Τα κρουασάν που αξίζει να δοκιμάσεις στα νότια προάστια

Βουτύρου ή γεμιστά, αφράτα και μυρωδάτα, αυτά είναι τα πιο «κολασμένα» κρουασάν που θα βρεις στα νότια και θα σε ενθουσιάσουν.

Share this

Από φούρνους και ζαχαροπλαστεία, κλασικά γαλλικά ή στην πιο «ελληνική» και αφράτη εκδοχή τους, δοκιμάσαμε -πραγματικά πολλά- κρουασάν στα νότια και καταλήξαμε στα αγαπημένα μας. Για σένα που δεν μπορείς να αντισταθείς στον πρωταγωνιστή των βιενουαζερί, σου παρουσιάζουμε τα καλύτερα, απλά ή με διάφορες γεμίσεις, για να βρεις αυτό που ψάχνεις.

The Sparrow nuts & coffee, Άνω Γλυφάδα


Οι λάτρεις του καλού καφέ στα νότια ξέρουν ότι το Sparrow στην Άνω Γλυφάδα είναι ένας σταθερά καλός προορισμός για αρωματικό και καλοφτιαγμένο καφέ, που θα σου φτιάξει τη μέρα. Βέβαια, ένας καλός καφές ζητάει και μία εξίσου καλή συνοδεία, γι’ αυτό και εδώ θα βρεις αλμυρά και γλυκά σνακ για όλα τα γούστα. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουμε το κρουασάν βουτύρου. Αέρινο, αρωματικό, με έντονη κυψέλωση και κυρίως γευστικό, είναι το ιδανικότερο συνοδευτικό για τον καφέ σου.

WeSud, Βούλα

Στο αγαπημένο στέκι της Βούλας, το WeSud, οι healthy επιλογές κυριαρχούν, κάνοντάς μας να σπεύδουμε να τις γευτούμε. Βέβαια, εκεί βρίσκεις και μερικές «ένοχες» απολαύσεις, που δεν γίνεται να μην σε κερδίσουν, όπως για παράδειγμα το κρουασάν. Είναι αφράτο, τόσο όσο βουτυρένιο και πλούσιο σε γέμιση, ενώ αξίζει να το δοκιμάσεις είτε γεμιστό με σοκολάτα είτε με γέμιση πραλίνα φιστίκι.

Sweet Koel, Αργυρούπολη

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SWEET KOEL (@sweet.koel)

Το κρουασάν του Sweet Koel είναι πραγματικά βουτυράτο -μοσχοβολά δηλαδή με το που σερβιριστεί. Ακόμη και στην κλασική εκδοχή του, χωρίς κάποια γέμιση, η γεύση του είναι τόσο ωραία που σου αρκεί. Παρόλα αυτά, αξίζει να δοκιμάσεις και μια από τις διαφορετικές εκδοχές του, όπως με κρέμα φιστικιού. Η υφή της κρέμας βελούδινη, η γεύση της τόσο νόστιμη, θυμίζει άλειμμα φιστικιού που θα αγοράσεις από την Αίγινα. Εναλλακτικά, αν θέλεις κάτι πιο φρουτένιο, θα λέγαμε να επιλέξεις κρουασάν με μαρμελάδα φράουλα, τόση όση, για να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου κρουασάν χωρίς να σε λιγώνει.

Βενέρης, Βούλα

Ένα κρουασάν που όμοιό του δύσκολα θα βρεις, αφού είναι ίσως από τα πιο ξεχωριστά που φτιάχνονται στα νότια. Για να καταλάβεις, στον Βενέρη δεν θα βρεις την κλασική γαλλική συνταγή με την έντονη κυψέλωση, αλλά ένα αφράτο κρουασάν που θα σου θυμίσει αυτά που έτρωγες παιδί. Θα μπορούσε να πει κανείς πως μοιάζει περισσότερο με γλυκό ψωμάκι brioche -αλλά ούτε ακριβώς αυτό- και είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Το βρίσκεις σε δυο κλασικές συνταγές: βουτύρου και γεμιστό με σοκολάτα και εδώ θα προσθέσουμε πώς εννοείται ότι πρέπει να δοκιμάσεις και τα δύο. Βάλε στα συν και το μεγάλο μέγεθος του κρουασάν, που το κάνει αρκετά χορταστικό.

