Τα πιο νόστιμα τσουρέκια των νοτίων προαστίων

Σ´ εσάς που θα τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, σας βγάζουμε το καπέλο. Για όλους τους υπόλοιπους, βρήκαμε και προτείνουμε τα πιο νόστιμα τσουρέκια στα νότια.

Το τσουρέκι του ΒΕΝΕΡΗ

Με ποιότητα υλικών, τέχνη και καταγωγή από την Κρήτη, το τσουρέκι του ΒΕΝΕΡΗ εντυπωσιάζει μέσα στην απλότητά του. Χρυσαφένιο και αφράτο, γεμάτο γεύση και μυρωδιές από το μαχλέπι, το πορτοκάλι και το βούτυρο γάλακτος δίνει άρωμα και χαρακτήρα και στο φετινό Πάσχα. Οι αγαπημένες γεύσεις και τα αγνά υλικά, που δένουν αρμονικά μεταξύ τους και που εμπιστευόμαστε από το 1964, αποτελούν για ακόμα μία χρονιά κίνητρο για να επισκεφτεί κανείς το μαγαζί για τα απαραίτητα εδέσματα των ημερών.

Το τσουρέκι του Captain’s Bakery

Για το Captain’s Bakery, σημασία δεν έχει μόνο η συνταγή (που είναι η παραδοσιακή πολίτικη με προζύμι, μαστίχα και μαχλέπι που έφτιαχνε ο φημισμένος Καπετάνιος από το 1928), αλλά η διαδικασία παρασκευής και ωρίμανσης αφού, όπως όλα τα καλά πράγματα, το νόστιμο τσουρέκι θέλει τον χρόνο του. Αν ωστόσο προτιμάς τις πιο πληθωρικές (και όταν λέμε πληθωρικές, εννοούμε κολασμένα σοκολατένιες) γεύσεις, τότε μην το σκέφτεσαι καθόλου. Διάλεξε το γεμιστό τσουρέκι του Captain’s. Και πάλι βέβαια θα πρέπει να αποφασίσεις ανάμεσα σε αυτό με την πραλίνα (σε γέμιση και επικάλυψη), εκείνο με τη bitter ή με τη λευκή σοκολάτα. Δύσκολες πασχαλινές αποφάσεις.

Το τσουρέκι του Slim Bites

Δύο ειδών τσουρέκια, αποκλειστικά με στέβια, μπορεί να βρει κανείς στο κουκλίστικο Slim Bites: Το κλασικό πολίτικο με το μυρωδάτο μαχλέπι αλλά και το γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο. Το τελευταίο μπορούμε να το απολαύσουμε και σε ατομικό μέγεθος χωρίς, φυσικά, να σκεφτόμαστε τις θερμίδες ή τα συντηρητικά. Τα τσουρέκια, όπως και όλα τα γλυκά του μαγαζιού, φτιάχνονται από τις καλύτερες πρώτες ύλες, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο. Ενδείκνυνται, έτσι, για όσους ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής αλλά δεν θέλουν να στερηθούν τις γλυκές πασχαλινές απολαύσεις.

Το τσουρέκι του Daily Deli

Στο Daily Deli το παραδοσιακό τσουρέκι έχει την τιμητική του: Φτιάχνεται με μαχλέπι, μαστίχα και φρέσκο βούτυρο και πάντα παίρνει τον χρόνο του για να φουσκώσει όπως επιβάλλει η πολίτικη συνταγή του. Όμως, αν λατρεύεις τη σοκολάτα, το μάτι σου θα πέσει σίγουρα λίγο πιο δίπλα, στη λαμαρίνα με τα γεμιστά τσουρέκια που καλύπτονται με σοκολάτα γάλακτος και γεμίζονται με πραλίνα. Δεν σε αδικούμε. Ούτε εμείς ξέραμε τι να διαλέξουμε.

