LIFE

Kalliston Properties: Μία νέα παρουσία στον κλάδο του boutique real estate

Ο Γιάννης Καλουψής μιλάει στο NouPou για την Kalliston, μία νέα boutique real estate εταιρεία η οποία στοχεύει να πάρει μερίδιο της αγοράς ακινήτων, δίνοντας έμφαση στα νότια προάστια.

Η Kalliston συστήνεται δυναμικά στον χώρο της αγοράς ακινήτων, ως ένα Boutique Real Estate Agency. Τι ακριβώς σημαίνει όμως αυτό και ποιες ανάγκες της αγοράς έρχεται να καλύψει η νέα εταιρία; Μας απαντά ο ιδρυτής της, Γιάννης Καλουψής.

Ρίχνοντας μια ματιά στο site της εταιρείας, το οποίο ομολογουμένως ξεφεύγει απο το συνηθισμένο, διαπιστώνουμε ότι η Kalliston είναι μία νέα εταιρεία που έχει στόχο να εκμοντερνίσει την κατηγορία του boutique real estate στην Ελλάδα. Τι καινούργιο μπορείτε να προσθέσετε στον κλάδο;

Καταρχήν, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια για το site μας. Θέσαμε εξαρχής ψηλά τον πήχη με τον webdesigner μας κο. Δημήτρη Σκλαβενίτη της interface team για το kallistonproperties.com, με μια πιο minimal και διαφορετική προσέγγιση των ακινήτων μας, χωρίς βέβαια να θυσιάζουμε την ουσία, η οποία είναι η λειτουργικότητα. Κατα τα λοιπά, νιώθω ότι υπάρχει μεγάλο κενό στο boutique real estate και πιο συγκεκριμένα στην αισθητική προσέγγιση και προώθηση των ακινήτων, αλλά και στην προσωπική επαφή με τον πελάτη. Σκοπός μου είναι ο κάθε πελάτης να έχει προσωπική πληροφόρηση και επαφή με ένα συνεργάτη της Kalliston και όχι να χάνεται στον δαίδαλο των τηλεφωνικών κέντρων και τη συνεχή εναλλαγή προσώπων. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι στα πιο δημοφιλή δίκτυα εύρεσης ακινήτων διαφημίζονται πολλα ακίνητα που δεν υπάρχουν πλέον προς διάθεση ή ακίνητα που τα έχουν όλα μα όλα τα “μεγάλα” μεσιτικά γραφεία. Για το πρώτο, γνωρίζω ότι γίνονται όλες οι κατάλληλες ενεργειες απο τον σύλλογο μεσιτών. Για το δεύτερο, εκεί ακριβώς νιώθουμε οτι διαφοροποιούμαστε ως boutique real estate υπηρεσία, καθώς δεν είναι η πρώτη μας προτεραιότητα να διαφημίζουμε το ίδιο ακίνητο που έχουν και αλλα μεσιτικά γραφεία για πολλούς και διάφορους λόγους.
Κύριος στόχος μου, λοιπόν, εκτός από το να προβάλλω στην πλειονότητα ωραία ακίνητα, σύμφωνα με την αισθητική μου, είναι η αμεσότητα, η ειλικρίνεια/διαφάνεια, η συνεχής εκπαίδευση και η συνεχής προσπάθεια να μεσολαβούμε, ώστε να βρίσκονται άμεσα λύσεις είτε στην τελική τιμή, είτε στην προώθηση απαραίτητων κινήσεων, ώστε να επισπευσθεί η οποιαδήποτε συμφωνία. Νομίζω ότι η συμμετοχή μου σε δύσκολες διαπραγματεύσεις είτε στα ναυτιλιακά δάνεια είτε σε ναυλώσεις πλοίων, μου δίνει την άνεση να διαπραγματευτώ την αγοραπωλησία ενός ακινήτου και να εμπνευσω εμπιστοσύνη εκατέρωθεν.

