KIDS

Τι έκανε η Ευρωγνώση Ευρυάλης και το νέο Κέντρο στην Άνω Γλυφάδα και ξεχώρισαν την περίοδο του κλεισίματος των σχολείων

Τα κέντρα ξένων γλωσσών και μελέτης Ευρωγνώση στην Ελευθερίου Βενιζέλου 24 στην Ευρυάλη και το νέο στην Άνω Γλυφάδα, Ηρακλείτου 32 και Δημητρίου Γούναρη 215 ιδιοκτησίας Γεωργίου Τσιούρη (πάνω από τον Αρτοποιητή και δίπλα στην εφορία), ξεχώρισαν στην περίοδο της καραντίνας για το εκπαιδευτικό τους έργο. Χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα διδακτικής μελέτης, τα μαθήματα συνεχίστηκαν κανονικά μέσω μιας πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης σε καθημερινή βάση.

Τα δύο κέντρα ξένων γλωσσών και μελέτης Ευρωγνώση, υπό τη διεύθυνση Γιώργου Τσιούρη, κέρδισαν το στοίχημα της τηλεκπαίδευσης στην περίοδο της καραντίνας για τη νόσο covid-19. Τα δύο εκπαιδευτικά κέντρα της Γλυφάδας ενήργησαν άμεσα, οργανώνοντας από την πρώτη μέρα του lockdown μέσω skype μικρά γκρουπ μαθητών χωρίς να αλλάξει το εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα. Οι συνεδρίες έγιναν σε απόλυτο πλαίσιο μαθήματος χωρίς να σταματήσει καθόλου η ροή, με αποτέλεσμα μέσα σε αυτούς τους τρεις περίπου μήνες να έχει ολοκληρωθεί όλη η διδακτική ύλη του έτους, τόσο στα ξενόγλωσσα τμήματα όσο και στη σχολική μελέτη. «Βλέποντας πού τείνει η κατάσταση, είχαμε ενημερώσει τους γονείς ότι σε κάποιο πιθανό ενδεχόμενο κλεισίματος, ήμασταν έτοιμοι να συνεχίσουμε τα μαθήματα κανονικά μέσω skype τις ίδιες ώρες και μέρες ακριβώς, όπως ήταν και πριν. Έτσι, ο γονιός ήξερε ότι το παιδί του είχε για παράδειγμα κάθε Τρίτη και Πέμπτη μάθημα 5-7. Ταυτόχρονα η σχολική μελέτη, με παράδοση της ύλης παρακάτω γινόταν καθημερινά χωρίς να χαθεί καμιά μέρα. Απλώς άνοιγε τον υπολογιστή ή το τάμπλετ και συνδεόταν στο αντίστοιχο γκρουπ με την καθηγήτρια του», λέει ο διευθυντής των δύο φροντιστηρίων Γιώργος Τσιούρης.

Η συνεργασία των γονιών με τα φροντιστήρια Ευρωγνώση- το απόλυτο «κλειδί» της επιτυχίας.

Από την πρώτη στιγμή, οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση των δύο φροντιστηρίων  είχαν μια πολύ εποικοδομητική και ευχάριστη επικοινωνία με τους γονείς μέσω τηλεδιασκέψεων,  ενώ σε κάθε βήμα και απόφαση υπήρχε συνεννόηση. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να δουν ταυτόχρονα τους καθηγητές επί τω έργω και να αξιολογήσουν τη δουλειά και τη διδασκαλία τους. Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν από τους γονείς να είναι δίπλα στα παιδιά. Να τα βοηθήσουν  και να μην μείνουν μόνο στο να ανοίξουν τον υπολογιστή. «Η τηλεκπαίδευση λειτούργησε πολύ θετικά, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όλο αυτό οι γονείς το εισέπραξαν πάρα πολύ θετικά και εμείς δεθήκαμε πολύ μαζί τους, ήρθαμε ακόμα πιο κοντά, παρόλο που ήμασταν μακριά».

Τα δύο αυτά εκπαιδευτικά κέντρα ξεχώρισαν από τα υπόλοιπα της περιοχής, γιατί μέσα σε μια πρωτόγνωρη και ξαφνική κατάσταση δεν έχασαν πολύτιμο χρόνο. Εστίασαν απευθείας στους μαθητές τους, στο να τους κρατήσουν «ενεργούς» και να τους εξελίξουν. «Ξέρετε εάν ένα παιδί μείνει εκτός προγράμματος έστω και μια εβδομάδα είναι πολύ δύσκολο μετά να επανέλθει» σχολιάζει ο κ. Τσιούρης.