Kool, Γλυφάδα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kool (@kool_bake)


Στην καρδιά της Γλυφάδας, το Kool είναι εκείνο το στέκι για καφέ μετά το γραφείο ή ακόμη και για ένα διάλειμμα από την περαντζάδα τριγύρω. Βέβαια, επειδή ο καφές θέλει παρέα, το Kool σερβίρει και διάφορα σνακ, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα κρουασάν. Σε κλασικές εκδοχές -βουτύρου, σοκολάτας ή φράουλας- τα κρουασάν του Kool είναι πάντα φρέσκα και σε δελεάζουν να τα δοκιμάσεις.

Margipan, Βουλιαγμένη

Το ζαχαροπλαστείο Margipan στη Βουλιαγμένη είναι ένας μικρός γλυκός παράδεισος. Μέσα στο εργαστήριό του, εκτός από τα υπόλοιπα καλούδια, φουρνίζονται καθημερινά και λαχταριστά κρουασάν που έχουν μπει στη λίστα με τα αγαπημένα μας. Σφολιατένια όπως πρέπει, τα φτιάχνουν είτε σκέτα (βουτύρου, δηλαδή) είτε γεμιστά με σοκολάτα ή πραλίνα σοκολάτας και ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό.

Δέντρο, Βούλα

Εκτός από το πλούσιο και λαχταριστό brunch που σερβίρει το Δέντρο, προσφέρει και νόστιμα κρουασάν. Εδώ μάλιστα, έχουν μια πιο αφράτη εκδοχή, που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε τσουρέκι και ντόνατ. Το γεγονός ότι είναι τόσο μαλακό και βουτυρένιο, το κάνει απλά ακαταμάχητο. Αξίζει να δοκιμάσεις την πιο απλή εκδοχή -βουτύρου, δηλαδή-, όμως μην χάσεις την ευκαιρία να επιλέξεις και ένα με γέμιση. Θα βρεις τόσο γλυκές όσο και αλμυρές versions, με πραλίνα σοκολάτας, bueno, lila pause, αλλά και με κρέμα τυριού, ντομάτα, γαλλική σαλάτα και καπνιστή γαλοπούλα, για να επιλέξεις ανάλογα με το τι λαχταράς. Εμείς πάντως, λατρέψαμε αυτό με το bueno.

Ciao Italia, Καλλιθέα

Το Ciao είναι ένα στέκι για όλες τις ώρες της ημέρας και όταν λέμε όλες το εννοούμε, αφού δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος που δεν έχει καταλήξει στα τραπέζια του μετά από ένα ξενύχτι, για πίτσα ή μακαρονάδα. Βέβαια, πολύ δυνατό χαρτί του είναι και τα κρουασάν του με πλούσια γέμιση σοκολάτας ή κρέμας, σε διάφορες εκδοχές. Εμείς αναμφίβολα ξεχωρίζουμε το ανάμεικτο κρουασάν, που συνδυάζει μαύρη και λευκή σοκολάτα και όσο λιγωτικό και αν είναι δεν θέλεις να αφήσεις ούτε ψίχουλο.

