Τα καλύτερα summer camps των νοτίων προαστίων

Γιατί εμείς ξέρουμε πού θα στείλεις το παιδί σου αυτό το καλοκαίρι. Εσύ; Αθλητικές δραστηριότητες, ρομποτική, χορός, κολύμπι και πολλά άλλα. Τα summer camps των νοτίων προαστίων όχι μόνο θα διευκολύνουν τους γονείς μετά το κλείσιμο των σχολείων, αλλά, κυρίως, θα χαρίσουν στα παιδιά ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο πρωτόγνωρες εμπειρίες, νέους φίλους και ατελείωτο παιχνίδι!

Camp Τεχνολογίας και Επιστήμης στο Garage

Ένα συναρπαστικό Day Camp τεχνολογίας και επιστήμης με τη μορφή μιας απολαυστικής ομαδικής καλοκαιρινής περιπέτειας έχει ετοιμάσει για τα παιδιά φέτος το καλοκαίρι το Garage στη Γλυφάδα. Εδώ, τα παραδοσιακά παιχνίδια συνδυάζονται με Ρομποτική, Μηχανική και Μαθηματικά, δημιουργώντας ένα τεχνολογικό καλοκαιρινό roller coaster: Το camp ξεκινά με τη θεματική της πρώτης εβδομάδας (29/6- 3/7), «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ», κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά μέσα από δοκιμασίες προγραμματισμού και χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές της Ρομποτικής, του Προγραμματισμού, της Μηχανικής αλλά και των τεχνολογιών Laser και 3D Printing, θα συναρμολογήσουν τους δικούς τους ρομποτικούς ποδοσφαιριστές. Οι αγώνες ποδοσφαίρου αλλά και αθλήματα στίβου είναι μερικές από τις εκπλήξεις που περιμένουν τους συμμετέχοντες. Τη δεύτερη εβδομάδα (6/7 – 10/7), με θεματική «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ», τα μυστήρια των επιστημών γίνονται ένα τεχνολογικό ταξίδι περιπέτειας και γνώσης για τους μαθητευόμενους μάγους της μηχανικής καθώς καλούνται να τα εξιχνιάσουν. Με γνώμονα τη Ρομποτική, τη Μηχανική, τον Προγραμματισμό και τα Lego, θα εξοικειωθούν με την επιστήμη της Βιολογίας, της Χημείας και των Μαθηματικών και με το παιχνίδι των γρίφων θα ανακαλύψουν τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους. Την τρίτη εβδομάδα (13/7 – 17/07) σειρά έχει η «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΤΕΧΝΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΟ». Την εβδομάδα αυτή τα παιδιά θα προσομοιώσουν το διαδίκτυο του μέλλοντος. Μέσω παιχνιδιών προγραμματισμού, Lasercut, 3D Printing, Μηχανικής και εφαρμογές Ρομποτικής, τα νέα καταστήματα της Amazon θα ζωντανέψουν στο Garage. Συνδυάζοντας την τέχνη με την τεχνολογία και την καινοτομία με την ζωγραφική, τα παιδιά θα εξελιχθούν σε πραγματικούς καλλιτέχνες δημιουργώντας τα δικά τους αριστουργήματα. Την τέταρτη εβδομάδα (20/7- 24/7) με θεματική «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ», οι συμμετέχοντες ως νέοι εξερευνητές θα μπορέσουν να ξεναγηθούν σε ψηφιακούς χώρους και να γνωρίσουν τις τηλεπικοινωνίες από την αρχαιότητα μέχρι την σύγχρονη επικοινωνία του σήμερα. Με εργαλεία εξερεύνησης Μηχανικής και Ρομποτικής θα σχεδιάσουν μια τεχνολογικά σύγχρονη πόλη γεμάτη αυτοματισμούς. Τέλος, την πέμπτη εβδομάδα (27/7- 31/7) με θεματική «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ», με καινοτόμα εργαλεία το Laser 3D και το 3D Printing, τα παιδιά θα ζωντανέψουν σε μακέτα σύγχρονες ανεμογεννήτριες, γεωτρύπανα και ενεργειακά πάνελ. Μέσα από αυτό το ταξίδι, οι συμμετέχοντες θα λατρέψουν τη φύση αλλά και θα κατανοήσουν την ενεργειακή της δύναμη που ξεκινά από τη θάλασσα και φτάνει μέχρι τον ήλιο.

