Tα γιορτινά και ευφάνταστα νότια μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων

Οι καλύτερες εστιατορικές κουζίνες των νοτίων προαστίων έχουν ετοιμάσει τα πιο γιορτινά, ευφάνταστα και προσεγμένα μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων. Το Nou-pou.gr τα μάζεψε όλα σε ένα χορταστικό αφιέρωμα, για να πάρεις μία πρώτη γεύση και να κλείσεις τραπέζι έγκαιρα.

ARK

Η κουζίνα του ARK, του εστιατορίου της Αθηναϊκής Ριβιέρας που συνδυάζει τη γευστική πολυτέλεια, την άνεση και την άψογη εξυπηρέτηση,  φοράει τα γιορτινά της με ένα ιδαίτερο μενού δια χειρός του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.

Για το πιο θερμό καλοσώρισμα, το μενού ξεκινάει με τραχανόπιτα με χαβιάρι μελιτζάνας και χιόνι φέτας, μέχρι να περάσουμε στο ορεκτικό, τη σούπα μανιταριών αρωματισμένη με λάδι τρούφας και μπρουσκέτα με ταρτάρ μανιταριών. Η πίτα σαλάτα με κολοκύθα, ρόκα και ψητή φρέσκια μυζήθρα με ρόδια και δυόσμο θα προετοιμάσει τέλεια το έδαφος για το κυρίως πιάτο. Γαλοπούλα των Χριστουγέννων με το στήθος σωτέ με καραμελωμένα κρεμμυδάκια, μπούτι κόνφι, μπρουσκέτα με πατέ απο συκωτάκια και γέμιση τηγανιτό ριζότο. Στο τέλος του γεύματος, θα σε γλυκάνουν με ένα επιδόρπιο “αριστούργημα”, τον χριστουγεννιάτικο κορμό με γέμιση απο μους κάστανο και σοκολάτα, μίνι μιλφέιγ μήλο, κανέλα και λευκή σοκολάτα.

(Tιμή: 59 ευρώ / άτομο)

Balux Cafe - The House Project

Σε μία ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, το εστιατόριο Balux Cafe – The House Project ετοιμάζει το πιο γιορτινό χριστουγεννιάτικο δείπνο για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Το μενού ξεκινάει με μια σούπα κολοκύθας με κανέλα, γιαούρτι και crostini με πέστο από κόλιανδρο και cranberries. Για ορεκτικό, η ομάδα του εστιατορίου του Balux Cafe – The House Project έχει ετοιμάσει μία λαχταριστή τάρτα με κατσικίσιο τυρί και καρύδια, άγρια ρόκα και σιρόπι βαλσάμικο. Το γεύμα συμπληρώνει μία σαλάτα με άγρια ρόκα, ψητά ντοματίνια, σουσάμι, σως από μηλόξυδο και μαριναρισμένη γλυκιά ξινομυζήθρα σε πέστο από βασιλικό και φιστίκι Aιγίνης. Το κυρίως γεύμα τιμά την ελληνική παράδοση και την σερβίρει στην καλύτερη εκδοχή της. Ρολό γαλοπούλας που συνοδεύεται με γέμιση απο λευκό και μαύρο ρύζι, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, μαρμελάδα από cranberries και sauce πορτοκαλιού. Το επιδόρπιο θα κλείσει όπως την εορταστική βραδιά, όπως της αρμόζει. Ποιος θα αρνιόταν να δοκιμάσει τα υπέροχα brownies σοκολάτας με Ganache κρέμα με φυσικοβούτυρο και παγωτό βανίλια.

(Tιμή: 45 ευρώ / άτομο)

Bella Vespa

Το απόλυτο Italian-Fusion restaurant–bar της Γλυφάδας είναι έτοιμο να μας υποδεχθεί την Παραμονή των Χριστουγέννων, με γιορτινή διάθεση και ένα πλούσιο μενού.

Το Welcome drink “Rose love” αποτελεί την επίσημη έναρξη της “χριστουγεννιάτικης” απόλαυσης που θα ακολουθήσει στο όμορφα στολισμένο εστιατόριο. Σειρά έχει η βελουτέ σούπα από ποικιλία άγριων μανιταριών και αφρό λευκής τρούφας αλλά και μια πολύ ιδιαίτερη σαλάτα με πάπια κονφί, καρπάτσιο ανανά, κόκκινη μιζούνα, βασιλικό, καβουρδισμένα φουντούκια και μάνγκο dressing. Διάλειμμα με δροσερό σορμπέ lime για να υποδεχτούμε τo Οpen face ravioli με λευκό ραγού από κουνέλι, salsiccia, κουκουνάρι και κρέμα tallegio και Flap Black Angus (30 days dry aged) πουρέ πατάτας αρωματισμένο με πορτσίνι και σάλτσα πόρτο. Μία τραγανή Gianduja με μους σοκολάτα γάλακτος, κούλι passion fruit και σορμπέ φράουλα θα ολοκληρώσει το γεύμα με την πιο γλυκιά αίσθηση.

