INTERVIEWS

To CityKidsGuide είναι ο απόλυτος οδηγός για εσένα και το παιδί σου

Αν “χάνεσαι” στο διαδίκτυο αναζητώντας θέματα, εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά, αξίζει να ανακαλύψεις τον κόσμο του CityKidsGuide.

Όσο το ποιοτικό περιεχόμενο στο internet αποτελεί όλο και περισσότερο “είδος προς εξαφάνιση”, υπάρχουν ακόμη εκείνες οι φωτεινές εξαιρέσεις που, όχι μόνο πιστεύουν σ’αυτό, αλλά αφιερώνουν και την καθημερινότητά τους για να το παράξουν.  Πόσο μάλλον, όταν απευθύνονται σε ένα target group που πραγματικά έχει ανάγκη από ουσιαστική, έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση. Τους γονείς.

Μια τέτοια ομάδα είναι κι αυτή του CityKidsGuide, η οποία μάλιστα “γεννήθηκε” από μια νότια μαμά, την Μαρία Κωτσάκη. Έχοντας μεγαλώσει στο Παλαιό Φάληρο και όντας κάτοικος Γλυφάδας από το 1990, η Υπεύθυνη Marketing Ελλάδας του CityKidsGuide, πάντοτε ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με κάτι που να σχετίζεται με τα παιδιά, μια ανάγκη που ενδυναμώθηκε περισσότερο όταν έγινε και η ίδια μητέρα δύο παιδιών. Και μπορεί στο παρελθόν να έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρίες σε αντικείμενα σχετικά με τις σπουδές της (έχει σπουδάσει χρηματοοικονομικά στην Ελλάδα με μεταπτυχιακό στο Λονδίνο στα εφαρμοσμένα μαθηματικά με χρηματοοικονομικά), όμως πλέον, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, έχει αφιερωθεί στο να κάνει τη ζωή των γονιών (αλλά κι αυτών που σκοπεύουν να γίνουν) πιο εύκολη και σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα του CityKidsGuide;

Η ιδέα της δημιουργίας του ήρθε μέσα από μια δική μου ανάγκη. Ως μητέρα 2 παιδιών, κατά καιρούς αναζητούσα στο διαδίκτυο θέματα, εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά και δεν έβρισκα αυτό που πραγματικά έψαχνα συγκεντρωμένο σε μια ιστοσελίδα. Έτσι προέκυψε η ιδέα για ένα site που θα περιέχει όλα αυτά. Μετά από πολύωρες συζητήσεις και συναντήσεις με τους τωρινούς συνεργάτες μου, δημιουργήσαμε το CityKidsGuide, με στόχο να είναι ένας πλήρης οδηγός πόλης για τα παιδιά και τους γονείς, με κύριο άξονα το ποιοτικό περιεχόμενο.

Tι θα διαβάσει μια μαμά ή ένας μπαμπάς;

Κάθε γονέας θα βρει μία ποικιλία θεμάτων που μπορεί να τους απασχολούν για την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την υγεία, την ψυχολογία, την διασκέδαση και τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών τους. Παράλληλα, οι ίδιοι θα μπορούν να βρουν αντίστοιχη θεματολογία και συμβουλές για την διαχείριση οικογενειακών και προσωπικών θεμάτων που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν. Επιπλέον, εβδομαδιαίως στην ενότητα Οδηγός Πόλης, προτείνουμε και παρουσιάζουμε τις σημαντικότερες εκδηλώσεις και δρώμενα που συμβαίνουν στην πόλη, όπως παιδικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια.

Μια νέα μαμά, θα βρει ενδιαφέροντα άρθρα;

Μια νέα μαμά μπορεί να ενημερωθεί για θέματα σχετικά με την εγκυμοσύνη, την υγεία, την ψυχολογία, τις σχέσεις, καθώς επίσης για τη διασκέδαση και την καριέρα της. Γενικά, προσπαθούμε να παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, χρήσιμων για την αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών που προκύπτουν σε μια σύγχρονη γυναίκα, από την στιγμή που επιλέγει να γίνει μητέρα.