Το τσουρέκι του Τάσου

Με το σμυρναίικο τσουρέκι του Τάσου (του Αναστάση, δηλαδή) θα κάνει Ανάσταση μέχρι και το στομάχι σου. Ο Τάσος φτιάχνει ένα από τα ωραιότερα τσουρέκια των νοτίων προαστίων με μαχλέπι, μαστίχα και μια ζύμη άλλο πράμα! Ευτυχώς για μας το φτιάχνει όλο το χρόνο αλλά τώρα το Πάσχα όποιος προλάβει τον Κύριο είδε. Και μια πληροφορία με αξία ανεκτίμητη. Δέκα η ώρα το πρωί είναι η ώρα της Πρώτης Παρουσίας των ζεστών και λαχταριστών τσουρεκιών. Εσύ, αν περιμένεις ακόμα τη Δευτέρα Παρουσία, βοήθειά σου.

Το τσουρέκι του Έξη

Ο best seller φούρνος της Ηλιούπολης έφτασε αισίως και στη Γλυφάδα. Σήμα κατατεθέν του Έξη είναι το νοστιμότατο τσουρέκι του, ένας κωδικός που δουλεύει ανεξαρτήτως εποχικότητας. Όπως όλα τα προϊόντα του μαγαζιού, είναι απολαυστικό ενώ ταυτόχρονα διατηρεί μία ελαφριά γεύση. Παρασκευάζεται με τις καλύτερες πρώτες ύλες και η συνταγή του είναι παραδοσιακή πολίτικη με μαστίχα, μαχλέπι και φρέσκο βούτυρο. Το τσουρέκι στο Έξη θα το βρεις πάντα φρέσκο κι αφράτο, αφού παράγεται πολλές φορές μέσα στην ημέρα, ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών.

Έξη

Σοφ. Βενιζέλου 88, Ηλιούπολη, Τηλ.: 210 9901911, Facebook Page,

Γρηγορίου Λαμπράκη 54, Γλυφάδα, Τηλ.: 210 9630753, Facebook Page 

Το τσουρέκι του Kazarte

Το αγαπημένο πολίτικο ζαχαροπλαστείο Kazarte έχει κάνει διάσημο το τσουρέκι του, χωρίς καν να προσπαθήσει. Είναι τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά που χρησιμοποιούν, η αυθεντική πολίτικη γεύση του και το σουσάμι που βάζουν από πάνω αντί για τα κλασικά αμύγδαλα. Είναι αυτές οι μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες που κάνουν το Kazarte ένα πολύ διαφορετικό ζαχαροπλαστείο από άλλα των νοτίων. Εξάλλου δεν είναι μόνο για όσους έχουν αδυναμία στην αυθεντική πολίτικη συνταγή που πηγαίνει από γενιά σε γενιά, αλλά και για εκείνους που θα μπουν στο κατάστημα μόνο και μόνο από τις μυρωδιές από το μαχλέπι, το βούτυρο και τη μαστίχα.

Το τσουρέκι του Riviera

Οι πραγματικοί “Πολίτες” της Αθήνας ξέρουν το Riviera απ’ έξω και ανακατωτά. Το Πάσχα, μάλιστα, συρρέουν όπως οι πιστοί στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσουν το αυθεντικό τσουρέκι με μαχλέπι που μπορεί να βρει κανείς στα μέρη μας. Αρωματισμένο τόσο όσο και εξαιρετικά αφράτο. Μια δοκιμή θα σε πείσει ότι θεός υπάρχει και έχει ένα κόκκινο αβγό στη μέση.

Το τσουρέκι του Maxim

Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλη η Αθήνα έχει περάσει μια βόλτα από το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο Maxim για να γευτεί έστω και για μια φορά το διάσημο τσουρέκι του. Όσοι έχουν αδυναμία στην αυθεντική πολίτικη συνταγή, θα μαγευτούν από το μυρωδάτο και αφράτο τσουρέκι του κ. Κώστα Αντωνιάδη, που φτιάχνεται ίδιο και απαράλλαχτο από το 1983, με τη συνταγή της αδερφής του. Είναι σίγουρο ότι με ένα βήμα στο κατάστημα οι μυρωδιές από το μαχλέπι, το βούτυρο και την μαστίχα θα σε οδηγήσουν σε αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση να αντισταθείς στον πειρασμό να το κάνεις για μια ακόμη φορά δώρο στον εαυτό σου.