Τα πιο λαχταριστά παγωτά που πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι

Μιλήσαμε με τους master gelato που μας φτιάχνουν τα καλύτερα παγωτά στα νότια και σας τα παρουσιάζουμε.

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό απλά δεν γίνεται. Για να σε δροσίσουμε και αυτή τη σεζόν, ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο γευστικά, τα πιο απολαυστικά, τα πιο ιδιαίτερα παγωτά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις, αν θες να κάνεις λίγο πιο ενδιαφέρον αυτό το γευστικό καλοκαίρι. Από το Π. Φάληρο, μέχρι τη Βουλιαγμένη, δοκίμασε μια μπάλα από τα παρακάτω και θα μας θυμηθείς.

Ακόμα, οι master gelato,-οι ειδικοί γύρω από το παγωτό- μοιράζονται μαζί μας -και μαζί σας- τις πιο ιδιαίτερες και λαχταριστές γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι. Αφεθείτε στο πιο γλυκό ταξίδι στον παράδεισο του απόλυτου καλοκαιρινού γευστικού “αξεσουάρ”: του παγωτού.

Waffle House

Όλοι ξέρουμε πως τo Waffle House είναι σημείο αναφοράς για αυθεντικό, ολόφρεσκο παγωτό. Συστάσεις δεν χρειάζονται για το συγκεκριμένο μαγαζί. Ούτε και για το παγωτό του. Δεν συγκαταλέγεται τυχαία ανάμεσα στα καλύτερα παγωτά της πόλης. Tόσο το κατάστημα της Βουλιαγμένης, όσο και αυτό της Πεντέλης είναι συνέχεια γεμάτα από κόσμο που επιλέγουν το Waffle House για να απολαύσουν θεϊκό παγωτό. Κάθε χρόνο ανακαλύπτουν και δημιουργούν νέες γεύσεις που μας ξετρελαίνουν. Οι γεύσεις πραγματικά είναι ατέλειωτες και ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ιδιαίτεροι συνδυασμοί από φρέσκες πρώτες ύλες, που δημιουργούνται καθημερινά στο εργαστήρι του Waffle House στο Παλαιό Φάληρο. Το παγωτό είναι ολόφρεσκο, για αυτό και η γεύση του κάνει τη διαφορά. Ό,τι περιβάλλει το παγωτό δημιουργείται επίσης από το μηδέν στο εργαστήρι. Από το πιο μικρό μπισκοτάκι, μέχρι τη sauce που μπαίνει στο παγωτό.

Ο gelato master, Κώστας Τσατσούλης, προτείνει να δοκιμάσεις ανεπιφύλακτα τη best seller γεύση “μωσαϊκό” του Waffle House. “Είναι μια κλασσική γεύση της ελληνίδας μάνας, που όλοι τρώγαμε σπίτι όταν είμασταν μικροί.” Έχει ως βάση κακάο, σοκολάτα, μπισκότο και λικέρ και το αποτέλεσμα είναι θεϊκό. Η φαντασία και η αγάπη που έχουν οι άνθρωποι του Waffle House για το παγωτό επιβεβαιώνεται με κάθε λαχταριστή μπουκιά. Μικρές λεπτομέρειες για μεγάλη γεύση! Αυτή άλλωστε είναι η υπόσχεση που βρίσκεται πίσω από την υπογραφή των Waffle House, «mind your pleasure».

Iceroll

Τι να πούμε για το Iceroll; Όλη η διαδικασία εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σου, οπότε πραγματικά τα λόγια είναι περιττά. Άλλωστε σίγουρα θα έχεις δει στα social media το ολόφρεσκο γάλα από το συνεταιρισμό “ΘΕΣγάλα” να τοποθετείται πάνω σε ειδικές παγωμένες πλάκες και να γίνεται λαχταριστό παγωτό σε ρολλάκια.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι μπορείς να φτιάξεις τη δική σου γεύση, ακριβώς όπως τη φαντάζεσαι και τη λαχταράς. Διαλέγεις τη βάση σου ανάμεσα σε γάλα βανίλιας, σοκολάτας ή καρύδας και το ενισχύεις με ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Οι επιλογές πολλές και οι συνδυασμοί αμέτρητοι. Εννοείται όμως ότι μπορείς να διαλέξεις και μία από τις έτοιμες γεύσεις που σου προσφέρει το Iceroll.

