Τα νότια πιάτα κρεατικών που πρέπει να δοκιμάσεις

Διαλέξαμε τα πιάτα των κρεατικών που αξίζει να δοκιμάσεις την Τσικνοπέμπτη, αλλά και τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου.

To Σολομίλο Ουρουγουάης στο Buffalo Prive Γλυφάδας

Το αγαπημένο Steak House της Γλυφάδας σερβίρει τις πιο premium κοπές από την Ελλάδα και τον κόσμο, όπως το Σολομίλο Ουρουγουάης. Τόσο την Τσικνοπέμπτη, όσο και κάθε μέρα.

Πρόκειται για μια εκλεκτή ταλιάτα από βουβάλι Ουρουγουάης ελευθέρας βοσκής με ένα βαθύ κόκκινο χρώμα και πολύ δυνατά αρώματα. Πλούσιο σε βιταμίνη Β12 και με 19 ιχνοστοιχεία, αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό πιάτο τόσο για μικρούς και για μεγάλους. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να συνοδέψεις το κρέας σου, όπως ψητά λαχανικά, διαλεχτά και ολόφρεσκα, ή πατάτες βρασμένες με λαχανικά και ποσαρισμένες στο λάδι. Το Σολομίλο Ουρουγουάης έρχεται σε μια πολύ καλή τιμή συγκριτικά με την ποιότητά του, με τα αρώματά του να κάνουν απανωτές “εκρήξεις” στον ουρανίσκο σου. Bonus info: Από κάθε βουβάλι των 500 κιλών, προκύπτει ένα φιλέτο των 2-2,5 κιλών, κάτι που επισφραγίζει την άριστη ποιότητα του κρέατος. Στην πεντακάθαρη κουζίνα του Buffalo Prive τίποτα δε μαρινάρεται. Το κάθε κρέας είναι καθαρό, γνήσια απολαυστικό και καπνίζεται ανάλογα με την προσωπική σου προτίμηση.

Oι σούβλες του Mezze

Κάθε Τσικνοπέμπτη που σέβεται τον εαυτό της έχει άρωμα από σουβλιστό, όμως όχι όποιο κι όποιο. Στο Mezze ετοιμάζουν το σωστό, το ζουμερό, το παραδοσιακό.

Το παρεΐστικο στέκι της Γλυφάδας σερβίρει δύο ειδών σούβλες για κάθε γούστο, αν και τέτοια μέρα “χωρούν” άνετα και οι δύο στο τραπέζι. Από τη μία, η σούβλα κοτόπουλου από τρυφερό μπούτι, άψογα μαριναρισμένη, συνοδευόμενη από εξίσου απολαυστικές πατάτες τηγανητές. Από την άλλη, το μοσχαράκι γάλακτος σούβλας σε ένα ιδιαίτερο μαρινάρισμα με αρωματικά βότανα και διάφορα μπαχάρια που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα, με τα ψητά λαχανικά και τις πατάτες να το συμπληρώνουν εξαίσια. Οι σούβλες του Mezze αποτελούν τον απόλυτο ορισμό του τσικνίσματος. Και μπορεί να συστήνονται ως ατομικές επιτραπέζιες σούβλες, όμως θα χορτάσουν πολύ εύκολα δύο-τρία άτομα, σε ένα άκρως ζεστό και χαλαρό
περιβάλλον.

Το κεμπάπ στον Πρόεδρο

“Ταγμένος” στο καλό κρέας, ο Πρόεδρος της καρδιάς μας θα σε κάνει να ξεχάσεις οτιδήποτε τυποποιημένο.