(Τιμή: 65 ευρώ/άτομο)

Divan

Το γεμάτο γεύσεις και αρώματα από την Ανατολή στέκι της Γλυφάδας μπαίνει σε Χριστουγεννιάτικο mood, και σερβίρει ένα μενού που εγγυάται την απόλαυσή μας.

Στην κουζίνα του Divan γίνονται μικρά ανατολίτικα μαγικά, προκειμένου να γιορτάσουμε την Παραμονή των Χριστουγέννων όπως πρέπει. Παραδοσιακές γεύσεις συναντούν Middle Eastern εδέσματα, που συνθέτουν ένα ιδιαίτερο κι απολαυστικό μενού. Cocktail κάστανου και λαχταριστή βελουτέ κολοκύθας με καραμελωμένα καρύδια και κρουτόν σπιτικής πίτας, συναντιόνται με μυρωδάτα ορεκτικά από τον Λίβανο, ενώ στο κυρίως πιάτο θα βρούμε γεμιστή γαλοπούλα ή εξαιρετικό prime rib roast με γλυκοπατάτες και λαχανικά, ανάλογα με τις ορέξεις και πολλές ακόμα εκπλήξεις που θα μας εντυπωσιάσουν οπτικά και γευστικά.

(Τιμή 47 €/άτομο)

Divani Apollon Palace & Thalasso

Το Divani Apollon Palace & Thalasso γιορτάζει φέτος την αγαπημένη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων με εκλεκτές εκδηλώσεις.

Εορταστικό Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στο Εστιατόριο Mythos by Divani

Φορέστε τα γιορτινά σας και ετοιμαστείτε για ένα ανεπανάληπτο γευστικό ταξίδι, με φόντο το κοσμοπολίτικο σκηνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στο γιορτινά διακοσμημένο εστιατόριο Mythos By Divani. Την Παραμονή Χριστουγέννων ετοιμαστείτε για ένα αυθεντικά κοσμοπολίτικο Ρεβεγιόν Χριστουγέννων, με λαχταριστούς μπουφέδες, παραδοσιακά εδέσματα και ζωντανή μουσική που θα σας προσφέρει μοναδικές στιγμές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

(Τιμή: 90 ευρώ/άτομο & 45 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών)

Πάρτυ Παραμονής Χριστουγέννων στο A+D Bar

Περάστε την παραμονή των Χριστουγέννων στο A+D Bar και απολαύστε τις ιδιαίτερες δημιουργίες του σεφ, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Την Παραμονή των Χριστουγέννων στο εστέτ A+D Bar σας περιμένει ένα μοντέρνο και διασκεδαστικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική όπου, σε συνδυασμό με τις gourmet δημιουργίες του ταλαντούχου σεφ, εγγυώνται ότι η συγκεκριμένη βραδιά θα σας μείνει αξέχαστη.

(Τιμή: 60 ευρώ/άτομο)

Δείτε την εορταστική μπροσούρα για όλες τις λεπτομέρειες των εορταστικών εκδηλώσεων στα ξενοδοχεία του Ομίλου Διβάνη

Feedέλ Asador

Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα και η ελληνική παράδοση συνδυάζονται υπέροχα στο εορταστικό δείπνο που μας ετοιμάζει το Feedέλ Asador στη Γλυφάδα. Το μενού ξεκινά με σούπα με καπνιστή κολοκύθα, πράσινο μήλο κόλιανδρο και συνεχίζει με μία εντυπωσιακή σαλάτα με παντζάρι, αχλάδι σχάρας, γκερεμέζι και παστράμι. Η όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά, κι έτσι περνάμε στο ριζότο με χτένι, κάρυ, καλαμπόκι και παστουρμά, αλλά και στο iberico καρέ κάστανο, King oyster με φρέσκο θυμάρι. Η βραδιά θα κλείσει με ένα γλυκό δημιούργημα από σοκολάτα, πορτοκάλι, πανακότα dulcey και φουντούκι.

(Τιμή: 60 ευρώ/άτομο)

Καστελόριζο

To εστιατόριο Καστελόριζο στη Βάρκιζα μας περιμένει σε μια ξεχωριστή βραδιά με live μουσική την Παραμονή των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς, με τις πιο εκλεκτές γεύσεις.

