KIDS

Manetaki Language School, το φροντιστήριο ξένων γλωσσών στη Βάρη που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών από όλα τα νότια προάστια

Βρίσκεται στη Βάρη αλλά προσελκύει μαθητές από όλα τα γύρω προάστια. Το Manetaki Language School έχει καταρρίψει το «εμπόδιο» της απόστασης και 7 γονείς που το εμπιστεύθηκαν για τα παιδιά τους μας εξηγούν το γιατί.

Από τη Βούλα, από τη Βουλιαγμένη, από το Κορωπί ή την Αγία Μαρίνα, ακόμα κι από το Λαγονήσι, γονείς των νοτίων και λοιπών προαστίων όχι απλώς εμπιστεύονται το Manetaki Language School στη Βάρη για την ξενόγλωσση εκπαίδευση των παιδιών τους, αλλά ορκίζονται στη fun learning φιλοσοφία του, στις ψηφιακές καινοτομίες του και στις μοναδικές δράσεις του. Μιλήσαμε με επτά από αυτούς και τους ζητήσαμε να μας μεταφέρουν την εμπειρία τους, ώστε να καταλάβουμε γιατί τελικά όπου κι αν πετύχεις συζήτηση για φροντιστήρια Αγγλικών και άλλων ξένων γλωσσών στα νότια, το όνομα Manetaki πρωταγωνιστεί πάντα.

Όσα μας είπαν οι γονείς που εμπιστεύονται το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Manetaki Language School στη Βάρη

Τίνα Καρανάσιου, Παιδίατρος

Η κόρη της, Άννα, 13 χρόνων, παρακολουθεί στο φροντιστήριο Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ η 12χρονη κόρη της, Βαρβάρα, παρακολουθεί μαθήματα Αγγλικών.

«Μένουμε στη Βουλιαγμένη και πηγαίνω τα παιδιά 4 φορές την εβδομάδα στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Η διαδρομή είναι περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο»

«Αρχικά εμπιστεύτηκα το Manetaki Language School για το καλοκαιρινό camp του, που περιελάμβανε εντατική εκμάθηση Αγγλικών σε συνδυασμό με παιχνίδι. Ενημερώθηκα για το πρόγραμμά τους μέσω του Διαδικτύου. Στη συνέχεια γραφτήκαμε σε κανονικό τμήμα και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει καλύτερη απόφαση».

«Σίγουρα αυτό που δικαιώνει την επιλογή μου είναι η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι έφηβες κόρες μου στους δασκάλους του Manetaki Language School . Επίσης, το πρόγραμμα του Manetaki Language School περιλαμβάνει διαδραστικό τρόπο εκμάθησης των ξένων γλωσσών. Η εμπειρία των δασκάλων σε αυτήν την μέθοδο αποτελεί για εμένα εγγύηση επιτυχίας. Θα πήγαινα και πιο μακριά για να τους βρω!» 

Μαρία Τομαή, Εκπαιδευτικός

Ο 16χρονος γιος της, Νίκος, παρακολουθεί στο Manetaki Language School μαθήματα Αγγλικών.

«Μένουμε στο Κίτσι Κορωπίου και ερχόμαστε στη Βάρη για το Manetaki Language School δύο φορές την εβδομάδα. Ο χρόνος μετακίνησης είναι 12 λεπτά με το αυτοκίνητο και, αν χρειαστεί λεωφορείο, τουλάχιστον μισή ώρα».

«Για το φροντιστήριο έμαθα από άλλους γονείς στην περιοχή μου, πριν από 12 περίπου χρόνια, όταν η μεγάλη μου κόρη ήταν 8 χρόνων. Τότε  χρειάστηκε να κάνει μια αλλαγή στην εκμάθηση  των Αγγλικών, καθώς στο φροντιστήριο της γειτονιάς μας αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα. Αν και το Manetaki Language School βρίσκεται μακριά από τη γειτονιά μας, η επιλογή μάς δικαίωσε στο έπακρο! Πρώτα απ’ όλα ο τρόπος προσέγγισης των παιδιών αλλά και των γονέων σε κάνει αμέσως να νιώθεις οικειότητα και σιγουριά. Η ευγένεια, το χαμόγελο, ο χρόνος που αφιερώνουν για τον καθένα ξεχωριστά σου δείχνουν πως “ακουμπούν” πάνω στον κάθε μαθητή και στις ανάγκες του».