Γιατί στον Πρόεδρο χρησιμοποιούν φρέσκα και πιστοποιημένης ποιότητας κρέατα χωρίς να προσθέτουν συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Το πεντανόστιμο κεμπάπ τους (όπως και όλα τα κρέατα του Προέδρου) είναι η μεγαλύτερη απόδειξη καθώς φτιάχνεται καθημερινά στο δικό τους Εργαστήριο κρεάτων, εξασφαλίζοντας έτσι σε όλους μας την καλύτερη ποιότητα. Κανένα μπαχαρικό δεν θα “σκεπάσει” την αγνή γεύση τους.  Την Τσικνοπέμπτη ψηφίζουμε “δαγκωτό” κεμπάπ, γιαουρτλού, με δροσερό γιαούρτι και σάλτσα από φρέσκια ντομάτα αλλά και κασερλί κεμπάπ, με πλούσιο λιωμένο τυρί και μέσα και από έξω. Φρέσκια μας εμμονή, το νέο τους πιάτο, κεμπάπ Χουνκιάρ Μπεγιεντί με πουρέ μελιτζάνας. Χειροποίητα, μαριναρισμένα και περασμένα στο χέρι, τα προεδρικά κεμπάπ είναι φτιαγμένα από καθαρά, γνήσια κρέατα. Οι ιδιαίτερα γενναίες μερίδες, το ευχάριστο περιβάλλον και η άμεση εξυπηρέτηση συμπληρώνουν την ιδανική φιλική ή οικογενειακή έξοδο. Απλά και προεδρικά.

  • Σάββα Λαζαρίδη 3, Γλυφάδα, Τηλ.: 2108985642 – 2108946465
  • Λ. Καλαμακίου 26 & Θεμιστοκλέους, Άλιμος Τηλ.: 2109888023- 2109882109
  • Πλατεία 25ης Μαρτίου & Κυπρίων Ηρώων 1, Ηλιούπολη, Τηλ.: 2109902280 – 2109902290

 

www.oproedros.gr

www.facebook.com/oproedrossouvlaki/

Τα αρνίσια παϊδάκια στον Τρελό Γάιδαρο

Στον Τρελό Γάιδαρο ξέρουν ότι αυτήν την Πέμπτη την περίμενες καιρό. Το ίδιο κι εκείνοι. Γι’αυτό και ψήνουν “βουνά” από αρνίσια παϊδάκια και προκαλούν εσένα και την παρέα σου ή την οικογένειά σου να βάλετε χέρι χωρίς περιορισμούς. Παϊδάκια γάλακτος από ολόφρεσκο κρέας, αποτελούν τον ορισμό του αυθεντικού τσικνίσματος. Θα τα βρεις με 19€ το κιλό & 10€ το μισό κιλό, γιατί, όπως ξέρεις, ο Γάιδαρος είναι τρελός! Εδώ δεν διαπραγματεύονται την ποιότητα. Χρησιμοποιούν κρέατα εκλεκτής ποιότητας που ψήνονται στα κάρβουνα εκείνη την ώρα, παρθένο ελαιόλαδο, λαχανικά Α’ποιότητας, πατάτες που καθαρίζονται και κόβονται στο χέρι καθημερινά και φρέσκες, αφράτες πίτες, χωρίς συντηρητικά. Σπαλομπριζόλα χοιρινή (750gr.) ή μοσχαρίσια, μπιφτέκια γαλοπούλας ή μοσχαρίσια,, και τα αιώνια αγαπημένα τυλιχτά ή σκέτα καλαμάκια, εδώ τα κρέατα έχουν την τιμητική τους. Την Τσικνοπέμπτη, αλλά και κάθε μέρα.

  • Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα, Τηλ.:2108980084, 6970923369
  • Λεωφ. Ποσειδώνος 79, Άλιμος, Τηλ.: 210985 5304, 6981073605
  • Λεωφ. Βουλιαγμένης 239, Δάφνη τηλ.: 2109769411, 6971828230
  • Λεωφ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 123 & Μικράς Ασίας 2, Βύρωνας, τηλ.: 2107655100, 6981994609