Η συμβολή ψυχολόγων, διαιτολόγων και εξειδικευμένων συνεργατών είναι απαραίτητη για ένα kids site;

Η φιλοσοφία μας γενικότερα στηρίζεται στην ομαδικότητα και στην συνεργασία. Από τα πρώτα στάδια της δημιουργίας του CityKidsGuide μέχρι και σήμερα, διαπιστώνουμε ότι η δημιουργία μιας ισχυρής κοινότητας ανάμεσα σε επαγγελματίες και γονείς είναι απαραίτητη για την ολοκληρωμένη, έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση. Γι’αυτό και στοχεύουμε να έχουμε συνεργάτες – αρθρογράφους που με την γνώση και την εμπειρία τους θα μας παρέχουν χρήσιμο ενημερωτικό υλικό για όλες τις ηλικίες ενός παιδιού, αλλά και για τους γονείς.

Σε τι διαφέρει το δικό σας site από άλλα της ίδιας κατηγορίας;

Εστιάζει στο παιδί, ταυτόχρονα όμως αφορά και στους γονείς. Έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και διπλό ρόλο: λειτουργεί ταυτόχρονα ως portal και ως directory. Δηλαδή φιλοξενεί ποικιλία άρθρων με χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες, αλλά προσφέρει και ένα μεγάλο directory, που διαρκώς εμπλουτίζεται με νέες επιχειρήσεις. Ουσιαστικά, προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα site απλό, εύχρηστο, ευανάγνωστο και φιλικό προς το χρήστη, που προσφέρει ολοκληρωμένη και έγκυρη πληροφόρηση, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα στους επισκέπτες να έχουν ένα πλήρες ευρετήριο παροχών, υπηρεσιών και αγαθών.

Η Αθήνα είναι πλέον μια kids friendly πόλη; Υπάρχει πληθώρα εκδηλώσεων και ασχολιών για τα παιδιά;

Δυστυχώς, η Αθήνα σε δομικά ζητήματα (όπως για παράδειγμα, ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι κτλ) δεν θεωρούμε ότι είναι μια πόλη φιλική προς τα παιδιά στην καθημερινότητα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται πλήθος εκδηλώσεων με άξονα το παιδί, που αποτελούν μια ευχάριστη νότα για την ψυχαγωγία των παιδιών μας και ταυτόχρονα συχνά έχουν και επιμορφωτικό χαρακτήρα. Πιστεύουμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και ότι οι προσπάθειες που γίνονται συμβάλλουν σε ένα καλύτερο μέλλον της ζωής των παιδιών μας.

Στο citykidsguide.com μπορεί κανείς να βρει χρήσιμες πληροφορίες και για γονείς που ζουν σε άλλα μέρη της Ελλάδος, πέραν της Αθήνας; Αν ναι, τι είδους;

Προς το παρόν περιορίζεται στην περιοχή της Αττικής, αν εξαιρέσουμε βέβαια τα θέματα ενημερωτικού χαρακτήρα, που μας αφορούν όλους. Το πλάνο μας, ωστόσο, είναι να καλύψουμε  ως προς τον Οδηγό Πόλης με τις διάφορες εκδηλώσεις που προτείνουμε, αλλά και στο κομμάτι του directory, σε πρώτο στάδιο τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, και στη συνέχεια  και την Κύπρο.

Κατηγορία «Βρείτε». Τι ακριβώς θα βρούμε;

