Τα σουβλάκια των νοτίων που αξίζει να δοκιμάσεις

Συγκεντρώσαμε σε μια χορταστική λίστα όλα εκείνα τα μέρη στα νότια προάστια όπου θα απολαύσεις ποιοτικό σουβλάκι, στο οποίο δεν μπορούν να αντισταθούν ντόπιοι και μη.

Share this

Οι δοκιμές ήταν πολλές, όμως άξιζε τον “κόπο”. Μετά από μεγάλη έρευνα ανά περιοχή, καταλήξαμε στα καλύτερα σουβλάκια που μπορείς να δοκιμάσεις στα νότια προάστια και τα παρουσιάζουμε εδώ.

Λότζα

Στη Λότζα θα αγαπήσεις τα τυλιχτά, αλλά θα βρεις και τα πιο λαχταριστά χειροποίητα καλαμάκια. Στη (μεγάλη) λίστα με τις επιλογές θα συναντήσεις τα κλασικά του είδους, δηλαδή χοιρινό και κοτόπουλο (στήθος και μπούτι), αλλά και κεμπάπ στη σούβλα, το πληθωρικό στη γεύση του μοσχαρίσιο καλαμάκι και αυτό με το χωριάτικο λουκάνικο Τρικάλων ή σουτζούκι. Μία ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση, για αυτούς που ίσως ψάχνονται και λίγο παραπάνω, είναι το μοσχαρίσιο συκώτι στη βέργα, με γλυκάδια στο ενδιάμεσο. Μιλάμε για ποίημα!

Πάρις

Αν αναζητάς αυτό το old school σουβλάκι στον Άλιμο, τότε ο Πάρις είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφτείς. Από το 1963, στο ίδιο ακριβώς σημείο στην αγορά της Θουκιδίδου, ο Πάρις βρίσκεται ανάμεσα στις top επιλογές των Αλιμιωτών για ποιοτικό, παραδοσιακό σουβλάκι. Plus: κατέχει και τη φήμη του πιο ροκ σουβλατζίδικου της περιοχής -αν όχι της πόλης- τόσο χάρη στη διακόσμηση, όσο και στη μουσική που παίζει εκεί. Για το σουβλάκι του τι να πούμε; Πρόκειται για ένα πραγματικό λουκούμι. Ο γύρος χοιρινός, αλλά και τα καλαμάκια του, τυλιγμένα σε αυτή τη λαχταριστή πίτα, κάνουν τον ουρανίσκο σου να «φωνάζει» από ικανοποίηση.

Λειβαδιά

Για το σουβλατζίδικο Λειβαδιά στην Άνω Γλυφάδα τα έχουμε πει και ξαναπεί, όμως ποτέ δεν είναι αρκετό. Κρατάει ψηλά τη σημαία του «old school σουβλατζίδικου» και εδώ και 34 χρόνια προσφέρει σε Νότιους και όχι μόνο, ζουμερά καλαμάκια και πεντανόστιμα τυλιχτά, έχοντας ως βασικό του μότο ότι η ποιότητα στο κρέας είναι πάνω από όλα. Στη Λειβαδιά θα φας σουβλάκι όπως παλιά, με πίτα λαδωμένη, χωρίς πατάτες (εκτός αν το ζητήσεις), με κρεμμυδάκι και πάπρικα. Τα πάντα, από τον γύρο του μέχρι τα καλαμάκια είναι χειροποίητα και δοκιμασμένα, πεντανόστιμα. Προτείνουμε όταν πάρεις τη σοφή απόφαση να το επισκεφθείς να παραγγείλεις την κλασική επιλογή, σουβλάκι με γύρο χοιρινό, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι και θα θυμηθείς τι θα πει παλιό, καλό σουβλάκι