Προνομιακά τοποθετημένο με απρόσκοπτη και εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα, ακόμη και τις πιο κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα όπου το τοπίο γίνεται πραγματικά μαγευτικό, το Καστελόριζο ετοιμάζει ένα εκλεκτό μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων. Το τζάκι στο χώρο του εστιατορίου δημιουργεί μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα. Ξεκινάμε με μία βελούδινη σούπα μανιτάρι και κάστανο σε λάδι τρούφας και άχυρο πράσου και μία ηπειρώτικη χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο. Σειρά έχουν τα φρεσκοκομμένα φύλλα πράσινης σαλάτας με βινεγκρέτ από χαρουπόμελο, καραμελωμένα φουντούκια, cranberry και ρόδι, το οποίο ανοίγει την όρεξη για το κριθαρότο με λούζα Τήνου και ανθότυρο αλλά και το μελωμένο μπουτάκι γαλοπούλας με πουρέ πατάτας και καπνιστής μελιτζάνας. Για επιδόρπιο, έχουν ετοιμάσει ένα σπασμένο μιλφέιγ με κρέμα κάστανο. Το γεύμα συνοδεύεται από λευκό ή κόκκινο κρασί, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

(Τιμή: 35 ευρώ/άτομο)

Mano D'Oro

Η παραμονή των Χριστουγέννων θα μας βρει στον cozy και περιποιημένο χώρο του ιταλικού εστιατορίου Mano D’Oro στη Βουλιαγμένη, απολαμβάνοντας την πανέμορφη θέα του κόλπου της Βουλιαγμένης κι ένα απόλυτα Χριστουγεννιάτικο μενού. Κι όλα αυτά, “ταξιδεύοντας” στην Ιταλία με μελωδίες κλασικής και μοντέρνας Ιταλικής jazz μουσικής.

Αφού μας καλωσορίσουν με αφρώδη οίνο και bocconcini με κρούστα από μαύρη τρούφα, bresaola και rasberries, περνάμε στο Gala dinner. Ξεκινάμε με βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με φρέσκο κόλιανδρο και ψημένο ηλιόσπορο και μία ατομική τάρτα με γέμιση από κατσικίσιο chevre, σύκα και καραμελωμένo κρεμμύδι. Σειρά έχουν οι λεπτοκομμένες φέτες από ολόκληρο χοιρινό μπούτι ψημένο στο φούρνο για 6 ώρες, ακριβώς για να λιώνει στο στόμα, με πατάτες baby, κυδώνια ψητά και ποικιλία μανιταριών. Ήρθε η ώρα για να γλυκαθούμε με Mont Blanc, Chantilly με βανίλια Tαϊτής, κάστανο Vermicelli και τραγανή μαρέγκα, μπουκίτσες μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Ένα σωστό ιταλικό δείπνο ολοκληρώνεται με έναν καφέ espresso.

(Τιμή 47€/άτομο και παιδιά μέχρι 12 ετών 35€/άτομο)

Nalu

Αυτήν την Παραμονή των Χριστουγέννων, το Nalu Cafe μπαίνει σε άκρως γιορτινό κλίμα και σε περιμένει, ετοιμάζοντας ένα προσεγμένο μενού. Γιατί, πρώτα τρώμε και μετά διασκεδάζουμε σε ένα μοναδικό πάρτυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Ξεκινάμε με Welcome Drink για να υποδεχτούμε την σούπα γλυκειάς κολοκύθας με κρέμα κατσικίσιου τυριού και φασκόμηλο.  Στη συνέχεια, το μενού περιλαμβάνει Γαλοπούλα Χριστουγέννων, μεσκλάν, τραγανό προσούτο, ψητό ανθότυρο, ρόδι, vinegrette φρούτα του δάσους και Χοιρινό καρέ Iberico, πουρέ πατάτας, τραγανές γλυκοπατάτες, θυμάρι, κόκκινο κρασί. Μια γλυκιά έκπληξη με έμπνευση από την Ιταλία κλείνει ιδανικά το γεύμα: Κανόλη σοκολάτας, κρέμα κουραμπιέ, παγωτό καϊμάκι, σοκολάτα, κροκάν.