Με αφορμή αυτό που είπατε στο τέλος, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Το βιογραφικό σας είναι πλούσιο στον τομέα της ναυτιλίας και των οικονομικών. Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον σας για τον κλάδο των ακινήτων;

Για 15 χρόνια η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ήταν αφιερωμένη στην ελεγκτική και τη ναυτιλία, από τα τμήματα του λογιστηρίου και των ναυλώσεων. Έχοντας κάνει έναν κύκλο και έχοντας στο μυαλό μου, ότι πάντα ήθελα να επιχειρήσω κάτι δικό μου, πήρα την απόφαση να δραστηριοποιηθώ ως ελεύθερος επαγγελματίας σε ένα χώρο, για τον οποίο έχω το ίδιο πάθος με τη ναυτιλία, αυτόν του real estate και συμπληρωματικά ως αστείρευτου hobby (αλλά με τον ίδιο επαγγελματισμό) της ανακαίνισης/κατασκευής, μέσω της εταιρείας ISK constructions, για την οποία με χαρά να μιλήσουμε με μια άλλη ευκαιρία. Μια άλλη αφορμή που έδωσε το έναυσμα για την ίδρυση της Kalliston, είναι το γεγονός ότι στο παρελθόν, παρόλο, που με μεγάλη μου χαρά πρότεινα σε φίλους μου, που ζούσαν στο εξωτερικό και έψαχναν για αγορά ακινήτου, μεσίτες, με τους οποίους είχα συνεργαστεί ή γνώριζα από τον κοινωνικό μου περίγυρο, μετά από λίγο καιρό, διαπίστωνα ότι δεν ήταν αποτελεσματικοί.

Από μια σύντομη περιήγηση στο site σας είδαμε ότι έχετε premium ακίνητα στα νότια προάστια. Είναι αυτή η κατέυθυνσή σας; Επίσης, έχετε προσανατολιστεί μονο στη μεσιτεία οικιστικών ακινήτων;

Τα νότια προάστια ανέκαθεν αποτελούσαν μια premium περιοχή για την εύρεση ακινήτου. Σε ό,τι αφορά το παρόν, αν συνυπολογίσουμε ότι πρώτον οι σύγχρονες οικοδομές γίνονται με υψηλές προδιαγραφές και σε επίπεδο ενεργειακής αποδοσης αλλα και σε επίπεδο design και δεύτερον ότι γίνονται μαζεμένα έργα ανάπλασης που έπρεπε να γίνουν εδώ και δεκαετίες, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς οτι η κατηγορία premium είναι μονόδρομος. Παρόλα αυτά, στο χαρτοφυλάκιό μας εχουμε και ακίνητα παλαιότερα, αλλά χρειαζεται λίγος χρόνος για αυτό, λόγω της προσέγγισής μας που ανέφερα πιο πριν. Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη ερώτησή σας, κύριος τομέας μας είναι το οικιστικό κομμάτι και δευτερευόντως προς το παρόν οι επαγγελματικοί χώροι. Το κρυφό μας χαρτί είναι καποια επαγγελματικά κτήρια και ξενοδοχεια, τα οποία για κανέναν λόγο δεν επιθυμούμε να βάζουμε σε αγγελίες και να τα “καίμε”. Τα προωθούμε μέσω του πελατολογίου μας και με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι και οι ενδιαφερόμενοι μας προτιμούν για αυτόν ακριβως το λόγο.

Η βασική σας εστία δραστηριότητας θα είναι στα νότια προάστια;

Είμαι γέννημα θρέμμα του Αλίμου, σχεδόν όλη μου τη ζωή και ως εκ τούτου η καρδιά της Kalliston θα χτυπά πάντα στα νότια προάστια. Σίγουρα όμως βρίσκω ομορφιά και σε πολλές άλλες γειτονιές του ευλογημένου αυτού λεκανοπεδίου της Αττικής, στο κέντρο, τα βόρεια προάστια καθώς και κάποιες γειτονιές των δυτικών προαστίων, στις οποίες έζησα με τις καλύτερες αναμνήσεις από τους ανθρώπους της, για 6 σχεδόν χρόνια. Δε γίνεται όμως να ξεχάσω και τον Πειραιά, όπου έζησα τα φοιτητικά μου χρόνια, αλλά συγχρόνως με συνδέουν οπαδικά συναισθήματα. Οπότε, κατά κύριο λόγο θα είμαστε στα αγαπημένα νουπου μας, αλλα η παρουσία μας θα είναι αισθητή και στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο.

Το όνομα Kalliston τι ακριβώς σημαίνει; Έχει να κάνει με την αρχαία ελληνική λέξη;

Ακριβώς! Επιθυμούσα με την επωνυμία του μεσιτικού γραφείου, να καταλάβει κανείς απο την πρώτη στιγμή οτι πρεσβεύουμε με τα ακίνητά μας και με τις υπηρεσίες μας ό,τι εκφραζει και η αρχαία ελληνική λέξη κάλλιστος, δηλαδή την ανθρώπινη τελειότητα, ομορφιά, αρμονία. Επίσης, σκοπός μας είναι να νιώθει και ο αγοραστής και ο πωλητής ότι εκανε την κάλλιστη επιλογή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έγινε το συμβόλαιο.