KIDS

Οι καλύτερες παραλίες για οικογένειες και παιδιά

Άμμο, εύκολη πρόσβαση, ρηχή θάλασσα είναι όσα χρειάζεται μια οικογένεια για να πάει για μπάνιο. Εμείς βρήκαμε ποιες παραλίες έχουν αυτά και ακόμα παραπάνω.

Πολλές φορές ακούω πατεράδες να γκρινιάζουν ότι όλες οι παραλίες είναι ακατάλληλες για οικογένειες, είναι γεμάτες beach bar που παίζουν δυνατά μουσική και ‘ρακετίστας’ που δεν λογαριάζουν τα μικρά παιδιά. Σε όλους αυτούς έχω να απαντήσω ότι από την Βάρκιζα μέχρι το Σούνιο υπάρχουν παραλίες οργανωμένες και ελεύθερες οι οποίες έχουν όλες τις υποδομές και τα κριτήρια για να πάει ο κάθε γονιός με το παιδί του.

Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση και σωστή προετοιμασία. Εμείς είμαστε εδώ όμως όχι για να σου πούμε τι πρέπει να σκεφτείς να πάρεις πριν πας οικογενειακά για μπάνιο. Είμαστε εδώ για να σου πούμε ποιες παραλίες είναι ιδανικές για γονείς με παιδιά. Οι επιλογές μας έχουν σαν κριτήριο την εύκολη πρόσβαση, να είναι ρηχή η θάλασσα χωρίς πέτρες, να υπάρχει άμμος αλλά και κάποιο beach bar κοντά για τις απαραίτητες προμήθειες. Για πάμε να τις δούμε.

Varkiza Resort

Το Varkiza Resort είναι νούμερο ένα προορισμός για οικογένειες διότι διαθέτει όλες τις ανέσεις και τις επιλογές που χρειάζεται μια οικογένεια όταν πηγαίνει για μπάνιο. Η θάλασσα είναι ρηχή και έχει άμμο για να παίξουν τα παιδιά. Τα beach bars είναι και κοντά αλλά και μακριά ώστε να μην ενοχλούν, ενώ οι επιλογές στο φαγητό που διαθέτει το κάνουν πρώτη επιλογή και των ίδιων των παιδιών. Goody’s, πίτσα, σουβλάκι σε άριστη ποιότητα είναι μόνο μερικές από τις επιλογές, ενώ με τα παγωτά που θα βρουν σίγουρα θα ξετρελαθούν. Ο γονιός, όσο τα παιδιά διασκεδάζουν στα Varkiza Resort παίζοντας στην θάλασσα, μπορούν να απολαμβάνουν cocktails από τα beach bars του resort και να είναι ξένοιαστοι.

Copamar

Βρίσκεται στην Αγία Μαρίνα και, όσες φορές έχω πάει, εκτός από μία πεντακάθαρη θάλασσα συνάντησα και πολλές οικογένειες. Μάλλον φταίει η απαλή του άμμος που τρελαίνει τα παιδιά, η φυσική σκιά από τα αρμυρίκια που την σκεπάζουν, αλλά και το beach bar που διακριτικά βρίσκεται στην γωνία και ξέρεις ότι μπορεί να σου προσφέρει ότι κι αν ζητήσεις. Κάθεσαι στις άνετες καρέκλες του, απολαμβάνεις τον καφέ ή το σνακ σου και προσέχεις τα παιδιά σου χαλαρώνοντας δίπλα στην θάλασσα.

Heaven

Μία μέρα που πήγαινα για μπάνιο σταμάτησα στο Heaven και, όπως έπαιζα ρακέτες, παρατήρησα ότι στην δεξιά πλευρά της παραλίας πολλά παιδάκια έπαιζαν στην θάλασσα και οι γονείς του απολάμβαναν την θερινή ραστώνη. Βλέπεις ο κολπίσκος του Πεύκου -όπως λέγεται κανονικά η παραλία- είναι ένας από τους πιο καθαρούς τους Αργοσαρωνικού και τα νερά του είναι πόλος έλξης-για κάθε ηλικία καθώς φαίνεται. Το Heaven δίπλα παίζει διακριτικά μουσική και έχει σχεδόν τα πάντα οπότε αυτό είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα. Το τελευταίο πλεονέκτημα τούτης της παραλίας όμως είναι ότι μπορείς να παρκάρεις ακριβώς από πάνω στον δρόμο και δεν χρειάζεται να κουβαλήσεις καθόλου για να φτάσεις στην αμμουδιά.