H πιο νέα προσθήκη στο μενού και ιδανική για το καλοκαίρι, είναι το choconut. Ναι είναι αυτό που νομίζεις. Ένας τέλειος συνδυασμός από σοκολάτα και καρύδα. Στην πρώτη μπουκιά θα νιώσεις ότι τρως bounty σε παγωτό. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης γεύσης έγκειται στο γεγονός ότι έχει διπλή βάση -μισή σοκολάτα μισή καρύδα- και γαρνίρεται με ινδοκάρυδο. Το αποτέλεσμα; Υπέροχο!

Slim Bites

Οι γευστικές εκπλήξεις του Slim Bites είναι και φέτος εδώ για να μας προσφέρουν υγιεινές απολαύσεις χωρίς ενοχές!! Τα φοβερά και τρομερά παγωτά με γλυκαντικό από το φυτό στέβια, φτιαγμένα με φρέσκο γάλα και φυσικές πρώτες ύλες, υπόσχονται να μας χαρίσουν στιγμές δροσιάς και αυτό το καλοκαίρι. Σε δεκατέσσερις πλούσιες γεύσεις, εκ των οποίων πέντε γεύσεις sorbe με τις λιγότερες δυνατές θερμίδες. Ενδεικτικά είναι τα sorbe σοκολάτα με 70% κακάο και μάνγκο με απίστευτη υφή, δροσερή φράουλα με 100% αληθινή φράουλα, αυθεντικό φιστίκι Αιγίνης και ίσως την καλύτερη stracciatela που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Και όλα αυτά με την εγγυημένη ποιότητα της αλυσίδας Slim Bites. Όλη η απόλαυση ενός νόστιμου παγωτού, χωρίς συντηρητικά και υποκατάστατα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από το παγωτό του;

Δοκίμασε τον new entry εξωτικό συνδυασμό ινδοκάρυδο με ανανά και κομμάτια μπισκότου. Είναι μοναδικός.

Zuccherino

Τα ζαχαροπλαστεία Zuccherino είναι master στο παγωτό. Για αυτό και τα παγωτά τους πρωταγωνιστούν στις καλοκαιρινές μας βόλτες. Απολαυστικό, δροσερό και φυσικά χειροποίητο παγωτό, φτιαγμένο αποκλειστικά με φρέσκο ελληνικό γάλα και επιλεγμένα υλικά χωρίς συντηρητικά και περιττές θερμίδες. Στα Zuccherino θα βρείτε ότι γεύση παγωτό βάλει ο νους σας, καθώς μπορείτε να επιλέξετε, την αγαπημένη σας, ανάμεσα στις 100 διαφορετικές που εναλλάσσονται στις βιτρίνες τους. H δική μας αγαπημένη; Αδιαμφισβήτητα το death by chocolate. Το όνομά του τα λέει όλα. Τρεις διαφορετικές σοκολάτες μαζι – λευκή, γάλακτος και bitter- σε μια γεύση που θα σου προκαλέσει εθισμό. Δοκίμασε την και θα μας θυμηθείς.

Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων, Π.Φάληρο, Τηλ. 210 98 30 049
2ας Μαΐου 12, Πλατεία Ν.Σμύρνης, Τηλ. 210 93 57 590
Σειρήνων 48, Π.Φάληρο, Τηλ. 210 98 45 238

Μια γλυκιά Ιστορία

Στο Παλαιό Φάληρο και πιο συγκεκριμένα στο νούμερο 66 της οδού Ναυσικάς, κρύβεται μια πολύ Γλυκιά Ιστορία, γεμάτη ολόφρεσκα και χειροποίητα παγωτά. Όποια γεύση και να δοκιμάσεις είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψεις. Όλα τα παγωτά παρασκευάζονται καθημερινά στο εργαστήρι και φτιάχνονται από φρέσκο γάλα που έρχεται από μια μικρή φάρμα στη Ρούμελη. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του παγωτού είναι επίσης χειροποίητα και φτιάχνονται από το μηδέν.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μια γεύση, αυτή θα ήταν το παγωτό σοκοφρέτα. Σκέψου ό,τι μέχρι και η γκοφρέτα είναι χειροποίητη και φτιάχνεται από βαφλίτσες σε πολύ λεπτές στρώσεις, βέλγικη σοκολάτα γάλακτος και λίγο μέλι, που προσθέτει γλυκύτητα χωρίς extra ζάχαρη. Είναι υπέροχο! Γενικά το σκεπτικό του “Μια Γλυκιά Ιστορία” είναι να χρησιμοποιούν πιο φυσικά γλυκαντικά και να μειωθεί όσο περισσότερο γίνεται η προσθήκη ζάχαρης. Αξίζει να ζήσετε αυτή τη γλυκιά εμπειρία!

Captain’s Bakery

Στη Λεωφόρο Καλαμακίου θα βρεις το Captain’s Bakery. Έναν μοντέρνο φούρνο, που εκτός από καταπληκτικά σφολιατοειδή και τέλειο ψωμί, φτιάχνει καθημερινά και φανταστικό παγωτό. Φτιαγμένο με πολύ μεράκι και φρέσκα υλικά από τον pastry chef του Captain’s, Τάσο Τραχανά. Οι γεύσεις πολλές, από πιο ιδιαίτερες μέχρι τις κλασσικά αγαπημένες.

Αποκορύφωμα είναι η γεύση “after”. Παγωτό με βανίλια Μαδαγασκάρης, αλμυρή καραμέλα και πατατάκια -ναι καλά άκουσες, πατατάκια- βουτηγμένα σε σοκολάτα γάλακτος. Νομίζω είναι η τέλεια γεύση για τις γυναίκες, που δεν ξέρουμε αν θέλουμε αλμυρό ή γλυκό. Η after συνδυάζει και τα δύο. Και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. Δεν έχεις ξαναφάει κάτι παρόμοιο.

Solo Gelato

Ο Νίκος και ο Γιάννης, τα αδέρφια Κυριαζόπουλοι και η Λάουρα, η ιταλίδα σύζυγος του Νίκου είναι τα τρία κύρια πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από το Solo Gelato Γλυφάδα, το άξιο ‘αδερφάκι’ της Gelateria Artigianale του Χαλανδρίου που κέρδισε ακόμα μεγαλύτερη φήμη μετά το πρώτο βραβείο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παγωτού στο Βερολίνο (το 2012), για το καλύτερο παγωτό στην Ευρώπη. Εδώ θα δοκιμάσεις 100% χειροποίητα παγωτά που φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο του Solo Gelato, με τις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες και χωρίς ίχνος χρωστικών.

Ποια είναι όμως η αγαπημένη γεύση του Νίκου, του ανθρώπου που τα δημιουργεί; Μπορεί να δυσκολεύτηκε λίγο να καταλήξει στην επικρατέστερη, αλλά τελικά κέρδισε η Gianduja: εκεί που η σοκολάτα μπλέκεται με το ολόφρεσκο φουντούκι και δημιουργεί έναν λαχταριστό συνδυασμό. ‘Είμαι λάτρης της σοκολάτας και των ξηρών καρπών. Έχω μεγαλώσει κυριολεκτικά μέσα στα ζαχαροπλαστεία και τη σοκολάτα, μιας και ο πατέρας μου ήταν επιθεωρητής πωλήσεων της ΙΟΝ. Στην γεύση Gianduja συνδυάζονται και οι δύο μεγάλες μου αγάπες’, παραδέχεται.