LIFE

Marina Milopoulou: Το boutique μεσιτικό γραφείο της Βούλας που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας

Οι διαπροσωπικές σχέσεις με τους πελάτες της, η αρτιότητα της ενημέρωσης για το κάθε ακίνητο που διατηρούν στο χαρτοφυλάκιό τους, η διαρκής εκπαίδευση της ίδιας και της ομάδας της πάνω στις εξελίξεις του Real Estate και η εξειδίκευση στην περιοχή των νοτίων προαστίων αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του μεσιτικού γραφείου της Μαρίνας Μηλοπούλου.

Όπως αναφέρει στο NouPou η ιδιοκτήτρια του Marina Milopoulou Real Estate Agency, «ο αγοραστής μπαίνοντας σε μία χαοτική ανοργάνωτη αγορά όπως αυτή των ακινήτων, δεν μπορεί να εντοπίσει και να αποφασίσει ποιο είναι το σωστό ακίνητο για αυτόν. Πάντα έχει στο μυαλό του το“ιδεατό”, το οποίο έχει σχέση με την περιοχή, τη θέση, την τιμή, τη μοναδικότητα και την νομική αρτιότητα. Είμαστε λοιπόν ο προσωπικός σύμβουλος δίπλα του σε όλη την πορεία της αναζήτησης, παρέχοντας τη γνώση μας, την εμπειρία μας, την οικονομική ανάλυση και την προοπτική κάθε ακινήτου που τον ενδιαφέρει. Έτσι φθάνουμε στο ασφαλές και “ιδεατό” ακίνητο».

Η Μαρίνα Μηλοπούλου, έχοντας προϋπηρεσία μεταξύ άλλων στον όμιλο Χαραγκιώνη, σημειώνει ότι «πάντα είχα αγάπη για την επιστήμη του σχεδιασμού της κατοικίας και της διακόσμησης. Ταξιδεύοντας επί σειρά ετών σε πολλά μέρη της γης με γοήτευε η αρχιτεκτονική κάθε τύπου – από την ευρωπαϊκή Art Nouveau και Bauhaus μέχρι την εντυπωσιακά απλοϊκή αφαιρετική αρχιτεκτονική της Ιαπωνίας, βασισμένη στη Zen φιλοσοφία. Από την αγάπη αυτή, πήρα το 2004 την απόφαση να ασχοληθώ με το Real Estate στον τομέα του οικιστικού ακινήτου.

Η ίδια προσθέτει ότι «εκτός από τις τυπικές άδειες που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός μεσιτικού γραφείου, είναι απαραίτητη η πιστοποίηση της κατάρτισης και η διαρκής εκπαίδευση για την επαγγελματική αρτιότητα. Οι επαφές του γραφείου μας με συναδέλφους μας στο εξωτερικό μας βοηθούν να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την παγκόσμια αγορά του Real Estate».

Μαρίνα Μηλοπούλου
Αναστασία Μηλοπούλου

Η διαφοροποίηση

Σε μία χαοτική αγορά λοιπόν, όπως είναι αυτή των ακινήτων, όπου ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, πώς μπορεί ένα μικρό μεσιτικό γραφείο να διαφοροποιήσει τις υπηρεσίες του και να ξεχωρίσει;

Η Μαρίνα Μηλοπούλου παραδέχεται ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος- και είναι λογικό. Είναι επίσης όμως και εξαιρετικά εποικοδομητικός! Εδώ λοιπόν η δυναμική της ξεχωριστότητας θα παίξει τον σημαντικό και αναγκαίο ρόλο του διαχωρισμού: Εκ των πραγμάτων οι ευκαιριακοί και οι ανεκπαίδευτοι δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν την ποιοτική αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών που απαιτεί πλέον το αγοραστικό κοινό.

Σε ό,τι αφορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Marina Milopoulou Real Estate Agency, η δημιουργός του τονίζει με έμφαση ότι «αυτή η δουλειά για εμάς είναι πάθος, είναι αγάπη, είναι χρόνος, είναι ευθύνη και στοίχημα να στεγάσουμε τα όνειρα του πελάτη μας. Οι ευχαριστημένοι μας πελάτες και εν συνεχεία οι συστάσεις τους μας έχουν φθάσει έως εδώ και τους ευχαριστούμε. Πάντα μπαίνω στη θέση του αγοραστή και σκέφτομαι κάθε φορά: “Εγώ θα το αγόραζα αυτό το ακίνητο;”».

