LIFE

#Φτου_Και_Βγαίνω: Τα 59 πράγματα που μας έχουν λείψει

Μετρήσαμε αντίστροφα για αυτήν την έξοδο. Και τώρα που η μεγάλη στιγμή έφτασε, μετράμε και καταγράφουμε όσα ανυπομονούμε να ξανακάνουμε.

Μετά από έναν χρόνο έκτακτων μέτρων και έξι μήνες διαρκούς lockdown, η ομάδα του NouPou καταγράφει την πρώτη έξοδο των ελεύθερων πολιορκημένων νοτίων και παρουσιάζει όλα εκείνα τα αγαπημένα στέκια που θέλουμε να επισκεφθούμε ξανά, τα πράγματα που ανυπομονούμε να ξανακάνουμε, τις συνήθειες που θέλουμε να ξαναβάλουμε στις ζωές μας.

1. Να μας σερβίρουν ξανά το ωραίο φαγητό μας, ωραίοι χαμογελαστοί άνθρωποι.

Μια πρόταση, δύο απολαύσεις. Να μας σερβίρουν το φαγητό (που ετοίμασαν άλλοι για εμάς, σε πιάτα που δεν θα πλύνουμε εμείς) άνθρωποι χαμογελαστοί, χωρίς μάσκα. Ξεχάσαμε τη χαμένη δύναμη του χαμόγελου, την επιρροή του στη μέρα μας, στη διάθεσή μας, στην αυτοπεποίθησή μας. Θέλουμε πίσω τα χαμόγελα, τα δικά μας και των άλλων, αυτή τη μαγική ανταλλαγή ενέργειας που μας χάριζε ανάταση.

2. Να δούμε ξανά τα τουριστικά λεωφορεία να κάνουν στάση πάνω κάτω στην παραλιακή. Γιατί και αυτό αποτελεί κομμάτι της νότιας εμπειρίας.

3. Να γκρινιάξουμε επειδή κολλήσαμε στην κίνηση Κυριακή μεσημέρι, γυρίζοντας από το μπάνιο. Γιατί και αυτή η ταλαιπωρία, γλυκιά είναι τελικά.

4. Να συμμετέχουμε σε ένα δυναμικό session στο γυμναστήριο της Δώρας Γκουγκούση. Γιατί η γυμναστική είναι 100 φορές πιο ωραία όταν γίνεται με καλή παρέα.

Ακόμη κι εμείς οι πιο τεμπέληδες, τους τελευταίους μήνες έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να αναπολεί τις στιγμές που μπορούσαμε να περάσουμε το κατώφλι του γυμναστηρίου, να προπονηθούμε και να φεύγουμε από εκεί αναζωογονημένοι. Το μέλλον για τα γυμναστήρια είναι ακόμη αβέβαιο, όμως υπάρχει ελπίδα, καθώς οι ειδικοί στο χώρο πιστεύουν πως το άνοιγμα δεν αργεί, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ως πιθανή ημερομηνία έναρξης των γυμναστηρίων την 31η Μαΐου. «Η αλήθεια είναι πως ανυπομονούμε. Όλο αυτό το διάστημα διατηρούσαμε την επαφή με τους ασκούμενους μέσω διαδικτυακών μαθημάτων, αλλά εννοείται πως δεν είναι το ίδιο. Είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε τον κόσμο ξανά, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας» λέει η γυμνάστρια και pilates instructor, Δώρα Γκουγκούση, ιδιοκτήτρια του στούντιο «Find Balance» στον Άγιο Δημήτριο, όπου εκτός από Pilates θα βρεις επίσης τμήματα cross training, yoga και τις απίστευτα διασκεδαστικές Magic Boots!

5. Τα απογεύματα με το καλύτερο ηλιοβασίλεμα από το 40Forty

Το all day & night Bar Restaurant σ’ ένα από τα πιο μαγευτικά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, έχει καταφέρει να μας κάνει να το αποζητάμε από το πρωί στην casual εκδοχή του μέχρι το βράδυ που μεταμορφώνεται σε εστιατόριο απαιτήσεων. Η μυσταγωγία που αποτελούσε το αγχολυτικό μας ακόμη και το χειμώνα της pro-covid εποχής, έρχεται ξανά να γεμίσει τα καλοκαιρινά απογεύματά μας με χρώματα, όσο εμείς θα τσουγκρίζουμε τα δροσερά cocktails και θα απολαμβάνουμε τα φρέσκα χτένια και το σεβίτσε του Executive chef Αλέξη Διαμαντή, που υπόσχονται στον ουρανίσκο μας ταξίδι στον παράδεισο με εισιτήριο διαρκείας.

6. Να μας γράψει αστυνομικός για αλκοοτέστ.

7. Να φάμε αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα από τον ξυλόφουρνο του Napolitivo

Ένα γευστικό ταξίδι στην Νάπολη για πίτσα και aperitivo στο Napolitivo, εκεί, στον υπαίθριο χώρο του All Day Pizza Bar της Μαρίνας Φλοίσβου, είναι από αυτές της μικρές χαρές της ζωής που μας έλειψαν πολύ. Γιατί, η αλήθεια είναι ότι, δεν υπάρχει πιο όμορφη μυρωδιά από εκείνη της φρεσκοψημένης pizza. Tο Napolitivo είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Αθήνα με πιστοποίηση από το Associazione Verace Pizza Napoletana και η ξεχωριστή του pizza ψήνεται σε ξυλόφουρνο που κατασκευάστηκε στη Νάπολη, με τούβλα από τον Βεζούβιο.