Παρέχονται δεκατιανό, μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα.

Συνολική διάρκεια προγράμματος: 5 εβδομάδες (από 29/6 μέχρι 31/7)

Επιλογή διαστήματος: 1 –5 εβδομάδες

Ηλικίες: 6 – 12 ετών

Ωράριο: Δευτέρα με Παρασκευή 8:30-17:00

Κόστος Προγράμματος:

180€ για κάθε εβδομάδα
345€ για 2 εβδομάδες
500€ για 3 εβδομάδες
650€ για 4 εβδομάδες
810€ για 5 εβδομάδες

Για περισσότερες πληροφορίες: https://garage.edu.gr/summercampgly/

Star Sport Camp

Ένα καλοκαίρι γεμάτο συναρπαστικά αθλήματα, καλλιτεχνική έκφραση, παιχνίδια στην άμμο και νέους φίλους περιμένει φέτος τα παιδιά στο Star Sport Club της Βούλας. Μέσα από διαφορετικές θεματικές εβδομάδες, τα παιδιά θα γίνουν μικροί κηπουροί, εξερευνητές της Φύσης, λάτρεις της θάλασσας, κυνηγοί θησαυρών, ταξιδιώτες του Διαστήματος. Θα ανακαλύψουν τον κόσμο της μουσικής και της καλλιτεχνικής έκφρασης, θα χτίσουν κάστρα στην άμμο, θα σκάψουν πάνω της, θα κολυμπήσουν στη θάλασσα, θα κάνουν μαθήματα χορού, θα παίξουν με την ψυχή τους, θα αθληθούν. Στόχος να αποκτήσουν βιωματικές γνώσεις μέσα από δραστηριότητες αναψυχής και extra happenings, πάντα με τη συμμετοχή και καθοδήγηση έμπειρων διπλωματούχων καθηγητών Φυσικής Αγωγής και εξειδικευμένων παιδαγωγών. Όπλο τους, φυσικά, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Star Sport Club, που περιλαμβάνουν γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις, beach volley, πίστα τοξοβολίας, ακόμα και τοίχο αναρρίχησης! Τα παιδιά, χωρισμένα σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες – και σε κάποιες δραστηριότητες σε ομάδες ανάλογα με το φύλο καθώς και το αγωνιστικό τους επίπεδο- θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, την ίδια στιγμή που θα μάθουν να παίζουν και να αθλούνται ομαδικά, να επικοινωνούν και να συνεργάζονται.  Το πρόγραμμα είναι μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια σχεδιασμένο από την επιστημονική και εκπαιδευτική ομάδα του Star Sport Camp, που έβαλε τα δυνατά της για να κάνει αυτό το καλοκαίρι αξέχαστο για τους μικρούς της φίλους.

Περιλαμβάνεται δεκατιανό και μεσημεριανό.

Συνολική διάρκεια προγράμματος: 5 εβδομάδες (από 29/6 μέχρι 31/7)

