LIFE

Η επιτυχία στις Πανελλαδικές αρχίζει από τα φροντιστήρια «Έψιλον»

Λένε, ότι η καλύτερη διαφήμιση είναι από στόμα σε στόμα. Και αν πρέπει να δώσουμε ένα τέτοιο παράδειγμα, δεν υπάρχει καλύτερο από τα φροντιστήρια Έψιλον.

Από το 1994 μέχρι σήμερα η φήμη τόσο για την καλή προετοιμασία στην ύλη του Γυμνασίου και του Λυκείου όσο και τα εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών τους στις Πανελλαδικές ήταν τόσο μεγάλη που όχι μόνον είχα την περιέργεια να επισκεφτώ τους χώρους για να το προτείνω στην ανηψιά μου αλλά είχα και την επιθυμία… να ξαναδώσω και εγώ- αν και αρκετά μεγαλύτερη-Πανελλαδικές και να επιτύχω στη σχολή που ήθελα αυτή τη φορά.

Μπαίνοντας στους χώρους ενός από τα 5 φροντιστήρια του Ομίλου Έψιλον στην Αργυρούπολη αυτή η επιθυμία μου έγινε ανάγκη. Ζήλεψα, νιώθοντας  την οικογενειακή ατμόσφαιρα και θαλπωρή με τις ολιγομελείς τάξεις  να μοιάζουν με μελίσσια μάθησης και τα παιδιά μέσα σ’ αυτές να ρουφούν με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό αυτά που τους μετέφεραν οι έμπειροι καθηγητές του φροντιστηρίου.

Ένας μεγάλος πίνακας στην είσοδο «στέκει» περήφανα με τα ονόματα των επιτυχόντων του Έψιλον στις Πανελλαδικές. Έμαθα, λοιπόν,  ότι στα 25 χρόνια που λειτουργούν τα φροντιστήρια ένας εντυπωσιακός αριθμός που ανέρχεται στους 6.200 μαθητές πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους. Ένας αριθμός που μετατρέπει την φήμη των φροντιστηρίων Έψιλον σε μία αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα και έναν θεσμό στην φροντιστηριακή εκπαίδευση όλα αυτά τα χρόνια.

Μία φετινή επιτυχούσα είναι και η Δέσποινα Λαμπροπούλου που – έχοντας πάρει την οικονομική κατεύθυνση- με 19214 μόρια (σχεδόν άριστα) θα περάσει σίγουρα στην σχολή της προτίμησης της:

«Σ’ αυτό με βοήθησαν οι καθηγητές στο φροντιστήριο Έψιλον. Γιατί μου έδωσαν τα εργαλεία και τους τρόπους για να οργανώσω την σκέψη μου, να πειθαρχήσω, να έχω πάντα διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης μιας άσκησης και να μη φοβάμαι να αναπτύξω τις ιδέες μου. Φυσικά σ’ αυτό με βοήθησαν και τα βιβλία που μου έδωσαν από το φροντιστήριο αλλά και τα επαναληπτικά βιβλία όταν τελειώσαμε την ύλη. Είχε δίκιο ο φίλος του αδελφού μου που μου το πρότεινε».

Έμαθα ότι με την έναρξη των μαθημάτων διατίθεται δωρεάν η βιβλιογραφία του φροντιστηρίου για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και φυσικά και του Λυκείου που είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τα βιβλία καλύπτουν όλα τα μαθήματα κάθε τάξης και υποστηρίζουν τη μεθοδολογία με 61 τίτλους των εκδόσεων του Έψιλον που αποτελούν προϊόν πολύχρονης συνεργασίας των συγγραφικών ομάδων που διαρκώς αναπροσαρμόζεται με ετήσια ανανεώσιμο υλικό, δομημένο στο εκπαιδευτικό ύφος και στο κριτικό πνεύμα των εξετάσεων. Επιπλέον οι μαθητές που εγγράφονται στο φροντιστήριο παίρνουν επαναληπτικά βιβλία, με πλήθος ασκήσεων και διαφορετικού τύπου εργασίες, ώστε η προετοιμασία των υποψηφίων να ανταποκρίνεται στο πνεύμα και στο επίπεδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αυτή η πληθώρα των ασκήσεων ήταν που βοήθησε τον Πέτρο Πανηγυράκη στα δύσκολα θέματα της Φυσικής και της Χημείας του Δεύτερου Πεδίου και με 19106 μόρια στοχεύει τώρα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Στη Χημεία τα θέματα  ήταν άγνωστα για τους περισσότερους αλλά εμείς με τον καθηγητή μας κάναμε όλες τις πιθανές συνδυαστικές ασκήσεις και έτσι ένιωθα σίγουρος ότι  θα μπορούσα να αντιμετωπίσω οποιαδήποτε άσκηση αφού πρώτα δώσαμε βάση στη θεωρία.  Από την άλλη μεριά, πολλοί μαθητές δυσκολεύτηκαν με τον όγκο και με την πολυπλοκότητα των ασκήσεων στη Φυσική όμως εμείς με τους δύο καθηγητές μας ήμασταν απόλυτα προετοιμασμένοι. Καλύψαμε γρήγορα την ύλη χωρίς κενά, λύναμε τυχόν απορίες αμέσως και είχαμε μία ευρύτατη ασκησιολογία, πολλές διαφορετικές μεθοδολογίες και τρόπους λύσης».

