KIDS

Πως να περάσετε όμορφα με το παιδί σας την Κυριακή (17/11)

Ψάχνετε ιδέες για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με το παιδί σας; Συγκεντρώσαμε σ΄ένα άρθρο πέντε προτάσεις για να περάσουν καλά παιδιά και γονείς.

Η Κυριακή είναι μια ιερή ημέρα. Ειδικά όταν είσαι γονιός είναι η ημέρα της βδομάδας που την αφιερώνεις αποκλειστικά στα παιδιά σου. Θεατρικές παραστάσεις, παιδικές ταινίες στον κινηματογράφο, αθλητικές δραστηριότητες είναι μόνο μερικά από όσα μπορείτε να απολαύσετε και μαζί τους γιατί όχι να γίνεται ξανά παιδί.

Αφού απολαύσετε όλοι μαζί ένα πλούσιο πρωινό ήρθε η στιγμή τα παιδιά να διαλέξουν τι θέλουν να κάνουν -γιατί όταν πρόκειται για τη διασκέδαση τους έχουν το πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις που έχουν ενδιαφέρον για να περάσετε δημιουργικά την Κυριακή σας.

Το Περιβόλι της Βάρης

Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσετε τη φύση σ΄ένα πολύ ξεχωριστό κι όμορφο περιβάλλον στα νότια προάστια. Τα παιδιά θα απολαύσουν το παιχνίδι στη φύση χαζεύοντας τα λουλούδια και το κοτοτρακτέρ με τις κότες, παίζοντας κυνηγητό ή κρυφτό όπως παλιά. Τα παιχνίδια τώρα είναι οι πέτρες, το νερό, τα κλαδάκια, τα δέντρα, τα λουλούδια. Κάθε ηλικιακή ομάδα έχει τη δική της δράση, ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να συμμετέχουν. Για το τέλος μπορείτε να απολαύστε το φαγητό από το εστιατόριο όπου η πρώτη ύλη είναι από εποχιακά προϊόντα και από τη συγκομιδή του περιβολιού.

Κυριακή στο μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης

Παιδιά (από 2 μέχρι 12 ετών) και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική.

Δραστηριότητες στο ΚΠΙΣΝ

Κάθε Κυριακή στο Πάρκο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπάρχουν πολλές αθλητικές και όχι μόνο δραστηριότητες τόσο για τους μικρούς μας φίλους όσο και για την οικογένεια. Εμείς προτείνουμε να παρακολουθήσεις “Κηπουρική για όλη την οικογένεια που ξεκινάει στις 11.00 το πρωί στο Λαχανόκηπο με ελεύθερη είσοδο.

Η ενασχόληση με τον κήπο προσφέρει ηρεμία και βοηθά τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες, την υπευθυνότητα και την αυτοπεποίθησή τους. Παιδιά και συνοδοί μαθαίνουν την αξία και τη σημασία της κηπουρικής, ανακαλύπτουν τα μυστικά της και συζητούν για το πώς αναπτύσσονται τα φυτά, πώς εξελίσσονται και ποιες είναι οι ανάγκες τους.

 

Παιχνίδι στη παιδική χαρά

Το αγαπημένος μέρος των παιδιών αναμφισβήτητα είναι η παιδική χαρά -ιδιαίτερα όταν τώρα το φθινόπωρο έχουμε σύμμαχο τον καιρό. Εμείς εδώ στα νότια έχουμε πολλές επιλογές και καλές. Μια πρόταση για όλη την οικογένεια είναι το Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο στο Ελληνικό που τα παιδιά μπορούν να παίξουν στις κούνιες, να κάνουν ποδήλατο και πατίνι ακόμα και να παίξουν ποδόσφαιρο στο γήπεδο.

Παιδική ταινία στη Vkids αίθουσα των Villages στο Παλαιό Φάληρο

Στην ειδικά διαμορφωμένη παιδική αίθουσα που θα ξετρελαθούν τα παιδιά μια καλή πρόταση για οικογενειακή ταινία είναι ο “Σκυλομπελάς”. Οι “Village Kids” αίθουσες διαθέτουν καθίσματα-κρεβάτια και καθίσματα-πουφ με χαρούμενα χρώματα κάνοντας έτσι κάθε προβολή ακόμα πιο άνετη για τους γονείς και πιο διασκεδαστική για τα παιδιά. Στο εσωτερικό των αιθουσών υπάρχουν πολύχρωμες τσουλήθρες στις οποίες μπορούν να παίζουν οι μικροί θεατές μέχρι την έναρξη της προβολής.