Τα λαχταριστά παγωτά που πρέπει να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι

Γιατί η τέχνη του παγωτού απαιτεί ταλέντο, μεράκι, φαντασία και υψηλή ποιότητα. Από το Π. Φάληρο, μέχρι τη Βουλιαγμένη, δοκίμασε μια μπάλα από τα παρακάτω και θα μας θυμηθείς.

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό απλά δεν γίνεται. Για να σε δροσίσουμε και αυτή τη σεζόν, ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο γευστικά, τα πιο απολαυστικά, τα πιο ιδιαίτερα παγωτά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις, αν θες να κάνεις λίγο πιο ενδιαφέρον γευστικά το καλοκαίρι σου.

IceRoll

Τα IceRoll έχουν μυήσει τους φαν του παγωτού, με πρώτους και καλύτερους αυτούς της Γλυφάδας, σε μια μοναδική γευστική εμπειρία: Ένα παγωτό που φτιάχνεται μπροστά  σας από το μηδέν. Με βασικό συστατικό το φρέσκο γάλα, που το βλέπετε να απλώνεται στην παγωμένη πλάκα, να αναμειγνύεται με τα υλικά της επιλογής σας (φρούτα που κόβονται επιτόπου, super foods, τσουρέκι, ακόμα και αλκοολούχα ποτά είναι μερικές από τις δεκάδες επιλογές) και τελικά να μετατρέπεται με δεξιοτεχνία σε ρολάκια ολόφρεσκου παγωτού.

Εδώ και λίγο καιρό, τα IceRoll ξεκίνησαν μία πολύ sweet & cool συνεργασία με τον διάσημο pastry  chef Διονύση Αλέρτα ο οποίος ήδη εμπλούτισε το μενού με 5 ολοκαίνουριες, λαχταριστές και ιδιαίτερες γεύσεις. Είστε έτοιμοι; Έχουμε και λέμε: Σοκολάτα Ruby με τραγανή γκοφρέτα σοκολάτας, cheesecake με βανίλια, κρέμα τυριού, τριμμένο μπισκότο Digestive και μαρμελάδα κεράσι ή φράουλα, Crispy White με λευκή σοκολάτα crunch, πραλίνα λευκής σοκολάτας και τραγανούς κόκκους ρυζιού, Chocolate Souffle με φρεσκοψημένο σουφλέ σοκολάτας και επικάλυψη λευκής σοκολάτας και Ούζο-Πορτοκάλι με πραγματικό ούζο Πλωμαρίου, καραμέλες ούζου, ξύσμα πορτοκαλιού και μαρμελάδα πορτοκάλι.

Και για όσους φροντίζετε τη σιλουέτα σας αξίζει να σας θυμίσουμε ότι ζάχαρη στα IceRoll παγωτά είναι ελάχιστη. Η ελάχιστη που απαιτείται για να δημιουργήσει κανείς παγωτό και κυρίως, οι βάσεις τους είναι 100% natural.

Όλα αυτά στα καταστήματα Γλυφάδας, Αθήνας (Αθηνάς 2 & Ερμού, Μοναστηράκι, τηλ.: 210-3238140), Λάρισας και Ρόδου

Slim Bites

Αυτό που συμβαίνει με το Slim Bites παγωτό είναι και φέτος πειρασμός και ευλογία. Μαζί. Πειρασμός γιατί έχετε να διαλέξετε ανάμεσα 14 μοναδικά πλούσιες και λαχταριστές γεύσεις. Ευλογία επειδή τα Slim Bites ξέρουν να φτιάχνουν παγωτά χωρίς ενοχές και τύψεις- δηλαδή χωρίς ζάχαρη και με τις ελάχιστες δυνατές θερμίδες- και  υπόσχονται να σας χαρίσουν στιγμές δροσιάς και αυτό το καλοκαίρι.
Επιλέξτε χωρίς δεύτερη σκέψη τους συνδυασμούς σας ανάμεσα στη stracciatella, το φιστίκι, το παγωτό γιαούρτι με μάνγκο, το μοναδικό sorbet σοκολάτα με 70% κακάο, το φρουτένιο μάνγκο με τη βελούδινη υφή, τη δροσερή φράουλα και το μανταρίνι αλλά και  μία γεύση- έκπληξη: μοσχολέμονο (lime) με βασιλικό με λιγότερες από 50 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια! Και όλα αυτά με την ποιότητα των πρώτων υλών του Slim Bites χωρίς συντηρητικά και υποκατάστατα.
Extra bonus για φέτος; Παγωτό American cheesecake, που δεν γίνεται να μη δοκιμάσετε! Τελικά, τι παραπάνω να ζητήσει κανείς από ένα παγωτό;

Waffle House

Όταν μιλάμε για ολόφρεσκο παγωτό και για χειροποίητη φρεσκοψημένη βάφλα, τότε μιλάμε για το Waffle House. Το μαγαζί ‘ορόσημο’ στο είδος του φροντίζει να πειραματίζεται συνεχώς, διατηρώντας πάντα την άριστη ποιότητά των πρώτων υλών του, αλλά και τη σπιτική διαδικασία παρασκευής σε κάθε τι που ετοιμάζει, από το μηδέν.