8. Να δοκιμάσουμε το εξαιρετικό μενού του Huracan στον πιο ωραίο κρυμμένο κήπο των νοτίων

Μέσα στη χειμωνιάτικη καραντίνα αναπολήσαμε πολλές φορές το ονειρικό σκηνικό του Huracán, με τις αμυγδαλιές και τις βουκαμβίλιες, τα bamboo και την πέτρα, που ξεπήδησε από τη δημιουργική έμπνευση του Interior designer Γιώργου Παντελούκα και μας ταξιδεύει στην άνοιξη της Ιαπωνίας και του Περού. Signature πιάτα δια χειρός του chef Θάνου Στασινού, όπως τα χτένια με πουρέ και κουνουπίδι, ψητά βασιλομανίταρα με κρέμα από φιστίκια Αιγίνης, το τιραντίτο παστράμι-τόνος, με wasabi, φρέσκο κρεμμύδι και σάλτσα ponzu- σουσάμι και φυσικά το σεβίτσε, μας χαρίζουν δύο κουλτούρες σ΄ ένα πιάτο.

9. Να απογειώσουμε την Κυριακή μας τρώγοντας το υπέροχο brunch του Ark δίπλα στη θάλασσα

Το μενού επιμελείται, όπως και τα υπόλοιπα menus του εστιατορίου, ο Γιάννης Μπαξεβάνης, φέρνοντας μαζί του αυτή την «εμμονή» με την ελληνική γαστρονομία. Σε αυτό, κυρίαρχη θέση έχουν και τα αβγά σε διάφορες εκδοχές τους (από ομελέτα και αβγά μάτια μέχρι χωριάτικη στραπατσάδα αλλά και σε σάντουιτς- αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το croque madame του Ark, σπεύσε άμεσα, είναι το καλύτερο της πόλης) ενώ θα βρεις επίσης τηγανίτες -που εντάξει, αν θες μπορείς να τις πεις και pancakes- καθώς και διάφορες επιλογές σε χυμούς και smoothie.

10. Να πάμε γήπεδο με τους κολλητούς για να δούμε έναν αγώνα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, πόλο ή ακόμη και καλλιτεχνικού πατινάζ. Γιατί, τελικά, δεν έχει σημασία το άθλημα, αλλά η κοινή εμπειρία.

Το γήπεδο είναι τρέλα, είναι ναρκωτικό. Γι’ αυτό και το στερητικό σύνδρομο όλο και μεγαλώνει για τα εισιτήρια διαρκείας, τις παγωμένες μπύρες μέσα στο γήπεδο, την εμψύχωση της ομάδας, τη συντροφικότητα που βιώνουμε κάθε φορά που παρακολουθούμε ένα ματς με τους φίλους μας αλλά και με εκείνους που γνωρίσαμε μέσα στα γήπεδα, τον παλμό της γεμάτης κερκίδας, τη μυρωδιά του γηπέδου, την αδρεναλίνη του παιχνιδιού και τις αναλύσεις μετά από αυτό. Οι αγώνες στο γήπεδο είναι αρρώστια, από την οποία δεν θέλουμε να αναρρώσουμε ποτέ.

11. Να κάνουμε bar & street food hopping στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Γιατί εννοείται πως και το κέντρο μας έλειψε.

12. Η αίσθηση πως είμαστε σε νησί, στο Varkiza Resort, την παραλία που αγαπάνε όλοι οι Νότιοι

Το μέρος εκείνο που μας έμαθε να «ζούμε» την παραλία στον υπερθετικό βαθμό. Και τι δεν θα δίναμε να αράζαμε ξανά στις μαξιλάρες του Moana ενώ μας φυσάει το καλοκαιρινό αεράκι, να ξενυχτούσαμε χωρίς χρονικό περιθώριο στα κυριακάτικα party του Coyoacan ή να το παίζαμε mixologists δίπλα από τις σανίδες του surf, προσπαθώντας να μαντέψουμε τα συστατικά των δροσερών cocktails του Holy Spirit. Για όλους εμάς που αγαπάμε το φαγητό βέβαια, μ’ ένα στόμα (πιθανότατα μπουκωμένο) μια φωνή θα λέγαμε πως πιο πολύ μας έλειψε το να μπορούμε να απολαύσουμε ένα ζουμερό Goody’s Burger αμέσως μετά τη βουτιά μας. Αξία ανεκτίμητη. Φέτος, θα μας περιμένουν στην παραλία και γευστικές μακαρονάδες αλλά και αφράτη πίτσα με την υπογραφή του Sale Bianco.

13. Να μας πείθουν οι κολλητοί να βγούμε τελευταία στιγμή και τελικά να βγαίνουμε από το σπίτι στις 12 τα μεσάνυχτα.

Θυμάσαι  κάποιο από εκείνα τα αναρίθμητα βράδια που το παίζαμε δύσκολοι στην παρέα για έξοδο γιατί ήμασταν κινούμενα πτώματα από τη δουλειά, γιατί βαριόμασταν και που ζούσαμε ή απλά δεν θέλαμε να στριμωχτούμε εκεί που θα μας έσερναν σαν κονιορτοποιημένος πολτός; Ναι, ήταν από εκείνες τις νύχτες που νομίζαμε πως «δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη» και όλη η ζωή είναι μπροστά μας για να τη ζήσουμε… κάποια άλλη στιγμή. Ορισμένα βράδια κάποιος από την παρέα θα έλεγε κάτι που θα μας κινητοποιούσε να βγούμε τα μεσάνυχτα από το σπίτι μας και να γυρίσουμε το πρωί, συνήθως με ολέθριες συνέπειες που όμως αποτελούσε τροφή για επαναλαμβανόμενες διηγήσεις και γέλια. Σε αυτά τα βράδια λοιπόν ορκιστήκαμε στην καραντίνα, πως δεν θα ξαναπούμε όχι στην πρόταση των κολλητών να βγούμε, να πιούμε, να γίνουμε χάλια. Γιατί ποιος μας εγγυάται πως θα μπορούμε να το κάνουμε ανά πάσα στιγμή τελικά;

14. Να πιούμε τον καφέ μας, να φάμε brunch ή ελαφρύ βραδινό μετά από all day shopping στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, στο Athénée .