Γνήσιον

Πρωταγωνιστής όταν μιλάμε για πολίτικη κουζίνα είναι το λαχταριστό κεμπάπ. Τα μερακλήδικα μας αρέσουν, θα το παραδεχθούμε γι’ αυτό σε αυτή τη λίστα είχαμε χρέος να συμπεριλάβουμε το Κεμπαμπτζίδικον Το Γνήσιον στην πλατεία της Βούλας. Σημείωσε εδώ ότι θα βρεις το κεμπάπ – θαύμα και στο Οβελιστήριο το Γνήσιον στην περιοχή. Και μόνο η μυρωδιά καθώς περνάς απ’ έξω, σου ανοίγει την όρεξη. Σίγουρα, το πιάτο που αγαπάει ο κόσμος είναι το πιο παραδοσιακό γιαουρτλού, με λαχταριστά μοσχαρίσια κεμπάπ σε γνήσια κόκκινη σάλτσα και γιαούρτι, όμως αν είσαι λάτρης του τυλιχτού μάθε πως τα ζουμερά κεμπάπ τους τυλίγονται και σε πίτα, με ντομάτα, μπόλικο κρεμμύδι, μαϊντανό κα φυσικά πάπρικα και είναι απλά ονειρεμένα.

Κεμπαπτζίδικον το Γνήσιον
Βασιλέως Παύλου 82, Βούλα, 210 8951131
Facebook
Instagram

Οβελιστήριον το Γνήσιον
Βασιλέως Παύλου 80, Βούλα, 2108958574, 2108990023, 6986300008
Facebook
Instagram

Ζάχος

Για όλους τους νότιους «Ζάχος» σημαίνει κλασικό, πατροπαράδοτο σουβλάκι, μια σταθερή αξία μέσα στα χρόνια. Σε περίοπτη θέση στην πλατεία της Βουλιαγμένης «ξετυλίγεται» εδώ και 42 χρόνια μια οικογενειακή παράδοση, κι όμως, η φήμη του εξακολουθεί να εξαπλώνεται. Ξεκίνησε σερβίροντας λίγα και εκλεκτά κρεατικά και το 1990, το τυλιχτό σουβλάκι έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο μαγαζί. Από τότε αποτελεί τον λόγο για τον οποίο κόσμος έρχεται στη Βουλιαγμένη από όλη την Αθήνα. Αν και θεωρούν ότι το γνήσιο παραδοσιακό σουβλάκι είναι το πατροπαράδοτο πίτα-καλαμάκι χοιρινό-κρεμμύδι-ντομάτα-αλατοπίπερο, προσφέρουν διάφορες άλλες επιλογές. Εκεί θα απολαύσεις νόστιμο και ζουμερό καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, έναν από τους καλύτερους γύρους στην περιοχή, κεμπάπ σε πίτα, πίτα μπιφτέκι γαλοπούλας και άλλα πολλά. Προτείνουμε το κλασικό πατροπαράδοτο σουβλάκι με γύρο χοιρινό που είναι απλά άπαιχτο.

Οι Πίτες της Γεωργίας

Οι Πίτες της Γεωργίας τιμούν τη μητέρα της οικογένειας και στο όνομα και στη χάρη. Γιατί εκτός από τη φήμη που ακολουθεί αυτό το στέκι της Αργυρούπολης, υπάρχει και η ουσία που έχει να κάνει με τη σταθερή ποιότητα, τα φρέσκα υλικά και τις συνταγές που παραμένουν νοστιμότατες. Ξέρεις ότι όποτε την επιλέξεις, θα φας καλό σουβλάκι, με φρέσκα, ποιοτικά υλικά. Αυτό είναι σταθερή αξία. Χορταστικό σε μέγεθος, αυτό το σουβλάκι καλύπτει τα γούστα όλων των κρεατοφάγων. Γύρος κοτόπουλο και χοιρινό -από καθαρό κρέας, χωρίς περιττά λίπη και λάδια-, καλαμάκια, λουκάνικο, κεμπάπ και τα φημισμένα μπιφτέκια, που δοκιμασμένα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι η σπεσιαλιτέ τους, τυλίγονται σε πίτες και γίνονται απολαυστικά σουβλάκια. Για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό, το ψητοπωλείο προτείνει πιάτα όπως αραβική πίτα με κοτομπουκιές, panini με γύρο αλλά και το hamburger της Γεωργίας. Πραγματικά όλα είναι ένα κι ένα.