Αυτό το καλοκαίρι αποτίει τον πιο γλυκό φόρο τιμής στο μέρος όπου ξεκίνησε, τη Νάξο, δημιουργώντας τρεις νέες, ακαταμάχητες γεύσεις παγωτού με νησιώτικο άρωμα. Παγωτό λεμόνι με φρέσκα και μυρωδάτα λεμόνια Νάξου, παγωτό γραβιέρα Νάξου, το οποίο φτιάχνεται με γραβιέρα που έχει μέσα κομμάτια από σπιτικό παστέλι με ναξιώτικο θυμαρίσιο μέλι -μια γεύση που θα σε κάνει να υποκλιθείς, τόσο στην ιδέα, όσο και στην εκτέλεση- και το Naxian Cheesecake, με μυζήθρα Νάξου με σάλτσα ντομάτας και καραμελωμένο παξιμάδι. Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση, τις γεύσεις αυτές (όπως και πάρα πολλές ακόμη, που συνεχώς εμπλουτίζονται), μπορείς να τις απολαύσεις πάνω στην λαχταριστή και ζεστή βάφλα του Waffle House.

Όλα αυτό στα καταστήματα Βουλιαγμένης και Νέας Πεντέλης (Αγίου Γεωργίου 1, Νέα Πεντέλη, Τηλ.: 2108101767)

 

Bufala Gelato

Πιστοί στην φιλοσοφία των άριστων πρώτων υλών, στο Bufala Gelato ετοιμάζουν ευλαβικά φρέσκο παγωτό ημέρας και μια σειρά από πρωτότυπα, καινοτόμα, και άκρως απολαυστικά προϊόντα. Όπως την την διάσημη λαχταριστή βάφλα σε σχήμα κώνου, γνωστή και ως ‘the buffle cone’!

Το πρώτο γλυκό δίλημμα έρχεται με την επιλογή της βάφλας. Βανίλια ή Double Chocolate με κομμάτια βελγικής σοκολάτας; Ότι κι αν επιλέξεις, θα δεις την δημιουργία της μπροστά στα μάτια σου. Στη συνέχεια, διαλέγεις το φρέσκο παγωτό ημέρας που θα προσθέσεις μέσα. Είτε αγελαδινό, είτε 100% φρέσκο ελληνικό βουβαλινό γάλα Σερρών (με 30% λιγότερη ζάχαρη), είτε vegan με χαμηλά λιπαρά, όλα παρασκευάζονται στο κατάστημα καθημερινά. Ετοιμάσου να γευθείς το δημιούργημά σου στο χέρι, ή να έρθει στο τραπέζι σου σαν κλασική “ανοιχτή” βάφλα, με το παγωτό από πάνω. Μεγάλη αδυναμία αποτελεί και το soft παγωτό, δηλαδή παγωτό μηχανής που δημιουργείται κι αυτό με 100% υψηλής ποιότητας γάλα και ανθόγαλα.

Στο Bufala Gelato δημιουργούν συνεχώς νέες γεύσεις για να εκπλήξουν καθημερινά τον ουρανίσκο σου. Δοκίμασε Gelato (με αγελαδινό γάλα) Black Coconut, Βlack Forest Cheese cake, Salted Caramel, Μαδαγασκάρη, Bueno, Βufala (Βουβαλινό γάλα) Miranda, Σοκολάτα – Πορτοκάλι, Σύκο -Καρύδι και Vegan σε γεύσεις Coconut, Mango, Λεμόνι, Σοκολάτα, Φουντούκι, σε φρεσκοψημένο χωνάκι ή όπως αλλιώς επιθυμείς.

Ιnfo: Βουλιαγμένη, Ορφέως 2, Βουλιαγμένη, Αθήνα, τηλ.:210-8961800 / Βασιλέως Παύλου 80, Βούλα, Αθήνα, τηλ.:2108954400

Zuccherino

Το απόλυτο gelato spot της πόλης. Πάνω από 100 γεύσεις παγωτού αποκλειστικά φτιαγμένες με φρέσκο γάλα, χωρίς συντηρητικά και περιττές θερμίδες σας περιμένουν στα ζαχαροπλαστεία Zuccherino και φέτος το καλοκαίρι. Αν είσαστε κλασσικοί τύποι, επιλέξτε ανάμεσα σε καϊμάκι, φιστίκι, σοκολάτα & φράουλα και ταξιδέψτε πίσω στα παιδικά σας χρόνια, τότε που μετρούσαμε το καλοκαίρι με παγωτά.