Ναι, μας έχουν λείψει πολλά πράγματα στα νότια. Όμως μας έχει λείψει και το κέντρο. Μας έχουν λείψει οι βόλτες για ψώνια (ή απλώς για χάζι) στο Σύνταγμα και στο Κολωνάκι και σίγουρα μας έχει λείψει η στάση στο Athénée αμέσως μετά.

15. Να περνάμε τις Κυριακές μας οικογενειακά στον υπέροχο κήπο του Colonial

Το υψηλής αισθητικής εστιατόριο στο Golf Prive της Γλυφάδας είναι σίγουρα ένα από τα μέρη που ξεχωρίζουν στα νότια. Στην κατάφυτη έκταση του Golf, με έναν υπέροχο κήπο και με απεριόριστη θέα στο δάσος, το Colonial αποτελεί μια όαση χαλάρωσης. Το Colonial όμως δεν είναι απλώς ένας all day γαστρονομικός προορισμός αλλά και ένα family friendly μέρος, αφού διαθέτει έναν πιστοποιημένο, με όλα τα απαραίτητα πρότυπα και πλήρως εξοπλισμένο παιδότοπο. Κούνιες για τα παιδιά και καρεκλάκια για τους γονείς δημιουργούν ένα περιβάλλον ιδανικό για τις οικογένειες που θέλουν να περάσουν δημιουργικό χρόνο σε ένα ευχάριστο, φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον.

16. Να πάμε να ακούσουμε τον Nick Jojo ,τον Jason Wasabi και πολλούς άλλους Έλληνες Djs στο Pere Ubu.

17. Να ξενυχτάμε στον Τρελό Γάιδαρο μετά από έξοδο τρώγοντας το καλύτερο σουβλάκι.

Μια από τις «ενασχολήσεις» μας στην περίοδο της καραντίνας είναι να αναπολούμε σαν κάτι ογδοντάχρονοι oldies τα ένδοξα ξενύχτια μας αλλά και το δικαιολογημένο περιδρόμιασμα στον Τρελό Γάιδαρο αμέσως μετά. Οι σκληροπυρηνικοί που είχαν κατεβάσει και σχεδόν όλο το μπουκάλι προηγουμένως στο μπαρ δικαιολογιόντουσαν για μεγαλύτερη δόση σουβλακικής ηδονής και το έριχναν στο Σαμάρι, το απόλυτο πιάτο του Τρελού Γαϊδάρου.

18. Να νιώσουμε ότι είμαστε ξανά στο Μεξικό, όπως το ζούμε από πέρυσι το καλοκαίρι στην παραλία του Coyoacan.

Δύσκολο να μετρήσουμε τις στιγμές μέσα στην καραντίνα που φανταστήκαμε αυτό το νοερό ταξίδι στο Μεξικό, που η μοναδική μας ανησυχία ήταν αν θα κάτσουμε στο υπερυψωμένο deck που έχει στηθεί το εστιατόριο με προνομιούχα θέα στο Σαρωνικό, αν θα πάμε στην παραλία με τις ξύλινες ξαπλώστρες και λευκές πλεκτές ομπρέλες ή θα παραμείνουμε στο lounge και στις μαξιλάρες πάνω στην άμμο απολαμβάνοντας ευφάνταστα cocktails που πήραν το όνομά τους από πόλεις του Μεξικού, φυσικά με το αντίστοιχο comfort μενού που σερβίρεται σε καθένα από αυτά. Το σίγουρο πάντως είναι πως με την άρση των απαγορεύσεων δεν θα χάσουμε κανένα από τα dinner party του Coyoacan που ξεκινούν από νωρίς και τελειώνουν περίπου στα μεσάνυχτα, όπερ σημαίνει πως θα εκμεταλλευτούμε και τις καθημερινές (για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο).

19. Να απολαύσουμε την ιταλική κουζίνα στον πιο ωραίο κήπο του Παλαιού Φαλήρου, στο Alpino.

Από πέρυσι που το Alpino έβγαλε για πρώτη φορά τραπεζάκια έξω, στο παρκάκι, το ιστορικό ιταλικό εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου είναι σαν να μας επανασυστήθηκε ως ένας υπέροχος καλοκαιρινός προορισμός. Όμως η πάντα ανήσυχη ομάδα του Alpino δεν εφησυχάζει. Έτσι, και φέτος, προτείνει νέα πιάτα που εμπλουτίζουν τον ήδη πληθωρικό του κατάλογο. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν η ιταλική παντζαροσαλάτα με δυόσμο, mango, αγγουράκι τουρσί, βαλεριάνα και mousse mascarpone, οι γαρίδες σε tempura από μελάνι σουπιάς με λάδι μαύρης τρούφας, τα φρέσκα χειροποίητα tortelli με γέμιση από μοσχαρίσια ουρά και το σούπερ εντυπωσιακό σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι σε σάλτσα βαλσάμικου, που σερβίρεται με πουρέ πατάτας, baby πατάτες και τριλογία λαχανικών.

20. Να κάνουμε shopping therapy στην Αγγέλου Μεταξά χωρίς ραντεβού για click inside.

