KIDS

To καινοτόμο φροντιστήριο που οδηγεί -κυριολεκτικά- τα παιδιά στη γνώση

Η Ευρωγνώση Ευρυάλης της Γλυφάδας είναι εκείνο το Εκπαιδευτικό Κέντρο που ο κάθε γονιός θα ήθελε να υπάρχει στη γειτονιά του. Το Nou-Pou.gr ανακάλυψε τι είναι αυτό που το κάνει να διαφοροποιείται από όλα τα υπόλοιπα.

Πόσες φορές έχεις βρεθεί στη δύσκολη θέση να σκέφτεσαι πρόχειρες λύσεις για τα μαθήματα αγγλικών του παιδιού σου; Λίγο οι άβολες ώρες των φροντιστηρίων, λίγο η απαιτητική καθημερινότητα κάθε σύγχρονου γονιού που δεν επιτρέπει την ευελιξία στο πρόγραμμά του, το να βρεις ένα Εκπαιδευτικό κέντρο που να μπορεί να του δίνει πρακτικές λύσεις στα παραπάνω, είναι τουλάχιστον ανακουφιστικό. Όπως στην περίπτωση του Γιώργου Τσιούρη, του Διευθυντή της Ευρωγνώσης Ευρυάλης και Κέντρου Μελέτης Ευρωγνώσης, ο οποίος σκέφτηκε να διαφοροποιήσει το φροντιστήριό του, λύνοντας τα χέρια των νότιων γονιών.

Η διαφορά του έγκειται στο ότι συνδυάζει τις ξένες γλώσσες με τη σχολική μελέτη και τη δυνατότητα παραλαβής των παιδιών από το σχολείο το μεσημέρι με δικό του όχημα. Το τι ακριβώς σημαίνουν τα παραπάνω, μας τα εξήγησε ο κύριος Γιώργος, ως ο πλέον κατάλληλος ανθρωπος για να μας δώσει τις απαντήσεις που ψάχναμε. Έχοντας εξειδίκευση στο κομμάτι της Ειδικής αγωγής των παιδιών (με μεταπτυχιακές σπουδες), ο ίδιος βρίσκεται πίσω από τη διαχείριση του φροντιστηρίου και είναι καθημερινά εκεί, τόσο για να εντοπίζει τις όποιες ανάγκες και προβλήματα που προκύπτουν, όσο και για να προσφέρει πλήρη ενημέρωση στους γονείς.

Το “ατομικό διάβασμα” και το σωτήριο mini bus

Το σύγχρονο Κέντρο Σχολικής Μελέτης  καλύπτει τις σημερινές ανάγκες για το καθημερινό διάβασμα των παιδιών. Με την επιλογή κατάλληλων δασκάλων, εκπαιδευτικού συμβούλου και συγκεκριμένου πλάνου ύλης πραγματοποιούνται καθημερινά μαθήματα, σε διαβαθμισμένα τμήματα, ανάλογα με τις τάξεις και το επίπεδο των παιδιών”. Η μεγάλη διαφορά από άλλα φροντιστήρια είναι ότι το μάθημα γίνεται, οργανωμένα, συστηματικά και κυρίως χωρίς να δίνεται τίποτα “έτοιμο” στο παιδί. Οι δασκάλες βρίσκονται δίπλα του, σε συμβουλευτικό επίπεδο,  για να του μάθουν τον τρόπο να διαβάζει μόνο του. Η καθημερινή σχολική μελέτη προάγει το “ατομικό διάβασμα” της επόμενης ημέρας για το σχολείο στα παιδιά του δημοτικού και του γυμνάσιου. Όλα γίνονται σε μικρά group των 5-6 παιδιών.

13:15 είναι η ώρα που τα παιδιά σχολάνε από το σχολείο. Αντί λοιπόν να επιστρέψουν στο σπίτι, μπορούν να διαβάσουν το μάθημα της επόμενης ημέρας στο φροντιστήριο μας. Πολύ σημαντικό είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του παιδιού από το σχολείο στο σχόλασμα, με ειδικό mini bus”. Μαθαίνοντας παραπάνω λεπτομέρειες, παρατηρώ ότι  όλα λειτουργούν σε ανθρώπινο επίπεδο, με κύριο γνώμονα τη διευκόλυνση του κάθε γονιού. “Μέχρι τις 14.00 η ώρα που ξεκινάει το μάθημα, τα παιδιά, αν το επιθυμούν μπορούν να έχουν το τάπερ τους και να φάνε σε κάποιο διαμορφωμένο χώρο του Κέντρου μας. Σε πολλές περιπτώσεις το τάπερ μπορούν να μας το φέρουν οι γονείς ή οι παππούδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν δεν έχουν προλάβει να το ετοιμάσουν το πρωί”.

