LIFE

To Cafe Napoli φέρνει αυθεντικό ιταλικό αέρα στην Γλυφάδα

Εδώ και λίγες μέρες στην -ενδιαφέρουσα- Γιαννιτσοπούλου άνοιξε ένα καφέ που έχει ιταλικό αέρα και μπόλικη φινέτσα. Η κάθε επίσκεψή είναι απευθείας εισιτήριο για την γείτονα χώρα

Η Γλυφάδα έχει αρκετά ιταλικά εστιατόρια. Ίσως είναι η μοναδική περιοχή στην Αττική που μπορεί να περηφανεύεται ότι διαθέτει γνήσιο ιταλικό αέρα και ξέρει να τρώει τα μακαρόνια της al dente. Όμως δεν υπήρχε ένα μαγαζί που να θυμίζει όλα εκείνα τα cafe στις μεγάλες ιταλικές πόλεις που ζηλεύεις όταν τα επισκέπτεσαι και αναγνωρίζεις την ιταλική φινέτσα σε κάθε του πτυχή. Μέχρι τώρα, γιατί πριν από λίγες μέρες άνοιξε στην Γιαννιτσοπούλου το Cafe Napoli και ήρθε να μας μάθει πως απολαμβάνουν οι Ιταλοί την μέρα τους και πως μπορεί να συνδυαστεί άρτια η ποιότητα με το μεράκι. 

Μόλις μπαίνεις μέσα καταλαβαίνεις ότι δεν μοιάζει με τα cafe που έχεις συνηθίσει να βλέπεις στην πόλη. Έχει έναν δικό του αέρα τον οποίο δίνει το ιδιαίτερο χρώμα στους τοίχους αλλά και οι πίνακες στον τοίχο που δένουν τέλεια με την barock διακόσμησή του. Οι καρέκλες του σε ιδιαίτερο design σε προκαλούν να κάτσεις αναπαυτικά, ενώ αυτό που σου τραβάει το μάτι από την πρώτη στιγμή είναι η μπάρα του. Φτιαγμένη από όνυχα φωτιζόμενο που κάνει παιχνίδια με το φως και θέα την πολύβουη Γιαννιτσοπούλου.

Εκεί έκατσα κι εγώ για να απολαύσω ένα ένα τα καλούδια του Cafe Napoli ενώ στα ηχεία μου έφταναν lounge ήχοι καθώς και γνωστά κομμάτια ιταλικής μουσικής. Ξεκίνησα με έναν αυθεντικό καφέ με ένα αρωματικό χαρμάνι όταν είδα ότι τριγύρω μου τα ποτήρια κρασί άρχισαν να πληθαίνουν εντόνως. Τότε ρώτησα και έμαθα ότι τούτο το μαγαζί έχει πολύ καλά κρασιά από ενδιαφέρουσες ποικιλίες ενώ από το απόγευμα και μετά γίνεται ένα γνήσιο ιταλικό wine bar. Στον κατάλογό του θα βρεις brunello, pinot, barolo και άλλα διαμάντια τα οποία όμως δεν έρχονται ασυνόδευτα. Μπροστά σου θα έρθουν μεγάλες χορταστικές ρόγες από σταφύλι και φρούτα, όπως ακριβώς απολαμβάνουν το κρασί στα apperitivo και τις vinerie της Ιταλίας.

Όμως οι επιλογές σου δεν μένουν εκεί. Στο Cafe Napoli θα βρεις κρύα πιάτα όπως καναπεδάκια με αυγοτάραχο Μεσολογγίου, μαύρο χαβιάρι με σολομό, φρουτοσαλάτα και πλατώ γνήσιων και μοναδικών ιταλικών αλλαντικών και τυριών. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις και να είσαι σίγουρος ότι θα ανεβάσει επίπεδο την εμπειρία της δοκιμής του κρασιού σου. Και όλα αυτά μέσα σε μια πολλή όμορφη και ρομαντική ατμόσφαιρα που σε προδιαθέτει να απολαύσεις την στιγμή.

Εδώ όμως θα βρεις και το απόλυτο ιταλικό γλυκό. Το special Tiramissu του θα σε κάνει να κολλήσεις μαζί του και να το ζητάς κάθε φορά που επισκέπτεσαι το μαγαζί. Όμως το Cafe Napoli δεν αποκαλύπτει την ιταλική του φινέτσα μόνο το βράδυ με τα ενδιαφέρονται κρασιά του και τα κλασσικά cocktails αλλά και το πρωί. Όπως είπαμε είτε στην μπάρα είτε στις καρέκλες του θα απολαύσεις τον cafe, smoothies ή τα επίλεκτα τσάι που διαθέτει. Πέντε διαφορετικές γεύσεις Dammann που έρχονται μπροστά σου σε αυθεντική προσελάνη και γεμίζει αρώματα η μύτη σου και γεύσεις ο ουρανίσκος σου. Μία άλλη δυνατή επιλογή είναι η σοκολάτα του η οποία έρχεται σε δέκα γεύσεις και συνοδεύεται από λαχταριστό βελγικό σοκολατάκι.

Όπως σου είπα στο Cafe Napoli δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις. Θα το προτιμήσεις για κάθε στιγμή της μέρας γιατί ξέρει να προσφέρει ποιοτικά και φινετσάτα προϊόντα. Κάθε του λεπτομέρεια είναι φτιαγμένη με μεράκι και αυτό φαίνεται παντού. Τούτο το μαγαζί ήθελε να φέρει στην καρδιά της Γλυφάδας ιταλικό αέρα και φινέτσα και τα κατάφερε και με το παραπάνω.

Cafe Napoli: Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, τηλ.: 215-5650713