήματα προετοιμασίας πιστοποιητικών B2, C2 ; Aφορά επίπεδα από Junior A μέχρι και D class καθώς οι τάξεις αυτές είναι ιδανικές για την εφαρμογή του διαφοροποιημένου καλοκαιρινού μας syllabus. Στόχος της Σχολής μας δεν είναι απλά η προετοιμασία μαθητών για πιστοποιήσεις αλλά η δημιουργική και ευχάριστη εκμάθηση της ξένης γλώσσας. Τα υψηλότερα επίπεδα αγγλικών περιλαμβάνουν προετοιμασία για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας Β2 (Lower) και C2 (Proficiency) και έχουν πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις και όγκο εργασιών. Έτσι λοιπόν απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθούν στη διπλή πρόκληση της προετοιμασίας για τις εξετάσεις και μίας ολιστικής και δημιουργικής εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτό δεν μπορούν να ενταχθούν στο ταχύρρυθμο καλοκαιρινό μας πρόγραμμα.

Πώς είναι δυνατόν η ύλη μίας ολόκληρης χρονιάς να καλυφθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες; Φυσικά δεν είναι δυνατόν, μιλώντας πάντα για απόλυτα μεγέθη. Αυτό που είναι δυνατόν όμως είναι μέσα από καθημερινή και πολύωρη επαφή με τα αγγλικά να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τμήμα του ελεύθερου καλοκαιρινού χρόνου κάποιων μαθητών που μπορούν και θέλουν να προχωρήσουν στις σπουδές τους. Μέσα από ένα προσεχτικά διαμορφωμένο syllabus και τη διδασκαλία μίας ομάδας έμπειρων εκπαιδευτικών, θα καλυφθούν όλα τα βασικά εκείνα γλωσσικά φαινόμενα που εγγυώνται την απρόσκοπτη παρακολούθηση του επόμενου επιπέδου. Ας μην ξεχνάμε επίσης το γεγονός πως στα τμήματα αυτά έχουμε μία ιδιαίτερη δυναμική με μαθητές που έχουν αυθεντικό ενδιαφέρον για τη γλώσσα και έντονο εσωτερικό κίνητρο για πρόοδο, με αποτέλεσμα η ύλη να καλύπτεται με τελείως διαφορετικό ρυθμό.

Τα παιδιά θα έχουν εργασίες και για το σπίτι; Αυτή είναι μία από τις καινοτομίες του προγράμματός μας: καμία απολύτως εργασία για το σπίτι! Τα βιβλία θα παραμένουν στο σχολείο και η μελέτη θα γίνεται στο τέλος του μαθήματος με την επίβλεψη του εκπαιδευτικού. Πιστεύουμε ότι η πρωινή απασχόληση των παιδιών μέσα στο καλοκαίρι είναι υπεραρκετή και δεν θα πρέπει να επιβαρυνθούν με καμία άλλη υποχρέωση.

Θα θέλατε να μας πείτε τα ωράρια και τη διάρκεια του προγράμματος; Τα μαθήματα είναι πρωινά και έχουν διάρκεια 6 εβδομάδων και οι δηλώσεις συμμετοχής είναι έως τις 17 Μαΐου. Για αναλυτικές πληροφορίες για τα προγράμματά μας η γραμματεία μας είναι ανοιχτή καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 14:30 – 22:00.

Summer art camp στη σχολή χορού Μαρίνα Λαμπροπούλου

Για τους μικρούς μας καλλιτέχνες, η σχολή χορού «Μαρίνα Λαμπροπούλου» στη Νέα Σμύρνη, ετοιμάζει ένα διασκεδαστικό summer camp, από τις 16 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου.

