X

Τα πιο νόστιμα τσουρέκια των νοτίων προαστίων

Σ´ εσάς που θα τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, σας βγάζουμε το καπέλο. Για όλους τους υπόλοιπους, βρήκαμε και προτείνουμε τα πιο νόστιμα τσουρέκια στα νότια.

Share this

Το τσουρέκι του ΒΕΝΕΡΗ

Με ποιότητα υλικών, τέχνη και καταγωγή από την Κρήτη, το τσουρέκι του ΒΕΝΕΡΗ εντυπωσιάζει μέσα στην απλότητά του. Χρυσαφένιο και αφράτο, γεμάτο γεύση και μυρωδιές από το μαχλέπι, το πορτοκάλι και το βούτυρο γάλακτος δίνει άρωμα και χαρακτήρα και στο φετινό Πάσχα. Οι αγαπημένες γεύσεις και τα αγνά υλικά, που δένουν αρμονικά μεταξύ τους και που εμπιστευόμαστε από το 1964, αποτελούν για ακόμα μία χρονιά κίνητρο για να επισκεφτεί κανείς το μαγαζί για τα απαραίτητα εδέσματα των ημερών.

Το τσουρέκι του Θωμά

Ο Θωμάς στην Ηλιούπολη πετυχαίνει πάντα το τσουρέκι να είναι αφράτο και μαστιχωτό, με έντονη ανατολίτικη γεύση, η οποία οφείλεται στις συνταγές και τις επιρροές της κυρίας Ιφιγένειας, που έχει καταγωγή από τη Σμύρνη. Σήμερα, το κατάστημα έχει περάσει στα παιδιά και τα εγγόνια της, όμως το τσουρέκι παραμένει απαράλλαχτο, νόστιμο και μυρωδάτο, με μπόλικο καβουρντισμένο αμύγδαλο από πάνω, όπως πρέπει δηλαδή να είναι ένα τσουρέκι. Κι αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό από το παραδοσιακό, στον Θωμά θα βρεις και τσουρέκι με γέμιση σοκολάτα, ενώ βγαίνει επίσης με πραλίνα και με επικάλυψη λευκής και μαύρης σοκολάτας.

Το τσουρέκι του Captain’s Bakery

Για το Captain’s Bakery, σημασία δεν έχει μόνο η συνταγή (που είναι η παραδοσιακή πολίτικη με προζύμι, μαστίχα και μαχλέπι που έφτιαχνε ο φημισμένος Καπετάνιος από το 1928), αλλά η διαδικασία παρασκευής και ωρίμανσης αφού, όπως όλα τα καλά πράγματα, το νόστιμο τσουρέκι θέλει τον χρόνο του. Αν ωστόσο προτιμάς τις πιο πληθωρικές (και όταν λέμε πληθωρικές, εννοούμε κολασμένα σοκολατένιες) γεύσεις, τότε μην το σκέφτεσαι καθόλου. Διάλεξε το γεμιστό τσουρέκι του Captain’s. Με λευκή ή bitter σοκολάτα, με γάλακτος ή σκέτα ό,τι κι αν επιλέξεις θα σε καταπλήξουν με την αφράτη γεύση τους και τη μαστιχωτή υφή που σε προκαλεί πριν ακόμα δοκιμάσεις την πρώτη μπουκιά. Κλασική γεύση του Πάσχα, το τσουρέκι αυτό φτιάχνεται με τα πιο αγνά υλικά και είναι αδύνατο να του αντισταθείς

Το τσουρέκι του Oh! La Low

Φέτος το Πάσχα, το Oh! La Low, το ζαχαροπλαστείο της Γλυφάδας που στηρίζεται σε μια healthy φιλοσοφία και μας αποδεικνύει πως το νόστιμο δεν είναι ταυτόχρονα και απαγορευμένο, ετοιμάζει χειροποίητα πασχαλινά τσουρέκια, δια χειρός του pâtissier Απόστολου Ζιάπα και μάλιστα χωρίς ζάχαρη. Θα τα βρεις σε δυο λαχταριστές εκδοχές για να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις γεύσεις σου, ωστόσο σου εγγυόμαστε πως δεν θα σε απογοητεύσει καμία. Οι επιλογές σου είναι από τη μια- για τους παραδοσιακούς τύπους- τσουρέκι κλασικό πολίτικο με μαστίχα και μαχλέπι και από την άλλη,- για τους λάτρεις της σοκολάτας- τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα και πραλίνα.

Το τσουρέκι του Φούρνου Κατσιούλη

Ο Κατσιούλης ιστορικός φούρνος του Ελληνικού προσφέρει γεύσεις που θυμίζουν κάτι από τα παλιά αλλά συγχρόνως γεμίζει τις βιτρίνες του με νέα προϊόντα. Έτσι και το Πάσχα, δεν θα μπορούσε να μην φτιάχνει λαχταριστά πασχαλινά τσουρέκια.

Για τους κλασικούς λοιπόν, η επιλογή είναι μία: Παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι, αφράτο και μοσχομυριστό, που φτιάχνεται με την ίδια συνταγή εδώ και δεκαετίες. Για όσους αναζητούν κάτι πιο σύγχρονο, τα γεμιστά τσουρέκια (μπουένο ή με πραλίνα) είναι η πιο λαχταριστή απάντηση.