Το καλαμάκι του Αγγέλου

Ειλικρινά, όταν οι άνθρωποι στο καλαμάκι του Αγγέλου έδιναν το όνομα αυτό στο μαγαζί τους, ήξεραν τι έκαναν. Το σουβλάκι αυτό το λες και θεϊκό. Το μαγαζί φημίζεται για το καλό ψήσιμο στα κρεατικά του, τόσο όσο ώστε να είναι καλοψημένα και ζουμερά, αλλά και για την ικανοποιητική ποσότητα στις μερίδες. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το δυνατό του κομμάτι είναι το καλαμάκι -χοιρινό ή κοτόπουλο-, το οποίο θα βρεις φυσικά και τυλιχτό σε πίτα. Στα plus θα βάλουμε την σπιτική τηγανητή πατάτα και το χειροποίητο τζατζίκι. Εκτός από τις κλασικές επιλογές σε σουβλάκι, θα βρεις ακόμη λουκάνικο χωριάτικο, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, μπριζολάκι και οικολογικό σε πίτα, με υλικά της επιλογής σου. Πάντως εμείς οφείλουμε να σε ενημερώσουμε πως υπάρχει κόσμος και κοσμάκης που πηγαίνει εκεί για το κοντοσούβλι του.

Ο Γιώργος

Ο Γιώργος στην Ηλιούπολη είναι γνωστός για τα λαχταριστά σουβλάκια του, αφού εδώ και χρόνια αποτελεί ένα από τα hotspots για πιτόγυρο -και όχι μόνο- στην περιοχή. Το highlight του ψητοπωλείου είναι αναμφισβήτητα ο γύρος χοιρινός. Ζουμερός και πεντανόστιμος, κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και σερβίρεται σε τυλιχτό ή σε μερίδα με κομμένη πίτα, τζατζίκι, ντομάτα και κρεμμύδι. Ο κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πολλές επιλογές, από τις οποίες ως εναλλακτική θα σου προτείναμε τα γευστικά καλαμάκια του -ειδικά το χοιρινό.

Ιωνία

Για κάποιους είναι, αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα μέρη για να φας σουβλάκι όχι απλά στη Νέα Σμύρνη, αλλά σε όλη την Αθήνα. Η Ιωνία είναι ένα γνήσιο ψητοπωλείο, που σου υπόσχεται ότι το κρέας που θα φας -σε πίτα ή σε μερίδα- θα είναι ποιοτικό, καλά ψημένο και νόστιμο και το κάνει πράξη. Ανάμεσα στα διάφορα τυλιχτά του, ξεχωρίζουμε -όπως και πολλοί άλλοι- το κοντοσούβλι του (χοιρινό και κοτόπουλο). Ναι, σωστά διάβασες, το κοντοσούβλι μπορείς να το απολαύσεις και σε τυλιχτό, μαζί με υλικά της επιλογής σου και, πίστεψέ μας, θα μας ευχαριστείς γι’ αυτή την πρόταση.

Ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα κεμπαπτζίδικα που έχουμε στην καρδιά μας. Διαθέτει, άλλωστε, το δικό του εργαστήρι, στο οποίο παρασκευάζονται τα πάντα, γεγονός που από μόνο του το τοποθετεί στις top επιλογές της λίστας μας για καλό σουβλάκι στα νότια. Εδώ, οφείλεις να δοκιμάσεις το best seller που δεν είναι άλλο από το τυλιχτό με κεμπάπ, στην old school εκδοχή του, -χωρίς πατάτες, δηλαδή. Και για εσένα που είσαι μερακλής, προτείνουμε το διάσημο «Δίκανο» με διπλό κεμπάπ, που θα επιλέξεις μεταξύ κλασικού, κασερλί και κοτόπουλου. Εναλλακτικά, καλή επιλογή είναι και το σουβλάκι με καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο.