«Ο σύγχρονος τρόπος διδασκαλίας (διαδραστικοί πίνακες κλπ) -που με τα χρόνια φάνηκε αδιαμφισβήτητα η εξέλιξή του- καθώς και το υπέροχο, καθαρό και συνάμα φιλικό προς τους μαθητές περιβάλλον (τάξεις, βιβλιοθήκη, χώροι αναμονής), καθιστούν το συγκεκριμένο φροντιστήριο-σχολή ένα κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών μας, που μας παρέχει τη σιγουριά για την πρόοδό τους και την ασφάλεια για την εξέλιξη και ανοδική πορεία τους».

«Αυτό που τελικά δικαιώνει την απόφασή μας όμως είναι πως τα παιδιά μας πηγαίνουν με χαρά κι ενθουσιασμό στο φροντιστήριο, περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τις διδακτικές τους ώρες και εν τέλει καταφέρνουν να εκπληρώσουν τους στόχους τους και να επιτύχουν στο ανάλογο επίπεδο».

«Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι πως, τόσο η κυρία Μανετάκη όσο και το προσωπικό της γραμματείας και των καθηγητών, είναι πάντα πρόθυμοι να επικοινωνήσουν για οτιδήποτε αφορά το παιδί και δείχνουν αληθινή αγάπη για τον καθένα ξεχωριστά. Ιδιαίτερα για την κυρία Αννίτα έχω να πω τα καλύτερα, καθώς στέκεται πρώτα ως άνθρωπος και ύστερα ως υπεύθυνη φροντιστηρίου στο πλάι μας. Σε προσωπικό επίπεδο μου έχει σταθεί σε δύσκολες οικογενειακές στιγμές, σε πρόβλημα υγείας του παιδιού μου -που με διακριτικότητα και σεβασμό αντιμετώπισε- και γενικά, σφίγγοντας αληθινά το χέρι, έχει καταφέρει να κερδίσει ένα κομμάτι της καρδιάς μας».

«Σημειωτέον ότι το τελευταίο διάστημα του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, εκτίμησα πολύ το γεγονός της άμεσης και σαφούς επεξήγησης του τρόπου διδασκαλίας εξ αποστάσεως, των νέων μέτρων,  αλλά και της γενικότερης φιλοσοφίας του φροντιστηρίου, γεγονός που δικαιώνει για άλλη μια φορά την επιλογή μας!».

Μαρία Τουλιάτου, Ιδιωτική Υπάλληλος

Ο 6 ετών γιος της, Χάρης, ξεκίνησε Αγγλικά πέρυσι στο Manetaki Language School, σε ηλικία 5 ετών. Μετά τα 8 σκέφτεται να ξεκινήσει οπωσδήποτε μια δεύτερη ξένη γλώσσα στο ίδιο σχολείο, πιθανότατα Γερμανικά.

«Μένουμε στη Βούλα και πηγαίνουμε στο φροντιστήριο μία φορά την εβδομάδα. Συνολικά, η διαδρομή δεν είναι μεγάλη – λιγότερο από 10 λεπτά να πάμε και άλλα τόσα για να γυρίσουμε. Άλλα έτσι κι αλλιώς θα πηγαίναμε στο συγκεκριμένο σχολείο και από ακόμα πιο μακριά!».