 

www.trelosgaidaros.gr

www.facebook.com/trelosgaidaros

www.instagram.com/trelosgaidarosofficial

Τα καλαμάκια στη Λότζα

Η Λότζα, ένα από τα δυνατά μαγαζιά για κρέας στην Ηλιούπολη έχει καταφέρει να γίνει στέκι νοτίων και όχι μόνο που ξέρουν να φάνε καλά. Ζουμερά καλαμάκια, αρμένικο κεμπάμ, αλλά και συκωτάκι μοσχαρίσιο με κομμάτια μπόλιας αξίζουν μια θέση στο τραπέζι σου. Κι όλα αυτά, όταν τυλιχτούν στην χωριάτικη πίτα καλαμποκιού μαζί με φρέσκια ντοματούλα, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, μυρωδάτο κρεμμύδι και ξεχωριστές σως, η απόλαυση απογειώνεται σ’ άλλα επίπεδα. Και επειδή οι παραδόσεις καλά κρατούν στη Λότζα μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την Τσικνοπέμπτη  τα μπριζολάκια από φρέσκο πρόβατο που δεν έχουν καθόλου κόκκαλο, αλλά είναι μόνο ψαχνό.

Το κοκορέτσι του Ρουμελιώτη

Από το 2001 η παραδοσιακή, οικογενειακή ταβέρνα Ρουμελιώτης σερβίρει νόστιμα κρεατικά. Το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι είναι από τα πιάτα που έχουν πάντα μια θέση στο τραπέζι σου. Ειδικά την Τσικνοπέμπτη που η παράδοση έχει την τιμητική της. Φυσικά δεν θα πούμε όχι στα λαχταριστά παϊδάκια του και το γεμιστό μπιφτέκι -κόλαση που ταιριάζουν απόλυτα με τηγανητές πατάτες και τζατζίκι. Με τα χρόνια η φήμη του «Ρουμελιώτη» εξαπλώθηκε καθώς πλέον από όλα τα μέρη της Αθήνας έρχονται για να απολαύσουν παραδοσιακά πιάτα όπως κοκορέτσι και κοντοσούβλι, ενώ το μαγαζί έχει ανακαινιστεί παντρεύοντας μοναδικά την παράδοση με μοντέρνες πινελιές τόσο στην κουζίνα όσο και στη διακόσμηση.

Η σπαλομπριζόλα από τον Στάθη και τη Γιώτα

Η ταβέρνα Στάθης και Γιώτα έχει παράδοση στο κρέας, καθώς σερβίρει 16 χρόνια εξειδικευμένες μπριζόλες και όχι μόνο. Κλασσική αξία του μαγαζιού θεωρείται η σταβλίσια σπαλομπριζόλα που είναι πραγματικά τεράστια η μερίδα -το πολύ πολύ να πάρεις πακέτο και για το σπίτι. Στα must του καταλόγου το γεμιστό μπιφτέκι με γραβιέρα ή φέτα (για να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα) και το μοσχαρίσιο συκώτι. Από τα ορεκτικά μην πεις “όχι” στα ντολμαδάκια που φτιάχνει η Γιώτα και στις πίτες του Στάθη όπως είναι η κοτόπιτα και η τυρόπιτα με μπεσαμέλ.

Τα παϊδάκια στο Ρεμούτσικο

Κλασσική επιλογή για Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο είναι το Ρεμούτσικο που βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο. Είναι γνωστό πως εκεί θα φας πολύ καλό κρέας και στα best of του καταλόγου συγκαταλέγονται τα παϊδάκια του, αλλά και το κοντοσούβλι του. Προτείνουμε να ξεκινήσεις με το κοντοσούβλι και να περάσεις μετά στο κυρίως πιάτο. Γιατί η αρχή πρέπει να γίνει με το σωστό πιάτο, σωστά;

Το μπιφτέκια από την Μυρτιά

Γιγάντιο, ζουμερό, χορταστικό, απολαυστικό και σημείο αναφοράς στο μενού της Μυρτιάς είναι το μπιφτέκι της. Γεμιστό ή όχι δεν έχει σημασία γιατί και τα δύο είναι απλά καταπληκτικά. Όρεξη μόνο να υπάρχει και όλα ρυθμίζονται με τα μεζεδάκια που σερβίρουν στην οικογενειακή ταβέρνα που είναι γνωστή για τις υπέρ- μερίδες της. Γιατί ακόμα και αν δεν έχετε πάει (πράγμα σπάνιο) έχετε ακούσει για τις ποσότητες που ετοιμάζει ο κύριος Νίκος. Προτείνουμε να κάνετε και λίγο χώρο για το γλυκό καθώς το κέρασμα περιλαμβάνει αφράτους λουκουμάδες. Εσύ θα επιλέξεις αν τους θέλεις με μέλι ή μερέντα.

