LIFE

Η Ιουλιέττα Μητσοπούλου και η ομάδα της SenSyle μας φτιάχνουν το πιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό

Η wedding & event floral designer που βρίσκεται πίσω από το Comme ça μαζί με την SenSyle ετοιμάζουν το πιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό για να ζήσετε τη μαγεία των γιορτών όπως την έχετε ονειρευτεί.

“Μύρισε Χριστούγεννα”. Μια από τις πιο ξεχωριστές φράσεις, που ακούγοντάς την, το μυαλό μας ταξιδεύει ταυτόχρονα σε όμορφες χειμωνιάτικες εικόνες, παιδικές αναμνήσεις, γλυκές μυρωδιές, μαμαδίστικες και σπιτικές! Ο καθένας μας κάνει τα δικά του όνειρα για τα φετινά Χριστούγεννα και για την καινούργια χρονιά που έρχεται. Πίσω από όλα αυτά όμως, κρύβεται αρκετή προσπάθεια και τρέξιμο για την προετοιμασία, τον στολισμό, τα ψώνια, τον σχεδιασμό και τον συντονισμό ακόμα και της παραμικρής λεπτομέρειας. Τόσο, που πολλές φορές ξεχνάμε τι είναι αυτό που μετράει πραγματικά. Η καθημερινότητα ξεπερνάει πολλές φορές την δημιουργική σκέψη του μυαλού μας και μόνη της μας οδηγεί, σχεδόν τυφλά σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα και σε κοινές, γνώριμες ιστορίες, χωρίς καμία πινελιά φαντασίας.

photo by : George Pahountis Photography ( www.pahountis.gr )

 

Εμείς ως event planners της SenSyle και floral designer του Comme ça, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν όμορφο αν καταφέρναμε να σας ταξιδέψουμε πριν τις γιορτές, σε τέσσερις ξεχωριστούς  χώρους. Τέσσερα σημεία που ενδεχομένως προσπερνάτε ή επισκέπτεστε συχνά, που κανείς έως τώρα, δεν τα είχε φανταστεί διαφορετικά, θα τα μετατρέψουμε σε σκηνικά γιορτής, παραμυθιού, χαράς και απαράμιλλης ομορφιάς”.

Ξυλέμπορος

Όλοι όσοι έχουμε τζάκι στο σπίτι μας, χρειαζόμαστε ξύλα για να το ανάψουμε και να φέρουμε αυτή την μοναδική θαλπωρή στο σπιτικό μας τον χειμώνα. Σχεδόν πάντα βιαστικοί, παρκάρουμε, όπως-όπως το αυτοκίνητό μας, αγκομαχώντας το γεμίζουμε με ξύλα μέχρι επάνω και τα μεταφέρουμε στο σπίτι μας. Αλλά ο ξυλέμπορος, στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο κύριος Αντώνης στην διασταύρωση στα Βλάχικα, πριν την Βάρης-Κορωπίου, με την καλοσύνη του και με την ευγένεια του, μας άφησε να στήσουμε εκεί στον ίδιο χώρο, ένα εκλεπτυσμένο δείπνο. Ένα κομψότατο τραπέζι για το βράδυ των γιορτών. Ποιος θα σκεφτόταν ότι το μαγαζί του, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα ομορφότερα σημεία για να φιλοξενήσει ένα τόσο επίσημο δείπνο; Ένα υπέροχο backdrop από φυσικά ξύλα, τοποθετημένα/στοιβαγμένα όλα με μαεστρία, μερικά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, και ένα υπέροχο,  εκλεπτυσμένο set up,  ήταν όλα όσα χρειάστηκαν, για την ανάδειξη αυτού του μοναδικού δείπνου, στο οποίο θα επιθυμούσαμε να είμαστε καλεσμένοι!

Εγκαταλελειμμένο κτίριο

Το εγκαταλελειμμένο κτίριο της παραλιακής, είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο κλασικά παλιά κτίρια των νοτίων προαστίων. Γνώριμο σε όλους, όχι τόσο για το τι ήταν παλιά (αν και διαβάζοντας την ιστορία του, θα διαπιστώσετε πως έχει τόσα να μας διηγηθεί!), όσο για το ότι στέκεται αγέρωχο δεκαετίες, όλοι μας το προσπερνάμε, του ρίχνουμε κλεφτές ματιές, αλλά κανείς δεν ασχολείται με το τι συμβολίζει ή αν αυτός ο χώρος είναι πραγματικά ένα σημείο αναφοράς για τους παλιούς κλασικούς Γλυφαδιώτες και τους γονείς των γονιών μας. Εμάς, μας φιλοξένησε απλόχερα με έναν μοναδικό σκοπό: Μην το βλέπετε όπως είναι σήμερα.. Κοιτάξτε πίσω από τις ψηλές σιδεριές και δείτε την απαράμιλλη ομορφιά που κρύβει! Άλλωστε μια εικόνα, χίλιες λέξεις, χίλιες γλυκές αναμνήσεις. Από την ζεστασιά που αποπνέει το εσωτερικό του σπιτιού, από την χριστουγεννιάτικη αύρα του, από την αδέσποτη σκυλίτσα που καρτερικά περιμένει να βρει ένα στοργικό ιδιοκτήτη, από ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη που πολλοί από εμάς στείλαμε ως μικρά παιδιά! Ho ~ Ho ~ Ho η μαγεία υπάρχει παντού γύρω μας!