Ο Πρόεδρος
Γλυφάδα: Σάββα Λαζαρίδη, 75 2108946465, 2108946921
Άλιμος: Λεωφόρος Καλαμακίου 26 και Θεμιστοκλέους, 2109888023, 2109888024
Ηλιούπολη: Πλατεία 25ης Μαρτίου, 2109902280, 2109902290
Μοσχάτο: Κανάρη 82,  2109411163
oproedros.gr
Facebook
Instagram

Το Πυρνάρι

Συνοικιακό, αυθεντικό, λατρεμένο. Master στο παραδοσιακό σουβλάκι, το Πυρνάρι στην Άνω Γλυφάδα είναι ένα ψητοπωλείο από τα παλιά που φτιάχνει σουβλάκι το οποίο σε κάνει να νιώθεις και πάλι παιδί. Ένας λόγος που το λατρεύουμε είναι ότι κρατά την παράδοση του ελληνικού street food όπως πρέπει να είναι και όπως το νοσταλγούμε και ένας άλλος λόγος είναι ότι ο χοιρινός γύρος είναι χειροποίητος, καλοψημένος και γευστικός και συνοδεύεται με σπιτικό τζατζίκι. Στα plus σημείωσε και το μπιφτέκι, ζουμερό και νόστιμο όπως σε λίγα ψητοπωλεία θα το δοκιμάσεις. Μπορεί να χρειάζεται να φας δύο (ή και τρία, βρε αδερφέ) τυλιχτά για να χορτάσεις, όμως η γεύση τους απλά δεν υπάρχει.

Μπουρνοβαλιά

Αν ψάχνεις για ζουμερό και πεντανόστιμο κεμπάπ στη Νέα Σμύρνη, τότε πρέπει χωρίς δεύτερη σκέψη να βάλεις τη Μπουρνοβαλιά στη λίστα με τα μαγαζιά που θα επισκεφθείς. Σε γενικές γραμμές, εκεί θα θυμηθείς τη Σμυρνιά γιαγιά σου, ακόμη και αν τελικά η γιαγιά σου δεν ήταν καν από εκεί. Οι γεύσεις, ωστόσο, είναι τόσο αυθεντικές και σπιτικές, που θα σου φέρουν νοσταλγία. Στη Μπουρνοβαλιά δίνουν έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών, οι περισσότερες παρασκευές είναι χειροποίητες και όλα αυτά, σε συνδυασμό με το μεράκι, δημιουργούν ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα. Θα βρεις βεβαίως κλασική πίτα με καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, το χειροποίητο κεμπάπ -που έχεις ήδη παραγγείλει και δεν το ξέρεις- σε όλες τις παραλλαγές του (κλασικό, κοτόπουλο, σουτζούκι, κασερλί με κασέρι κ.α.). Εντάξει, ξέρεις ήδη ότι δεν θα πάρεις μόνο ένα και επίσης, φρόντισε ό,τι πάρεις να είναι «απ’ όλα».

K Grill

Στην πλατεία της Βούλας βρίσκεται το KGrill, που έχει κερδίσει την εκτίμηση των καλοφαγάδων από την πρώτη στιγμή, χάρη στην ποιότητα των κρεατικών του. Όλες οι κλασικές επιλογές έχουν την τιμητική τους στον κατάλογο: παραδοσιακό σουβλάκι, ζουμερό ψητό κοτόπουλο, νόστιμο κεμπάπ, παϊδάκια, χοιρινά μπριζολάκια. Εμείς, πάντως, σου προτείνουμε και τον γύρο του (είτε κοτόπουλο είτε χοιρινό), ο οποίος είναι χειροποίητος και ζουμερός. Και αν δεν μπορείς να αρκεστείς σε ένα πιτόγυρο (εμείς σίγουρα δεν μπορέσαμε), φρόντισε να πάρεις δεύτερο ή μοιράσου μια έξτρα μερίδα με την παρέα σου.

