LIFE

Η πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία γράφεται στη Μαρίνα Φλοίσβου

Οι «Παγωμένες Περιπέτειες» είναι εδώ για να ζήσουμε την πιο αναπάντεχη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα.

Φέτος τα Χριστούγεννα στην πόλη θα μοιάζουν σαν μια πραγματική «Παγωμένη Περιπέτεια». Γιατί μπορεί ο καιρός να μην θυμίζει τίποτα παγωμένο, αλλά στη Μαρίνα Φλοίσβου μπορείς να χαθείς σε μια μικρή «Νάρνια» γεμάτη φώτα, εκπλήξεις αλλά και πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Πάντα σε γιορτινό κλίμα αλλά και κάπως τυχαία, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βρέθηκα με τον μικρό μου ανηψιό στο Φάληρο, αναζητώντας την τέλεια ευκαιρία για να φτάσουμε λίγο πιο κοντά στο δικό μου παιδικό όνειρο για το πώς θα πρέπει να μοιάζουν τα Χριστούγεννα στην πόλη. Τι πιο ιδανικό από τις βόλτες δίπλα στη θάλασσα σε ένα τοπίο που είναι σαν να έχει βγει από το παραμύθι; Ένα μεγάλο, φωτισμένο δέντρο σου τραβάει την προσοχή, ενώ οι δύο καρυοθραύστες  που πετυχαίνεις αργότερα στη βόλτα σου σε κάνουν να πιστεύεις πως οι ευχές κάθε μικρού και μεγάλου μπορούν να πραγματοποιηθούν. Αρκεί να βρεθείς στο σωστό σημείο, τη σωστή χρονική στιγμή. Για εμάς, αυτό ήταν η Μαρίνα Φλοίσβου.

Ένας λαβύρινθος που περιμένει να σε οδηγήσει στην καρδιά της πιο αγαπημένης σου χριστουγεννιάτικης ιστορίας, έδωσε σε εμένα και τον ανηψιό μου την αφορμή για να κάνουμε κάτι διαφορετικό σε αυτή τη βόλτα. Ποιος θα περίμενε πως ο μεγαλύτερος λαβύρινθος στην Αττική θα βρίσκεται τόσο κοντά μας; Ενθουσιασμένοι και οι δύο -και λίγο παραπάνω εγώ από όσο θα έπρεπε- χαθήκαμε στον «Λαβύρινθο των Χριστουγέννων» σε μια χριστουγεννιάτικη και πιο αληθινή εκδοχή από τις σκηνές της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Γεμάτος εκπλήξεις σε κάθε γωνία, και το χαμόγελο στο πρόσωπο του ανηψιού μου να βρίσκεται πάντα εκεί, βρήκαμε τελικά την έξοδο για τη συνέχεια της ιδανικής γιορτινής βόλτας στα μαγαζιά που βρίσκονται κατά μήκος της Μαρίνας Φλοίσβου. Εκείνος ήθελε να ξαναμπούμε στον λαβύρινθο, ενώ εμένα με είχαν μαγέψει οι διαφορετικές μα πάντα στολισμένες διαδρομές που μπορούσα να κάνω δίπλα στη θάλασσα. Βέβαια, ο λαβύρινθος είχε άλλα σχέδια για εμάς, καθώς η ελεύθερη είσοδος μας έκανε να το ζήσουμε άλλες τρεις φορές.

Όλα αυτά μέχρι που με την άκρη του ματιού μου, παρατήρησα το παγοδρόμιο. Άνθρωποι να κάνουν φιγούρες πάνω στον πάγο, ενώ άλλοι προσπαθούσαν απλά να βρουν την ισορροπία τους. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως το αγαπημένο μου καλοκαιρινό hotspot θα μπορούσε να μετατρέψει τα Χριστούγεννα στην πιο μαγική και παγωμένη εμπειρία στην πόλη. Γιατί μπορεί εκείνη τη στιγμή να μην μπορούσα να φορέσω κι εγώ τα πατίνια μου για να δείξω τι μπορώ να κάνω -δηλαδή, τίποτα γιατί δεν ξέρω να κάνω πατινάζ- αλλά βλέποντας παρέες αγοριών και κοριτσιών, ζευγάρια αλλά και οικογένειες να το απολαμβάνουν τόσο, με έκανε κάπως να το ζηλέψω. Για αυτό και αποφάσισα να πάρω τις φίλες μου και το επόμενο κιόλας Σαββατοκύριακο να βγω από τον λαβύρινθο που μπήκα με τον ανηψιό μου και να κάνω πατινάζ με τις φίλες μου στο μοναδικό Παγοδρόμιο που βρίσκεται δίπλα από τη θάλασσα. Αφού πρώτα βέβαια, απολαύσω μια ζεστή σοκολάτα σε κάποιο από τα καφέ της Μαρίνας Φλοίσβου. Γιατί όπως πάντα λέω, εάν είναι να το ζήσεις, πρέπει να το ζήσεις σωστά.

Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου και δέκα χαμόγελα ευτυχίας αργότερα στο πρόσωπο του ανηψιού μου, μπορώ με σιγουριά να καταλήξω πως οι «Παγωμένες Περιπέτειες» στη Μαρίνα Φλοίσβου δεν είναι μόνο μια όμορφη βόλτα λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης, αλλά ένα παραμύθι που μπορείς εύκολα να χαθείς μέσα σε αυτό. Μπορεί να φταίει ο λαβύρινθος, μπορεί και οι καρυοθραύστες, όμως το αποτέλεσμα είναι ένα: μικροί και μεγάλοι, οικογένειες και παρέες, ακόμη και ζευγάρια μπορούν να απολαύσουν τις υπέροχες εκπλήξεις της Μαρίνας Φλοίσβου και να ζήσουν τα Χριστούγεννα όπως ακριβώς θα έπρεπε. Εγώ προλαβαίνω να περάσω άλλη μια βόλτα με τις φίλες μου, ενώ εσείς προλαβαίνετε να συμμετάσχετε σε αυτή την όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Τιμή εισιτηρίου για το Παγοδρόμιο: 10€ με απεριόριστη διάρκεια παραμονής

Λαβύρινθος: Είσοδος ελεύθερη

Οι Παγωμένες Περιπέτειες στη Μαρίνα Φλοίσβου θα υποδέχονται τους επισκέπτες της μαρίνας μέχρι τις 06/01/2020.