LIFE

Έσπασε η οθόνη του κινητού σου; Δεν χρειάζεται να αγοράσεις καινούργιο

Όλες οι ερωτήσεις σου για τη σπασμένη οθόνη του κινητού σου βρίσκουν εδώ την απάντηση -και τη λύση- τους.

Φαντάσου ένα σκηνικό: περπατάς στο δρόμο και κρατάς το κινητό στα χέρια σου. Στέλνεις κάποια μηνύματα και κάποια στιγμή σκοντάφτεις. Παραπατάς, προσπαθείς να κρατηθείς όρθιος και σου φεύγει το κινητό από τα χέρια. Εκείνη η στιγμή που το smartphone σου, το αγαπημένο, το ακριβοθώρητο και το μοναδικό για σένα βρίσκεται στον αέρα, ο χρόνος σταματά. Κυλάει βασανιστικά αργά, εσύ κάνεις προσευχές και δεήσεις για να προσγειωθεί χωρίς να σπάει η οθόνη. Αυτό προσγειώνεται, κάνει ένα, δύο, τρία γκελ και σε κάθε ένα είναι λες και σου βάζουν μαχαίρι στην καρδιά. Ένας οξύς πόνος στο στομάχι μόλις δημιουργήθηκε. Το κινητό έχει σταματήσει, πεσμένο ανάποδα, κι εσύ τρέχεις να το πιάσεις. Το γυρνάς και βλέπεις μια οθόνη λες και έχει φάει σφαίρα.

Οκ, η οθόνη έσπασε, αλλά μην αγχώνεσαι. Οι THE FIXERS είναι εδώ για να σε βοηθήσουν.

Μιλήσαμε με τεχνικό από το κατάστημα THE FIXERS στην Σταδίου και τον ρωτήσαμε τα πάντα για το σπάσιμο της οθόνης. Πόσο συχνή βλάβη είναι, αν αξίζει να τη φτιάξουμε ή να αγοράσουμε καινούργιο κινητό και όλες τις απορίες που σου δημιουργούνται όταν βλέπεις σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση το αγαπημένο σου gadget.

Η πρώτη μας απορία ήταν αν το σπάσιμο της οθόνης είναι η πιο συχνή βλάβη στα κινητά “Είναι η δεύτερη πιο συχνή. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η αλλαγή μπαταρίας, αλλά είναι πολύ συχνό να έρχονται στα καταστήματά μας με κινητά που έχουν ραγισμένη ή σπασμένη οθόνη”. Πολλές φορές όμως, σημειώνω, όταν έχω ρωτήσει για την αντικατάσταση της οθόνης το κόστος είναι τόσο υψηλό, που έχω καταλήξει να αγοράσω καινούργιο κινητό παρά να την αλλάξω. Στην τελική με συνέφερε περισσότερο να έχω ένα καινούργιο κινητό με λίγα λεφτά παραπάνω παρά να φτιάξω το σπασμένο. “Η οθόνη πρέπει να αλλάζει” επιμένει εκείνος, “Εκτός κι αν μιλάμε για ένα κινητό του οποίου το λογισμικό δεν μπορεί να ενημερωθεί πλέον από τον κατασκευαστή, π.χ. ένα μοντέλο 5ετίας. Τότε ναι, δεν συμφέρει η αντικατάσταση και είναι προτιμότερο να αγοράσει ο πελάτης μια καινούργια συσκευή”. Και επειδή οι THE FIXERS σκέφτονται τα πάντα, μπορείς να αγοράσεις από εκείνους iPhone σαν καινούργια αλλά σε τιμή έως και 50% κάτω της αρχικής – φυσικά με την εγγύηση των καλύτερων τεχνικών.

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας. Και το θέμα μας είναι η οθόνη του κινητού και πώς μπορώ να την προστατέψω ώστε να μην φτάσω στη δυσάρεστη θέση να τη δω σπασμένη. (Ας παραδεχθούμε ότι να μην πέσει ποτέ είναι λίγο αδύνατο.) “Για να έχουμε πλήρη προστασία στην οθόνη του κινητού μας, πρέπει να αγοράσουμε ένα πολύ καλής ποιότητας τζαμάκι και μία εξίσου καλής ποιότητας θήκη. Στους THE FIXERS θα βρείτε μεγάλη γκάμα για κάθε μοντέλο κινητού και διαφορετικά σχέδια σε θήκες που καλύπτουν όλα τα γούστα”, λέει ο Παναγιώτης.

Τι πρέπει όμως να προσέχουμε όταν αγοράζουμε τζαμάκι προστασίας οθόνης και θήκες κινητού; “Καλό είναι να επιλέγουμε ένα τζαμάκι που καλύπτει ολόκληρη την οθόνη (full cover ή 3D όπως λέγονται). Όσον αφορά τις θήκες, οι θήκες Catalyst αποτελούν μία εξαιρετική πρόταση που παρέχει ασφάλεια. Αλλά και η σειρά Defender της Nillkin είναι μία πιο οικονομική πρόταση με αντίστοιχου επιπέδου ποιότητα κατασκευής και ασφάλειας”.

Καλή η πρόληψη αλλά, όπως είπαμε και πριν, οι THE FIXERS έχουν τη λύση ακόμα και αν η οθόνη σου γίνει τελικά θρύψαλα. Πόσες μέρες όμως χρειάζεται να μείνω μακριά από την αγαπημένη μου συσκευή για να μου αλλάξουν οι THE FIXERS τη σπασμένη οθόνη στο κινητό μου; “Οι THE FIXERS αλλάζουν επί τόπου στο εργαστήριο του καταστήματος τις οθόνες για το 95% των μοντέλων που κυκλοφορούν σήμερα στην ελληνική αγορά. Ο χρόνος που απαιτείται είναι από 30 λεπτά έως 2 ώρες! Και κάτι τελευταίο. Αν δεν μπορείτε να έρθετε εσείς στο κατάστημά μας, μπορούμε να έρθουμε εμείς, να παραλάβουμε τη συσκευή, να την επισκευάσουμε και να σας την επιστρέψουμε πίσω. Τόσο απλά και γρήγορα!”.

Οι THE FIXERS έχουν τις απαντήσεις για τα πάντα αφού για αυτούς #ολαφτιάχνονται, ακόμα και μια οθόνη που έχει ραγίσει απ’ άκρη σ’ άκρη.