Ελατέμπορος

Πολλοί θεωρούν τις γιορτές συνυφασμένες με το έθιμο της αγοράς του χριστουγεννιάτικου δέντρου από παραγωγούς με άδεια για την κοπή ελάτων. Αρκετοί θέλουν να έχουν ένα φυσικό έλατο σπίτι τους, που θα στολιστεί από μικρά και μεγαλύτερα χεράκια. Αλλά πόσοι από εμάς πραγματικά έχουμε σκεφτεί από που τα προμηθευόμαστε; Σταματάμε γρήγορα-γρήγορα για να φορτώσουμε ένα δέντρο και να φύγουμε για να το μεταφέρουμε στην βάση μας, βιαστικά, μηχανικά σχεδόν. Κανείς δεν δίνει σημασία στα πεζοδρόμια που κυριολεκτικά ‘αγκομαχούν” από τα στοιβαγμένα έλατα, αριστερά και δεξιά που περιμένουν να πωληθούν σε οικογένειες που αναζητούν το τέλειο δέντρο κάθε χρόνο. Εμείς σταθήκαμε τυχεροί και μας φιλοξένησε ο κύριος Παναγιώτης, στην γωνία μετά το κατάστημα Jumbo της Αλίμου, παραχωρώντας λίγο, από τον ήδη λιγοστό του χώρο, δίνοντάς μας την χαρά να τον αναδείξουμε ως ένα υπέροχο σκηνικό για να φωτογραφηθεί η νύφη μας και το husky της. Μια ονειρεμένη τούρτα, μια καρό κουβέρτα, ένα αγροτικό αυτοκίνητο και η διακόσμηση από μόνη της έδωσε στίγμα και χαρακτήρα σε αυτό το rustic τοπίο.

Σπίτι

Και ένα σπίτι. Γιατί; Γιατί όλα μας τα σπίτια προσπαθούμε να τα κάνουμε μοντέρνα, ξεχνώντας τι ιστορία κουβαλάνε μαζί τους. Γιατί ένα παλιό σπίτι μπορεί να έχει την ζεστασιά και τις μυρωδιές που όλοι ονειρευόμαστε.Και να μας λείπει μόνο λίγη παραπάνω φαντασία για τον στολισμό του. Γιατί μια κούπα ζέστη σοκολάτα δίπλα στο τζάκι αρκεί για να μας πλημμυρίσουν χίλιες εικόνες από παιδικές φωνές και χριστουγεννιάτικες γιορτές.

Αν αυτά τα τέσσερα σημεία, που όλοι οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων, έχουμε περάσει ξανά και ξανά, έχοντας σταθεί για μερικά μόνο λεπτά, καταφέραμε να τα δείτε ως εικόνες βγαλμένες από παραμύθια, τότε πετύχαμε τον σκοπό μας. Κι αν  είχατε όλοι αυτή την αίσθηση, τότε..φανταστείτε πόσα πολλά μπορούμε να δημιουργήσουμε για τον δικό σας γάμο. Για την δίκη σας ξεχωριστή στιγμή. Γιατί εμείς, η ομάδα της SenSyle με την Μαρίτα και τον Θεμιστοκλή, και η Ιουλιέττα με το Comme ça, έχουμε, το μοναδικό χάρισμα να σας σχεδιάσουμε μια εικόνα, μια σκηνή με χίλιους τρόπους, φτιάχνοντας σε εσάς και τους καλεσμένους σας, τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

photo by : George Pahountis Photography ( www.pahountis.gr )

Vendors

Planning & Design: @sensyleevents
https://sensyle.com

Styling: @sensylecrew
https://sensyle.com

Photography: @pahountisg
www.wedshooter.gr

Floral Designer: @commecafleursdecor
http://commeca.gr

Stationery & Calligraphy: @loveme_do
http://www.lovemedo.gr

Desserts: @lickspoondesserts
http://lickthespoon.gr

Dinnerware : @white_lilac_rentals
http://www.whitelilac.gr

Furniture: @tore_event_furniture_rentals
http://tore.gr

Sign Maker: @theletterco.gr
http://theletterco.gr/el/home-2/

Favors: @thepimpinellaproject
http://www.thepimpinellaproject.gr

Chocolate treats & Dragees: @koufeta_crispo
https://www.crispo.gr

Wedding Dress: @atelierzolotas
https://atelierzolotas.gr/collections.php

Cake: @thecakersgr
http://www.thecakers.gr/

Make up Artist: @vasilikilivadioti
https://www.vasilikilivadiotis.com/

Jewelry: @thallojewerly
https://www.thallo.com/thallo/

Model: @pergerpatricia

Τρία μεγάλα Ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας φιλοξένησαν:

  • Ξυλέμπορος Καυσόξυλα ΑΦΟΙ Στάση(Λεωφ. Βάρης Βαρκιζης 149)
  • Έλατα Αλεξίου, Μερκαδα Βελουχίου (θέση δίπλα στο jumbo στην Αλίμου)
  • Και τέλος στον άγνωστο ιδιοκτήτη που τόσο προσπαθήσαμε να βρούμε (ανεπιτυχώς…) του εγκαταλελειμμένου κτιρίου της Παραλιακής.