«Έμαθα για πρώτη φορά για το Manetaki Language School μέσα από το NouPou. Στη συνέχεια, έκανα έρευνα αγοράς στα κέντρα ξένων Γλωσσών των γύρω περιοχών (πολλά από τα οποία ήταν πολύ πιο κοντά στο σπίτι μας εννοείται) και το Manetaki Language School με κέρδισε για πολλούς λόγους. Πάντα στη ζωή μου προτεραιότητα έχω να περιβάλλομαι από ανθρώπους με αξίες και το ίδιο επιθυμώ για τα παιδιά μου, όσο αυτό είναι εφικτό. Από το πρώτο κιόλας ραντεβού η Αννίτα σου μεταφέρει τη θετική της ενέργεια και με έναν μαγικό τρόπο σου δείχνει τον σεβασμό της σε κάθε σου ανάγκη,  την ευαισθησία της προς τα παιδιά και τον απαράμιλλο επαγγελματισμό της. Το λιγότερο λοιπόν που μπορείς να κάνεις είναι να θυσιάσεις 15 λεπτά από τη καθημερινότητά σου ώστε το παιδί σου να μάθει εκτός από ξένες γλώσσες και άλλες αξίες πιο σημαντικές για τη ζωή του».

«Η δικαίωση ήρθε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα που το ίδιο το παιδί ήρθε με ενθουσιασμό και έβλεπα πως το μάθημα ήταν η πιο όμορφη ώρα του μέσα στην εβδομάδα. Και δεν χάθηκε ο ενθουσιασμός του ούτε μια στιγμή μέσα στο σχολικό έτος. Ο τρόπος διδασκαλίας, το σύστημα εκπαίδευσης, το περιβάλλον και οι εκπαιδευτικοί δένουν τόσο αρμονικά στη φιλοσοφία και το όραμα της Αννίτας. Η αγάπη επίσης του μικρού Χάρη για τα αγγλικά και το λεξιλόγιο που ανέπτυξε σε μια τόσο μικρή ηλικία με λίγες ώρες δουλειάς ήταν για εμάς η δικαίωση για τη σωστή επιλογή μας. Αυτός ήταν και ο λόγος τελικά που ξεκίνησα κι εγώ ξένη γλώσσα στα τμήματα ενηλίκων και εκεί βίωσα και προσωπικά την εμπειρία της διδασκαλίας του Manetaki Language School!»

«Τέλος, στο διάστημα του lockdown θεωρώ ότι ήταν από τα λίγα κέντρα ξένων γλωσσών που έκαναν εξαιρετική δουλειά, αντέδρασαν άμεσα και ανταποκρίθηκαν στο 100% των απαιτήσεων μιας πρωτόγνωρης κατάστασης για όλους. Τελικά, όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ, δύσκολα δεν πετυχαίνει».

Δέσποινα Καραμαλέγκου, Έμπορος /Επιχειρηματίας

Ο γιος της, Παναγιώτης, είναι 15 ετών και φέτος έδωσε Lower (Β2 στα Αγγλικά) στο Manetaki Language School.

«Μένουμε στην Αγία Μαρίνα, στο Κορωπί, και πηγαίνουμε στο Manetaki Language School δύο φορές την εβδομάδα. Πηγαίνουν βέβαια στο ίδιο σχολείο και τα ανίψια μου, οπότε κάποιες φορές τα πηγαίνω εγώ όλα τα παιδιά και κάποιες η αδερφή μου. Η διαδρομή είναι περίπου 10 λεπτά».

«Για πρώτη φορά άκουσα για το Manetaki Language School από τη συνυφάδα μου, αφού εκεί πήγαν και τα δύο δικά της παιδιά Αγγλικά. Βέβαια τα παιδιά της έχουν τελειώσει πια, το ένα πήρε ήδη το Proficiency (C2) και το άλλο το Lower (B2). Πάντως μας είπε τα καλύτερα κι έτσι πήγαμε κι εμείς».