(Τιμή: 40 ευρώ/άτομο)

Opus

Μία από τις καλύτερες προτάσεις για να περάσεις ένα αξέχαστο και γευστικό ρεβεγιόν Χριστουγέννων είναι το Opus. Εννοείται ότι το “μενού” της βραδιάς περιλαμβάνει διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όμως πρώτα η ομάδα του Opus έχει ετοιμάσει ένα  ιδιαίτερα προσεγμένο δείπνο. Έτσι, μας υποδέχεται όπως πρέπει, με ένα Welcome Drink, πριν περάσουμε στο Torteli γλυκειάς κολοκύθας, κατσικίσιο τυρί και φασκόμηλο. Ακολουθεί το πιάτο μεσκλάν, κροκέτες Tallegio, τρούφα και πετιμέζι ροδιού για να προετοιμάσει το έδαφος για το κυρίως. Εδώ έχεις δύο εξίσου λαχταριστές επιλογές: Είτε να μείνεις στις σταθερές αξίες, με τη γαλοπούλα Χριστουγέννων είτε να επιλέξεις τα χοιρινά μάγουλα που συνοδεύονται από πουρέ γλυκοπατάτας και porto. Όλο το γεύμα τελειώνει με τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα και μία κολασμένη μους λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με εσπεριδοειδή, τραγανή κρούστα σοκολάτας, μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.

(Τιμή: 40 ευρώ/άτομο)

REY PABLO

Την παραμονή των Χριστουγέννων το REY PABLO φοράει τα γιορτινά του και μας περιμένει να δειπνήσουμε μαζί (ναι, έχει φροντίσει και για τους φίλους μας τους vegan!) με ένα ξεχωριστό set menu που επιμελήθηκε ο σεφ Ανδρέας Κόρμπας, υπό τους live ήχους των μοναδικών Μαρίνα Λουκά και Irwan Easty!

Το τραπέζι γεμίζει με εκλεκτά πιάτα, όπως Christmas “eggs benedict” σε βάση από rosti πατάτας με μπρεζαόλα, αυγό ορτυκιού και σως beurre blanc από Moscato d’Asti, και φιλέτο πάπιας με χριστουγεννιάτικη γέμιση και σάλτσα Μαδέρα ή καρέ αγριογούρουνου friends cut με σάλτσα κόκκινης κολοκύθας και χριστουγεννιάτικη γέμιση. Για τους vegan, θα υπάρχει ξεχωριστό set menu, όπου, μεταξύ άλλων θα σερβιριστεί σούπα βελουτέ με μωβ πατάτα Περού λάδι τρούφας και κρουτόν αρωματισμένα με ουμάρι, μπουκιές γλυκοπατάτας, Ραγού μανιταριών με πουρέ γλυκιάς κολοκύθας αρωματισμένο με μπαχαρικά. Μετά τις 00:00 θα ακολουθήσει πάρτυ και στις μουσικές επιλογές θα βρίσκεται ο dj Nasos P.

(Τιμή: 43 ευρώ/άτομο  –Vegan menu: 35 ευρώ ανά άτομο)

TGI Fridays

Τα TGI Fridays™ μπαίνουν σε εορταστικό κλίμα, με ένα μενού που μυρίζει Χριστούγεννα! To γεύμα ξεκινά με την ζεστή Christmas Pumpkin Soup, μια κρεμώδη σούπα κολοκύθας αρωματισμένη με μαντζουράνα, η οποία γαρνίρεται με βελούδινο κατσικίσιο τυρί. Το Cranberry Turkey Roll θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της γαλοπούλας, με μια παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής σε ρολό γαλοπούλας που είναι σιγομαγειρεμένο στο φούρνο με Cranberry Sauce. Συνοδεύεται με λαχανάκια βρυξελλών στο φούρνο με μπέικον, καραμελωμένα κάστανα και σπιτικό πουρέ πατάτας με cheddar. Το αγαπημένο ribeye steak ντύνεται γιορτινά με Porto Wine sauce. Απόλαυσε το Ruby Red Ribeye που συνοδεύεται με λαχανάκια βρυξελλών στο φούρνο με μπέικον, ψητή πατάτα με sour cream και καραμελωμένα κάστανα. Κράτησε χώρο για το τέλος για το Santa’s Red Velvet Cake, αφράτο red velvet cake με στρώσεις από κρεμώδες τυρί και σαντιγί για γαρνίρισμα. Τα λαχταριστά Holiday Treats συνοδεύονται ιδανικά με τα Christmas Cocktails. Κάθε κατάστημα προτείνει την δική της συνταγή, ανακάλυψε την γεύση που σου ταιριάζει σε κάθε Fridays.

