Τα Νότια μενού της Παραμονής Χριστουγέννων που αξίζει να ανακαλύψεις

Καμία νύχτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων. Και τώρα είναι η στιγμή να τη σχεδιάσεις όπως ακριβώς την έχεις φανταστεί σε ένα τα εστιατόρια των Νοτίων που έχουν ήδη βάλει τα καλά τους και προετοιμάζονται για αυτήν τη μαγική νύχτα. Το Nou-Pou ξεχώρισε τα μενού που θα την κάνουν ακόμα πιο συναρπαστική.

Ark

Η κιβωτός των πιο εκλεπτυσμένων γεύσεων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα εξασφαλίζει την πολυτέλεια που ταιριάζει στη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων.

Το μενού που επιμελήθηκε ο Γιάννης Μπαξεβάνης ξεκινά με ένα welcome -ρολό αγγούρι με λευκό ταραμά, μυρωδικά και αυγοτάραχο σε τραγανό φύλλο- και συνεχίζει με μια σούπα κολοκύθας με κάστανα βελουτέ, με καραμελωμένα κρεμμύδια και κρέμα από ξύγαλο με φυστίκι. Η σαλάτα είναι με λάχανο, καρότο, σουσάμι και βινεγκρέτ λεμονόχορτο, πιπερόριζα και μοσχολέμονο ενώ το σορμπέ πράσιμο μήλο με μαστίχα και ροζ πιπέρι θα προετοιμάσει το έδαφος για το κυρίως πιάτο: Γαλοπούλα ψητή στον ξυλόφουρνο με κυδώνια, πράσσα και δαμάσκηνα γεμιστά με μυζήθρα και γέμιση με καρύδια και σταφίδα. Για το τέλος, το επιδόρπιο – ραβανί με λεμόνι, λευκή σοκολάτα και γλυκό κουταλιού βύσσινο με θρούμπι- υπόσχεται να δώσει στη βραδιά το γευστικό κλείσιμο που της αξίζει.

Τιμή: 59 ευρώ / άτομο

Balux The House Project

Θα είναι σαν να καλείς τους φίλους στο σπίτι σου για ρεβεγιόν, αλλά με καλύτερη θέα στην γοητευτική χειμερινή θάλασσα. Το μενού ξεκινάει με σούπα κολοκύθας με κάστανο, μους μανούρι, κρουτόν κανέλας και καπνιστό μπέικον. Ακολουθεί η τάρτα με κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα, καραμελωμένα κρεμμύδια & αποξηραμένα σύκα αλλά και η σαλάτα με άγρια ρόκα, ανθότυρο, pecan, ρόδι και βινεγκρέτ βαλσάμικο. Το κυρίως πιάτο είναι φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με πληγούρι, καραμελωμένα κάστανα, αποξηραμένα δαμάσκηνα, πουρέ από μανιτάρια porcini και πράσινο μήλο και καρότα baby. Για επιδόρπιο, brownies σοκολάτας με salted caramel σως και παγωτό βανίλια.

Τιμή: 49 ευρώ / άτομο

Bella Vespa

Το Bella Vespa έχει ετοιμάσει για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ένα υπέροχο μενού πέντε πιάτων.

Όλα ξεκινούν με ένα welcome drink (Ακακίες, Αφρώδες Ροζέ, Κτήμα Κυρ Γιάννη). Για πρώτο πιάτο, ο chef προτείνει βελουτέ κολοκύθας με άγρια μανιτάρια και παρμεζάνα. Στη συνέχεια, σαλάτα με baby παντζαρόφυλλα, γαρίδες, αβοκάντο και φιλέτα εσπεριδοειδών. Για ορεκτικό, το μενού περιλαμβάνει χειροποίητο ραβιόλι με κολοκύθα, μαρκαρπόνε και μοσχαρίσιο λουκάνικο salsiccia. Το έδαφος για το κυρίως θα προετοιμάσει το liqueur Menthe-Pastille. Και, κάπως έτσι, φτάνουμε στο τέταρτο πιάτο: Φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με κάστανα, παπάγια και ραγού, με πουρέ γλυκοπατάτας, baby καρότα και πατάτες κονφί. Για επιδόρπιο, μια μους κάστανο πάνω σε τραγανό μπισκότο σοκολάτας, με ελαφρύ cream blueberry και φρούτα του δάσους.

