LIFE

8 χρόνια NouPou: Τα νότια προάστια μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας τους

Ανήμερα των γενεθλίων του, το NouPou δηλώνει έτοιμο για τις προκλήσεις των επόμενων ετών και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να αγαπάει τη νότια πλευρά της πόλης σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Το NouPou κλείνει τα οκτώ χρόνια του. Πολλά για μιντιακή ζωή ειδικά αν αυτή άρχισε στις 19 Ιουλίου 2013, ακριβώς στο κέντρο της κρίσης, σε μια περίοδο όπου επιχειρήσεις εξαϋλώνονταν, ελάχιστες έπαιρναν την απόφαση για να ξεκινήσουν και οι επενδύσεις ήταν λέξη προς εξαφάνιση. Εκείνες τις μέρες τα νότια προάστια δεν είχαν όλη την προβολή στραμμένη πάνω τους, δεν υποδέχονταν πρωθυπουργούς και υπουργούς, οι δήμαρχοι τους δεν ήταν τόσο προβεβλημένοι και το πρότζεκτ του Ελληνικού ήταν κολλημένο βαθιά, σε αρχαιολογικές, κομματικές, ιδεολογικές ή απλώς συμφεροντολογικές τρύπες. 

Για εμάς στο NouPou, ωστόσο, τα νότια προάστια αποτελούσαν πάντα μια περιοχή που αξίζει να ασχοληθείς, αρκεί να το κάνεις με σχέδιο, συνέπεια, μακροπρόθεσμους στόχους και με σοβαρότητα, μακριά από τον άκρατο νεοπλουτισμό των 90s και τις τυχοδιωκτικές εξάρσεις των 00s. Με αυτό το σκεπτικό καταφέραμε να φτάσουμε τις 500.000 μοναδικούς επισκέπτες, να ξεπεράσουμε τις 50.000 social fans και να δημιουργήσουμε το πιο δυναμικό και διαρκώς εξελισσόμενο site πόλης, που θέτει υψηλές προδιαγραφές στο local journalism.  

Όπως το NouPou έτσι και η Γλυφάδα, η Βούλα, η Βουλιαγμένη, η Βάρη, το Παλαιό Φάληρο, ο Άλιμος, το Ελληνικό και η Αργυρούπολη, η Νέα Σμύρνη, αλλά και η Καλλιθέα βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη ανάπτυξη των δομών τους και ανάπτυξη των περιοχών τους και το πώς θα τις αξιοποιήσουν ως δήμοι είναι ξεκάθαρα στα δικά τους χέρια και σε όσους έχουν εμπιστευτεί τις τύχες αυτών. 

Στα 8 χρόνια, το NouPou έχει γίνει μάρτυρας σοβαρών προσπαθειών για καλύτερη και αυτόνομη αυτοδιοίκηση, σεβασμό στο περιβάλλον, υποδομές για τις οικογένειες και υπηρεσίες πολιτών που πάνε μπροστά τη σχέση “δήμος-κάτοικος”. Βέβαια, δεν είναι όλα ρόδινα ούτε και είμαστε μάρτυρες μόνο θετικών δράσεων. Δεν έχουν λείψει οι εντάσεις ανάμεσα σε δήμους, οι μάχες για λίγα κομμάτια Ελληνικού παραπάνω, οι ολιγωρίες σε ζητήματα παιδείας και εκπαίδευσης ή στη μάστιγα των τροχαίων δυστυχημάτων. Τα νότια όμως πάνε μπροστά, αυτό είναι σαφές και εμφανές είτε σε όσους ζουν εδώ, είτε σε εκείνους που έρχονται από αλλού για να επενδύσουν. Και είναι πολλοί. Έλληνες και ξένοι, ιδίως στον τομέα του real estate, του τουρισμού και της ψυχαγωγίας, παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και βρίσκονται ήδη εντός παιχνιδιού. 

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα τα επόμενα χρόνια η ευρύτερη περιοχή θα έχει να διαχειριστεί μια πολύ σημαντική πρόκληση και να μετατραπεί σε ένα σημαντικό business location της χώρας με βασικούς πυλώνες τον τουρισμό, το real estate, την τεχνολογία και το περιβάλλον, τον πολιτισμό και φυσικά την πάντα παρούσα και δεινοπαθούσα από τον covid-19 εστίαση. Δεν είμαστε πολύ υπέρμαχοι της φράσης “Αθηναϊκή Ριβιέρα” γιατί μοιάζει με αντιγραφή ενός άλλου μοντέλου, ενώ στην πραγματικότητα τα NouPou μπορούν και από μόνα τους. 

Αρκεί να δουλέψουμε όλοι συστηματικά, με επαγγελματισμό και όραμα. Στο NouPou θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και σας ευχαριστούμε που οκτώ χρόνια μετά είστε δίπλα μας για να μας θυμίζετε ότι δεν το κάνουμε μόνο για εμάς.