  • Λαζαράκη 43, Γλυφάδα, Tηλ: 210 8982608, 210 8982609
  • Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, Tηλ: 210 9858090
  • Λ. Βουλιαγμένης 276, Αγ. Δημήτριος, (ATHENS METRO MALL), Tηλ: 210 971 7223

 

https://www.fridays.gr/

https://www.facebook.com/tgi.fridays.greece

https://www.instagram.com/tgifridaysgr/

SU CASA

Εάν για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων αναζητάτε έναν χώρο όπου η μαγεία των γιορτών θα συνδυάζεται με αξεπέραστες γεύσεις, τότε ο προορισμός σας δεν είναι άλλος εκτός του SU CASA. Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός και η μουσική αναδεικνύουν την εορταστική ατμόσφαιρα! Κουζίνα με διεθνείς και μεσογειακές επιρροές με ευφάνταστες προτάσεις από τον βραβευμένο chef του, κ. Διονύση Παπαιωάννου, ο οποίος ειδικά για τη βραδιά του ρεβεγιόν δημιούργησε ένα προσεγμένο menu. Θα απολαύσουμε για αρχή μία σαλάτα εσπεριδοειδών με μιξ λαχανικών με φιλέ πορτοκαλιού, αποξηραμένο βερίκοκο, μανούρι, καραμελωμένο αμύγδαλο φιλέ και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών. Ακολουθεί ένα ταρτάρ μοσχαρίσιου φιλέτου με κρεμμυδάκι εσαλότ, αγγουράκι τουρσί, χυμό λεμονιού, ανθό αλατιού και τηγανιτό αυγό ορτυκιού αλλά και κόκορας κρασάτος με ζυμαρικό Pacceri. Η πάβλοβα με άγριο βατόμουρο, ξηρούς καρπούς και σιρόπι από φρέσκες φράουλες θα μας εκπλήξει ευχάριστα. 
(Τιμή: 70 ευρώ/άτομο)

Oh Mama

Mama loves Christmas! Το αγαπημένο στέκι της οδού Κύπρου στη Γλυφάδα μας περιμένει την παραμονή των Χριστουγέννων,  σερβίροντας μας ένα μενού που αρμόζει σ’αυτήν την βραδιά. Ξεκινάμε με βελουτέ σούπα πατάτας με σωταρισμένο απάκι και λάδι τρούφας και συνεχίζουμε με Surf N’ Turf καραμελωμένης πανσέτας με σωτέ scallops και σως από γλυκό πετιμέζι, μία Christmas salad με ψητή κολοκύθα, τυρί chevre, φιλέ αμυγδάλου και balsamic vinegraitte και μοσχαρίσιο brisket αργοψημένο στο φούρνο με πουρέ γλυκοπατάτας και αρωματισμένη σως. Για το τέλος, σε μας περιμένει η πιο γλυκιά και ιδιαίτερη σούπα των γιορτών,  μιας και είναι φτιαγμένη από berries και σως λευκής σοκολάτας…

(Τιμή: 35 ευρώ/άτομο)

τηλ. κρατήσεων: 6942 646420

Philip by Artopolis

O πολυμορφικός χώρος του Philip by Artopolis στη Βουλιαγμένη μας περιμένει για μία μοναδική Παραμονή Χριστουγέννων με ένα γιορτινό μενού. Για καλωσόρισμα, “τσουγκρίζουμε” με ένα ποτήρι κρασί από το κτήμα Χατζημιχάλη και περνάμε στη σούπα βελουτέ κολοκύθας με καραμελωμένα κάστανα και τζίντζερ. Συνεχίζουμε με τραγανά ρολά με κάστανο, κρεμώδη τυριά, σιρόπι σφενδάμου, μαύρο σουσάμι και φυστίκι Αιγίνης. Το γεύμα θα συνοδέψει μία γιορτινή πολύχρωμη σαλάτα με ραπανάκι, ρόδι, μανούρι, φιλέ αμυγδάλου και πετιμέζι μέχρι να περάσουμε στο κυρίως, την παραδοσιακή γαλοπούλα με χριστουγεννιάτικη γέμιση και baby πατάτες. Εναλλακτικά, σερβίρεται χοιρινό χριστουγεννιάτικο ρόλο με κυδώνια, πικάντικη γραβιέρα Νάξου και σάλτσα εσπεριδοειδών με γλυκάνισο και αρωματικό πιλάφι με σαφράν και ξηρούς καρπούς. Η πάβλοβα με φρούτα του δάσους και απαλή κρέμα βανίλιας θα κλείσει γλυκά το γεύμα.

Οι αγαπημένοι καλλιτέχνες Βιβή Κίτσου και Γιάννης Ανδράκης θα μας ταξιδέψουν μελωδικά με τραγούδι και πιάνο και ο Πασχάλης αναλαμβάνει να μας ξεσηκώσει στην πίστα.

(Τιμή: 52 ευρώ/άτομο)