Το σουβλάκι του Ασώτου

Το σουβλάκι του Ασώτου δεν είναι απλά ένα ακόμη ψητοπωλείο, αλλά μία από τις πιο ποιοτικές επιλογές για σουβλάκι στην Ηλιούπολη. Στο μενού του υπάρχουν πολλές λαχταριστές επιλογές, αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάτι, τότε θα λέγαμε σίγουρα ότι το καλαμάκι κοτόπουλο είναι ο πρωταγωνιστής. Είτε σκέτο, είτε σε πίτα (αφράτη και σωστά λαδωμένη), το καλαμάκι του, μαριναρισμένο υπέροχα και έξτρα χορταστικό, είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει. Και φυσικά, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον γύρο του, που είναι πεντανόστιμος και αξίζει σίγουρα να τον δοκιμάσεις.

Βασίλης

Οι άνθρωποι της γειτονιάς ξέρουν το τηλέφωνό του απ’ έξω. Μικρό -και θαυματουργό-, το σουβλατζίδικο του Βασίλη στην οδό Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη ξεχωρίζει για το νόστιμο κρέας του και το σουβλάκι που φτιάχνει όπως παλιά. Καθαρό κρέας καλής ποιότητας τυλίγεται σε πίτα και χαρίζει ένα σουβλάκι που κάποιοι, όσα και να έχουν δοκιμάσει, δεν αλλάζουν με κανένα. Προτείνουμε εννοείται το καλαμάκι κοτόπουλο αλλά και το χοιρινό σε πίτα ή και σκέτο, όλα χειροποίητα, που -σημαντικό- πάντα, ψήνονται εκείνη την ώρα. Στον Βασίλη θα φας αυτό που λέμε παλιό, καλό σουβλάκι και δεν θα το μετανιώσεις.

Κεμπάπ Το Ρόδι

Θα το συναντήσεις βγαίνοντας από το μετρό του Αλίμου, στον παράδρομο της Βουλιαγμένης και είναι από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στο νότιο χάρτη του street food, το οποίο όμως ήδη μας έχει κερδίσει με τις αυθεντικές αρμένικες γεύσεις του. Το κεμπάπ είναι ένα από τα καλύτερα που θα δοκιμάσεις και θα το βρεις σε διαφορετικές επιλογές, Σις, Ισκενδέρ και Άδανα, όλες εξίσου νόστιμες, τις οποίες εκτός από μερίδα μπορείς να δοκιμάσεις και σε σουβλάκι. Μέσα στα σουβλάκια τους τυλίγουν επίσης καλαμάκια αλλά και αρμένικο σουτζούκι ή παστουρμά, ενώ δεν λείπουν και κάποιες επιλογές χωρίς κρέας, όπως τυλιχτά με φαλάφελ, χαλούμι ή ψητά μανιτάρια, που είναι ωραιότατες επιλογές για τις ημέρες εκείνες που δεν θέλεις να φας κρέας.