Τιμή : 65 ευρώ / άτομο

Blends

Το Blends υποδέχεται τις γιορτές και μας προσκαλεί σε μία λαμπερή βραδιά με ξεχωριστό μενού, πολλή μουσική και εορταστική διάθεση! H Μαρία Μακρή θα βρίσκεται στο αγαπημένο all day bar restaurant την Παραμονή Χριστουγέννων για να μας ξεσηκώσει με ένα πλούσιο ρεπερτόριο που έχει ετοιμάσει ειδικά για τη βραδιά, με πολλές ξένες και ελληνικές επιτυχίες αλλά και ένα dance performance έκπληξη.

Όσο για το μενού, το Blends υπόσχεται μια μοναδική γευστική εμπειρία με ξεχωριστές επιλογές και πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων. Όλα αυτά φυσικά συνοδευόμενα από μια πλούσια λίστα κρασιών.

Το μενού ξεκινά με ψωμάκι ατμού γεμιστό με αυγό και iberico de bellota ενώ η όρεξη ανοίγει με μια σούπα κολοκύθας με φουά-γκρα «ρουαγιάλ» και άγρια μανιτάρια. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε scallops με πουρέ τοπιναμπούρ, μακαντέμια και παλαιωμένη παρμεζάνα αλλά και «γαλαντίνα κοτόπουλου» ελευθέρας βοσκής ψητή στην κοτσαρόλα με χειμωνάτικα λαχανικά, κάστανα γλασέ και σάλτσα αρωματισμένη από ελληνικές τρούφες. Λίγο πριν το τέλος, πίνουμε ένα cinnamon drink με donut μελομακάρονου και, για το πιο γευστικό κλείσιμο, απολαμβάνουμε αχλάδι ποσέ σε «mulled wine», κραμπλ με μπαχαρικά, σοκολάτα «Guanagia» και σορμπέ μανταρίνι.

Τιμή: 67 ευρώ / άτομο

Capri da Salvatore

Το Capri da Salvatore, το ιταλικό εστιατόριο του Varkiza Resort που αντλεί την έμπνευσή του από το πολυτελές θέρετρο της γειτονικής χώρας, ετοίμασε ειδικά για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ένα άκρως γιορτινό μενού πέντε πιάτων. Η βραδιά ανοίγει με ένα Bellini, ενώ στο τραπέζι λίγο αργότερα καταφθάνει το πρώτο πιάτο: Ζεστό camembert αρωματισμένο με κρασί, δενδρολίβανο και crispy ψωμάκια. Ακολουθεί η σαλάτα ‘’Capri’’ με baby σπανάκι, ρόκα, iceberg, μήλο, ρόδι, κρουτόν, crispy προσούτο, κενέλ ρικότα και βινεγκρέτ πορτοκαλιού. Το τρίτο πιάτο – λαζάνια με ραγού Black Angus, μανιτάρια porcini ψημένα σε ξυλόφουρνο- δίνει στη βραδιά τον απαραίτητο ιταλικό τόνο, ενώ τη σκυτάλη παίρνει η παραδοσιακή γαλοπούλα – σε ρολό με γέμιση κιμά από λευκή αγελάδα, δαμάσκηνα και κουκουνάρι. Συνοδεύεται από τρία είδη πουρέ (καρότο, πατάτα, μπρόκολο). Για το κλείσιμο, ο chef προτείνει semi freddo πραλίνα με μπισκότο σοκολάτα και γκανάς καραμέλας.

Τιμή 45€ κατ’ άτομο

Divani Apollon Palace & Thalasso

Δύο διαφορετικές εκδηλώσεις για την Παραμονή των Χριστουγέννων έχει ετοιμάσει φέτος το Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη.

Λαμπερό ρεβεγιόν στο εστιατόριο Mythos by Divani

Το εστιατόριο Mythos by Divani μας προσκαλεί την Παραμονή των Χριστουγέννων σε ένα εορταστικό ρεβεγιόν με πλούσιους μπουφέδες και ζωντανή μουσική που θα μας προσφέρει μοναδικές στιγμές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κόστος:  €100 / άτομο & €50 για παιδιά ηλικίας κάτω από 12 ετών

Παραμονή Χριστουγέννων στο A+D Bar

Φέτος, το A+D Bar, έχει ετοιμάσει ένα μοντέρνο και διασκεδαστικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική για την Παραμονή των Χριστουγέννων. Σε συνδυασμό με τις μοναδικές γεύσεις που έχει ετοιμάσει ο chef, θα είναι μια αξέχαστη βραδιά.

Κόστος:  €55 / άτομο

Lollobrigida

Για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, η ήδη αγαπημένη Lollobrigida του Πειραιά έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό γιορτινό μενού.