21. Να δούμε το ηλιοβασίλεμα από την 3η Μαρίνα Γλυφάδας μαζί με ολόκληρη την παρέα (χωρίς το άγχος να μετρηθούμε για να μην θεωρηθούμε κορονοπάρτι).

22. Να κάνουμε ναργιλέ στο Diván βλέποντας τις πιο ωραίες γυναίκες των νοτίων να περνάνε από μπροστά μας.

Είναι κάθε φορά συγκλονιστικό το πόσο εκτιμάμε τις μικρές απολαύσεις της ζωής, όταν τις χάνουμε. Κάπως έτσι συνέβη και με το ναργιλέ, την ιδιαίτερη εμπειρία shisha που απολαμβάναμε ως ιεροτελεστία, ωσάν Ανατολίτες στο Divan, που διαθέτει ολόκληρο κατάλογο μόνο για ναργιλέ. Όλους αυτούς τους μήνες αναπολούμε τo Divan, γιατί μας προσφέρει μοναδικούς συνδυασμούς shisha με τα κατάλληλα cocktails. Οι πληροφορίες μας μάλιστα κάνουν λόγο για νέους συνδυασμούς γεύσεων που έχουν καταφτάσει στο χώρο του Divan αλλά και για ανανεωμένο εξοπλισμό ναργιλέδων.

23. Να ζήσουμε ξανά υπέροχες βραδιές φεστιβάλ στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο (Ejekt Festival, Release κλπ.)

Κουραστήκαμε από τις virtual συναυλίες. Θέλουμε να ξαναζήσουμε τις συναυλίες πάνω στη θάλασσα, με θέα στη Μαρίνα Φαλήρου και το Θωρηκτό Αβέρωφ. Θέλουμε αυτές που κρατάμε το εισιτήριό τους και μετά το τέλος τους. Θέλουμε τη βουή του κόσμου και τον ηλεκτρισμό της ατμόσφαιρας λίγο πριν σβήσουν τα φώτα. Με χιλιάδες κόσμου γύρω μας, μια παγωμένη μπύρα στο χέρι, να ακούμε τις πρώτες νότες, να παρασυρόμαστε από την ενέργεια των καλλιτεχνών και των θεατών. Να πορωνόμαστε με νέα τραγούδια αλλά και παλιά που μοιάζουν να έχουν μεταμορφωθεί. Τόσο οικεία αλλά και τόσο διαφορετικά. Θέλουμε να κλείνει η φωνή μας επειδή τραγουδάμε όλοι μαζί, μ’ ένα σώμα, μια φωνή. Θέλουμε τα δυνατά χειροκροτήματα στο τέλος και τις έντονες στιγμές που τις διηγούμαστε για χρόνια.

24. Να πάμε στο Island λίγο την πέσει ο ήλιος, Κυριακή απόγευμα, και να ακούσουμε την αγαπημένη μας House μουσική.

Καλοκαίρι στα νότια χωρίς Island, δε γίνεται. Για την ακρίβεια δεν ξεκινάει σωστά η καλοκαιρινή σεζόν αν δεν περάσουμε ένα απόγευμα ως αργά το βράδυ στο δικό μας νησί, με το λευκό σκηνικό που μας ταξιδεύει στις Κυκλάδες, την αγαπημένη μας house μουσική να μας ξεσηκώνει, τα δροσερά cocktails ανά χείρας και το καλοκαιρινό αεράκι να μας φυσάει, ενώ η υπέροχη αυτή αίσθηση πως όλο το καλοκαίρι βρίσκεται μπροστά μας γεμάτο με ανεξάντλητες πιθανότητες κατακλύζει το μυαλό μας.

25. Να ανανεώσουμε τον χώρο μας για το καλοκαίρι με ένα χειροποίητο χαλί από το Χαλί Γλυφάδα.

26. Να ζήσουμε αξέχαστες βραδιές στην αυλή του BellaVespa, την ομορφότερη των νοτίων, που ανοίγει ξανά.

Η αυλή του είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα ομορφότερα σημεία των νοτίων προαστίων και ‘μυρίζει’ καλοκαίρι. Περιτριγυρισμένος από πράσινο, χαλαρή μουσική και ατμόσφαιρα, με το που θα μπεις αλλάζει αμέσως η διάθεσή σου. Στην κουζίνα του αγαπημένου μας ιταλικού εστιατορίου, του Bella Vespa, φτιάχνονται πιάτα με ολόφρεσκα υλικά και άριστη τεχνική. Με έναν μοναδικό τρόπο, το μενού του καταφέρνει να ‘παντρέψει’ τις οικείες για εμάς γεύσεις, με εκλεκτά υλικά από διάφορες κουζίνες του κόσμου- πάντα με βάση την ιταλική- δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

27. Να δοκιμάσουμε το καινούργιο μενού του Γιάννη Μπαξεβάνη στο ARK

Το εστιατόριο Ark έχει ήδη κερδίσει για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές (από το 2016 έως σήμερα) το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων και αυτό είναι κάθε άλλο παρά τυχαίο. Ο Γιάννης Μπαξεβάνης επιμένει ελληνικά και παρουσιάζει πιάτα που βασίζονται στη γαστρονομική παράδοση της χώρας, χρησιμοποιώντας υλικά από ντόπιους παραγωγούς. Ο ίδιος, έχει άλλωστε εξομολογηθεί στο NouPou ότι ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο έχοντας στην βαλίτσα του χόρτα και μυρωδικά, όπως η αγαπημένη του καυκαλήθρα ή τα ταπεινά μυρώνια.