Οι φανατικοί των Zuccherino ψήφισαν σαν bestseller επιλογές cookies, death by chocolate, caprice, bueno & mascarpone blueberries. Αν πάλι ανήκετε σε αυτούς που θέλουν ποικιλία και κάτι διαφορετικό, τότε δοκιμάστε  τις νέες προτάσεις τους για φέτος το καλοκαίρι ruby chocolate, cookies caramel, magic unicorn & παστέλι αμυγδάλου. Μη φύγετε όμως από τα Zuccherino χωρίς να δοκιμάσετε την καρδιά όλων των παγωτών, την καρδιά του γάλακτος “fior di latte”  για να καταλάβετε τι σημαίνει αγνό παγωτό.

Για το τέλος αφήσαμε τα δροσερά sorbetto που φτιάχνονται μόνο με φρέσκα φρούτα εποχής: καρπούζι, ανανάς μάνγκο, dark chocolate, guapa, lime, wildberries κ.α… Και μια συμβουλή!  Όποια και αν είναι η αγαπημένη σας γεύση Zuccherino, απολαύστε την μέσα σ’ένα τραγανό χωνάκι γεμάτο με σοκολάτα, πάνω σε φρεσκοψημένα αφράτα βαφλάκια, στην καρδιά ενός burger ή με κάποια από τις γλυκές προτάσεις Zuccherino. Και κάτι τελευταίο: Στα Zuccherino θα βρείτε σίγουρα το παγωτό  που επιθυμείτε ακόμα και αν ακολουθείτε διατροφή χωρίς γλουτένη, γάλα ή ζάχαρη.

Όλα αυτά στα καταστήματα Παλαιού Φαλήρου, Νέας Σμύρνης (2ας Μαΐου 12, Πλ. Ν. Σμύρνης, τηλ.:210-9357590) και Αθήνας (Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, τηλ.:210 3213015)

Solo Gelato

Στο Solo Gelato στη Γλυφάδα θα δοκιμάσετε 100% χειροποίητα παγωτά που φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο του, με τις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες και χωρίς ίχνος χρωστικών. Δεν είναι τυχαία το άξιο ‘αδερφάκι’ του καταστήματος  στο Χαλάνδρι που κέρδισε ακόμα μεγαλύτερη φήμη μετά το πρώτο βραβείο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παγωτού στο Βερολίνο (το 2012), για το καλύτερο παγωτό στην Ευρώπη.

Πίσω από το Solo Gelato Γλυφάδα βρίσκονται τα αδέλφια Κυριαζόπουλοι και η Λάουρα, η Ιταλίδα σύζυγος του Νίκου με τον τελευταίο να είναι ο άνθρωπος που τα δημιουργεί. Η αγαπημένη γεύση του gelato master είναι η  Gianduja με σοκολάτα που μπερδεύεται γλυκά με το ολόφρεσκο φουντούκι και δημιουργεί έναν λαχταριστό συνδυασμό.

Αξίζει να δοκιμάσετε καϊμάκι με μαστίχα σαλέπι και φρέσκο κατσικίσιο γάλα που μοσχοβολάει. Η επιτομή του Solo Gelato όμως είναι οι σοκολάτες. Πέντε διαφορετικά παγωτά σοκολάτας σας περιμένουν με πρώτη ύλη  τις καλύτερες σοκολάτες της Ελλάδας και του κόσμου. Πραγματική πανδαισία. Τη μέρα που παρασκευάζονται στο εργαστήριο μυρίζει σοκολάτα όλο το τετράγωνο. Αν περνάτε από εκεί θα σας σπάσει η μυρωδιά τη μύτη!

Captain's Bakery

Στο φούρνο του καπετάνιου στο Καλαμάκι εκτός από τα νόστιμα αρτοσκευάσματα θα βρείτε και ολόφρεσκο, χειροποίητο παγωτό που παρασκευάζεται καθημερινά στο εργαστήρι  μέσα στο φούρνο με τις βιτρίνες να ανανεώνονται κάθε μέρα και νέες γεύσεις να προστίθενται.