Mani – Μάνη

Επί της Γερουλάνου, τον πιο ζωντανό ίσως δρόμο της Αργυρούπολης, βρίσκεται το Mani Μάνη με την ωραία μικρή αυλή του, όπου μπορείς να καθίσεις για να απολαύσεις παραδοσιακές γεύσεις. Ο κατάλογος πλούσιος σε κρεατοφαγικές επιλογές, από τις οποίες ξεχωρίζει τρανταχτά η γουρουνοπούλα. Τι να σου πρωτοπούμε για αυτή τη γουρουνοπούλα; Τρυφερό κρέας που λιώνει στο στόμα, με υπέροχα ξεροψημένη πέτσα, την κατατάσσουμε εύκολα στις πιο νόστιμες που έχουμε δοκιμάσει. Έπειτα, αξίζει πολύ το χωριάτικο λουκάνικο, καθώς και το μπιφτέκι, αλλά για να πάμε και στο τυλιχτό του, ζήτησέ το είτε με γουρουνοπούλα είτε με καλαμάκι χοιρινό.
Extra tip: στο Mani Μάνη θα βρεις και πολύ νόστιμη σεφταλιά!

Πιάτσα Καλαμάκι

Ένα από τα αγαπημένα μας μέρη για σουβλάκι στα νότια είναι αναμφίβολα και το Πιάτσα Καλαμάκι. Εκεί το πιτόγυρο συναντάται στην πιο νόστιμη μορφή του, ενώ δεν λείπουν και πολλές ακόμη επιλογές όπως μερίδες κρεατικών, κυπριακές πίτες, σάντουιτς και μπέργκερς, που μας έχουν κερδίσει εξίσου με την αξία τους. Βέβαια, στο Πιάτσα Καλαμάκι αξίζει να δοκιμάσεις και τα ζουμερά καλαμάκια του, τα οποία είναι και το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Αν δεν τα έχεις δοκιμάσει, δεν ξέρεις τι χάνεις και αν τα έχεις δοκιμάσει, τότε καταλαβαίνεις τι εννοούμε. Και για εσένα που είσαι vegetarian ή vegan, φτιάχνουν το ιδανικό σουβλάκι με δικές σου επιλογές, αρκεί να ζητήσεις το «οικολογικό».

Πιάτσα Καλαμάκι
Νέα Σμύρνη: 2ας Μαΐου 34 (κεντρ. πλατεία), τηλ. 210 9343023
Ηλιούπολη: Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 10-12, τηλ. 210 9943049
Πειραιάς: Ακτή Μουτσοπούλου 23, Πασαλιμάνι, τηλ. 210 4122111
www.piatsakalamaki.gr
Facebook
Instagram 

Κυρ Αρίστος

Ήταν άνοιξη του 2013 όταν ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος και η σύζυγός του, Δέσποινα Χατζηκωσταρά, άλλαξαν τους κανόνες της εστίασης στο Παλαιό Φάληρο με τον «Κυρ Αρίστο», ένα όνομα που εμπνεύστηκαν από τον Αριστοτέλη Ωνάση. Από τότε, το μαγαζί αυτό δημιούργησε μια πιάτσα. Οι γεύσεις του είναι εμπνευσμένες από την Ανατολή και ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει φυσικά το κεμπάπ του, ζουμερό, πικάντικο και νόστιμο, σε τέτοιο βαθμό που μας έκανε να το συμπεριλάβουμε σε αυτή τη λίστα με τις top επιλογές μας. Από εκεί και πέρα, θα βρεις κασερλί κεμπάπ με λιωμένο τυρί παντού, σουτζούκι-παστουρμά, κοκορέτσι ή σούβλα κεμπάπ και τα συναφή λαχταριστά εδέσματα. Όσο για τα τυλιχτά του, αυτά δεν έχουν πατάτες ενώ από σως θα βρεις μόνο ελληνικές γεύσεις, δηλαδή  παραδοσιακή κόκκινη σάλτσα, γιαούρτι και τζατζίκι. Και ίσως το σουβλάκι του να είναι ο ορισμός του «λίγα και καλά».