28. Να απολαύσουμε ξανά την πιο ευφάνταστα ‘πειραγμένη’ ελληνική κουζίνα στο Feedέλ Asador

Μπορεί ο (Master)chef Λεωνίδας Κουτσόπουλους να μην έχει φύγει καθόλου από το οπτικό μας πεδίο κατά τη διάρκεια της καραντίνας, μας έχει λείψει, όμως, να γευτούμε τις πειραγμένες δημιουργίες του, γύρω από ένα τραπέζι με καλούς φίλους, σ’ ένα περιβάλλον που μας ταξιδεύει σε γαστρονομικούς προορισμούς ανά τον κόσμο,  το αγαπημένο μας Feedέλ Asador. Με την ταμπέλα του ελληνικού γαστρονομικού μεζεδοπωλείου, το Feedέλ Asador που στεγάζεται σ’ ένα επιβλητικό πετρόχτιστο σπίτι με μεγάλη αυλή στη Γλυφάδα, με την μορφή του  Φιντέλ Κάστρο «αναμεμιγμένη» με αυτή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε περίοπτη θέση και το σύνθημα «VIVA έλ REVOLUTION» να τον συνοδεύει, μας χαρίζει γαστριμαργικά ταξίδια με γεύσεις τόσο οικείες αλλά την ίδια στιγμή αλλιώτικες, αφού ο Κουτσόπουλος παντρεύει τους μεζέδες της πατρίδας μας με το concept του Asador, δηλαδή του BBQ ανοιχτής φλόγας.  Το όνομα του εστιατορίου εξάλλου προέρχεται από αυτόν τον γαστρονομικό πειραματισμό του σεφ! Feedέλ …. feed-ταΐζω / έλ- Ελληνικά!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by feedel_asador (@feedel_asador)

29. Να πάμε στην Cava Vegera στη Βούλα για να μας κεράσει ο Ντίνος ένα ποτήρι κρασί.

Με πάνω από 2,5 χιλιάδες ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα, η Cava Vegera είναι πραγματικά παράδεισος για όποιον αγαπά το καλό κρασί, ενώ οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από αυτή, αποτελούν αυθεντίες στο χώρο. Ο Κωνσταντίνος Νιωτάκης, στο «τιμόνι» της, θα είναι εκεί για να σου προσφέρει ένα ποτήρι κρασί, ιδανικό για τις γεύσεις σου και πάντα εκλεκτό, ενώ οι πιστοποιημένοι sommelier θα σου προτείνουν τα ιδανικά πιάτα που θα το συνοδεύσουν, και τελικά θα το απογειώσουν, προσφέροντάς σου μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Η ομάδα της Cava Vegera φροντίζει πάντα τα πιάτα να ταιριάζουν γευστικά με τις ετικέτες των κρασιών που φιλοξενούν κάθε φορά. Έτσι, είτε πρόκειται για ένα πλατό με εκλεκτά αλλαντικά και τυριά, είτε για μια λαχταριστή πίτσα, είτε για κάποια άλλη επιλογή από το μενού, θα απολαύσεις έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων.

30. Να πάμε στο Penarrubia και να ακούσουμε ελληνικά στα μοναδικά του parties

Eκεί που σκάει το κύμα, μέσα στο πράσινο και με διακόσμηση που σε πάει κάπου εξωτικά και ονειρεμένα, το Penarrubia στον Άλιμο είναι μία εξαιρετική πρόταση για να ξαναπάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μπορείς να ξεκινήσεις το πρωί με έναν καφέ ή το αγαπημένο σου ρόφημα και κάποιο λαχταριστό πιάτο από τον πλούσιο κατάλογο του brunch. Αν πάλι θέλεις φαγητό για μεσημέρι ή για βράδυ, το εστιατόριο του Penarrubia θα σε χορτάσει μέχρι αργά με τα πιάτα του που μας ταξιδεύουν στη Μεσόγειο (και όχι μόνο). Συνόδεψε την γαστρονομική σου επιλογή με ένα από τα εξαιρετικά κρασιά από την ενημερωμένη λίστα του.

31. Να κάνουμε την πρωινή βουτιά μας στο κολυμβητήριο Αλίμου που επιτέλους άνοιξε ξανά.

32. Η International κουζίνα του Hooqa που μας ταξιδεύει από την Αθήνα στην Ανατολή και πάλι πίσω ως τη Λατινική Αμερική.

Μπορεί να προλάβαμε να ζήσουμε το Hooqa λίγους μόνο μήνες, λόγω καραντίνας, ως μια extended εμπειρία του Divan, αλλά κατάφερε να μπει στις καρδιές μας γιατί συνδυάζει πιάτα από μέρη του κόσμου που αγαπάμε. Με δική του ταυτότητα πλέον (τόσο στο μενού των φαγητών όσο και των ποτών) μας παρασύρει σ’ ένα ταξίδι που ξεκινάει από την Αθήνα, φτάνει ως τα βάθη της Ανατολής και επιστρέφει πίσω για να αγγίξει την άλλη μεριά του κόσμου, που απλώνεται η Λατινική Αμερική, προσφέροντάς μας μια ηδονική κοσμογυρισμένη γευσιγνωσία ακόμη κι αν στην πραγματικότητα δεν έχουμε βγει από τα σύνορα της Ελλάδας.