Επιλογή διαστήματος: 1 – 5 εβδομάδες

Ηλικίες: 5 – 15 ετών

Ωράριο: Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-17:00

Για περισσότερες πληροφορίες: http://starsportclub.gr/camp

Summer Camp στο Forty Love Sports Club

Από τη λήξη του σχολικού έτους και μέχρι το τέλος του Ιουλίου, το Forty Love στη Βάρη αναλαμβάνει καθημερινά να απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του. Το μοναδικό summer camp με τις πρωτότυπες δραστηριότητες θα αποτελέσει μια διέξοδο χαράς, δημιουργίας και άθλησης σε ένα οικογενειακό, ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Με αναρίθμητες αθλητικές δραστηριότητες όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, στίβο, padel tennis, ρυθμική, μπαλέτο, μουσικοκινητική αγωγή, μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, αλλά και με καθημερινό πρόγραμμα στην πισίνα με ευχάριστα και διασκεδαστικά παιχνίδια στο νερό υπό την επίβλεψη καθηγητών φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην κολύμβηση, το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένα παιδί δεν πρόκειται να βαρεθεί αυτό το καλοκαίρι! Φυσικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανεξάντλητο παιχνίδι (με τσουβαλοδρομίες, παιχνίδια χαμένου θησαυρού κ.ά), εκπαιδευτικά εργαστήρια όπως αυτό της αγγειοπλαστικής, το εργαστήρι σοκολάτας και η κατασκευή παγωτού, ενώ στο αγρόκτημα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα λουλούδια και τα οπωροκηπευτικά σκαλίζοντας, φυτεύοντας και ποτίζοντας τον κήπο τους. Ζωγραφική και ώρες χαλάρωσης με ανάγνωση παραμυθιών, προβολή ταινιών ή κινουμένων σχεδίων συμπληρώνουν ευχάριστα την παραμονή των παιδιών στις εγκαταστάσεις του Forty Love.

Οι εγκαταστάσεις του Forty Love περιλαμβάνουν μεγάλους εξωτερικούς χώρους, τα τμήματα είναι ολιγομελή και τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής.

Περιλαμβάνεται εβδομαδιαία διατροφή με πρόγευμα (τοστ-χυμό), κυρίως γεύμα διαφορετικό κάθε μέρα όπως μπιφτέκια με πατάτες, παστίτσιο, πίτσα και πολλά άλλα, μαγειρεμένα με ειδική σπιτική φροντίδα!

Συνολική διάρκεια προγράμματος: 5 εβδομάδες (από 29/6 μέχρι 31/7)

Επιλογή διαστήματος: 1 – 5 εβδομάδες

Ηλικίες: 5 – 12 ετών

Ωράριο: Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-16:00

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.fortylove.gr/view_page/15/summer-camp

Robotakia Summer Camp

Ένα πρωτότυπο και άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα έχουν ετοιμάσει και φέτος τα Robotakia.

Τα παιδιά, θα ευχαριστηθούν ένα κόσμο υψηλής τεχνολογίας, με πολλή Ρομποτική, και όχι μόνο! Μηχανικές κατασκευές, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά κυκλώματα, κατασκευή παιχνιδιών, τρισδιάστατη εκτύπωση και πολλές άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους εκκολαπτόμενους επιστήμονες του μέλλοντος! Τα εργαστήρια αυτά, είναι οργανωμένα σε δύο θεματικές: «Ταξίδι στον Άρη» και «Έξυπνος κόσμος»!

To summer camp περιλαμβάνει καθημερινά δύο δίωρα καθοδηγούμενα εργαστήρια με την παραπάνω θεματολογία. Επιπλέον, περιλαμβάνει δύο ανοικτά εργαστήρια (Open Labs), δηλαδή εργαστήρια όπου τα παιδιά θα μπορούν να εφαρμόζουν αυτά που μαθαίνουν, επιλέγοντας εκείνα με τι ακριβώς θα ασχοληθούν και τι θα φτιάξουν. Τα Open Labs γίνονται με την επίβλεψη και βοήθεια των δασκάλων του κέντρου, και χρήση όλου του διαθέσιμου εξοπλισμού!

Τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα με βάση την ηλικία και την εμπειρία τους. Τα τμήματα είναι όπως πάντα ολιγομελή, ειδικά φέτος, μέχρι 7-8 παιδιά ανά τμήμα ώστε να τηρούνται οι προληπτικές αποστάσεις. Επίσης, τα παιδιά φέτος θα εργαστούν ατομικά, με ξεχωριστό εξοπλισμό ανά παιδί. Ο εξοπλισμός απολυμαίνεται προτού χρησιμοποιηθεί από άλλο παιδί και δεν αλλάζει χέρια εντός της ίδιας ημέρας!

