LIFE

Χειροποίητες λαμπάδες από φιλανθρωπικά σωματεία για το φετινό Πάσχα

Αυτό το Πάσχα ας στηρίξουμε τα ελληνικά φιλανθρωπικά σωματεία, αγοράζοντας λαμπάδες και άλλα χειροποίητα δώρα από αυτά.

Ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, φέτος το Πάσχα τα φιλανθρωπικά σωματεία έχουν ανάγκη από τη βοήθειά μας. Σε μια εποχή που όλοι δοκιμαζόμαστε, τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά, εφόσον θα αγοράσουμε και φέτος μια λαμπάδα (είτε καταφέρουμε να κάνουμε τελικά το πολυπόθητο Πάσχα στο χωριό, είτε όχι), ας την αγοράσουμε από ένα σωματείο που βοηθά τους συνανθρώπους μας. Και έτσι απλά, θα τους βοηθήσουμε κι εμείς.

Παιδικά χωριά SOS

Όπως οι πιο πολλοί ξέρουμε, στα Παιδικά Χωριά SOS κατοικούν παιδιά που στερούνται οικογένειας. Εκεί μεγαλώνουν με ασφάλεια, εκπαιδεύονται, παίζουν και αθλούνται, αποκτώντας έτσι κι αυτά τη δική τους, διαφορετική από τη συνηθισμένη οικογένεια. Για να βοηθήσεις αυτά τα παιδιά, μπορείς πολύ απλά να επιλέξεις το e-shop των Παιδικών Χωριών για να αγοράσεις πασχαλινά δώρα και λαμπάδες που θα βρεις σε ποικιλία και όμορφα σχέδια.

Αμυμώνη

Ο σύλλογος «Αμυμώνη» εκπαιδεύει παιδιά και ενήλικες με οπτική αλλά και πολλαπλές αναπηρίες, μέσα από διάφορα προγράμματα, ώστε να μην χάσουν και αυτοί το δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση. Μέσα από το e-shop της Αμυμώνης, μπορείς να βρεις διάφορα πασχαλινά είδη, σετ δώρων και λαμπάδες για παιδιά και για ενήλικες, φτιαγμένα με όμορφα διακοσμητικά και χρώματα.

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Με όραμά του, τη χαρά και το χαμόγελο κάθε παιδιού, το «Χαμόγελο» προσφέρει υπηρεσίες και δράσεις πρόληψης για την αποφυγή των φαινομένων βίας, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη σε όσα παιδιά την έχουν υποστεί, δράσεις σε περιστατικά εξαφάνισης κλπ.  Μπορείς να στηρίξεις το σημαντικό έργο του, μέσα από το ιδιαίτερα πλούσιο e-shop του, όπου θα βρεις όχι μόνο πολύχρωμες λαμπάδες, αλλά και άλλα είδη δώρων, όπως παιχνίδια.

Φλόγα- Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια

Η Φλόγα φωτίζει και ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας και στέκεται δίπλα στους γονείς παιδιών με καρκίνο, προσφέροντάς  τους ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα. Όπως κάθε Πάσχα, έτσι και φέτος οι εθελοντές της Φλόγας ετοιμάζουν όμορφες λαμπάδες τις οποίες μπορείς να αγοράσεις για να στηρίξεις το έργο τους. Δες περισσότερα στο eshop.floga.org.gr

ΕΛΕΠΑΠ

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι ο οργανισμός που προσφέρει δια βίου φροντίδα σε παιδιά με αναπηρία, καθώς και στήριξη στους γονείς του. Στο e-shop της ARTεμείς της ΕΛΕΠΑΠ θα βρεις λαμπάδες, διακοσμητικά παιχνίδια και άλλα είδη δώρων, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από ενήλικες ΑμεΑ.

Σωματείο Ερμής

Οι δράσεις του Σωματείου «Ερμής» έχουν στόχο την ανάπτυξη και εκπαίδευση ατόμων με Αναπηρία, εφαρμόζοντας εξειδικευμένες παιδαγωγικές και θεραπευτικές μεθόδους. Οι εκπαιδευόμενοι δημιουργούν όμορφες χειροτεχνίες όπως κεριά, λαμπάδες και διακοσμητικά, τα οποία μπορούμε να βρούμε στο e-shop του Ερμή, ώστε να τους στηρίξουμε, αγοράζοντάς τα.

Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών και Ενηλίκων με Αναπηρία (ΚΕΕΠΕΑ) – Ορίζοντες

Το ΚΕΕΠΕΑ – Ορίζοντες έχει ως στόχο την εργασιακή ένταξη των ατόμων με Αναπηρία ως ισότιμα μέλη στο κοινωνικό σύνολο. Πραγματοποιεί δημιουργικά, παραγωγικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεραπευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες και πολλά ακόμη. Κάθε Πάσχα, μας παρουσιάζει μέσω των bazaar του χειροποίητες δημιουργίες από τα άτομα με Αναπηρία (λαμπάδες, κοσμήματα, διακοσμητικά, σαπούνια, παιχνίδια). Φέτος λόγω των συνθηκών δεν θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το bazaar, ωστόσο μπορούμε να αποκτήσουμε τα προϊόντα που ετοιμάζουν με τηλεφωνική παραγγελία. Βρες όλες τις πληροφορίες στο keepea.gr/el/bazaar.

Κάνε μια Ευχή – Make a Wish

Κύριο μέλημα του “Κάνε μια ευχή” είναι να εκπληρώνει τις επιθυμίες παιδιών με σοβαρή ασθένεια. Μπορείς να βοηθήσεις το έργο του με μια αγορά από το e-shop, στο οποίο θα βρεις μεγάλη ποικιλία από πασχαλινές λαμπάδες και άλλα είδη δώρων.

Plus: Οι φιλοζωικές λαμπάδες που ξεχωρίσαμε

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ιδρύθηκε το 1992 με αφορμή την ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Μια αφορμή που οδήγησε σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις εγκαταστάσεις του, στη Φλώρινα, λειτουργούν μεταξύ άλλων καταφύγιο για αρκούδες αλλά και καταφύγιο για λύκους. Μπορείς να βρεις τις πασχαλινές λαμπάδες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο eshop του.

ΚΑΖ Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Το ΚΑΖ (Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων) είναι Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1988 και προσφέρει φροντίδα στα αδέσποτα ζώα. Διαθέτει ιδιόκτητη έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου κατασκευάστηκαν εγκαταστάσεις περίθαλψης και θεραπείας αδέσποτων ζώων, το Καταφύγιό τους. Αυτό λειτουργεί αποκλειστικά σαν κέντρο διέλευσης τους κι όχι σαν χώρος μόνιμης παραμονής.

Αυτό το Πάσχα, οι εθελοντές του ΚΑΖ φτιάχνουν όμορφες λαμπάδες, τα σχέδια από τις οποίες μπορείς να δεις εδώ. Τα έσοδα από τις πωλήσεις τους θα διατεθούν για τα σκυλάκια του καταφυγίου και τις ανάγκες τους. Στείλε μήνυμα στο info@kazshelter.gr, ή στη σελίδα του ΚΑΖ στο Facebook, για να αποκτήσεις και εσύ τη δική σου.

*Cover Photo άρθρου: artemeis.gr