33. Να δοκιμάσουμε το head to tail μενού του Blue Fish βλέποντας το ηλιοβασίλεμα δίπλα στο κύμα

Στο Βlue Fish, υπό την γαστρονομική μπαγκέτα του Γιώργου Οικονομίδη, οι λάτρεις του ψαριού θα απολαύσουν ξανά τη δημιουργική ψαροφαγία όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την head to tail φιλοσοφία που στην ουσία “σπάει” το ψάρι σε μέρη και παρουσιάζει το κάθε μέρος του με διαφορετική συνταγή, σαν μία θεατρική παράσταση που λαμβάνει χώρα στο τραπέζι των συνδαιτυμόνων. Η παράσταση χωρίζεται σε 4 “sequels”. Κεφάλι, μάγουλα και τα δύο φιλέτα. Οι περισσότεροι λάτρεις των ψαριών υποστηρίζουν πως η πιο βαθιά γεύση βρίσκεται στο κεφάλι και στα “μάγουλα” και στις περισσότερες περιπτώσεις, μένει στην άκρη του τραπεζιού και πετιέται. Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιηθεί και να μαγειρευτεί σε ένα κριθαρώτο ή να γίνει μία βελούδινη σούπα, και να έρθει στο τραπέζι σαν πρώτο πιάτο, όσο το υπόλοιπο σώμα του ψαριού ψήνεται μαεστρικά στη robata;

34. Nα πιούμε ποτό στο αγαπημένο μας Mosaiko Bar

Όταν άνοιξε πριν από 11 χρόνια στην οδό Λαοδίκης κανείς δεν περίμενε ότι αυτός ο ήσυχος δρόμος θα μεταμορφωνόταν σ’ έναν από τους πιο γνωστούς και κεντρικούς δρόμους της Γλυφάδας. Tο Mosaiko  λειτουργεί από το πρωί με καφέ, σάντουιτς και γλυκά (έχει το καλύτερο carrot cake της περιοχής) μέχρι το βράδυ με ποτά, κοκτέιλ και πολλή μουσική. Διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε ποτά, έχει πολύ καλή τεχνογνωσία σε κοκτέιλ, τηρεί απόλυτα τα υγεινομικά πρωτόκολλα και παίζει μόνον ξένη μουσική καθώς από τα decks του Mosaiko bar έχουν περάσει οι περισσότεροι γνωστοί DJs και μουσικοί παραγωγοί της Ελλάδας και της διεθνούς μουσικής σκηνής.

35. Nα τρώμε καλό σούσι από τα χέρια ειδικών

Κι όταν μάλιστα αυτό συμβαίνει σε ένα ολοκαίνουργιο sushi bar, όπως το Momo που άνοιξε στην Αργυρούπολη, τότε η απόλαυση είναι διπλή. Το Momo Asian Bar, που έχει ήδη αγαπηθεί στη Θεσσαλονίκη, ήρθε από τον Βορρά στην Αργυρούπολη για να μας ταξιδέψει στις ιαπωνικές του γεύσεις. Από τις 21 Δεκεμβρίου, οπότε και άνοιξε τις πόρτες του, λειτουργούσε με Take Away και Delivery, όμως τώρα ήρθε η στιγμή να το επισκεφθούμε. Βασική φιλοσοφία τους αποτελεί η έμφαση στην ποιότητα, τις φρέσκιες πρώτες ύλες (ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά), αλλά και την ποικιλία. Αυτό αποδεικνύεται από την συχνή εναλλαγή πιάτων, ως αποτέλεσμα της ανάγκης των ιδιοκτητών να δοκιμάζουν συνεχώς νέα πράγματα. Το μενού μέσα από το οποίο θα κληθείς να επιλέξεις περιλαμβάνει Nigiri και Sushi Stucks, πικάντικα Spring Rolls, αφράτα Bao Buns, σούπες και Maki Rolls. Αλλά μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις επίσης το Fried Choco Banana, με τεμπούρα μπανάνας, σιρόπι σοκολάτας, τρούφα, κανέλα και ζάχαρη άχνη.

36. Να απολαμβάνουμε την απίστευτη θέα και τις γεύσεις του εξωτικού Riviera Coast

Σε μια μοναδική τοποθεσία, δίπλα στο δημαρχείο της Βούλας, το Riviera Coast υπόσχεται να μας κρατήσει εκεί μαγεύοντάς μας με τη φιλοξενία του και τις γευστικές του προτάσεις από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ. Από τα λαχταριστά πιάτα του brunch μέχρι τα cocktails την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Ειδική μνεία αξίζει στα εκλεπτυσμένα πιάτα του εστιατορίου, όλα με την επιμέλεια του σεφ Γεώργιου Παππά, όπως ο καπνισμένος σολομός με μπριος, πίκλες, sour cream, κονφί λεμόνι και χαβιάρι ikura, το ριζότο αχινού με φούσκες, βασιλικό και ξύσμα περγαμόντο, το λαυράκι φιλέτο με κρούστα τοματοκεφτέ, σελινόριζα κρέμα, ψητά παντζάρια, καρότο και μαγιονέζα, που εναρμονίζονται πλήρως με το περιβάλλον και προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία.

37. Να πάμε Friday’s να φάμε τρομερό burger και να χαλαρώσουμε με Margarita Cocktails.

Για τους νότιους το GPS δείχνει το κατάστημα της Γλυφάδας με εύκολη πρόσβαση μέσα στην πόλη ή εκείνο του Φλοίσβου για να συνδυάσουμε το cocktail ή το γεύμα με θέα την Μαρίνα. Εκεί λοιπόν θα γευτούμε εκτός από τις αγαπημένες μας γεύσεις και τα εντυπωσιακά νέα μοσχαρίσια burger από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, όπως το Truffle Parmesan Burger με καπνιστό τυρί Gouda, mushrooms ragout και Truffle Parmesan sauce ή το The Italian Job με Fried Mozzarella, Garlic Parmesan sauce, φέτες Pepperoni και Spicy Pizza sauce. Και βεβαίως θα τα συνδυάσουμε με ένα από τα signature cocktails. Μιλάμε φυσικά για μία δροσερή Margarita, την οποία για όλο το Μάιο απολαμβάνουμε με μόνο 5€!