Το τσουρέκι του Kazarte

Το αγαπημένο πολίτικο ζαχαροπλαστείο Kazarte έχει κάνει διάσημο το τσουρέκι του, χωρίς καν να προσπαθήσει. Είναι τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά που χρησιμοποιούν, η αυθεντική πολίτικη γεύση του και το σουσάμι που βάζουν από πάνω αντί για τα κλασικά αμύγδαλα. Είναι αυτές οι μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες που κάνουν το Kazarte ένα πολύ διαφορετικό ζαχαροπλαστείο από άλλα των νοτίων. Εξάλλου δεν είναι μόνο για όσους έχουν αδυναμία στην αυθεντική πολίτικη συνταγή που πηγαίνει από γενιά σε γενιά, αλλά και για εκείνους που θα μπουν στο κατάστημα μόνο και μόνο από τις μυρωδιές από το μαχλέπι, το βούτυρο και τη μαστίχα.

Το τσουρέκι του Daily Deli

Στο Daily Deli το παραδοσιακό τσουρέκι έχει την τιμητική του: Φτιάχνεται με μαχλέπι, μαστίχα και φρέσκο βούτυρο και πάντα παίρνει τον χρόνο του για να φουσκώσει όπως επιβάλλει η πολίτικη συνταγή του. Όμως, αν λατρεύεις τη σοκολάτα, το μάτι σου θα πέσει σίγουρα λίγο πιο δίπλα, στη λαμαρίνα με τα γεμιστά τσουρέκια που καλύπτονται με σοκολάτα γάλακτος και γεμίζονται με πραλίνα (κατόπιν παραγγελίας). Δεν σε αδικούμε. Ούτε εμείς ξέραμε τι να διαλέξουμε.

Το τσουρέκι του Τάσου

Με το σμυρναίικο τσουρέκι του Τάσου (του Αναστάση, δηλαδή) θα κάνει Ανάσταση μέχρι και το στομάχι σου. Ο Τάσος φτιάχνει ένα από τα ωραιότερα τσουρέκια των νοτίων προαστίων με μαχλέπι, μαστίχα και μια ζύμη άλλο πράμα! Ευτυχώς για μας το φτιάχνει όλο το χρόνο αλλά τώρα το Πάσχα όποιος προλάβει τον Κύριο είδε. Και μια πληροφορία με αξία ανεκτίμητη. Το Μεγάλο Σάββατο τα τσουρέκια εξαφανίζονται πολύ νωρίς, οπότε αν θέλεις να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις φρόντισε να κάνεις τηλεφωνική “κράτηση” από την προηγούμενη μέρα (μέχρι τις 15:30) ή πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Το τσουρέκι του Έξη

Ο best seller φούρνος της Ηλιούπολης έφτασε αισίως και στη Γλυφάδα. Σήμα κατατεθέν του Έξη είναι το νοστιμότατο τσουρέκι του, ένας κωδικός που δουλεύει ανεξαρτήτως εποχικότητας. Όπως όλα τα προϊόντα του μαγαζιού, είναι απολαυστικό ενώ ταυτόχρονα διατηρεί μία ελαφριά γεύση. Παρασκευάζεται με τις καλύτερες πρώτες ύλες και η συνταγή του είναι παραδοσιακή πολίτικη με μαστίχα, μαχλέπι και φρέσκο βούτυρο. Το τσουρέκι στο Έξη θα το βρεις πάντα φρέσκο κι αφράτο, αφού παράγεται πολλές φορές μέσα στην ημέρα, ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών.

Έξη

Σοφ. Βενιζέλου 88, Ηλιούπολη, Τηλ.: 210 9901911, Facebook Page,

Γρηγορίου Λαμπράκη 54, Γλυφάδα, Τηλ.: 210 9630753, Facebook Page 

Το τσουρέκι του Riviera

Οι πραγματικοί “Πολίτες” της Αθήνας ξέρουν το Riviera απ’ έξω και ανακατωτά. Το Πάσχα, μάλιστα, συρρέουν όπως οι πιστοί στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσουν το αυθεντικό τσουρέκι με μαχλέπι που μπορεί να βρει κανείς στα μέρη μας. Αρωματισμένο τόσο όσο και εξαιρετικά αφράτο. Μια δοκιμή θα σε πείσει ότι θεός υπάρχει και έχει ένα κόκκινο αβγό στη μέση.

Το τσουρέκι του Maxim

Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλη η Αθήνα έχει περάσει μια βόλτα από το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο Maxim για να γευτεί έστω και για μια φορά το διάσημο τσουρέκι του. Όσοι έχουν αδυναμία στην αυθεντική πολίτικη συνταγή, θα μαγευτούν από το μυρωδάτο και αφράτο τσουρέκι του κ. Κώστα Αντωνιάδη, που φτιάχνεται ίδιο και απαράλλαχτο από το 1983, με τη συνταγή της αδερφής του. Είναι σίγουρο ότι με ένα βήμα στο κατάστημα οι μυρωδιές από το μαχλέπι, το βούτυρο και την μαστίχα θα σε οδηγήσουν σε αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση να αντισταθείς στον πειρασμό να το κάνεις για μια ακόμη φορά δώρο στον εαυτό σου.