Σ ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, δημιουργούμε μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, παίρνουμε την πιο χαρούμενη παλέτα χρωμάτων και ξυπνάμε τον καλλιτέχνη που ζει μέσα μας. Μέσα από τις πιο ποιοτικές μελωδίες, γινόμαστε στιχουργοί με συνοδεία πιάνου και ξεκινάμε το τραγούδι. Όμως, musical χωρίς χορό δεν γίνεται! Ας χορέψουμε λοιπόν κάτω από τους ήχους της κλασικής και μοντέρνας μουσικής

Ακούγεται ονειρικό όλο αυτό; Φανταστείτε δηλαδή, πόσο θα αρέσει στα παιδιά αυτό το summer art camp της σχολής χορού «Μαρίνα Λαμπροπούλου», που ξεκινάει από τις 16 Ιουνίου και διαρκεί έως τις 31 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι το summer camp πραγματοποιείται στον χώρο της σχολής στην Νέα Σμύρνη, καθημερινά από τις 8.00 το πρωί και έως τις 14.00 ή τις 15.00 το μεσημέρι, ανάλογα με το τι θα επιλέξουν οι γονείς και τα παιδιά. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 4 ετών έως και μαθητές Γυμνασίου, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής του διαστήματος συμμετοχής του παιδιού, επιλέγοντας ανάμεσα σε 15 ημέρες, 1 μήνα ή 1,5 μήνα.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται χορός, musical, γυμναστική και αυτοάμυνα, ζωγραφική, τραγούδι και θεατρικό παιχνίδι, με κάθε δραστηριότητα να πραγματοποιείται από τις έμπειρες δασκάλες της σχολής χορού «Μαρίνα Λαμπροπούλου».

Summer Camp από Το Σπίτι που Γελάει

To Σπίτι Που Γελάει – The Laughing House είναι ένα σχολείο βασισμένο σε ελβετικά πρότυπα, που προωθεί βιωματικά την εκμάθηση των Αγγλικών μέσω του αναλυτικού προγράμματος προσχολικής αγωγής της Αγγλίας – EYFS (Early Years Foundation Stage) βάζοντας το παιχνίδι στο κέντρο (play based learning). Στο καθημερινό πρόγραμμα κυριαρχεί το παιχνίδι, η ανάγνωση παραμυθιών, αθλήματα στο νερό, εισαγωγή στις μαθηματικές έννοιες και πειράματα Φυσικών Επιστημών. Αυτά είναι μονάχα κάποια από τα αντικείμενα μάθησης που θα λάβουν τα παιδιά κατά τους θερινούς μήνες.

«Όπλα μας; Η παιδική πισίνα και ο καταπράσινος κήπος μας με παιχνίδια από up-cycled υλικά. Στον χώρο μας υπάρχουν γωνιές μάθησης όπως “Mud Fun Kitchen”, “Creative area”, “Math area”, “Climbing area”, “Sand and Water area” και “Playhouse”. Παράλληλα χρησιμοποιούμε την ακτή και την παραλία ως χώρο μάθησης, το επονομαζόμενο Beach School. Όλοι οι χώροι αυτοί εξάπτουν την φαντασία των παιδιών και μέσω του παιχνιδιού λαμβάνουν τη γνώση. Περαιτέρω, λόγω των σχέσεων του σχολείου μας με άλλες χώρες, το summer camp χαρακτηρίζεται από ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον με παιδιά από την Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ασία», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του σχολείου.

Με λίγα λόγια το summer camp είναι μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των παιδιών, καθώς συναναστρέφονται με παιδιά από διάφορες χώρες του κόσμου. Τα μικρά παιδιά επωφελούνται ιδιαίτερα από την μεταξύ τους επαφή και τίποτα δεν μπορεί να αντισταθμίσει τον ενθουσιασμό και την χαρά που νιώθουν.

Παιδικό ποδοσφαιρικό camp στο γήπεδο του Άρη Βούλας

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έρχεται στο γήπεδο του Άρη Βούλας, μέσα από ένα ποδοσφαιρικό camp για παιδιά και σεμινάρια προπονητών που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο.