Το ημερήσιο πρόγραμμα είναι το εξής:

 • Από τις 08:00 έως τις 10:00 θα έχουμε ελαστική προσέλευση και Open Lab.
 • Στη συνέχεια, από τις 10:00 έως τις 12:00 ακολουθεί δίωρο εργαστήριο σε μία από τις θεματικές ενότητες που αναφέρονται παραπάνω.
 • Το μεσημέρι έχουμε διάλειμμα για φαγητό! Μπορείτε να φέρετε το φαγητό τους, ή να προτιμήσετε να παραγγείλετε κάτι για εκείνα.
 • Μετά το φαγητό, από τις 13:00 μέχρι τις 15:00 τα παιδιά παρακολουθούν το δεύτερο εργαστήριο της ημέρας.
 • Κλείνοντας, από τις 15:00 μέχρι τις 17:00 έχουμε ελαστική αποχώρηση και Open Lab!

Κάθε περίοδος του summer camp διαρκεί 1 εβδομάδα και υπάρχουν οι 6 παρακάτω διαθέσιμες περίοδοι:

 • Από Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 έως Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020
 • Από Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 έως Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020
 • Από Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 έως Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020
 • Από Δευτέρα 20  Ιουλίου 2020 έως Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020
 • Από Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 έως Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020
 • Από Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 έως Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Τα παιδιά μπορούν να φέρουν μαζί το φαγητό τους ή να απολαύσουν το αγνό και ισορροπημένο εβδομαδιαίο παιδικό μενού που έχουν επιλέξει ειδικά για εκείνα τα Robotakia.

Συνολική διάρκεια προγράμματος: 6 εβδομάδες

Επιλογή διαστήματος: 1 – 6 εβδομάδες

Ηλικίες: Παιδιά που τον Σεπτέμβριο του 2020 θα πηγαίνουν σε τάξη του δημοτικού σχολείου

Ωράριο: Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-17:00

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.robotakia.gr/summer-camp-2020/

Το Σπίτι Που Γελάει

Κάθε καλοκαίρι, τους μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου, Το Σπίτι Που Γελάει στη Βάρκιζα ανοίγει τις πόρτες του στα παιδιά και εκτός του ετήσιου σχολικού προγράμματος, μέσω της εμπειρίας ενός Summer Camp. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, τα παιδιά από 1,5 ετών έως και 7 ετών έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εβδομαδιαία βάση σε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων, συνδυάζοντας παιχνίδια τόσο στο νερό όσο και υπαίθρια στον υπέροχο κήπο των εγκαταστάσεών του.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο ενότητες ενδιαφέροντος και περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:

Ιούλιος: Education Based

Το μήνα αυτόν το πρόγραμμα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει δραστηριότητες ανάγνωσης παραμυθιών και δανειστική βιβλιοθήκη, εισαγωγής στις μαθηματικές έννοιες όπου τα παιδιά μαθαίνουν με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο τα σχήματα και τους αριθμούς, ψυχοκινητικές δραστηριότητες, πειράματα φυσικών επιστημών με υλικά μικροκλίματας, φιλικά προς το παιδί καθώς και mindful stretching κατά τη διάρκεια του οποίου, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν κάνοντας ασκήσεις yoga με εξειδικευμένη δασκάλα με κλειστά μάτια και φυσικούς ήχους.

Αύγουστος: Activity Based

Τον Αύγουστο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το παιχνίδι με δραστηριότητες στην πισίνα του σχολείου, όπου τα παιδιά φορώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό μαθαίνουν να κολυμπούν, εικαστικά δρώμενα, αθλοπαιδίες που περιλαμβάνουν σκυταλοδρομία, ποδήλατο και αναρρίχηση, παιχνίδια στην άμμο, θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο με τα παιδιά να παρακολουθούν αλλά και να παίζουν, μουσικοκινητική αγωγή, δραστηριότητες μαγειρικής, camping όπου τα παιδιά κατασκηνώνουν στον κήπο καθώς και προβολές κινουμένων σχεδίων τρώγοντας ποπ κορν που τα ίδια έχουν παρασκευάσει.

Στον μήνα Ιούλιο περιλαμβάνεται και διατροφή (πρωινό, σνακ, μεσημεριανό).