Σημαντική ήταν και η πρωτοβουλία να ολοκληρώσουν την ύλη των μαθημάτων για το σχολείο του δημοτικού και του γυμνάσιου. «Πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε την ύλη του σχολείου παρόλο που το σχολείο ήταν κλειστό. Τώρα που ξανάνοιξαν τα σχολεία, την ύλη που θα κάνουν για τον μήνα Ιούνιο εμείς την έχουμε καλύψει, άρα για τα παιδιά είναι μια καλή επανάληψη».

Τα σχέδια ετοιμότητας για ένα δεύτερο κύμα κορονοϊου

Για κάθε πιθανό σενάριο  δεύτερου κύματος της covid-19 τα συγκεκριμένα φροντιστήρια Ευρωγνώση έχουν πάρει ήδη  τα μετρά τους. Για να γίνεται όσον το δυνατόν καλύτερο και πιο διαδραστικό το μάθημα χωρίς προβλήματα στις συνδέσεις, από τον Σεπτέμβριο του 2020  μια εταιρεία πληροφορικής θα κατασκευάσει ειδική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης με πάρα πολλές δυνατότητες. Οι χώροι και στα δυο κέντρα είναι ήδη άρτια εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά, όπως ένας κάλος εξαερισμός, αντισηπτικά κλπ, ενώ θα γίνεται και θερμομέτρηση των μαθητών κατά την είσοδό τους και κάθε παιδί θα πλένει τα χέρια του και θα βάζει αντισηπτικό υγρό. Επίσης μετά από κάθε χρήση μιας αίθουσας διδασκαλίας θα γίνεται ψεκασμός με ειδικά αντισηπτικά υγρά. Δηλαδή οι αίθουσες θα απολυμαίνονται τουλάχιστον 3 με 4 φορές την ήμερα. Τέλος τα τμήματα είναι αυστηρώς ολιγομελή και θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Μέσα στα άμεσα σχέδια είναι και η παροχή ενός συνεργάτη – οδηγού που θα εκτελεί τα καθήκοντα courier, πηγαίνοντας στα σπίτια των μαθημάτων τις σημειώσεις και τις φωτοτυπίες των μαθημάτων όσων οικογενειών δεν διαθέτουν εκτυπωτή. Αξιοσημείωτο είναι ότι την περίοδο αυτή ο διευθυντής των δύο φροντιστηρίων Γιώργος Τσιούρης διέθεσε δέκα υπολογιστές του φροντιστηρίου σε οικογένειες που δεν είχαν, για να μην μείνουν πίσω τα παιδιά στα μαθήματα. «Εάν επαναληφθεί κάποιο πιθανό κλείσιμο, είμαστε έτοιμοι να εξοπλίσουμε όλους τους γονείς που δεν διαθέτουν κάποιο μέσο, παρέχοντάς τους ένα τάμπλετ».

Τα δυο κέντρα διαθέτουν επίσης οδηγό και ειδικό μέσο μεταφοράς που παραλαμβάνει τα παιδιά από το σχολείο και τα μεταφέρει στο φροντιστήριο, ενώ στο τέλος των μαθημάτων τα επιστρέφει σπίτι τους. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Από πέρυσι λειτουργεί το νέο κέντρο ιδιοκτησίας Γεωργίου Τσιούρη στην Άνω Γλυφάδα, Ηρακλείτου 32 Δημητρίου και Γούναρη 215 (άνωθεν αρτοποιείου Αρτοποιητής), δίπλα στην εφορία.

Ευρωγνώση Γλυφάδας (ιδιοκτησίας Γεωργίου Τσιούρη)

Κέντρο 1ο
Ελευθερίου Βενιζέλου 24 Ευρυάλη,  τηλ: 2109616222, evriali@eurognosi.info

Κέντρο 2ο
Δημητρίου Γούναρη 215 και Ηρακλείτου 32 (άνωθεν αρτοποιείου Αρτοποιητής),  Άνω Γλυφάδα, τηλ: 2109633309, evriali@eurognosi.info