KIDS

Στην σχολή Movements, ο χορός γίνεται πάθος για τα παιδιά

H Χριστίνα Μπρίκμαν δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της χωρίς τον χορό. Για τον λόγο αυτό άνοιξε στην Βάρη μια σχολή ώστε να διδάσκει τα παιδιά, να τα κάνει να ξεπερνούν τον εαυτό τους και να εξελίσσονται

 

Η σχολή χορού Movements άνοιξε το 2007 σε έναν πολύ όμορφο χώρο στην Βάρη. Εκεί συνάντησα και την Χριστίνα Μπρίκμαν, ψυχή και σώμα της σχολής.

Γιατί  να φέρει κάποιος το παιδί του σε μια σχολή χορού από μικρό “Πρώτα από όλα πρέπει να το ζητήσει το ίδιο το παιδί. Ο χορός καλλιεργεί το χαρακτήρα του παιδιού και  το μαθαίνει να εκφράζεται. Ο χορός πέρα από άσκηση είναι τέχνη, που πέρα απο τη γνώση και την αγάπη του σώματος διαμορφώνει χαρακτήρες, δίνει δύναμη, δίνει χαρά, δίνει φτερά. Έχω δει πολλά παιδιά να μεταμορφώνεται μέσα από τον χορό, να αλλάζουν ποιότητα”.

“Δίνω μεγάλη σημασία στην προσωπικότητα του παιδιού. Πιστεύω στα παιδιά και έχω δεί πώς όταν ένα παιδί πιστέψει στον εαυτό του, τότε είναι που ανοίγει τα φτερά του και όλα τα μπορεί. Μαθαίνω τα παιδιά να ξεπερνούν τον εαυτό τους σε κάθε μάθημα, και τον ξεπερνάνε! Η διαδικασία αυτή τους βοηθάει και στο σχολείο και γενικότερα στη ζωή τους , γιατί μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τη κάθε δυσκολία. Οι καλύτερες μου μαθήτριες άλλωστε είναι πολύ καλές και στο σχολείο”.

Ένας γονιός μπορεί να φέρει το παιδί του από πολύ μικρό ( 3 ετών, αν το παιδί είναι έτοιμο, χωρίς να ξεχνάμε πώς όλα τα παιδιά δεν αναπτύσσονται κινησιολογικά με τον ίδιο ρυθμό). Θα έρθει σε επαφή με τα κύρια συστατικά του χορού, θα μάθει το σώμα του, το ρυθμό, το χώρο και θα μάθει να κινείται με τα άλλα παιδιά. Το μπαλέτο μαζί με τον σύγχρονο, πλάθουν χαρακτήρες. Το επίμεδο του μαθήματος προσαρμόζεται σύμφωνα με την ηλικία του παιδιού.

Μαθαίνω ότι στα οκτώ χρόνια λειτουργίας, ήδη έχει να επιδείξει αρκετές διακρίσεις. Έχουν διοργανωθεί τρείς παραστάσεις στο Κολέγιο Αθηνών( video και φωτογραφίες υπάρχουν στο site της σχολής: www.movements.gr) τα παιδιά διακρίνονται με 100 % επιτυχία στις εξετάσεις της Royal Academy of dance, Και τέλος υπάρχουν μαθήτριες που φοιτούν ή αποφοίτησαν  από επαγγελματικές σχολές χορού στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό.

Ο τίτλος της σχολής αντιστοιχεί σε αυτό που ορίζει το χορό με τον πιο ακριβή τρόπο: οι κινήσεις. Κινήσεις που υπακούουν στους κανόνες τις τέχνης του χορού, συμβατούς με τους νόμους τις αισθητικής του χώρου και του χρόνου. Κινήσεις καθοδηγημένες σωστά, που οδηγούν στην εσωτερική και εξωτερική μας ανάπτυξη. Κινήσεις που βοηθούν να βρούμε το ρυθμό μας  και να ενταχθούμε στον κόσμο με χάρη, κομψότητα και σεβασμό. Κινήσεις πλαστικλές, εκφραστικές, επικοινωνιακές.

Στη σχολή παραδίδονται μαθήματα κλασσικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού, Hip-Hop και jazz. Υπάρχουν επίσης τμήματα ενηλίκων, Pilates, speed up training και body sculpture. Φέτος λειτουργεί με νέες τιμές, με έκπτωση έως και 20%, χωρίς όμως καμία έκπτωση στη ποιότητα. “Στη σχολή Movements οι συνεργάτες μου και εγώ δουλεύουμε για όλους με κέφι και επαγγελματισμό. Οι χώροι διδασκαλίας είναι σχεδιασμένοι με υψηλές προδιαγραφές ( ξύλινο δάπεδο “Junckers” ) και τα μαθήματα γίνονται με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από έμπειρους πιανίστες”.

Την ακούω να μου μιλάει με τόσο πάθος για τον χορό και αναρωτιέμαι πως ξεκίνησε “ Ξεκίνησα χορό στην Αθήνα με τον Λεωνίδα Ντεπιάν. Συνέχισα στην Κρατική Σχολή Χορού και ο κύκλος των σπουδών μου ολοκληρώθηκε στη σχολή της Ραλλούς Μάνου. Πήρα το δίπλωμα διδασκαλίας από τη Royal Academy of Dance το 1997. Δίδαξα στη Δημοτική Σχολή Χορού της Καλαμάτας (1989-2000 ). Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό γιατί μέσα σε αυτά τα έντεκα χρόνια έμαθα να συνεργάζομαι με εξερετικούς δασκάλους όπου ο στόχος όλων μας ήταν να βελτιώνουμε συνεχώς το επίπεδο διδασκαλίας μας με μοναδικό γνώμονα το όφελος των παιδιών ”.

Λίγο πριν φύγω από την σχολή την ρωτάω πόσο έχει επηρεάσει ο χορός την ζωή της “ Ο χορός είναι η ζωή μου, είναι ανάσα, έκφραση, συγκίνηση, επικοινωνία, καλλιέργεια… Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τον χορό, θα ήμουν ένας άλλος άνθρωπος…”.

Movements Dance School Τριπτόλεμου 43, Βάρη τηλ: 210-9656846 facebook