Τρελός Γάιδαρος

Στον Τρελό Γάιδαρο οι πίτες φουρνίζονται κάθε πρωί και δεν περιέχουν συντηρητικά, τα λαχανικά είναι όλα πρώτης ποιότητας, ενώ το φρέσκο κρέας έρχεται να συμβάλλει σε αυτή την εξίσωση, που μεταμορφώνει το σουβλάκι από μία ένοχη απόλαυση, σε νόστιμο, γρήγορο φαγητό. Εκτός από τις κλασικές επιλογές (γύρο και καλαμάκια, χοιρινά ή κοτόπουλο), τα οποία κάθε φορά απολαμβάνεις με το παραπάνω, εκεί θα βρεις τέλειο γύρο αλλά και μπιφτέκι γαλοπούλας, ενώ μια ακόμη πρόταση είναι και το “Σαμάρι” -το απόλυτο πιάτο του μαγαζιού, το οποίο φτιάχνεις μόνος σου, με κρέας και σαλάτα της επιλογής αλλά και πατάτες.

Τρελός Γάιδαρος
Έλλης 17, Δάφνη, τηλ. 210 9769411
Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 210 8980084
Λεωφ. Ποσειδώνος 79, Άλιμος, τηλ. 210 9855304

www.trelosgaidaros.gr
Facebook
Instagram

Λάμπρος

Ο Λάμπρος βρίσκεται στην ίδια γειτονιά εδώ και 40 χρόνια ακολουθώντας πιστά την παράδοση του παππού -η εικόνα του δεσπόζει στον τοίχο του μαγαζιού- ώστε να προσφέρει πάντα την ίδια ποιοτική γεύση. Για να περάσουμε στο παρασύνθημα, προτείνουμε, εκτός από τα κλασικά (γύρο και καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο), την πίτα με λουκάνικο χωριάτικο, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και φυσικά πίτα με κεμπάπ για ακόμα πιο μερακλίδικα γούστα. Το καλύτερο όμως θα στο πούμε τώρα: Το μοναδικό μπιφτέκι του Λάμπρου, ζουμερό και νόστιμο, με κρυφή συνταγή του μαγαζιού, τυλίγεται και σε πίτα και το αποτέλεσμα είναι απλά λαχταριστό. Ο Λάμπρος φροντίζει βέβαια να ικανοποιήσει τους vegans και vegeterians με την οικολογική πίτα χωρίς κρέας που δημιουργείς όπως θέλεις εσύ, αλλά και την πίτα με μπιφτέκι λαχανικών ή φαλάφελ.

Zahoulis

Κλασική επιλογή για τις πείνες, χειμώνα – καλοκαίρι, ο Zahoulis εδώ και χρόνια έχει γίνει ένα από τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό κάποιου όταν ακούει «Σουβλάκι στην Αργυρούπολη», αφού ομολογουμένως έχει γράψει τη δική του ιστορία στην κρεατοφαγία. Στα πρακτικά τώρα, εκεί θα βρεις κλασικές επιλογές όπως το καλαμάκι και ο γύρος χοιρινό και κοτόπουλο, αλλά και το ιδιαίτερο καλαμάκι από μοσχάρι Βlack Αngus που φέρνει μια premium γεύση στην κατηγορία. Φυσικά δεν λείπουν τα ζουμερά μπιφτέκια, τα πανσετάκια, τα λουκάνικα, αλλά και οι vegan επιλογές, όπως το μπιφτέκι λαχανικών. Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην αναφερθούμε στο γνωστό πια «μπουρί», ένα από τα ιδιαίτερα τυλιχτά που σερβίρουν στο Zahoulis. Μιλάμε για ένα απίθανο γίγας τυλιχτό, 30εκ. παρακαλώ, με τορτίγια αντί για πίτα, που συστήνεται για μεγάλες πείνες. Το βρίσκεις με διαφορετικές γεμίσεις, με γύρο χοιρινό, γύρο κοτόπουλο, καλαμάκια χοιρινά ή καλαμάκια κοτόπουλο, αλλά και ψιλοκομμένη αγγουροντομάτα, μαρούλι, πατάτες και διαφορετική σως, ανάλογα με το κρέας που προτιμάς.