Την όρεξη ανοίγει η σούπα αρακά αρωματισμένη με έλαια από καπνιστή πιπεριά Φλωρίνης και ξινόκρεμα με άρωμα μαύρης τρούφας. Ακολουθεί η σαλάτα από μικροφυλλα, με γλυκιά κολοκύθα, άρωμα κανέλας, αποξηραμένα σύκα, ρόδι, κατσικίσια κρέμα τυριού και vinegrete από παλαιωμένο πετιμέζι, ενώ το έδαφος για το κυρίως πιάτο θα προετοιμάσει το χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με σπανάκι και ρικότα, μέσα σε σούπα ζέστης gaspachio και σάλτσα παρμεζάνας 24μηνης ωρίμανσης. Η βραδιά κορυφώνεται γευστικά με τη χοιρινή στηθοπλευρά  με δαμάσκηνα, κάστανα και εσπεριδοειδή, μαγειρεμένη για 6 ώρες στον ξυλόφουρνο και σερβιρισμένη πάνω σε πουρέ καπνιστής γλυκοπατάτας και σάλτσα από άγρια βατόμουρα. Τέλος, η σοκολατένια σφαίρα Χριστουγέννων με λευκή σοκολάτα, tonka και αλατισμένη καραμέλα πάνω από σοκολατένια βάση brownies με pecans θα μας περιμένει για να κάνει τη βραδιά ακόμα πιο γλυκιά.

Τιμή: 40 ευρώ / άτομο

Moorings

Το Moorings σας προσκαλεί σε μία μαγική βραδιά με εορταστική διάθεση, μοναδικές γευστικές εμπειρίες και swing ρυθμούς!  Το αγαπημένο all day bar restaurant στη Μαρίνα Βουλιαγμένης έχει δημιουργήσει ένα ευφάνταστο γιορτινό μενού για την Παραμονή Χριστουγέννων, ενώ ο Σταύρος Ρωμανός και οι Swingers έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα γεμάτο jazz ήχους και δυνατές ερμηνείες.

Το μενού ξεκινά με mini burger με ταρτάρ από μοσχάρι Wagyu, τηγανητό αβγό ορτυκιού και BBQ sauce ροδιού. Το έδαφος στη συνέχεια προετοιμάζουν μια βελουτέ γλυκοπατάτας με μπέικον γαλοπούλας και λάδι λευκής τρούφας, μια στριφτή κρεατόπιτα με κατσικίσιο καβουρμά, γλυκιά γραβιέρα και κουκουναρόσπορο αλλά και μια χριστουγεννιάτικη σαλάτα coleslaw με μαγιονέζα παντζαριού, κόκκινο και άσπρο λάχανο, baby ρόκα, κίτρινα καρότα, ρόδια, ροκφόρ και καρύδια. Και, τελικά, για κυρίως έρχεται το υπέροχο χοιρινό φιλέτο, ψημένο στον ξυλόφουρνο, συνδυασμένο με μους από καλαμπόκι, ραγού μανιταριών και τηγανητά κρεμμύδια σε ροδέλες. Η παραδοσιακή μηλόπιτα από πράσινα μήλα και παγωτό κάστανο υπόσχεται το καλύτερο γευστικό κλείσιμο.

Τιμή: 63 ευρώ / άτομο

Παράλληλα, ειδικά για τους μικρούς καλεσμένους του Moorings, ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα γιορτινό Kids Menu. Για αρχή περιλαμβάνει ριζότο καρμπονάρα, ενώ η συνέχεια γίνεται με μπρινουάζ τομάτας με καπνιστή γαλοπούλα, τραγανό iceberg και μους φέτας. Για κυρίως, τα παιδιά θα απολαύσουν burger κοτόπουλο με μπέικον, τσένταρ και πατάτες τηγανητές ενώ το μενού ολοκληρώνεται με μους σοκολάτας με παγωτό κάστανο.

Τιμή: 39 ευρώ / άτομο

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 9670659, 210 8961310

Nalu

Το Nalu υποδέχεται τα Χριστούγεννα με ένα απόλυτα λαχταριστό γιορτινό μενού, με αγαπημένες mainstream μουσικές και με απόλυτα χριστουγεννιάτικο vibe.