Σύμφωνα με τη Μαρίνα Μηλοπούλου, «ο κάθε πελάτης για εμάς είναι ξεχωριστός και μοναδικός. Δεν λείπει ποτέ η διαπροσωπική σχέση, από την πρώτη συνέντευξη έως την υλοποίηση της αγοράς. Πολλοί κουρασμένοι πελάτες φθάνουν σε εμάς έχοντας σπαταλήσει χρόνο σε αμαθείς μεσίτες ή παραμεσίτες ή ακόμα και σε μεγάλες εταιρίες που δεν μπορούν να δημιουργήσουν τη χημεία με έναν προσωπικό σύμβουλο. Εδώ βρίσκουν την προσωπική εξυπηρέτηση από την αρχή έως το τέλος της συναλλαγής».

Εστίαση στα νότια και επιλεκτικό πελατολόγιο

Μία άλλη πολιτική που εφαρμόζει το συγκεκριμένο μεσιτικό γραφείο είναι η εστίαση στις νότιες περιοχές της παραλιακής ζώνης, σε ένα πιο επιλεκτικό πελατολόγιο. Η Μαρίνα Μηλοπούλου τονίζει χαρακτηριστικά ότι «εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε…παρέλαση στα ακίνητα. Δεν στοχεύουμε στον όγκο των πολλών ακινήτων και των αμέτρητων άσκοπων ραντεβού. Δείχνουμε μόνο εκείνα τα οποία πληρούν τα κριτήρα του πελάτη. Δεν σπαταλάμε χρόνο να ωραιοποιούμε ένα προϊόν, πάμε στοχευμένα εκεί που έχουμε πάρει την πληροφορία για το τι ακριβώς θέλει. Κατόπιν κάνουμε και κάποιες επιπλέον δικές μας προτάσεις. Αυτό σημαίνει σωστή παροχή υπηρεσιών. Το μεσιτικό μας γραφείο εξειδικεύεται στα νότια προάστια, από Πειραιά έως και το Σούνιο ώστε να είμαστε γνώστες στο μεταβαλλόμενο πεδίο ανάπτυξης αξιών της περιοχής».

Εξακολουθεί να «βράζει» ο κλάδος του real estate

Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε αθρόα προσέλευση ξένων επενδυτών στα νότια προάστια, οι οποίοι «σάρωσαν» ξενοδοχεία,οικόπεδα, μεγάλα οικιστικά και επαγγελματικά ακίνητα,και ήδη απολαμβάνουν διπλάσιες αποδόσεις μέσα σε λίγα χρόνια. Ωστόσο η Μαρίνα Μηλοπούλου θεωρεί ότι ο κλάδος εξακολουθεί να «βράζει», ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, κάτι που δικαιολογεί και τις κινήσεις της εταιρείας για ενίσχυση της ομάδας της, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στην αυξημένη ζήτηση.

Υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα είναι ένας παγκόσμιος τόπος τουρισμού και επενδυτικού κινήτρου. Δεν υπάρχει μέρος του πλανήτη που να έχει τόσο ενδιαφέρουσα γεωμορφολογία, τόσο άρτιο κλίμα με μέγιστη ημερολογιακή ηλιοφάνεια, τόσο υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα που προέρχονται από την πιο αειφόρα γη. Το μέλλον του Real Estate στην Ελλάδα μόλις έχει ξεκινήσει.Οι τιμές για τους ξένους αγοραστές και επενδυτές είναι ακόμα προσιτές λόγω της υψηλής οικονομικής τους κλίμακας».

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Μια άλλη πόλη

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα νότια προάστια η Μαρίνα Μηλοπούλου σημειώνει πως «όταν ξεκινήσουν τα μεγάλα projects στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και δεν αναφέρομαι μόνο στο Ελληνικό, αλλά και σε όλη την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου,θα διαπιστώσουμε την δυναμική μεταμόρφωση την περιοχής και ότι ζούμε πλέον σε… άλλη πόλη».