Zahoulis
Αργυρούπολη: Μαρίνου Γερουλάνου 54, Αργυρούπολη, 21 0996 7999
Γλυφάδα: Κονδύλη 7, 21 0894 2343
Zahoulis Glyfada Facebook
Zahoulis Argyroupoli Facebook 
Instagram

Σέσουλα Καλαμάκι

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sesoula_kalamaki (@sesoulakalamaki)

Στο Σέσουλα Καλαμάκι όλα τα προϊόντα που προσφέρονται είναι χειροποίητα. Από το κεμπάπ, τα καλαμάκια και το μπιφτέκι γεμιστό μέχρι το σουτζούκι του, όλα φτιάχνονται στο χέρι. Ακόμη και ο γύρος φτιάχνεται από κρέας λαιμού μέσα στο μαγαζί καθημερινά. Όσοι έχουν δοκιμάσει το καλαμάκι του λένε ότι είναι απλά πεντανόστιμο. Κάπου εδώ θα επιβεβαιώσουμε, ειδικά για το χοιρινό. Πρέπει να ξέρεις επίσης, ότι το σουτζούκι, για το οποίο επίσης φημίζεται είναι ίσως ένα από τα καλύτερα που έχεις φάει, χωρίς να είναι ιδιαίτερα βαρύ και θα το βρεις και σε τυλιχτό. Από τυλιχτά γενικά θα βρεις πολλές διαφορετικές επιλογές με κρεατικά από γύρο και μπιφτέκι, μέχρι σύγκλινο Μάνης και το γνωστό «μπριζολοκάλαμο» σε πίτα. Extra info: Καλά και πολύ μάλιστα τα τυλιχτά, αλλά μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τη σκεπαστή του.

Ο Τάκης

Με πενήντα χρόνια ιστορίας, το κεμπαπτζίδικον Τάκης στα νότια προάστια, γνωρίζει καλά την υπόθεση σουβλάκι. Σε μία προνομιακή τοποθεσία στη Βουλιαγμένη, με θέα τη θάλασσα, μπορείς να απολαύσεις χειροποίητες σπεσιαλιτέ, που φτιάχνονται καθημερινά με φροντίδα και με εμμονή στις αξίες της ποιότητας, που χαρακτηρίζουν την επιχείρηση. Σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, πίτα με γύρο κλασική για τους λάτρεις των αυθεντικών ελληνικών γεύσεων και φυσικά νόστιμο κεμπάπ (σε μερίδα, σε πίτα ή γιαουρτλού), είναι οι πρωταγωνιστές του μενού. Plus: ο Τάκης ειδικεύεται και στα τηγανητά αβγά, συνδυάζοντας τα περίφημα «μάτια» με σουτζούκι, παστουρμά, πατάτες τηγανητές ή λουκάνικο -κάτι που επίσης αξίζει να δοκιμάσεις.

Το Άριστον

Ποιος δεν έχει παρατηρήσει το ψητοπωλείο με το «κοκοράκι» επί της οδού Σοφίας Βέμπο στην Άνω Γλυφάδα; Ο λόγος για το Άριστον, που εδώ και χρόνια αποδεικνύει καθημερινά τι σημαίνει σουβλάκι παλαιάς κοπής. Η σπεσιαλιτέ του βέβαια είναι το κοτόπουλο σούβλας (να τα λέμε κι αυτά), ωστόσο στα τυλιχτά του πρωταγωνιστεί το καθαρό και νόστιμο κρέας, (γύρος από ατόφιο κρέας, χωρίς λίπη και ζουμερά καλαμάκια χωρίς περιττά μαριναρίσματα) που συνοδεύεται πάντα με κρεμμύδι, είτε πρόκειται για χοιρινό, είτε για κοτόπουλο (sorry, το μαρούλι δεν έχει θέση εδώ), ντομάτα και τζατζίκι ή σως. Η πίτα είναι λαδωμένη, τόσο – όσο και νόστιμη από μόνη της.