Μία εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων ποδοσφαίρου, η Ατλέτικο Μαδρίτης αποφάσισε να επισκεφτεί την Αθήνα προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει γνώσεις, φιλοσοφία και τα «μυστικά» του ποδοσφαίρου. Σε συνεργασία με τον Άρη Βούλας, θα διοργανώσουν ποδοσφαιρικό camp για παιδιά από 6 έως 17 ετών και σεμινάρια προπονητών. Από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Άρη Βούλας, προπονητές των αναπτυξιακών τμημάτων της πρωταθλήτριας Ισπανίας, και κάτοχοι διπλώματος UEFA PRO θα διδάξουν την φιλοσοφία, τον τρόπο παιχνιδιού και τις αξίες της Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι καλύτεροι αθλητές θα επιλεχθούν από τους προπονητές της Ατλέτικο και θα ταξιδέψουν για να προπονηθούν με τα αντίστοιχα τμήματα της ισπανικής ομάδας.

Στα προπονητικά σεμινάρια θα αναλυθούν λεπτομέρειες για τον τρόπο παιχνιδιού σε άμυνα κι επίθεση, τακτική, ασκησιολόγιο, διαχείριση καταστάσεων.

Οι εγγραφές άνοιξαν και θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας αφού οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η καταληκτική ημερομηνία των εγγραφών είναι στις 31/05/2022.

Link εγγραφής: https://en.atleticodemadrid.com/atm/athens

Summer Camps στα εκπαιδευτήρια Καίσαρη

Τα εκπαιδευτήρια Καίσαρη δημιούργησαν διάφορα προγράμματα Summer Camps, προσφέροντας ποικιλία και εναλλακτικές επιλογές στα παιδιά.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της χαράς, του παιχνιδιού και της ξεγνοιασιάς για τα παιδιά. Mε κύριο στόχο να απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά παρέα με τους συνομηλίκους τους κάνοντας παράλληλα αθλητικές δραστηριότητες, τα εκπαιδευτήρια Καίσαρη δημιούργησαν τα ακόλουθα προγράμματα προσφέροντας ποικιλία και εναλλακτικές στα παιδιά:

 • Junior Summer Camp για μαθητές Νηπιαγωγείου.
 • Adventure Camp για μαθητές Δημοτικού.
 • Basketball Camp για μαθητές Δημοτικού υπό την καθοδήγηση του προπονητή Νίκου Μπουντούρη.
 • Dance Camp για μαθητές Δημοτικού υπό την καθοδήγηση της δασκάλας χορού Ελεάννας Γλύκα.
 • Dance Academy για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου υπό την καθοδήγηση της δασκάλας χορού Ελεάννας Γλύκα.

Για να δείτε τις πληροφορίες του κάθε Summer Camp και να δηλώσετε συμμετοχή έως τις 13 Μαΐου πατήστε εδώ.*

*Απαιτείται ένας ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων προκειμένου να πραγματοποιηθεί το κάθε camp

Basketball summer camp από τον Πρωτέα Βούλας

Το φετινό καλοκαίρι τα παιδιά διασκεδάζουν και γίνονται αστέρια στο μπάσκετ, χάρη στο basketball summer camp του Πρωτέα.

Ο Α.Ε.Ο. Πρωτέας Βούλας διοργανώνει basketball summer camp για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Το summer camp πραγματοποιείται από τις 20 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, από τις 9:00 έως τις 14:00.

Στόχος του, να γεμίσει τις μέρες των παιδιών με το αγαπημένο τους άθλημα και μοναδικές εμπειρίες! Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του Συλλόγου. Εγγραφές στο τηλ. 210 8953823.

Summer Camp στα Εκπαιδευτήρια Ζώη

Τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη, πρωτοπόροι στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς λειτουργούν από το 1974, διοργανώνουν με ευθύνη και συνέπεια για 19η συνεχή χρονιά, το Summer Camp για παιδιά ηλικίας 3-14 ετών. Τα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα του Summer Camp έχουν υλοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, του ωδείου, τους καθηγητές φυσικής αγωγής και των αθλητικών ομίλων, με σκοπό να ψυχαγωγήσουν και να ξεκουράσουν τα παιδιά, δίνοντάς τους νέες εμπειρίες και καινούριους φίλους, ώστε να αρχίσουν την καινούρια σχολική χρονιά γεμάτα δύναμη και ζωντάνια.
Τα προγράμματα χωρίζονται ως εξής:
Kids club (3-5 ετών): αθλητικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα για τα μικρότερα παιδιά.
Arts and sports club (5-9 ετών): αθλητικό, καλλιτεχνικό, θεατρικό και μουσικό πρόγραμμα.
Sports and swimming club (5-14 ετών): αθλητικό πρόγραμμα με καθημερινή επίσκεψη στη θάλασσα.
Robotics club & Arts and sports club (6-12 ετών): πρόγραμμα ρομποτικής και αθλητικό, καλλιτεχνικό, θεατρικό και μουσικό πρόγραμμα.
Robotics club & Sports and swimming club (6-12 ετών): πρόγραμμα ρομποτικής με 3-4 φορές την εβδομάδα επίσκεψη στη θάλασσα και αθλητικές δραστηριότητες.

Οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά, μοιρασμένες στα αντίστοιχα clubs είναι:

 • ρομποτική
 • ποδόσφαιρο
 • καλαθοσφαίριση (basket)
 • πετοσφαίριση (volley)
 • παιδαγωγικά παιχνίδια
 • παιχνίδια περιπέτεια και δράσης
 • επιτραπέζια παιχνίδια
 • ενόργανη γυμναστική
 • ρυθμική γυμναστική
 • kid’s yoga
 • λάτιν χοροί
 • pilates
 • let’s zumba
 • τοξοβολία
 • τραμπολίνο
 • ju jitsu
 • πινγκ πονγκ
 • μίνι γκολφ
 • μοντέρνος χορός
 • κολύμβηση
 • θεατρικό παιχνίδι
 • καλλιτεχνικό εργαστήρι
 • μουσική προπαιδεία
 • σινεμά

Παράλληλα, διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, όπως: ημέρα παραδοσιακών – ξεχασμένων παιχνιδιών, ημέρα Ολυμπιακών Αγώνων, ημέρα μεταμφίεσης, κατασκηνωτικά παιχνίδια συνεργασίας (ροντέο), παιχνίδι χαμένου θησαυρού, δημιουργία λαχανόκηπου, water day, ημέρα μαγείας, διαγωνισμοί χορού και καραόκε. Επίσης, τουλάχιστον μια εκδρομή πραγματοποιείται ανά εβδομάδα σε πάρκα, παιδότοπους και άλλους χώρους.

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Προσεκτική τήρηση των πρωτοκόλλων κατά του Covid-19.
 • Δίνεται η δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης των παιδιών στην πόρτα σας.
 • Καθημερινή παρουσία νοσηλεύτριας στο χώρο του σχολείου και ιατρού στη θάλασσα.
 • Μετά το πέρας του προγράμματος και μέχρι τις 16:00 ή 17:00, λειτουργεί Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης σε προαιρετική βάση.
 • Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να τρώνε από το μαγειρείο της σχολής.
 • Το πρόγραμμα εκδρομών και δραστηριοτήτων είναι ενδεικτικό και προσαρμόζεται κατάλληλα, σύμφωνα με τους υγειονομικούς περιορισμούς.

INFO
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 8 εβδομάδες (20/06 – 29/07 & 29/08 – 09/09)
Ηλικίες: 3-14 ετών
Ωράριο: Δευτέρα με Παρασκευή, 8:00-14:45 με δυνατότητα επέκτασης ωραρίου ως τις 17:00
Κόστος:

 • 85€ χωρίς σχολικό και 110€ με σχολικό για το Kids club & Arts and sports club
 • 115€ χωρίς σχολικό και 140€ με σχολικό για το Sports and swimming club
 • 105€ χωρίς σχολικό και 130€ με σχολικό για το Robotics Club & Arts and Sports Club
 • 130€ χωρίς σχολικό και 155€ με σχολικό για το Robotics Club & Sports and Swimming Club

Κόστος εγγραφής: 10€ (µε την εγγραφή δώρο µπλουζάκι και καπέλο) / *10% μείωση για επιλογή 4 εβδομάδων και άνω με την προϋπόθεση προεξόφλησης

Δημιουργική απασχόληση: 20€ την εβδομάδα
Φαγητό από το μαγειρείο: 25€ την εβδομάδα
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.zois-school.gr/camp/