Σε αυτή την κατηγορία όπως αναφέρουμε και παραπάνω, ο κυριότερος στόχος μας είναι οι αναγνώστες μας να βρίσκουν γρήγορα και εύκολα αυτό που ψάχνουν για το παιδί τους, είτε πρόκειται για αγαθά, είτε για υπηρεσίες σύμφωνα με την τοποθεσία τους εντός της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, οι αναγνώστες – επισκέπτες μας, μπορούν να αναζητήσουν ότι χρειάζονται, επιλέγοντας μια από τις βασικές μας κατηγορίες που είναι η εκπαίδευση, οι εξωσχολικές δραστηριότητες, η υγεία, η διασκέδαση – ψυχαγωγία, οι αγορές και οι διακοπές. Σε κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα υποκατηγοριών. Για παράδειγμα, στην εκπαίδευση μπορεί κανείς να βρει ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, παιδικούς σταθμούς – νηπιαγωγεία, πανεπιστήμια, ιδιωτικά κολέγια, φροντιστήρια και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Στις εξωσχολικές δραστηριότητες, ωδεία, εργαστήρια ζωγραφικής, σχολές χορού, θεατρικές σχολές, σχολές ρομποτικής και μαγειρικής, προσκοπικά κέντρα και φυσικά σχολεία ΑΜΕΑ. Στην κατηγορία υγεία, νοσοκομεία, μαιευτήρια, κέντρα λογοθεραπείας και αποκατάστασης, ιατρούς και κέντρα ΑΜΕΑ. Στην διασκέδαση, παιδότοπους, θεματικά πάρκα, κέντρα ψυχαγωγίας και μουσεία. Και τέλος, στις κατηγορίες Αγορές διάφορα eshops και στις Διακοπές Camping προς το παρόν. Το directory μας εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που θέλουν να προβληθούν σε μας και στα άμεσα πλάνα μας είναι να καλύψουμε όλη την ελληνική περιφέρεια και σύντομα να επεκταθούμε στην Κύπρο.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες απορίες μιας μαμάς; Τι αναζητά περισσότερο;

Μία μητέρα καθημερινώς ενημερώνεται από το διαδίκτυο για θέματα που αφορούν στο παιδί της, την οικογένειά της και την ίδια. Αναζητά λύσεις και απαντήσεις σε θέματα που την απασχολούν. Αυτή η αναζήτηση γίνεται ολοένα και πιο πολύπλοκη όσο προχωράει στην μητρότητα, ιδιαίτερα όταν οι ρυθμοί της ζωής γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί. Μία μητέρα αναζητά κυρίως απαντήσεις σε θέματα ανάπτυξης του παιδιού, υγείας του παιδιού και της ίδιας, διαχείρισης προβλημάτων, ψυχαγωγίας, δραστηριοτήτων και πολλά ακόμη. Αυτό είναι και το στοίχημα του site. Να παρέχει, δηλαδή, αξιόπιστη, σοβαρή, εμπεριστατωμένη, επιστημονική και διασταυρωμένη από πολλές πηγές πληροφόρηση, στην μητέρα και όχι μόνο, που τελικά θα βοηθήσει στην επίλυση προβληματισμών και αποριών που προκύπτουν σε καθημερινή βάση.

Θα εμπλουτίσετε το περιεχόμενό σας; Αν ναι, τι να περιμένει το αναγνωστικό κοινό;

Το περιεχόμενο εμπλουτίζεται καθημερινά με αρθρογραφία ποικίλης ύλης. Στόχος μας είναι να καθιερωθούμε ως σημείο αναφοράς και βασικό μέσο για την ενημέρωση των γονέων σε ότι αφορά στο παιδί και την οικογένεια. Πέρα από την εύκολη αναζήτηση και εύρεση για τις τρέχουσες εκδηλώσεις και τα ενημερωτικά θέματα, στα άμεσα σχέδιά μας είναι η διοργάνωση σεμιναρίων, εργαστηρίων, διαγωνισμών και άλλων δράσεων που θα προσφέρουν αλληλεπίδραση, επιμόρφωση και ψυχαγωγία στους αναγνώστες μας.

Πόσο σπουδαίο είναι το κεφάλαιο ενημέρωση για έναν γονιό; Έχει αλλάξει θεωρείτε τα τελευταία χρόνια;

Στην ψηφιακή εποχή όπου ζούμε, καθένας έχει την δυνατότητα να βρει πολύ εύκολα την πληροφορία που αναζητά, πάρα πολύ γρήγορα και ανά πάσα στιγμή, όπου και αν βρίσκεται. Ωστόσο, η έκθεση στην εύκολη πληροφόρηση ελλοχεύει και τον κίνδυνο της παραπληροφόρησης. Το κεφάλαιο ενημέρωση για ένα γονιό είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα, τα τελευταία χρόνια, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, οι ανάγκες του κόσμου έχουν αλλάξει. Εμείς πιστεύουμε στην σωστή και έγκυρη ενημέρωση, ιδιαίτερα σε θέματα υγείας και εκπαίδευσης και προσέχουμε πάρα πολύ με τους συνεργάτες μας, ώστε το περιεχόμενο μας να μην αφήνει απορίες στον αναγνώστη και να είναι απλό και κατανοητό.