38. Nα κάνουμε πάρτι γενεθλίων σε bar, με όλο το μαγαζί να τραγουδάει το Happy Birthday μαζί μας.

Όλοι περάσαμε καραντινάτα γενέθλια που τα γιορτάσαμε μόνοι, με 2-3 φίλους που έτυχε να μένουν κοντά μας ή με zoom meetings, με όλους τους φίλους μας ‘περιορισμένους’ στα μικρά παράθυρα της οθόνης του υπολογιστή μας. Τα επόμενα θέλουμε να είναι στο αγαπημένο μας bar, όπως παλιά, με όλους μας τους φίλους γύρω μας, να μας αγγίζουν και να τους αγγίζουμε, με σφηνάκια σε κανάτες από τις οποίες πίνουμε όλοι από τα ίδια καλαμάκια, με το «Happy Birthday» να ακούγεται στη διαπασών στα decks, καθώς ο σερβιτόρος μας φέρνει την τούρτα και όλο το μαγαζί μας εύχεται Χρόνια Πολλά.

39. Να πάμε στα Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας, με συναυλίες, θέατρο και σινεμά.

40. Να απολαύσουμε μια βουτιά στη λίμνη της Βουλιαγμένης που κρατάει όλη ημέρα.

41. Να πηγαίνουμε στο αεροδρόμιο για εφημερίδες και burger king και να μην μας πιάνει η ψυχή μας για το πόσο άδειο είναι.

42. Να πάμε καθημερινή στον Αστέρα, και να κάνουμε μπάνιο μέχρι να πέσει ο ήλιος, για να απολαύσουμε από την παραλία το ηλιοβασίλεμα.

Μια μέρα στην πόλη που ζούμε σαν να είμαστε διακοπές σε νησί. Μια ολόκληρη μέρα εκτός σπιτιού. Μια μέρα που η λέξη καραντίνα, περιορισμοί και κωδικοί μετακίνησης δεν θα υπάρχουν στο λεξιλόγιό μας. Κανείς δεν μας ορίσει τις ώρες που θα είμαστε έξω, παρά μόνο η όρεξή μας. Μια μέρα που θα σκάσουμε από το πρωί στην παραλία για τον πρωινό καφέ στην ξαπλώστρα, μια μέρα που θα λιώσουμε στις βουτιές και θα αράξουμε μέχρι την ώρα που ο ήλιος θα μας αποχαιρετήσει με τα πιο μαγικά χρώματα. Αυτή είναι ζωή!

43. Να σταματήσουμε Σάββατο ξημερώματα στα McDonald’s και να φάμε ένα BIC Mac.

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε πιο νόστιμο το BIC Mac, από εκείνες τις φορές που μια στάση μετά το ξενύχτι φάνταζε σαν όαση στην έρημο. Σταματάμε το αμάξι μπροστά στο Mc Drive Αλίμου, και από τη λιγούρα μας νομίζουμε πως ακούγεται η Μαίρη Χρονοπούλου από τα μεγάφωνα να λέει “του hamburger απέναντι, πείτε του πως το θέλω”. Σε λίγα λεπτά το Bic Mac γίνεται δικό μας. Σε ακόμη λιγότερα λεπτά γίνεται παρελθόν.

44. Να συμμετέχουμε σε ένα pilates session με την Ιφιγένεια Μπάκα στο αγαπημένο μας studio.

Σίγουρα αρκετοί από εμάς τηρήσαμε το πρόγραμμα άθλησής μας, ακόμη και εν μέσω πανδημίας και συνεχίσαμε τα pilates sessions που κάναμε και πριν μέσω διαδικτύου. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με τη δια ζώσης προπόνηση, όπου επικοινωνείς ακόμη καλύτερα με τον προπονητή, τους υπόλοιπους ασκούμενους, γελάς και το διασκεδάζεις περισσότερο.«Αυτή τη φορά είχαμε περισσότερη οργάνωση σε σχέση με την προηγούμενη καραντίνα και ξεκινήσαμε αμέσως τα διαδικτυακά sessions. Είχαμε μάλιστα πολύ περισσότερο κόσμο από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το δια ζώσης. Πιστεύω προς τέλη Μαΐου θα μας ανοίξουν, με όλα τα μέτρα προστασίας», μας λέει η pilates instructor και ιδιοκτήτρια του «Breath Pilates Studio» στον Ταύρο, Ιφιγένεια Μπάκα και ελπίζουμε να γίνει έτσι, γιατί δεν βλέπουμε την ώρα να γυρίζουμε στις γυμναστικές αίθουσες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ifigenia Baka (@breath_pilates_by_ifigenia)

45. Να απολαύσουμε ένα δείπνο με θέα τη θάλασσα στον Όμιλο της Βουλιαγμένης

46. Να δούμε από πρώτο χέρι τι καλό συμβαίνει στο Nakal, στην πιο ωραία παραλία του Πόρτο Ράφτη που θυμίζει Τουλούμ

Σε ένα full exotic σκηνικό πάνω στο κύμα, με boho διάθεση που δημιουργείται από την ιδιαίτερη διακόσμησή του με αιώρες, καθίσματα από baboo, ξαπλώστρες και φοίνικες, το Nakal, που άνοιξε το καλοκαίρι του 2020, μας προσκαλεί να περάσουμε όλη μας τη μέρα εκεί, απολαμβάνοντας τον καφέ μας, λαχταριστά πιάτα από διάφορες κουζίνες του κόσμου και φυσικά ποτά μέχρι το βράδυ.