Cup or What, Γλυφάδα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CUP or WHAT ? (@cuporwhat)

Το Cup or What στο κέντρο της Γλυφάδας προσφέρει καλό καφέ, healthy προτάσεις αλλά και χειροποίητα προϊόντα αρτοποιίας, μεταξύ των οποίων και κρουασάν, που φαίνονται λαχταριστά μόνο και μόνο από την όψη τους. Ειδικά το κρουασάν σοκολάτας είναι από τα αγαπημένα μας, αφού εδώ η σοκολάτα δεν είναι συγκεντρωμένη στο κέντρο αλλά σε ωραίες στρώσεις ανάμεσα στη ζύμη του κρουασάν. Πρόσθεσε σε αυτό και το διακριτικό άρωμα βουτύρου και καταλαβαίνεις γιατί αξίζει να το δοκιμάσεις.

Φούρνος Κατσιούλης, Ελληνικό

Ο φούρνος Κατσιούλη μας αποδεικνύει χρόνια τώρα την ποιότητά του, η οποία αντικατοπτρίζεται και στα viennoiserie του. Χειροποίητες σφολιάτες δικής τους παραγωγής, αλμυρές και γλυκές, ψήνονται καθημερινά στον φούρνο, κάνουν όλη τη γειτονιά να μοσχοβολά και λιώνουν στο στόμα. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζουμε και το κρουασάν του. Εξωτερικά έχει χρυσαφένια κρούστα, ενώ στο εσωτερικό είναι τρομερά αφράτο. Το φτιάχνουν σε τρεις εκδοχές: βουτύρου, με σοκολάτα ή με ζαμπόν και κρέμα τυρί, για εσένα που προτιμάς τα αλμυρά και είναι όλες νοστιμότατες.

Paul, Γλυφάδα

Για εσένα που θέλεις να δοκιμάσεις ένα πιο κλασικό και αυθεντικό γαλλικό κρουασάν, δεν γίνεται να μην επισκεφθείς το Paul. Με λεπτή και τραγανιστή κρούστα εξωτερικά και ένα ιδιαίτερα αφράτο εσωτερικό, το κρουασάν βουτύρου του Paul θα σε κάνει να ταξιδέψεις, έστω και νοητά, μέχρι τους παριζιάνικους δρόμους. Και σημείωσε πως δεν θα μπορέσεις να μείνεις στο ένα, αφού εύκολα μπορείς να τα τρως δύο-δύο.

Sweet Spoon, Αργυρούπολη


Σε έναν μίνιμαλ χώρο, που αποπνέει feel good αύρα, το Sweet Spoon στην Αργυρούπολη, έρχεται να μας «κολάσει» με τους πιο λαχταριστούς γλυκούς πειρασμούς. Εκτός από τα γλυκά που συναντάς στις βιτρίνες του όμως, φτιάχνουν και πληθωρικότατα κρουασάν. Για να πάρεις μια γεύση, μιλάμε για κρουασάν γεμιστά με παγωτό, τα οποία περιχύνουν και με μπόλικη σοκολάτα και δεν σταματούν εδώ, αφού τα γαρνίρουν και με διάφορα toppings, κάνοντάς σε να μην μπορείς να του αντισταθείς. Σου ανοίξαμε την όρεξη, σωστά;

Avit, Γλυφάδα

Για το τέλος σου αφήσαμε το πιο εναλλακτικό κρουασάν που θα δοκιμάσεις στα νότια, αφού μιλάμε για ένα 100% vegan κρουασάν. Για εσένα που αναρωτιέσαι πώς γίνεται, να σου πούμε ότι το Avit έχει βρει τη συνταγή και μάλιστα, είναι άκρως επιτυχημένη αφού δίνει αρωματικά και νοστιμότατα κρουασάν. Για την ακρίβεια, η προετοιμασία τους χρειάζεται περίπου δυο μέρες, ώστε να δημιουργηθούν οι αέρινες πτυχώσεις και αφού βγουν από τον φούρνο αλείφονται με γλάσο από μελάσα και φυτικό γάλα. Δεν είναι τυχαίο που γίνονται ανάρπαστα, ειδικά αν τα πετύχεις την ώρα που βγαίνουν μοσχοβολιστά από τον φούρνο είναι αδύνατον να τους αντισταθείς.