Τα Νότια μενού της Παραμονής Πρωτοχρονιάς που αξίζει να ανακαλύψεις

Η έξοδος της παραμονής της Πρωτοχρονιάς δεν είναι ο αποχαιρετισμός στον χρόνο που φεύγει. Είναι το καλωσόρισμα στον χρόνο που έρχεται. Το Nou-Pou επέλεξε και παρουσιάζει συγκεντρωμένα σε ένα γιορτινό αφιέρωμα όλα τα μέρη στα οποία θα υποδεχτείς το 2020 όπως του αξίζει: με λάμψη, ζεστασιά, αισιοδοξία, συγκλονιστικό φαγητό και τα πρώτα cocktails της νέας δεκαετίας.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Ark

Η προσμονή για το νέο έτος γίνεται πιο γλυκιά (και πιο εορταστικά επίσημη) όταν βρεθείς δίπλα στη θάλασσα, κυκλωμένος από αγαπημένους ανθρώπους και συγκλονιστικές γεύσεις. Για αυτό το ιδιαίτερο βράδυ, ο Γιάννης Μπαξεβάνης έχει ετοιμάσει ένα μενού που ξεκινάει με ένα welcome drink με ζεστό κρασί με αρώματα από κάρδαμο, γλυκάνισο, κανέλα, πορτοκάλι και μανταρίνι. Στη συνέχεια, την όρεξη ανοίγουν μια μους κολοκύθας με σουμάδα και αφρό αμυγδάλου και, λίγο αργότερα, γαρίδες με πουρέ κουνουπίδι αρωματισμένο με βανίλια, μανιτάρια, βινεγκρέτ σπανάκι και τηγανητή κάπαρη. Η σαλάτα -πράσινη, με φέσκα μυρωδικά, κόκκινα μήλα, καρύδια, παλαιωμένη γραβιέρα, ρόδια και ραπανάκια με βινεγκρέτ σαμπάνιας- θα κλείσει τον πρώτο κύκλο πιάτων. Το έδαφος για το κυρίως πιάτο θα προετοιμάσει ένα σορμπέ μάνγκο με τζίντζερ, πριν στο τραπέζι καταφθάσει το μοσχαρίσιο φιλέτο με κάστανα, κρεμμυδάκια, μανιτάρια μπουργκινιόν με πουρέ πατάτας, σχοινόπρασο και λαχανάκια Βρυξελλών στον ατμό. Για επιδόρπιο, ο chef προτείνει τούρτα σοκολάτα γάλακτος με μους κάστανο και αφράτη σαντιγύ με σιρόπι κόκκινα φρούτα.

Τιμή: 80 ευρώ / άτομο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Balux The House Project

Η ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα του Balux πριμοδοτείται για το ρεβεγιόν με ένα γενναιόδωρο μενού στο οποίο κυριαρχούν οι πλούσιες, ρουστίκ χειμερινές γεύσεις. Το καλοσώρισμα γίνεται με Chimera, έναν ελληνικό αφρώδη οίνο με κρόκο Κοζάνης που κάνει τη γεύση του μοναδική. Το πρώτο πιάτο είναι σούπα πατάτας με πράσο, παρμεζάνα & προσούτο, ενώ το ορεκτικό ρολάκια μανιταριών με ξηρούς καρπούς σε τραγανό φύλλο κρούστας & σάλτσα ματζουράνας. Ακολουθεί η σαλάτα, πράσινη με baby σπανάκι, πατζαρόφυλλα, λιαστή ντομάτα, μανιτάρια και κάσιους. Και, κάπως έτσι, φτάνουμε στο κυρίως: Μοσχαρίσια φιλετάκια γάλακτος με σως πόρτο, μανιτάρια σιτάκε και σπασμένες baby πατάτες αρωματισμένες με θυμάρι. Για επιδόρπιο, τριπλό μους σοκολάτας (σοκολάτα, λευκή σοκολάτα και ράσμπερυ).

Τιμή: 59 ευρώ / άτομο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Bella Vespa

Το Bella Vespa, το family friendly ιταλικό της Γλυφάδας, μας περιμένει την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς για ένα απολύτως γιορτινό δείπνο.  Όλα ξεκινούν με ένα welcome drink (Ακακίες, Αφρώδες Ροζέ, Κτήμα Κυρ Γιάννη). Για πρώτο πιάτο, ο chef προτείνει βελουτέ σελινόριζας με φουά γκρα και μαύρη τρούφα. Στη συνέχεια, σαλάτα με βασιλικό καβούρι, σιτάρι, κολοκύθι, ρόδι, baby παντζαρόφυλλα και βινεγκρέτ από αγγούρι και κάρδαμο. Το ορεκτικό είναι χειροποίητο paccheri με αστακοκαραβίδα, ricotta, πουρέ παστινάκι και άρωμα μοσχολέμονου. Στη συνέχεια απολαμβάνουμε sorbet lime με βασιλικό και στο τραπέζι καταφθάνει το κυρίως πιάτο. Μοσχαρίσιο φιλέτο με κρούστα παρμεζάνας με συνοδεία από άγρια μανιτάρια και πουρέ πατάτας αρωματισμένο με porcini και σπανάκι. Το γλυκό είναι semi freddo σοκολάτας γάλακτος με φρούτα του δάσους και κρέμα espresso με βανίλια Μαδαγασκάρης.