Σαρωνίδα

Η πρώτη μη οργανωμένη παραλία είναι αυτή της Σαρωνίδας. Στην διασταύρωση του οικισμού κατεβαίνεις τα σκαλάκια και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρεις μια από τις πλούσιες φυσικές σκιές που προσφέρουν τα δέντρα. Η θάλασσα γαλήνια και ρηχή, ιδανική για παιδιά και η άμμος προσφέρεται για άπειρα παιχνίδια. Αν θελήσεις καφέ ή κάτι να φας τότε ακριβώς από πάνω είναι ο φούρνος του Σιφάκη, ενώ εκεί θα καταλήξεις και για την καθιερωμένη μάσα μετά το μπάνιο.

Άγιος Νικόλαος

Ο Άγιος Νικόλαος για πολλά χρόνια ήταν το καλά κρυμμένο μυστικό της Αττικής. Τα χρόνια όμως πέρασαν και το ανακάλυψαν πολλοί αυτό το μικρό εξωκλήσι που στέκει αγέρωχο στο σημείο που ένας βράχος ενώθηκε με την στεριά. Εκείνο το σημείο, γεμάτο αμμουδιά, χωρίζει την θάλασσα στα δύο. Στην αριστερή πλευρά βλέπεις βαρκούλες, ενώ στα δεξιά μια απέραντη παραλία έτοιμη για παιχνίδια και απόλαυση. Μην πάτε στο αριστερά μέρος γιατί έχει κάποια βραχάκια, ιδανικά είναι μπροστά από το beach bar Nuevo Loca το οποίο διαθέτει τεράστιους χώρους αλλά και ότι μπορείς να φανταστείς.

Nossa

Τις Αλυκές Αναβύσσου τις γνωρίζουμε περισσότερο λόγω του Kouros Club με τους φανατικούς σέρφερς αλλά και από το CanCun με τα ατέλειωτα πάρτυ του. Στο τέρμα της παραλίας όμως υπάρχει το Nossa. Ένα ήσυχο beach bar το οποίο διαθέτει ότι χρειάζεται για να απολαύσει το μπάνιο της μια οικογένεια. Highlight αυτής της επιλογής είναι η παιδική χαρά δίπλα στην θάλασσα που υπάρχει ακριβώς από πάνω.

The Island

Αυτό το beach bar στο Θυμάρι ήρθε φέτος αλλά έχει πιάσει μόνο ένα μικρό μέρος μιας υπέροχης παραλίας. Εκεί τα νερά είναι πεντακάθαρα και η άμμος σαν πούδρα. Επίσης το Parking είναι ακριβώς απ’ έξω και αυτό είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα.

Χάρακας

Είναι η τελευταία μεγάλη παραλία πριν το Σούνιο. Θα της δεις από τον δρόμο αφού έχει μια μικρή ανηφόρα πριν από το parking σκαφών. Η παραλία του Χάρακα είναι ατελείωτη και διαθέτει άμμο αλλά και καθαρά και ρηχά νερά. Είναι τόσο μεγάλη που, να φανταστείς, διαθέτει δύο beach bars, το FreezBe και το Xarakas. Όποιο και να διαλέξεις θα σου προσφέρει τα πάντα απλόχερα. Το ενδιαφέρον, αγαπητέ πατέρα που έφτασες μέχρι εδώ με την οικογένειά σου, είναι ότι μπορείς να πας στην ιστορική Μαρίδα ή στον Σταμάτη για φαγητό και να γλείφεις τα δάχτυλά σου.