KIDS

Το φροντιστήριο που ανεβάζει την εκπαίδευση σε άλλο Επί-πεδο

9 σοβαροί λόγοι για να εμπιστευτείς τη διδακτική μέθοδο του Eπί – Κέντρο Επιτυχίας.

Λένε ότι επιτυχία είναι να κάνεις τέλεια κάτι που οι υπόλοιποι κάνουν απλώς καλά. Λένε επίσης ότι η επιτυχία δεν έρχεται ποτέ τυχαία. Στην περίπτωση του Επί, του μεγαλύτερου Φροντιστηριακού Οργανισμού των Δήμων Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Σαρωνικού τόσο σε συνολικό αριθμό μαθητών όσο και σε επιτυχόντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς πως τα περισσότερα κλισέ για την επιτυχία ισχύουν.

Η ιστορία του Επί – Κέντρο Επιτυχίας ξεκινά πίσω το 1976 όταν ο Δημήτρης και η Κατερίνα Παπαδημητρίου ιδρύουν τα Φροντιστήρια Παπαδημητρίου. Από το ξεκίνημά του, είναι ένα φροντιστήριο που δεν φοβάται τις καινοτομίες. Το 1986, γίνεται  ένα από τα πρώτα εκπαιδευτήρια που εισαγάγει μαθήματα Πληροφορικής. Το 2010 αναλαμβάνει τα ηνία η επόμενη γενιά και η μετάβαση αυτή σηματοδοτείται με τη δημιουργία του Επί – Κέντρο Επιτυχίας, ενός φροντιστηρίου που αλλάζει τα δεδομένα της εκπαίδευσης στα νότια προάστια. Σήμερα, έχοντας κρατήσει την εμπειρία και τις αρχές των Φροντιστηρίων Παπαδημητρίου, το Επί – Κέντρο Επιτυχίας, εξακολουθεί να πρωτοπορεί και να επενδύει στην κουλτούρα της διαρκούς εξέλιξης.

Το 2018 είναι μια χρονιά ορόσημο για το Επί, αφενός γιατί εγκαινιάζεται το δεύτερο Κέντρο Επιτυχίας στο Λαγονήσι (ενώ η επέκταση συνεχίζεται στην Ανάβυσσο) και αφετέρου γιατί είναι η χρονιά με τους περισσότερους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές: 91 στον αριθμό, μεταξύ των οποίων 2 επιτυχόντες σε Ιατρική και ο πρώτος των πρώτων στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. «Η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών μας μπαίνει στην πρώτη σχολή της προτίμησής της. Αυτό είναι και το όραμά μας. Η εισαγωγή των μαθητών μας στην πρώτη τους επιλογή» λέει ο σημερινός διευθυντής του Φροντιστηρίου, Παναγιώτης Παπαδημητρίου, τονίζοντας πως «για εμάς, ο μαθητής είναι στο Επίκεντρο και δουλεύουμε μαζί για την επιτυχία. Η επιτυχία ανήκει στον μαθητή, αλλά έρχεται μέσα από ομαδική προσπάθεια. Γι’ αυτό,  η διεύθυνση, οι καθηγητές, ο παιδαγωγικός υπεύθυνος, οι επιστημονικοί συνεργάτες, όλη η ομάδα του φροντιστηρίου είμαστε δίπλα στο μαθητή σε κάθε του βήμα και εργαζόμαστε για να πετύχει τους στόχους του».

Απλές συνταγές επιτυχίας, όμως, δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό και στο Φροντιστηριακό Οργανισμό Επί – Κέντρο Επιτυχίας η διδακτική μέθοδος αναλύεται σε πολλά επίπεδα και πλαισιώνεται από μια σειρά πολύ ξεχωριστών δράσεων:

Συνεργασία με καταξιωμένους καθηγητές – συγγραφείς. «Το βασικότερο συστατικό της επιτυχίας είναι η συνεργασία με τους καλύτερους καθηγητές. Οι καθηγητές είναι απόλυτα εξειδικευμένοι στο αντικείμενο σπουδών που διδάσκουν και είναι ταυτόχρονα και συγγραφείς. Τα 62 βιβλία της συγγραφικής ομάδας του Επί καλύπτουν όλες τις τάξεις και όλα τα μαθήματα. Τα βιβλία μας είναι απόλυτα στοχευμένα, με τον απαραίτητο αριθμό ασκήσεων και όχι με αυτόν τον τεράστιο όγκο ασκήσεων των βοηθημάτων του εμπορίου τις οποίες αδυνατεί χρονικά να επιλύσει ο μαθητής. Ένας μαθητής που μπορεί να λύσει τα θέματα των βιβλίων μας, είναι απόλυτα έτοιμος να αριστεύσει στις Πανελλαδικές» λέει ο Παναγιώτης Παπαδημητρίου.