Μετά το welcome drink, θα απολαύσουμε μια σούπα μανιταριών με κρουτόν θυμάρι και espuma τυριών. Τη σαλάτα –μεσκλάν με βραχάκια μύρτιλο ρόδι, μάντολες, κασέρι Ξάνθης και vinegrette βαλσάμικο – ακολουθεί η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με γέμιση. Το τέταρτο πιάτο είναι μάγουλα χοιρινό iberico με τριλογία πουρέ (παντζάρι, μανιτάρι, καρότο) και σάλτσα κρασιού, ενώ το μενού κλείνει με τσουρέκι με κρέμα κάστανο, χώμα αμυγδάλου, παγωτό καϊμάκι και ganache σοκολάτας.

Τιμή: 45 ευρώ / άτομο

Opus

Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων το Opus φοράει την πιο γιορτινή του διάθεση και υποδέχεται τα Χριστούγεννα με το πιο λαχταριστό μενού, παρέα με mainstream μουσική και υπέροχα ποτά.

Το μενού ξεκινά με ένα welcome drink, ενώ ακολουθεί το πρώτο πιάτο, fiocchetti με γκοργκοντζόλα και αχλάδι. Συνεχίζουμε με σαλάτα –μεσκλάν με spring rolls πάπιας, ρόδι, καραμελωμένα φουντούκια και σάλτσα δαμάσκηνου. Για κυρίως υπάρχει η επιλογή της παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας με γέμιση ή κότσι αρνιού συνοδευμένο από πουρέ πατάτας με κάστανο και σάλτσα μυρωδικών. Το επιδόρπιο είναι όμως εξίσου εντυπωσιακό: Flexi chocolate ganache με crémeux από πραλίνα με φυστίκι Αιγίνης και compote κόκκινων φρούτων.

Τιμή: 45 ευρώ / άτομο

Rey Pablo

Την Παραμονή των Χριστουγέννων το Rey Pablo μας περιμένει με set menu (και σε vegan εκδοχή) από τον σεφ Ανδρέα Κόρμπα, live performance από τους Γεωργία Δανιηλίδου και Χάρη Νικολαΐδη και, μετά τα μεσάνυχτα, DJ set by Nasos P.

Το μενού ξεκινά με βελουτέ σελινόριζας με καβουρδισμένα φουντούκια, chips καπνιστής πανσέτας και λάδι τρούφας. Στη συνέχεια, στο γιορτινό τραπέζι φτάνει το γεμιστό ραβιόλι με γλυκιά κολοκύθα, ψητή γαρίδα, κρέμα gorgonzola και εσαλότ σε σάλτσα κολοκύθας με bisque ενώ ο πρώτος γευστικός κύκλος της βραδιάς κλείνει με σαλάτα ρόκα σπανάκι με καραμελωμένο αχλάδι, καρύδια, ρόδι και flakes ώριμου pecorino με πιπέρι, με dressing παλαιωμένου βαλσάμικου. Ένα homemade sorbet λεμόνι σε εορταστική έκδοση θα προετοιμάσει το έδαφος για το κυρίως: Επιλογή ανάμεσα σε porchetta γαλοπούλας γεμιστή με αποξηραμένα φρούτα, κάστανα και φυστίκι Αιγίνης που συνοδεύεται από χριστουγεννιάτικη γέμιση και gravy μήλου ή tagliata black angus με σάλτσα από κρασί Port και μανιτάρια porcini, που συνοδεύεται από πουρέ κάστανου και αλμυρή granola. Για το κλείσιμο, μελομακάρονα με σάλτσα σοκολάτας με μπαχαρικά, μαρόν γλασέ και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.

Τιμή: 40 ευρώ / άτομο

Παράλληλα, το vegan menu ξεκινά με βελουτέ σελινόριζας με καβουρδισμένα φουντούκια και λάδι τρούφας και συνεχίζει με φωλιά καταΐφι με σάλτσα γλυκιάς κολοκύθας και vegan χριστουγεννιάτικη γέμιση από αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και κάστανα. Ακολουθεί η σαλάτα ρόκα σπανάκι με καραμελωμένο αχλάδι, καρύδια και ρόδι, με dressing παλαιωμένου βαλσάμικου και το σπιτικό sorbet λεμόνι σε εορταστική έκδοση. Για κυρίως, ο σεφ προτείνει ossobuco καρότου με ραγού μανιταριών, πέρλες κρεμμυδιού και κρέμα πολέντας με σάλτσα κόκκινου κρασιού ενώ το επιδόρπιο είναι μους κακάο με σιρόπι σφένδαμου, κρέμα καρύδας, τουίλ από φυστίκι Αιγίνης και φρούτα του δάσους.

Τιμή: 35 ευρώ / άτομο