LIFE

Το κομμάτι που λείπει από το Mosaiko του σπιτιού σου βρίσκεται στη Λαοδίκης

Το Nou-pou.gr κάθε Παρασκευή βγαίνει στα αγαπημένα του bars των νοτίων και παραθέτει τα δικά του επιχειρήματα ώστε να τα επισκεφτείς κι εσύ, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Κι άσε εκείνους που λένε πως τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια, να κάθονται στο σπίτι. Εκείνοι χάνουν.

Τα νότια είναι ένας μικρός παράδεισος. Με τις ωραίες τους γεύσειςτα ωραία τους καφέ και τις ακόμη καλύτερες παρέες, σε κάθε δεύτερο στενό. Όμως, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, τα μπαρ των νοτίων ποτέ δε μου τράβηξαν την προσοχή. Θέλεις γιατί έτυχε οι φίλοι μου να μένουν αρκετά μακριά; Ή μήπως φταίει το ότι είχα συνηθήσει την όμορφη φασαρία του κέντρου; Ό,τι και να ήταν, για μια στιγμή στην ζωή μου πραγματικά πίστευα πως δεν θα καταλήξω ποτέ σε κάποιο από τα μπαρ κάτω του δήμου Ηλιούπολης. Μέχρι που πέρσι το καλοκαίρι, έτυχε να βρω όλα εκείνα που έλειπαν από το κέντρο, σε μερικά μικρά μπαρ των νοτίων. Ένα από αυτά, ήταν και το Mosaiko.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Το Mosaiko είναι από τα λίγα μαγαζιά της Γλυφάδας στο οποίο μπορείς να κάτσεις και να απολαύσεις το ποτό σου με την σωστή μουσική υπόκρουση, το ροκ που έχει κάτι από ποπ που έχει κάτι από indie. Είναι ο ναός του “χαλαρού ποτού” των νοτίων. Έτσι, κι αλλιώς δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η Λαοδίκης μας έχει αποδείξει πολλάκις, πως είναι η δική μας Πραξιτέλους.

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, αφού πήρα την Φραντζέσκα τηλέφωνο, πήγα να την βρω στο Mosaiko. Δεν ήταν δύσκολο, δεν ήταν περίπλοκο. Γιατί πολύ απλά ήξερα ακριβώς που θα πάω και τι θα κάνω. Το δύσκολο σε όλο αυτό είναι να συμφωνήσουμε πως το Mosaiko, όπως και πολλά ακόμη μπαρ των νοτίων -τα οποία και θα σου προτείνω κάθε Παρασκευή- αξίζουν κάτι παραπάνω από την προσοχή σου.

Για τους ανθρώπους που βγαίνουν στην Γλυφάδα είναι το στέκι. Για τους ανθρώπους που έρχονται από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Αθήνας, είναι μια από τις τρεις επιλογές για ποτό. Μετρώντας λοιπόν, περίπου 6 χρόνια λειτουργίας του, το Mosaiko έχει λύσει τα χέρια πολλών ψάχνοντας το μέρος που θα έχουν χρόνο και όρεξη να περάσουν για ένα ποτό. Είναι τα cocktails, είναι οι  διαφορετικοί DJ’s που φιλοξενεί καθημερινά έχοντας πάντα το δικό του στυλ ο καθένας τους, είναι η μεγάλη φωτογραφία και το κολλάζ με φωτογραφίες του Hendrix  και του Bowie, αλλά είναι και τα παιδιά πίσω από την μπάρα, δηλαδή ο Δημήτρης Γούζιος και ο Δημήτρης Ζόγας.

Ανοίγοντας το τετράδιο (ακα. κατάλογο) έτοιμοι να μάθουμε μερικά πραγματάκια για τα ποτά και την τέχνη του να κάνεις cocktails, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με το The Pink Side of Gin, ένα από τα πιο δροσερά και γευστικά cocktails με βάση το gin. Εκείνο βέβαια, που έκλεψε την παράσταση ήταν το μαλλί της γριάς που έκαναν εκείνη την ώρα λίγο πιο δίπλα από το μπαρ. Κι αυτό επειδή δεν μου αρέσει το μαλλί της γριάς και το έδωσα αμέσως στην Φραντζέσκα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά ήθελα να απολαύσω την κάθε σταγόνα από το υπόλοιπο. 

Στην συνέχεια, καταλήξαμε να πίνουμε το Pear..fume, ένα ακόμη signature cocktail του Δημήτρη, με αχλάδι και ρούμι. Αν είσαι fan των cocktails με ρούμι, πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις –έστω-. Αν όχι, ίσως είναι επειδή δεν το έχεις πιει ποτέ έτσι. 

Τέλος, βέβαια, καταλήξαμε να πίνουμε το Love and Tears, ένα cocktail για το αίμα, τα δάκρια και τον ιδρώτα του Σάκη τα δάκρια που ξεχνάς στα μπαρ της Αθήνας κάθε φορά που ερωτεύεσαι κάποιον. Ή ένα cocktail. Σαν αυτό δηλαδή. 

Φεύγοντας από το πρώτο μπαρ στην λίστα των προτάσεων που έχω να σου κάνω, αποφάσισα να μην σε κουράσω περισσότερο με διακόσμηση και μουσική, αλλά να επικεντρωθώ σε αυτό για το οποίο πηγαίνουμε όλοι σε ένα μπαρ. Τα ποτά. 

Drink up, λοιπόν και η δική μου πρόταση για την ημέρα που θα επισκεφτείς το Mosaiko είναι: Το The Pink Side of Gin. Με το μαλλί της γριάς. Και του παππού αν έχει.

 

Pink Floyd’s remastered Pink Side of Gin #noupou

A post shared by Margarita Grammatikou (@margaritagram_) on

Mosaiko, Λαοδίκης 30, Γλυφάδα (Τηλ. 210 898 3208)