– Ολιγομελή τμήματα 3-7 ατόμων, αποτελούμενα από μαθητές ίδιων δυνατοτήτων. «Σε κάθε τάξη τα τμήματα είναι αυστηρά ολιγομελή και ομοιογενή, ώστε να προωθείται η άμιλλα και η συνεργασία ως κινητήριες δυνάμεις βελτίωσης της απόδοσης των μαθητών. Οι μαθητές εντάσσονται σε τμήματα βάσει των επιδόσεών τους, ενώ λειτουργούν και τμήματα αποκλειστικά αριστούχων. Έτσι οι μαθητές με υψηλές βαθμολογίες συναγωνίζονται μαθητές αντίστοιχου επιπέδου και δουλεύουν σε θέματα αυξημένης δυσκολίας. Ταυτόχρονα, αυτός ο τρόπος ορισμού τμημάτων λειτουργεί ενισχυτικά και για τους μαθητές με χαμηλότερες βαθμολογίες, αφού ένα τμήμα με μαθητές που έχουν παρόμοιες ανάγκες θα ασχοληθεί παράλληλα με το να καλύψει κενά από προηγούμενες τάξεις και θα επιμείνει στις όποιες ελλείψεις, χωρίς να βιάζεται να προχωρήσει πολύ γρήγορα στην ύλη. Φυσικά, αν ένας μαθητής καταφέρει να ξεπεράσει το επίπεδο του τμήματός του, που είναι και το ζητούμενο, μπορεί να μπει σε ένα τμήμα με υψηλότερες επιδόσεις».

Απόλυτη οργάνωση, στοχοθεσία και συνεχής ενημέρωση για την πρόοδο του μαθητή. «Κάθε μαθητής του Επί καθορίζει, σε συνεργασία με τον Παιδαγωγικό Υπεύθυνο του τμήματος, ποιοι είναι οι στόχοι της χρονιάς, οι οποίοι παρακολουθούνται καθ’ όλη τη διάρκειά της, έτσι ώστε να μην υπάρχει απόκλιση. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο παίζουν τα Ημερήσια Διαγράμματα Επιδόσεων. Σε κάθε μάθημα ο μαθητής βαθμολογείται για την επίδοσή του. Αυτές οι βαθμολογίες μετατρέπονται σε  διαγράμματα τα οποία παρακολουθούν ο Διευθυντής Σπουδών και ο Παιδαγωγικός Υπεύθυνος. Τα διαγράμματα αυτά αναρτώνται και στην προσωπική σελίδα myΕπί του μαθητή στο web site του Φροντιστηρίου, στην οποία έχει πρόσβαση ο μαθητής και οι γονείς του. Θέλουμε να υπάρχει μια σταθερή ανοδική πορεία. Αν δούμε ότι υπάρχει κάποια κοιλιά στην απόδοση, σε συνεννόηση με τον μαθητή και τους γονείς, ορίζουμε πώς ο μαθητής θα επανέλθει και πάλι στον στόχο που έχουμε θέσει». Οι γονείς, πέρα από την τακτική τηλεφωνική, έντυπη και ηλεκτρονική ενημέρωση, στο τέλος κάθε τετραμήνου στα πλαίσια της Ενημέρωσης Γονέων συναντούν την ομάδα διδασκαλίας και παίρνουν στα χέρια τους τον Φάκελο Υλικού του μαθητή, που συγκεντρώνει όλη τη δουλειά του στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

– Ιδιαίτερη έμφαση στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό: «Προετοιμάζουμε τους μαθητές μας για να μπουν σε μία πολύ καλή σχολή, αλλά ταυτόχρονα τους βοηθάμε να επιλέξουν την κατάλληλη σχολή για εκείνους. Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι εξίσου σημαντικός με τα μαθήματα. Κάθε χρόνο σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρία Συμβούλων Σταδιοδρομίας πραγματοποιούμε σεμινάρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Επίτευξης Στόχων, ενώ οι μαθητές μας συμπληρώνουν τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων και προσωπικότητας. Αναλύουμε τα αποτελέσματα των τεστ και τα συζητάμε με το μαθητή και τους γονείς στα πλαίσια προσωπικής συμβουλευτικής συνάντησης, προσπαθώντας να βοηθήσουμε το παιδί να καταλάβει καλύτερα τον εαυτό του, αλλά και να πληροφορηθεί ποια επαγγέλματα αλλά και ποιες σχολές, που μπορεί να μην γνωρίζει καν ή να μην τις έχει σκεφτεί, του ταιριάζουν».