 

Τα λουκάνικα στο Ρις με γούστο

Τα λουκάνικα που σερβίρει στο Ρις με γούστο ο Γρηγόρης Τσακίρης φτιάχνει ο ίδιος το μείγμα μπαχαρικών και μετά φτιάχνονται τα λουκάνικα στον κρεοπώλη. Έτσι έχει και υψηλή ποιότητα, αλλά και πλήρη έλεγχο των υλικών. Και εννοείται ότι έτσι καταφέρνει να φτιάχνει κάτι το μοναδικό, κάτι που δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει -ιδανική επιλογή για το βράδυ της Τσικνοπέμπτης. Πάντως μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ως ορεκτικό τα αυγά μάτια με χειροποίητα και ολόφρεσκα πατατάκια ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

Καλογερίστικο στο Στέκι του Τρικαλινού

Από τα δυνατά κρεατικά της παραδοσιακής ψησταριάς είναι το καλογερίστικο που ετοιμάζει ο κύριος Τάσος. Όπου καλογερίστικο σημαίνει χοιρινός λαιμός γεμισμένος με τυριά, πιπεριές, και ντομάτα. Ζητήστε αυτό το πιάτο ειδικά την Τσικνοπέμπτη και επιλέξτε μεταξύ των τριών σος που δένει αρμονικά με το πιάτο. Στα must eat του μαγαζιού είναι ο χειροποίητος γύρος και τα μπιφτεκάκια με μοσχαρίσιο κιμά. Αν πάλι δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις άφησε τον Τρικαλινό να σου φτιάξει μια -τεράστια- ποικιλία όπου συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές, πίτες και τζατζίκι.

Φιλέτο μοσχαριού με μέλι στο Καταφύγιο

Το Καταφύγιο είναι ένα οικογενειακό ρακάδικο που εδώ και είκοσι χρόνια βρίσκεται στην οδό Αλεξάνδρας 38, στη Δάφνη. Πάνω σε μια μικρή απόμερη πλατεία, δίπλα ακριβώς σε μια μικρή παιδική χαρά που το καθιστά ιδανική επιλογή για οικογένειες όταν ο καιρός το επιτρέπει. Ένα από τα αγαπημένα μας κρυφά μυστικά στα νότια.

Εκτός από κάποιες κλασσικές επιλογές όπως είναι το γαμοπίλαφο και οι κοχλιοί μπουμπουριστοί είναι πολλά τα κρεατικά που μπορείτε να επιλέξετε. Μάλιστα, αυτό που χαρακτηρίζει την κουζίνα του ρακάδικου είναι το πάντρεμα των παραδοσιακών γεύσεων με μοντέρνες πινελιές. Για το δείπνο της Τσικνοπέμπτης επιλέξτε το φιλέτο μοσχαριού που έχει δέσει άψογα με το μέλι, αλλά και το συκώτι που παραμένει κλασσική επιλογή.

Το burger στο Grande Toro

Το νέο steak house της Αργυρούπολης εκτός από κρεατικά πιάτα σερβίρει και burgers. Στον κατάλογο θα βρείτε πολλές επιλογές από απλά burgers μέχρι πιο ενισχυμένα, τα οποία συνοδεύονται με φρέσκιες πατάτες τηγανιτές. Για όσους προτιμάτε τις πιο απλές γεύσεις μεταξύ άλλων θα βρείτε σπαλομπριζόλα, ταλιάτα, κότσι και rib-eye.