Τιμή: 75 ευρώ / άτομο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Blends

Το Blends μας προσκαλεί σε μία λαμπερή βραδιά με ξεχωριστό μενού, πολλή μουσική και εορταστική διάθεση. O γνωστός μάγος Vilentoni μας περιμένει με ένα διασκεδαστικό show με πρωτότυπα και διαδραστικά τρικ για να υποδεχτούμε το νέο χρόνο με πολλή μαγεία και εκπλήξεις, ενώ ο chef έχει ετοιμάσει ένα ευφάνταστο μενού που υπόσχεται μια μοναδική γευστική εμπειρία με ξεχωριστές επιλογές και πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων. Όλα αυτά φυσικά συνοδευόμενα από μια πλούσια λίστα κρασιών.

Το μενού ξεκινά με carpaccio μοσχαρίσιου φιλέτου, «comte», μαύρο σκόρδο και σαλάτα από αντίδια και σταγόνες παλαιωμένου βαλσάμικου. Στη συνέχεια, άγρια μανιτάρια σε παραλλαγές, με ψητή κολοκύθα, ωμά κάστανα και φρέσκια χειμερινή τρούφα. Το επόμενο πιάτο είναι Craw fish με πολύχρωμα παντζάρια, κουμ κουάτ, κεφίρ από μύρτιλα, χαβιάρι avruga ενώ η κορύφωση έρχεται με το Iberico Pork loin, ραβιόλο με μάγουλα μπραιζέ, σελινόριζα και σάλτσα «dolce forte». Στη συνέχεια για να υποδεχτούμε γλυκά τη νέα χρονιά απολαμβάνουμε το New Years Cake, τσουρέκι με ρόφημα εσπρέσο, και κλείνουμε γευστικά με μια υπέροχη Black Forest, με ζεστές, κρύες και παγωμένες υφές σοκολάτας Valhrona με κεράσια.

Τιμή:  86 ευρώ / άτομο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Divani Apollon Palace & Thalasso

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το Divani Apollon Palace & Thalasso μας περιμένει να υποδεχτούμε μαζί το νέο έτος στο Ballroom του ξενοδοχείου, σε ένα λαμπερό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Οι μοναδικές γεύσεις στους εορταστικούς μπουφέδες που έχει ετοιμάσει ο chef και το μουσικό σχήμα που θα ντύσει με τις επιλογές του τη βραδιά, εγγυώνται πως οι τελευταίες ώρες του 2019 και οι πρώτες του 2020 θα είναι όχι απλώς γιορτινές αλλά μοναδικές.

Κόστος: €105 | άτομο & €50 για παιδιά ηλικίας κάτω από 12 ετών

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Moorings

Το Moorings σας προσκαλεί σε μία μαγική βραδιά με εορταστική διάθεση, μοναδικές γευστικές εμπειρίες και swing ρυθμούς!  Το αγαπημένο all day bar restaurant στη Μαρίνα Βουλιαγμένης έχει δημιουργήσει ένα ευφάνταστο γιορτινό μενού για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ ο Σταύρος Ρωμανός και οι Swingers έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα γεμάτο jazz ήχους και δυνατές ερμηνείες.

Το μενού ξεκινά με καμαμπέρ με φρέσκια τρούφα και αγουρέλαιο ενώ ακολουθεί μια βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με κάστανο στον ατμό και vegan foie gras. Η συνέχεια γίνεται με χτένια σωτέ με μους από κουνουπίδι, τραγανή καπνιστή πανσέτα και σχοινόπρασο. Το έδαφος για όσα θα ακολουθήσουν προετοιμάζει ένα σορμπέ μανταρίνι. Στο τραπέζι αμέσως μετά έρχεται ένα πολύχρωμο μπρινουάζ λαχανικών σε dressing πορτοκαλιού και χειμωνιάτικα μυρωδικά και, για κυρίως, φιλέτο νεαρού μόσχου με πουρέ κίτρινου καρότου, μους από κατσικίσιο τυρί, ρυζοκροκέτες πορτσίνι και σάλτσα από κρασί Πόρτο. Το μενού κλείνει μια μους από μπίτερ σοκολάτα με παγωτό βανίλια, καραμέλα βουτύρου και μπισκότο από καραμελωμένους κόκκους κακάο.

Τιμή: 78 ευρώ / άτομο

Παράλληλα, ειδικά για τους μικρούς καλεσμένους του Moorings, ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα γιορτινό Kids Menu. Για αρχή περιλαμβάνει ριζότο καρμπονάρα, ενώ η συνέχεια γίνεται με μπρινουάζ τομάτας με καπνιστή γαλοπούλα, τραγανό iceberg και μους φέτας. Για κυρίως, τα παιδιά θα απολαύσουν burger κοτόπουλο με μπέικον, τσένταρ και πατάτες τηγανητές ενώ το μενού ολοκληρώνεται με μους σοκολάτας με παγωτό κάστανο.

Τιμή: 50 ευρώ / άτομο