KIDS

Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης: Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Διαμαντίδειο Νηπιαγωγείο»

Η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης δημιουργεί ένα σχολείο για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το νέο της υπερσύγχρονο κτήριο θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο του 2021 ως παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο, φιλοξενώντας παιδιά από 2,5 ετών. Έχουμε τις πρώτες εικόνες από τις εγκαταστάσεις του «Διαμαντίδειου Νηπιαγωγείου».

Ένα σχολείο όμορφο και σύγχρονο. Ένας χώρος που θα εμπνέει τα παιδιά, που θα τα κάνει να νιώθουν οικεία μέσα σε αυτόν και θα τους δίνει καθημερινά αφορμές για να τον αγαπήσουν. Κι από την άλλη, μια σχολή ιστορική. Μια σχολή με κύρος και παράδοση δύο αιώνων, που έχει αποδείξει το επίπεδο των εκπαιδευτικών της υπηρεσιών και εμπνέει εμπιστοσύνη για το πρόγραμμα και τη φιλοσοφία της. Όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι ελπιδοφόρο.

Δευτέρα πρωί και στο εργοτάξιο του νέου Παιδικού Σταθμού- Νηπιαγωγείου της Λεοντείου Σχολής της Νέας Σμύρνης επικρατεί μια δημιουργική αναταραχή. Ο στόχος είναι εντός του Μαρτίου να είναι όλα έτοιμα, ώστε γονείς και παιδιά να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον ολοκαίνουργιο χώρο και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Είναι πια γεγονός: Η Λεόντειος της Νέας Σμύρνης αποκτά το δικό της νηπιαγωγείο.

Το «Διαμαντίδειο Νηπιαγωγείο» πήρε το όνομά του από τον απόφοιτο της Σχολής, Διαμαντή Διαμαντίδη, ο οποίος χρηματοδότησε ένα μέρος από το κόστος κατασκευής του έργου. Το κτήριο, συνολικής επιφάνειας 1.923 τ.μ και 1.120 τ.μ αύλειου χώρου, με εννιά αίθουσες απασχόλησης νηπίων και τρεις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, προσπαθεί να καλύψει κάθε πιθανή ανάγκη σε χώρους για τις συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών.

Το πράσινο είναι ένα στοιχείο που, από την πρώτη κιόλας ματιά, καταλαβαίνεις πως πρωταγωνιστεί σε αυτό το έργο. Η περιμετρική φύτευση, τα παρτέρια όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την κηπουρική μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, ακόμα και ο χλοοτάπητας που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της αυλής, λειτουργούν συνεργατικά για να δώσουν στον επισκέπτη αυτήν την πρώτη αίσθηση, την οποία επιβεβαιώνει η βασική φιλοσοφία πίσω από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό: Σκοπός -που επετεύχθη- ήταν όλες οι τάξεις να έχουν πρόσβαση σε αύλειο χώρο. Έτσι, έχουν δημιουργηθεί περιμετρικά στο σχολείο χώροι εξωτερικοί, ώστε όλες οι τάξεις του νηπιαγωγείου να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη δική τους μικρή αυλή, κατά τη διάρκεια του μαθήματος για κάποια δραστηριότητα. Βεβαίως, στο διάλειμμα όλα τα παιδιά θα μπορούν να χαίρονται τη μεγάλη, ιδανική για παιχνίδια αυλή του νηπιαγωγείου. Συνολικά, η επιφάνεια πρασίνου είναι 650 τ.μ., ενώ έχουν προβλεφθεί χώροι φύτευσης ακόμα και στον πρώτο όροφο, αυτόν του παιδικού σταθμού, κάτι που σημαίνει πως τα παιδιά έχουν άμεση επαφή με το πράσινο από κάθε σημείο του σχολείου. Στην κεντρική αυλή, έχει δημιουργηθεί μια περιοχή που έχει τη μορφή θεάτρου, ιδανική για τις πρώτες παραστάσεις των παιδιών.

Στους χώρους -συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης τραπεζαρίας του ισογείου και βεβαίως των τάξεων- επικρατούν ουδέτερα χρώματα και γήινοι τόνοι, ενώ οι τεράστιες ανοιγόμενες τζαμαρίες αφήνουν το φως της ημέρας να πλημμυρίσει τις αίθουσες, προσδίδοντας στο σχολείο ένα ακόμα από τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα: Την αγάπη του για το φως.

Στον πρώτο όροφο υπάρχει ακόμα και αίθουσα ύπνου, προκειμένου να ξεκουράζονται τα παιδιά και να γεμίζουν τις μπαταρίες τους για τις επόμενες δραστηριότητες.

Όσο για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αυτό θα διαμορφώνεται με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες όλων των παιδιών, κυρίως μέσα από βιωματικές δραστηριότητες στο πλαίσιο ενός διευρυμένου ωραρίου. Στόχος: Χαρούμενα παιδιά, που ανακαλύπτουν τον κόσμο και τον εαυτό τους μέσα από ενδιαφέρουσες δράσεις!

Extra info:

-Η πρωινή προσέλευση των παιδιών θα είναι ευέλικτη (από τις 6:30 μέχρι τις 8:45 το πρωί), ώστε να εξυπηρετείται κατά το δυνατόν καλύτερα το πρόγραμμα της οικογένειας. Μετά τη λήξη του καθημερινού ωραρίου, στις 14:00, θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα παραμονής μέχρι τις 17:00.

-Κατά τη διάρκεια του βασικού σχολικού ωραρίου, θα προσφέρεται στα παιδιά δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα, που θα ετοιμάζονται στην κουζίνα του σχολείου. Το διατροφικό πρόγραμμα, που ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, θα επιμελείται εξειδικευμένος Διατροφολόγος.

-Στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης, με αφορμή την αναστολή της φυσικής λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας, η Λεόντειος ξεκίνησε μέσα στο 2020 τη συνεργασία της με την εκπαιδευτική πλατφόρμα Classter, που πρόσφατα βραβεύθηκε ως μια από τις 10 καλύτερες εκπαιδευτικές πλατφόρμες σε όλη την Ευρώπη από το  Education Technology Insights magazine.

-Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης σχολικού λεωφορείου, που θα εξυπηρετεί όλα τα νότια προάστια.

-Οι προεγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει, που σημαίνει ότι κάποιες από τις θέσεις έχουν προκρατηθεί. Τα παιδιά του Διαμαντίδειου Νηπιαγωγείου θα έχουν βεβαίως απόλυτη προτεραιότητα στις θέσεις των Δημοτικών Σχολείων της Λεοντείου.