«Γρήγορα κατάλαβα κι εγώ πόσο σοβαρό είναι αυτό το σχολείο και η δουλειά που γίνεται εκεί. Νιώθω μεγάλη ασφάλεια και έχω πολλή εμπιστοσύνη στην κυρία Μανετάκη προσωπικά, αλλά και στην ομάδα που έχει επιλέξει. Είναι όλοι τους καταπάνω στα παιδιά μας. Παράλληλα οι γονείς ενημερώνονται συνεχώς. Όμως αυτό που με έχει συγκινήσει  πάρα πολύ είναι πως όταν ένα παιδί έχει κάποιο πρόβλημα, κάποια δυσκολία σε ένα μάθημα, ακόμα κι αν ο γονιός δεν το έχει καταλάβει, το σχολείο όχι μόνο θα το εντοπίσει αλλά θα ενημερώσει τον γονιό και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση θα αναλάβει να βοηθήσει το παιδί περισσότερο.  Όποιος κι αν με ρωτούσε, θα του συνιστούσα το Manetaki Language School ανεπιφύλακτα».

Αντιγόνη Γύρα, Χορογράφος

Και τα τρία παιδιά της φοίτησαν στο Manetaki Language School. Οι μεγάλες κόρες της έχουν ολοκληρώσει ήδη τις σπουδές τους ενώ η μικρότερη, Αγγελική, η οποία είναι 15 ετών, δίνει φέτος για το Proficiency (C2 στα Αγγλικά).

«Μένουμε στη Βούλα και πηγαίνουμε δύο φορές την εβδομάδα στο φροντιστήριο. Το μάθημα κάθε φορά διαρκεί δυόμισι ώρες. Όταν ήταν και οι άλλες κόρες μου στο σχολείο, υπήρχαν φορές που έπρεπε να πηγαίνουμε ακόμα και κάθε μέρα. Είναι ένα τέταρτο διαδρομή – καμιά φορά με την κίνηση μπορεί να βγει και λίγο παραπάνω. Αλλά πραγματικά δεν είναι πρόβλημα αυτό».

«Έμαθα για πρώτη φορά για το σχολείο όταν γνώρισα προσωπικά την κυρία Αννίτα Μανετάκη, η οποία είχε έρθει να δει μια παράστασή μου. Την εμπιστεύθηκα αμέσως. Και τελικά δικαιώθηκα γιατί έχει στηρίξει πάρα πολύ την οικογένειά μου και τα παιδιά μου όλα αυτά τα χρόνια, με όλους τους τρόπους».

«Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζεται η γνώση σε αυτό το σχολείο είναι πολύ ξεχωριστός. Είναι δημοκρατικός και λαμβάνει υπόψιν την ιδιοσυγκρασία κάθε παιδιού. Όταν υπάρχουν δυσκολίες, σκύβει προσεκτικά πάνω από το πρόβλημα κάθε παιδιού για να το στηρίξει και να το βοηθήσει να προχωρήσει παραπέρα. Όταν υπάρχουν “ευκολίες”, ξέρει να πουσάρει το παιδί και να μην το αφήνει να επαναπαύεται στις δάφνες του. Παράλληλα, επειδή κι εγώ και ο άντρας μου είμαστε καλλιτέχνες, μας ενέπνευσαν κι άλλες δράσεις του Manetaki Language School, όπως τα πολιτιστικά δρώμενα, οι περιβαλλοντικές ενέργειες και πολλά άλλα πράγματα που γίνονται για να ενεργοποιήσουν τα παιδιά».

«Θα ήθελα παράλληλα να τονίσω ότι το σχολείο ήταν πάντα πολύ προχωρημένο στην ψηφιακή μάθηση. Φανταστείτε, όταν η πρώτη μου κόρη ξεκινούσε στην Αννίτα πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, όλα τα μαθήματα γίνονταν με διαδραστικούς πίνακες».

«Το πιο εντυπωσιακό από όλα όμως είναι το πόσο γρήγορα έμαθαν να επικοινωνούν στα αγγλικά και τα τρία παιδιά μου. Επειδή τυχαίνει να έχουμε φίλους από το εξωτερικό που συχνά έρχονται σπίτι μας και τους φιλοξενούμε, παρατήρησα πως, πάνω στον χρόνο, όλα τα παιδιά μπορούσαν να μιλάνε με τους φίλους μου κανονικά. Ήταν Γ’ ή Δ΄ Δημοτικού και μπορούσαν να κάνουν κανονική συζήτηση στα αγγλικά. Αυτό θεωρώ πως είναι το πιο εντυπωσιακό από όλα».