47. Να πάμε να ακούσουμε τον Κωνσταντίνο Αργυρό στο Φαντασία. Και εννοείται να φύγουμε ξημερώματα.

Μπουζούκια. Μια λέξη, τόσες αναμνήσεις, τόσες συγκινήσεις, τόσο μακρινές που φαντάζουν από άλλη ζωή. Μας λείπουν οι συζητήσεις με την παρέα για το κλείσιμο του τραπεζιού, ο τσακωμός για το ποιος θα πάει νωρίς να “ανοίξει” το τραπέζι, ο φραπές στις 11 το βράδυ για να κρατηθεί το μάτι ανοιχτό και να είμαστε μπόμπα στις 3 το ξημέρωμα που ξεκινούν οι φίρμες, η εξτραβαγκάνζα στο ντύσιμο και το βάψιμο που ορίζουν δικαιολογημένα τα μπουζούκια, η πίστα, οι λουλουδούδες με τα πανέρια, τα τσιφτετέλια πάνω στα τραπέζια, τα ξηροκάρπια, τα τσουγκρίσματα στην υγειά μας, τα “ξεφτιλίκια” μέχρι το πρωί. Ας ελπίσουμε πως η μεγάλη εκείνη ώρα που ο Αργυρός θα τραγουδά ζωντανά μπροστά μας δεν αργεί. Όχι τίποτα άλλο αλλά να ηρεμήσουν και οι γείτονες από τους απανταχού ορκισμένους νυχτόβιους.

48. Να βάλουμε τα καινούργια μας σορτσάκια No Thinkin

Επιτέλους, έφτασε η ώρα που θα βγάλουμε τις πιτζάμες, θα φορέσουμε τα αγαπημένα μας ρούχα και θα βγούμε στον έξω κόσμο, όπως πριν. Μέσα σε αυτά είναι σίγουρα τα σορτσάκια του No Thinkin, του fashion brand που προάγει τη συνεχή προσπάθεια να αγαπήσουμε το σώμα μας, όπως ακριβώς είναι, διαλύοντας τα στερεότυπα. «Διάλεξε το σορτσάκι που σου ταιριάζει ανάλογα το γούστο σου, κοντό, μακρύ, στενό, φαρδύ και ανάδειξε τη θηλυκότητά σου με ένα total badass look. Γιατί το αξίζεις!», μας ενθαρρύνει η δημιουργός τους, Μιρκέτα Βιδάλη.

49. Να δούμε ταινία στο θερινό σινεμά Ρία στη Βάρκιζα, τρώγοντας καλαμάκια κοτόπουλο και παγωτό μηχανής.

50. Να οργανώσουμε ένα bbq στο σπίτι στο οποίο να μπορούν να είναι καλεσμένοι όλοι οι φίλοι μας.

51. Να ρωτήσουμε “Πού θα πας διακοπές φέτος”. Και να μην είναι ειρωνικό ή ευσεβής πόθος.

52. Το άρωμα Νάπολης που αναδύεται από τo Etien Pizza Bar

Το μαγικό ζυμάρι του Etien από το αλεύρι Molino Paolo Mariani, από την κεντρική Ιταλία, αλεσμένο σε κυλινδρόμυλο τιτανίου (πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη), οι ντομάτες San Marzano και τα αυθεντικά ιταλικά τυριά και αλλαντικά δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας πως (μα το Βελζεβούλη!) σκαρφιστήκαμε τρόπο να βρεθούμε στην Ιταλία και η γευστική dolce vita απλώνεται μπροστά μας. Φήμες κάνουν λόγο και για μια καινούρια γεύση, τη Zucca Pancetta, με μοτσαρέλα, πουρέ κολοκύθας, pancetta, μαλακό τυρί stracchino και παρμεζάνα.

53. Να βγούμε από το σπίτι μας και να μην ξαναδούμε survivor (εντάξει, με την εξαίρεση του τελικού).

Ο καταιγισμός των reality με βασιλιά το Survivor έχει κατακλύσει τις ζωές μας, τόσο που πολλές φορές αναρωτιόμαστε ποιος ζει την πραγματική ζωή τελικά και ποιος ζει έγκλειστος. Αυτοί ή εμείς; Κύριε των Δυνάμεων, δώσε μας τη ζωή μας πίσω και θα ξεχυθούμε να τη ζήσουμε, αδιαφορώντας για οποιαδήποτε ζωή εγκλεισμού των reality heros. Εντάξει, με εξαίρεση τον τελικό. Εκεί θα μαζευτούμε μεγάλη παρέα να σχολιάζουμε δίχως αύριο.

54. Να δοκιμάσουμε μαμαδίστικο φαγητό από την κυρία Ντίνα στην Παλιά Φάβα, με την ίδια να έρχεται και να μας πιέζει να τελειώσουμε και την τελευταία μας μπουκιά.

55. Να δούμε τα χαμόγελα των παιδιών μας καθώς τα πηγαίνουμε και τα φέρνουμε από μαθήματα χορού, ρομποτικής και οτιδήποτε άλλο έχουν σταματήσει να μπορούν να κάνουν όλη αυτή την περίοδο.

56. Να νιώθουμε ότι, έστω και πίσω από τις μάσκες, οι άνθρωποι που συναντάμε είναι ξανά ξέγνοιαστοι και χαμογελαστοί.

57. Να αγκαλιαστούμε σαν να μην υπάρχει αύριο.

58. Να φιληθούμε σαν να μην υπάρχει αύριο.

59. Να ζήσουμε. Ελεύθεροι, εμβολιασμένοι και ωραίοι.