Τα παϊδάκια γάλακτος από το Κορωπί

Ο κύριος Πέτρος στα 91 του χρόνια εξακολουθεί να ψήνει παϊδάκια – κόσμημα. Δεν είναι τυχαίο που εδώ και 68 χρόνια η παραδοσιακή ταβέρνα δεν έχει χάσει την ποιότητα της και ο κόσμος εξακολουθεί να πηγαίνει για να γευτεί τα κρέατα. Για την Τσικνοπέμπτη θα απολαύσετε παϊδάκια γάλακτος -ψημένα με μαεστρία και μεράκι από τον ιδιοκτήτη. Προτείνουμε να τα συνοδέψετε με πατάτες τηγανιτές και χόρτα που τα φτιάχνει η γυναίκα του.

Στο Κορωπί τίποτα δεν είναι έτοιμο από πριν. Αμέσως μόλις δώσεις την παραγγελία σου ο κύριος Πέτρος ξεκινάει το ψήσιμο απογειώνοντας το κρέας που έχεις επιλέξει.

Τα μπιφτέκια της Ουρανίας

Ένα από τα παλιότερα ταβερνεία της Ηλιούπολης, μικρό και σεμνό που βρίσκεται ψηλά στην Ηρώων Πολυτεχνείου και ίσως δυσκολευτείς να το δεις καθώς τριγύρω έχει κυρίως σπίτια και δεν το παρατηρεί κανείς εύκολα. Εκεί θα βρεις τα περιβόητα μπιφτέκια της Κυρά Ουρανίας, που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου και να ζητάς κι άλλα. Αφράτα, μεγάλα, πεντανόστιμα και μαμαδίστικα.

Το κεμπάπ του Mutfak

Σ΄αυτό το εστιατόριο που βρίσκεται στη Γλυφάδα θα γευτείτε πολίτικα πιάτα. Η πρόταση μας για τη Τσικνοπέμπτη είναι το γιογουρτλού κεμπάπ που είναι ζουμερός γύρος σερβιρισμένος πάνω σε ψιλοκομμένη πίτα με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι. Γιατί το πιάτο μας ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη, ο γύρος είναι τόσο ζουμερός και εύγεστος που δεν τον χορταίνουμε, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά του πιάτου  θυμίζουν πως εκτός από το φαγητό και η ίδια η ζωή χρειάζεται το “αλατοπίπερό” της για να νοστιμίσει.

Το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι στον Τσολιά

Το δυνατότερο χαρτί της Βάρης. Μια ταβέρνα με ατελείωτα γευστική ιστορία, που πλέον είναι γνωστή σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Είναι η σταθερή αξία για κάθε τίμιο καλοφαγά που σέβεται τον εαυτό του και ιδιαίτερα σε όποιον κάνει τη σωστή κίνηση να διαλέξει το κοντοσούβλι του. Σιγοψήνεται στη θράκα του δίπλα στο κοκορέτσι και έρχεται ψιλοκομμένο και φοβερά νόστιμο σε πιάτο στο τραπέζι σου. Δύσκολο να παραγγείλεις μόνο μια μερίδα.

Τα μπιφτέκια του Μπάμπη

Τον ξέρουμε και μας ξέρει. Μας αγαπάει και τον αγαπάμε. 30 plus χρόνια στην ποιότητα, με τα καλύτερα υλικά, η ταβέρνα «Ο Μπάμπης» στην Αμφιθέας, έχει κάνει τους κρεατοφάγους να τον λατρέψουν σαν θεό. Ιδανική πρόταση για Τσικνοπέμπτη μιας και δεν μπορούμε να φανταστούμε την ημέρα χωρίς τα διάσημα μπιφτέκια του.