Όπως μου λέει ο κύριος Γιώργος, η ώρα μεταξύ 14.00 με 16.00-16.30 είναι η πιο αποδοτική για το διάβασμα. “Eίναι μία πολύτιμη ώρα που το παιδί μπορεί να διαβάσει συγκεντρωμένα. Αντί λοιπόν να την σπαταλά στην τηλεόραση και να είναι ένας πραγματικά χαμένος χρόνος, καλύτερα να φροντίσει να διαβάσει τα μαθήματά του για την επόμενη μέρα”.

Συνδυασμός σχολικής μελέτης με Αγγλικά

Στην Ευρωγνωση Ευρυάλης, έχει ενσωματωθεί και το πρόγραμμα των Αγγλικών, ώστε δύο φορές την εβδομάδα να κάθεται δύο ώρες παραπάνω και να ολοκληρώνει και τα μαθήματα των αγγλικών του. Γύρω στις 18.00 -18.30 θα έχει τελειώσει και θα μπορεί να χαρεί την υπόλοιπη μέρα του, απολαμβάνοντας ποιοτικό χρόνο με τους γονείς ή κάνοντας τις υπόλοιπες δραστηριότητές του.

“Το να ξεκινάει ένα παιδί το διάβασμα στις 18:30 η ώρα, την ώρα δηλαδή που σχολάει o γονιός, δεν είναι αποδοτικό, καθώς είναι κουρασμένος και ο ίδιος και το παιδί”

 Το παιδί και ο γονιός στο επίκεντρο

Το φροντιστήριο διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει τεχνολογικά προκειμένου να βοηθήσει τον μαθητή και τον καθηγητή έτσι ώστε να γίνεται πιο ευχάριστα και εύκολα το μάθημα. Σύγχρονοι διαδραστικοί πίνακες και διάφορες πλατφόρμες που συνδέονται με τους υπολογιστές φροντίζουν να κάνουν το μάθημα πιο αποδοτικό και παράλληλα ενδιαφέρον. Παράλληλα, τα μαθήματα των Αγγλικών και γενικότερα των ξένων γλωσσών γίνονται αυστηρά από την Καθηγήτρια που μιλάει μέσα στην τάξη μόνο τη γλώσσα την οποία διδάσκει.

Το να διαμορφώνει κανείς το πρόγραμμα στα μέτρα σου, είναι σίγουρα πολύτιμο. Γι’αυτό και υπάρχει δυνατότητα τα μαθήματα να γίνονται ώρες συγκεκριμένες (που βολεύουν τους γονείς) ακόμα και Σάββατο. Παράλληλα, υπάρχει και η δυνατότητα παραλαβής του παιδιού από το σπίτι για τα μαθήματα των Αγγλικών του, κατόπιν συνεννόησης.

“Όσο νωρίτερα ξεκινήσει ένα παιδάκι να μπαίνει σε ένα καλό πρόγραμμα Αγγλικών τόσο καλύτερα θα είναι για τη συνέχεια του διότι θα τελειώσει και τα Αγγλικά του όσο το δυνατόν νωρίτερα. Στόχος μας είναι τα παιδιά έως την πρώτη λυκείου να έχουν πάρει και το proficiency”

Όπως μου λέει ο κύριος Γιώργος, για την βέλτιστη λειτουργία ενός σωστού Κέντρου Μελέτης, χρειάζεται μία σωστή και ολοκληρωμένη ομάδα. Έτσι, πέρα από τις εξειδεικευμένες δασκάλες για μαθησιακές δυσκολίες, φροντίζει να παρέχει καθοδήγηση από εκπαιδευτικό σύμβουλο, καθώς και συνεχή υποστήριξη από συνεργαζόμενο ψυχολόγο. “Πραγματοποιούνται αρκετές φορές το χρόνο ανοιχτές δωρεάν συζητήσεις με την ψυχολόγο που συνεργάζονται με το φροντιστήριο μας”.

Πέρα από τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά και τα γερμανικά, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη ζήτηση στα ρωσικά, τα ισπανικά, τα τουρκικά και τα κινέζικα, γλώσσες που μπορείς να μάθεις στην Ευρωγνώση Ευρυάλης. Ο κύριος Γιώργος δεν επαναπαύεται. Πρόσφατα επισφραγίστηκε μια μεγάλη συμφωνία μεταξύ Ευρωγνώσης Ευρυάλης και του μεγαλύτερου κινεζικού εκπαιδευτικού οργανισμού με νέα έδρα την Ελλάδα, για μαθήματα εξ αποστάσεως στο Hong Kong (φυσικά και Ελληνικά σε Κινέζους).

Μάθε ακόμη ότι υπό συνθήκες συνδυαστικές και με άλλο πρόγραμμα, (όπως για παράδειγμα σχολική μελέτη και αγγλικά) οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ το μήνα.

“Η γνώση είναι δύναμη”. Και για το παιδί σου αλλά και για σένα.