Φωτογραφία από την Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με ομιλητές τον κ. Νίκο Παυλάκο (Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συγγραφέα) και τον κ. Χρήστο Σωτηρακόπουλο (Δημοσιογράφο και Συγγραφέα).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα 2 μέρη του σεμιναρίου στα παρακάτω links:

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=5gxG4Qo1Wfc

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=dGQtS2jiCCA

Προσομοίωση Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σε κάθε τάξη του Επί Κέντρο Επιτυχίας διεξάγονται έξι κύκλοι τρίωρων διαγωνισμάτων με δομή, λογική και δυσκολία Πανελλαδικών. «Ο μαθητής του Επί γράφει από την Α’ μέχρι την Γ’ Λυκείου περισσότερα από 70 διαγωνίσματα προσομοίωσης Πανελλαδικών, οπότε, όταν έρθει η στιγμή των εξετάσεων, θα είναι για εκείνον απλώς άλλο ένα διαγώνισμα. Αυτό βοηθάει το παιδί να μάθει να γράφει, το οποίο είναι και το βασικό ζητούμενο από τη στιγμή που στις Πανελλαδικές κρίνεται από 4 γραπτά, αλλά και να μπορέσει να απαλλαγεί από το άγχος των εξετάσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως τα θέματα είναι κοινά για όλα τα Κέντρα Επιτυχίας. Ο τελευταίος κύκλος διαγωνισμάτων, μάλιστα, γίνεται σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ). Το Επί είναι ένα από τα μεγάλα φροντιστήρια που προτείνει θέματα. Η επιτροπή της ΟΕΦΕ φιλτράρει τα υποψήφια θέματα και ύστερα από κλήρωση επιλέγονται τα τελικά που στέλνονται στα συνεργαζόμενα φροντιστήρια. Ακολουθείται δηλαδή μια διαδικασία σε απόλυτη αντιστοιχία με τις Πανελλαδικές».

– Σύγχρονοι χώροι, σχεδιασμένοι από εξειδικευμένη ομάδα Αρχιτεκτόνων. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν εργονομικά σχεδιασμένες νεανικές αίθουσες υψηλής αισθητικής, αναγνωστήρια, χώρους μαθητών, PC corners και αμφιθέατρο με διαδραστικό πίνακα.

– Οικογενειακό κλίμα που κάνει τους μαθητές να νιώθουν το φροντιστήριο σαν δεύτερο σπίτι τους. «Παρά το μέγεθος του Επί, το ζεστό κλίμα και η ομαδική εργασία κάνει τους συνεργάτες μας να χαίρονται που είναι μέλη του, ενώ οι μαθητές πραγματικά θέλουν να έρχονται για τα μαθήματά τους». Παράλληλα, στο πλαίσιο της ισότιμης σχέσης ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές, όπως οι τελευταίοι βαθμολογούν τους μαθητές, δύο φορές τον χρόνο γίνεται το αντίστροφο. Οι μαθητές βαθμολογούν τους καθηγητές, μια διαδικασία που φυσικά είναι ανώνυμη.

– Σεμινάρια Διαχείρισης Άγχους και Διατροφής. Ειδικοί σύμβουλοι και επιστήμονες συνεργάζονται με το Επί, έτσι ώστε η προετοιμασία για τις εξετάσεις να είναι πολυδιάστατη και να καλύπτει κάθε πιθανή ανάγκη του παιδιού.

– Υποτροφίες και επιπλέον παροχές. Η ομάδα του Επί επιβραβεύει τους μαθητές και τους επιδοτεί, ανάλογα με τη σχολική τους επίδοση, με υποτροφίες που καλύπτουν 15%-40% των διδάκτρων της χρονιάς. Τέλος, εκτός από τα κανονικά τμήματα, ο μαθητής μπορεί να επιλέξει να ενταχθεί σε groups 2-4 μαθητών ή να παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα. Ενώ, πέρα από τα μαθήματα για μαθητές Λυκείου, ΕΠΑΛ και Γυμνασίου, στο Επί λειτουργούν τμήματα αποφοίτων για προετοιμασία για τις Πανελλαδικές καθώς και τμήματα Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου για υποψήφιους φοιτητές Αρχιτεκτονικών Σχολών.

Επί – Κέντρο Επιτυχίας

www.epi.edu.gr

info@epi.edu.gr

Κέντρα Επιτυχίας

  • Βάρη: Αρτέμιδος 9 & Τριπτολέμου, Tηλ.: 210 8973123
  • Λαγονήσι: Λεωφόρος Καλυβίων 148 & Γ. Παπανδρέου, Τηλ 22910 25553
  • Ανάβυσσος: Σωκράτους 9, Τηλ.: 22910 40633