LIFE

Δοκιμάστε πρώτοι τα καλύτερα Beaujolais Nouveau της χρονιάς

Η Cava Faidon & το Faidon Delicatessen στην Βούλα καλωσορίζει και φέτος, αυτή την Πέμπτη 19/11, το Beaujolais Nouveau. Μια παγκόσμια γιορτή για όσους αγαπούν το καλό κρασί. 

Δύο από τα καλύτερα Beaujolais της αγοράς, τα George Dubeuof και Joseph Drouhin, θα φτάσουν και θα ανοιχτούν ήδη από το πρωί της Πέμπτης, σε μία από τις πιο ψαγμένες κάβες της Αθήνας: την Cava Faidon Nuts & Wine stores και στο Faidon Delicatessen στη Βούλα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα φρέσκα Κόκκινα της Χρονιάς μόνο με 3,50€ το ποτήρι.

Γιατί όμως γίνεται τόσος θόρυβος γύρω από τα Βeaujolais Nouveau; Το φαινόμενο ξεκίνησε την δεκαετία του ’50 από την περιοχή του Beaujolais, στη Νότια Βουργουνδία. Εκεί, τα τοπικά οινοποιεία, ξεκινούν αμέσως μετά τον τρύγο να παράγουν ένα ερυθρό κρασί που δεν οινοποιείται όπως όλα τα υπόλοιπα κόκκινα κρασιά, αλλά με μία τεχνική-εξπρές που ονομάζεται Macération Carbonique (ανθρακική εκχύλιση) και η οποία επισπεύδει το χρόνο της ολοκλήρωσης της οινοποίησης (εξ ου και το όνομά του Nouveau δηλαδή φρέσκο). Επιπλέον, βάσει νόμου, όλα τα σταφύλια της ποικιλίας Gamay, που είναι η μοναδική η οποία επιτρέπεται να καλλιεργείται στην περιοχή του Beaujolais, πρέπει να μαζεύονται με τα χέρια.

Σήμερα η ετήσια παραγωγή του Beaujolais Nouveau ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια λίτρα περίπου, το 50% της οποίας εξάγεται, με κύριες αγορές την Γερμανία, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Η άφιξή του γιορτάζεται με τιμές επισήμου σε όλο τον πλανήτη και φυσικά και στην Ελλάδα. Εμείς λοιπόν είμαστε καλεσμένοι στην Cava Faidon Nuts & Wine stores και στο Faidon Delicatessen στη Βούλα για να δοκιμάσουμε τα καλύτερα Beaujolais Nouveau συνοδεία των πιο gourmet γαλλικών, ιταλικών και ελληνικών τυριών. Ραντεβού λοιπόν εκεί αυτήν την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου!

Info: Cava Faidon Nuts & Wine stores & Faidon Delicatessen, Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα, τηλ. Επικοινωνίας: 215-5109975, www.facebook.com/faidondeli