Και η αδελφή του Πέτρου, η Χρυσούλα Πανηγυράκη, αρίστευσε στο Δεύτερο Πεδίο με 19366 μόρια στοχεύοντας στο Πολυτεχνείο. Εκείνη φωτίζει μία ακόμα διαφορετική πτυχή της στήριξης που δέχθηκε από το φροντιστήριο Έψιλον:

«Ήμασταν ένα τμήμα ολιγομελές και ήταν σαν ιδιαίτερο μάθημα. Έτσι οι καθηγητές εντόπισαν άμεσα τις αδυναμίες μας εξατομικευμένα. Επίσης αυτό που με βοήθησε πολύ ήταν το υποστηρικτικό κλίμα όχι μόνον κατά τη διάρκεια του μαθήματος αλλά και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων όπως και όλο το χρόνο πράγμα που με βοηθούσε να παραμείνω ψύχραιμη. Οι καθηγητές και το προσωπικό με έκαναν να νιώθω σίγουρη για την επιλογή μου και την επιτυχία μου. Είχαμε άλλωστε κατακτήσει σε πολύ καλό επίπεδο την ύλη και είχαμε κατανοήσει τις έννοιες που ήταν και το ζητούμενο. Επιπλέον τα διαγωνίσματα προσομοίωσης ήταν απίστευτα σημαντικά για μένα γιατί εκτός από το δεδομένο ότι έπρεπε να λύσω τις ασκήσεις, έπρεπε να κάνω διαχείριση του χρόνου αλλά και του άγχους μου».

Ολιγομελή τμήματα, επιμονή στα δύσκολα σημεία της ύλης, εξειδικευμένες εκδόσεις του φροντιστηρίου, διαγωνίσματα προσομοίωσης, πλήθος ασκήσεων, καθηγητές με μεγάλη εμπειρία και ευρεία γνώση του αντικειμένου τους, προσωπικές σχέσεις με τους υποψηφίους και προπαντός αγάπη για την εκπαίδευση που δίνει στα παιδιά την σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά.

Όλα αυτά αποτελούν τα μυστικά της επιτυχίας των φροντιστηρίων Έψιλον ή καλύτερα ενός Εκπαιδευτικού Ομίλου που πλέον μετράει 3 φροντιστήρια στα Νότια Προάστια ( 2 στην Αργυρούπολη και ένα στην Ηλιούπολη) και ακόμα 2 στο κέντρο (Αχαρνές) και τα Βόρεια (Μαρούσι) δρέποντας την αναγνώριση από χιλιάδες προηγούμενους μαθητές και τωρινούς επιστήμονες.

Φροντιστήρια Έψιλον

Διεύθυνση 1: Λ. Κύπρου & Κωνσταντινουπόλεως 91, Αργυρούπολη
Τηλέφωνο: 210 9624441

Διεύθυνση 2: Λ. Κύπρου & Διγενή Ακρίτα 2, Αργυρούπουλη
Τηλέφωνο:  210 9919420

Διεύθυνση 3: Λ. Ειρήνης 36, Ηλιούπουλη
Τηλέφωνο: 210 9959806

Website:  www.epsilongroup.gr
Facebook
Instagram