Το μοσχαρίσιο κοντοσούβλι στον Άμπακο

Στον Άμπακο σερβίρουν επιλεγμένες κοπές, είτε ντόπιων ελληνικών κρεάτων, είτε Ουρουγουάης και Αμερικής. Μία από τις πιο εντυπωσιακές προσθήκες στο μενού είναι το μοσχαρίσιο κοντοσούβλι από hanger steak black angus (διάφραγμα), με πανδαισία λαχανικών σε μια αργεντινέζικη μαρινάδα. Μια γευστική πρόταση που αξίζει να τη δοκιμάσεις.Επιπλέον αξίζει τη γευσιγνωσία σας το Rib eye Steak Black Angus Ουρουγουάης, (το οποίο είναι και σε μία πάρα πολύ καλή κοπή για την κοπή του) που ψήνεται στον ισπανικό ξυλόφουρνο της κουζίνας.

Το γεμιστό μπιφτέκι του Ζιώγα

Η οικογενειακή ταβέρνα του Χρήστου Κανδύλη έχει πολλά γαλόνια στο πέτο όσον αφορά το ψήσιμο και πολύ περισσότερο στη προσεκτική διαλογή των κρεάτων. Γιατί το μπιφτέκι το γεμιστό και τα «λουκούμια» παϊδάκια του Ζιώγα, δεν θα τα φας πουθενά αλλού. Γιατί ειδικά την Τσικνοπέμπτη, οτιδήποτε άλλο είναι απλά πολύ λίγο μπροστά του. Και επειδή ο Χρήστος ξέρει από θράκα και σχάρα, έχουμε μάθει να τον εμπιστευόμαστε. Και το ίδιο θα κάνουμε και φέτος.

Το κοκορέτσι στον Μπάρμπα- Χαράλαμπο

Αν και βρίσκεται στον παράδρομο της Βάρης-Βαρκίζης, αποτελεί ένα από τα «κρυφά» στολίδια της περιοχής. Ότι θα φας είναι φρέσκο, αρίστης ποιότητας και με το καλύτερο ψήσιμο. Εμείς δεν το κουνάμε από την ταβέρνα αν δεν φάμε από το κοκορέτσι του. Γιατί ξέρουμε να τιμάμε τα κλασσικά πιάτα.

Τα λουκάνικα πάπιας στο DRY & RAW by Drakoulis

Ένα νέο και ιδιαίτερο πιάτο προτείνουμε να δοκιμάσετε αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Ποιο είναι αυτό; Φυσικά τα λουκάνικα πάπιας -τη νέα πρόταση του εστιατορίου που πάνω απ όλα ξέρει να χρησιμοποιεί όλα του τα κρέατα δημιουργώντας πρωτότυπες και νόστιμες συνταγές.

Η πάπια υπάρχει στο κρεοπώλειο και τώρα είναι η στιγμή να τη γευστούμε σε μια νέα εκδοχή. Φυσικά από το μενού του καταλόγου δεν μπορούν να λείπουν κάποιες κλασσικές επιλογές όπως το tartare. Εσείς θα επιλέξετε ποια από τα είδη κρέατος θέλετε. Τα υπόλοιπα αφήστε τα στους ειδικούς…

Τα χοιρινά μπριζολάκια στο Βrigade Beer Restaurant

Τα χοιρινά –κολασμένα- μπριζολάκια είναι η καλύτερη επιλογή για το μεσημέρι ή το βράδυ της Τσικνοπέμπτης να τα συνοδέψεις μαζί με την μπύρα σου –θα βρεις πάνω από 30 ετικέτες- στο Brigade Beer Restaurant. Από το μενού δεν θα λείπουν και άλλα ολόφρεσκα, καλοψημένα, χυμώδη κρεατικά όπως σταβλίσιες μπριζόλες, ποικιλία από λουκάνικα, μπιφτέκια, κοτόπουλο και πιάτα ημέρας. Εμείς προτείνουμε να τα συνοδέψετε με την αυθεντική βαυαρική πατατοσαλάτα. Εξαγνίζουμε τους ουρανίσκους μας πριν τη σαρακοστή και δροσιζόμαστε με άφθονη μπύρα απ’ όλη την Ευρώπη. Το εστιατόριο σερβίρει από τις 13.μμ με κράτηση.