Δημήτρης Βουρόπουλος, Επιχειρηματίας στον Τουριστικό Τομέα

Ο γιος του, Ιωάννης, είναι 11 χρόνων και μαθαίνει Αγγλικά στο Manetaki Language School.

«Μένουμε στη Βάρκιζα. Πηγαίνουμε δύο φορές την εβδομάδα στο φροντιστήριο και η απόσταση είναι συνολικά 20 λεπτά – 10 για να πάμε και 10 για να γυρίσουμε».

«Αν μπορούσα να συνοψίσω τους λόγους για τους οποίους επιλέξαμε το συγκεκριμένο σχολείο, θα έλεγα τα εξής: Πρώτον, οι αξιόλογοι καθηγητές. Πρόκειται για εκπαιδευτικούς υψηλού επιπέδου που δείχνουν εμφανώς ότι υπόκεινται σε συνεχή επιμόρφωση και ενημέρωση. Δεύτερον, οι εκσυγχρονισμένοι και καλαίσθητοι χώροι διδασκαλίας. Είναι κι αυτό ένα στοιχείο σημαντικό, αφού με τη σειρά του συμβάλλει στη μέγιστη επίδοση καθηγητών και μαθητών. Τρίτον, τα κατάλληλα βιβλία και η διδακτική τεχνολογία αιχμής. Τέταρτον, η συνεχής παρακολούθηση και εποπτεία της προόδου των παιδιών. Και, τέλος, το γεγονός πως σε αυτό το σχολείο δεν υπάρχουν συμβιβασμοί που να επηρεάζουν αρνητικά επιδόσεις καθηγητών και μαθητών».

Δήμητρα Κολέλη, Ιδιωτική Υπάλληλος

Η κόρη της, Σωτηρία, είναι 16 ετών και ολοκλήρωσε φέτος τις σπουδές της στο Manetaki Language School.

«Μένουμε στο Λαγονήσι (Καλύβια Θωρικού). Η μικρή είχε μάθημα στο φροντιστήριο δύο φορές την εβδομάδα. Χρειαζόμασταν με το αυτοκίνητο 15 λεπτά να την φέρουμε και άλλα τόσα για να την πάρουμε».

«Άκουσα πρώτη φορά για το Manetaki Language School σε μια συγκέντρωση φίλων, πριν από 7 περίπου χρόνια. Όταν επισκέφτηκα το φροντιστήριο προκειμένου να πάρω πληροφορίες, με την πρώτη επαφή κατάλαβα ότι ήμουν στο σωστό μέρος. Η διευθύντρια του φροντιστηρίου, κα Αννίτα Μανετάκη, είναι πρώτα απ’ όλα υπέροχος άνθρωπος και φοβερή επαγγελματίας. Είχε και συνεχίζει να έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας και εννοείται ότι και εγώ ήθελα για τα παιδιά μου την καλύτερη επιλογή. Πραγματικά θεωρώ πως άξιζε τον κόπο αυτή η μικρή ταλαιπωρία της απόστασης».

«Τα αποτελέσματα και η πρόοδος των παιδιών μου όλα αυτά τα χρόνια δικαιώνουν την επιλογή μου μέσα σε ένα περιβάλλον φιλικό για τα παιδιά αλλά και για όλους τους γονείς. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!».

Εγγραφές στο MANETAKI LANGUAGE SCHOOL γίνονται ηλεκτρονικά στο https://manetaki.gr/forma-eggrafis-2020/ ή από 25 Αυγούστου 5-9 μμ στον χώρο του σχολείου. Έναρξη μαθημάτων για όλα τα επίπεδα στις 9 Σεπτεμβρίου.