Ο gelato master του Captain’s Bakery, Τάσος Τραχανάς μας προτείνει: το Captain’s”  παγωτό με βανίλια Μαδαγασκάρης, αλμυρή καραμέλα και πατατάκια βουτηγμένα σε σοκολάτα γάλακτος. Δοκιμάσετε όμως και την Pavlova με παγωτό λευκής σοκολάτας, το πραγματικό παγωτό φυστίκι με καραμελωμένα φυστίκια αλλά και το παγωτό φυστικοβούτυρο με σοκολάτα γάλακτος, αλμυρά φιστίκια, καραμέλα γάλακτος και πολτό από φυστικοβούτυρο αλλά και τις νέες γεύσεις  με τυρί ρικότα και σύκο, red velvet με passion fruit και ανθό γάλακτος με ρίπλα σοκαλάτας και αχλάδι τζίντζερ.

Για τους λάτρεις των κλασσικών γλυκών  θα βρείτε το banoffee με παγωτό  μπανάνα, καραμέλα γάλακτος και σοκολάτα,και το παραδοσιακό εκμέκ με φρέσκο βουβαλίσιο γάλα, σιροπιαστό τσουρέκι και κανέλα. Από τις πιο κλασικές γεύσεις δοκιμάστε  μαύρη σοκολάτα, βανίλια Μαδαγασκάρης, φράουλα με crispy rice βουτυγμένο σε λευκή σοκολάτα, σοκολάτα, αφράτο παρφέ κρέμα και στρατσιατέλα. Για όσους προσέχουν υπάρχει παγωτό κρέμα, σοκολάτα και lemon με 0% ζάχαρη (με στέβια) και 0% λιπαρά αλλά και vegan. Στα must και τα σορμπέ!

Μια γλυκιά ιστορία

Στο Παλαιό Φάληρο και πιο συγκεκριμένα στο νούμερο 66 της οδού Ναυσικάς, κρύβεται μια πολύ Γλυκιά Ιστορία, γεμάτη ολόφρεσκα και χειροποίητα παγωτά. Όποια γεύση και να δοκιμάσεις είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψεις. Όλα τα παγωτά παρασκευάζονται καθημερινά στο εργαστήρι και φτιάχνονται από φρέσκο γάλα που έρχεται από μικρές φάρμες της Μακεδονίας. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του παγωτού είναι επίσης χειροποίητα και φτιάχνονται από το μηδέν.

Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε μια γεύση, αυτή θα ήταν το παγωτό Salted caramel chocolate! Σκεφτείτε ότι μέχρι και η καραμέλα είναι χειροποίητη και αλατισμένη τόσο ώστε να ισορροπεί άψογα με την αγαπημένη βελγική σοκολάτα γάλακτος! Όμως από το φετινό καλοκαίρι, και φυσικά από τις βιτρίνες της “Μιας Γλυκιάς Ιστορίας” , δε θα μπορούσε να λείπει η απόλυτη τάση, το τέταρτο είδος σοκολάτας, η βελούδινη Ruby chocolate. Μη φύγετε από το κατάστημα αν δεν δοκιμάσετε τα παγωτίνια με τη ροζ σοκολάτα Ruby. Γιατί αξίζει να ζήσετε (και) αυτή τη γλυκιά ιστορία!

Kayak

Με φαντασία και δημιουργικότητα, μπαίνουμε κρυφά στο εργαστήριο του boutique καταστήματος Kayak στη Γλυφάδα για να ανακαλύψουμε την Kayak magic trilogy, ή
αλλιώς το παγωτό από την αρχή της δημιουργίας του.

Η μαγική τριλογία των υφών και των υλικών, των συνδυασμών, αναμειγνύονται μπροστά στα μάτια μας. Γευσιγνωσία παγωτού σε 3 υφές. Παγωτό σε υγρή μορφή.
Ένα σφηνάκι παγωτού (the shot) με όλη τη γεύση συμπυκνωμένη σε μια μόνο ρουφηξιά αφήνοντάς σε έκπληκτο από την δύναμη της γεύσης και ανοίγοντας την
όρεξη για το επόμενο στάδιο παγωτού. Το παγωτό με την κρεμώδη υφή (the cream) που εκείνη την στιγμή το βλέπεις να ανακατεύεται σαν ιεροτελεστία αναμειγνύοντας
σαν φίλτρο τα συστατικά που δημιουργούν τη γεύση. Η γευστική αυτή δοκιμή απογειώνει την προηγούμενη επίγευση κάνοντάς το να ξεκινά από την αρχή σε άλλη
βάση και σε ένα άλλο, ανώτερο επίπεδο. Βελούδινο, ημίρρευστο, σε θερμοκρασία ιδανική για να ξεδιπλώσει το άρωμα της Βανίλιας Μαδαγασκάρης ή του φιστικιού
Αιγίνης. Κατόπιν μπορείς να επιλέξεις μια από τις αγαπημένες και βραβευμένες γεύσεις παγωτού (the ice cream) στην υφή και στη θερμοκρασία του παγωτού.

Το kayak magic trilogy μπορείτε να το απολαύσετε μόνο στο κατάστημα της Γλυφάδας.