Συνολική διάρκεια προγράμματος: 9 εβδομάδες (από 01/07 έως 21/08)

Ηλικίες: 1,5 – 7 ετών

Ωράριο: Δευτέρα με Παρασκευή 8:00 – 16:00

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση στις Παιχνιδοϊστορίες

Στη σημερινή εποχή δυστυχώς λείπουν οι ευκαιρίες για ελεύθερο και αδόμητο παιχνίδι. Οι Παιχνιδοϊστορίες έρχονται να καλύψουν αυτό ακριβώς το κενό. Μέσα από ένα πρόγραμμα απολύτως προσαρμοσμένο πάνω στις επιθυμίες και τις ανάγκες των παιδιών και με την καθοδήγηση των εξειδικευμένων παιδαγωγών, έμπειρων εμψυχωτών και επιστημόνων του Εργαστηρίου Δημιουργικής  Βιωματικής Έκφρασης, αυτό το summer camp έχει σκοπό να παροτρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, να αυξήσουν την κοινωνική συνδιαλλαγή τους, να διασκεδάσουν, να μάθουν, να ανακαλύψουν, να δημιουργήσουν. Επιτραπέζια και παζλ κατάλληλα για κάθε ηλικία, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, κατασκευές, ομάδες συζήτησης και προβολή ταινιών, σε συνδυασμό φυσικά με άφθονο ελεύθερο παιχνίδι που τόσο έχουν ανάγκη τα παιδιά, είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που προσφέρονται στις Παιχνιδοϊστορίες. Παράλληλα, ο μεγάλος, φωτεινός και ζεστός χώρος των 180 τ.μ. ενδείκνυται απόλυτα για διάφορα κινητικά παιχνίδια, επίσης προσαρμοσμένα στην ηλικία και τις επιθυμίες των παιδιών. Στόχος, μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα, να καλλιεργήσουν τις ψυχο-πνευματικές τους δυνάμεις και να απελευθερώσουν τον συναισθηματικό τους κόσμο, με απώτερο σκοπό την κατανόηση τόσο του εαυτού τους όσο και του κόσμου που τους περιβάλλει. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα καλοκαίρι γεμάτο παιχνίδι, φίλους και διασκέδαση, μετά από μια χρονιά γεμάτη υποχρεώσεις;

Υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων – έως 12 παιδιά.

Περιλαμβάνεται πρωινό, ενώ τα παιδιά μπορούν να φέρουν μαζί τους το μεσημεριανό τους γεύμα.

Συνολική διάρκεια προγράμματος: Από 29/6 μέχρι 12/8 και από 24/8 μέχρι 07/9

Επιλογή διαστήματος: Εβδομαδιαία ή μηνιαία συνδρομή

Ηλικίες: 4 – 11 ετών

Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 8.00 με 16.00

Για περισσότερες πληροφορίες: 694 4601220

Μπιζζζ Πάρτυ στο Arena Vari's Club

Το Summer Camp στο Arena Vari’s Club περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις για κάθε ηλικία. Τα παιδιά χωρίζονται σε μικρά γκρουπάκια των 13 ατόμων και με βάση την ηλικία τους.

Το Pre-junior Summer Camp για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών.

Το Junior Summer Camp για παιδιά 7-9 ετών

Το Athletic Summer Camp για παιδιά 10-12 ετών

Το Teenager Summer Camp για παιδιά 12-15 ετών

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τέσσερις φορές την εβδομάδα μπάνιο στη θάλασσα, εκμάθηση ποδοσφαίρου, χορού, χορευτική γυμναστική, tennis, basket και volley με επαγγελματίες εκπαιδευτές, ομαδικά παιδαγωγικά παιχνίδια κ.α.

Σε όλα τα τμήματα παρέχεται δωρεάν δεκατιανό.

100€/εβδομάδα η συμμετοχή

30€/εβδομάδα το μεσημεριανό γεύμα

80€ μεταφορά από και προς το camp ( Door to door), οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με την περιοχή.

*Στις παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ24%

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Λόγω του Covid 19 ο αριθμός των γκρουπ θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συνολική διάρκεια προγράμματος: 8 εβδομάδες (από 29/6 μέχρι 7/8 & 24/8 μέχρι 4/9)

Επιλογή διαστήματος: 1 – 8 εβδομάδες

Ηλικίες: 4 – 15 ετών

Ωράριο: Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-15:00 και δυνατότητα επέκτασης ωραρίου μέχρις τις 17.00 (5€/ ώρα)

Για περισσότερες πληροφορίες: info@bizparty.gr