KIDS

Μια υπέροχη καλοκαιρινή μέρα στο Περιβόλι στη Βάρη!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό για μια μητέρα από το να αντικρίζει το πλατύ χαμόγελο του παιδιού της όταν το παραλαμβάνει το απόγευμα μετά από μια ακόμη μέρα στο πιο ‘ένα με τη φύση’ summer camp της Αττικής. Εσύ ακόμη να το ανακαλύψεις;

Το Περιβόλι στη Βάρη δημιουργήθηκε με βάση τη φιλοσοφία της Περμακουλτούρας, για να φέρει τον άνθρωπο της πόλης σε καθημερινή επαφή με τη Φύση. Η Περμακουλτούρα μας προτείνει να επανασχεδιάσουμε τον τρόπο που τρεφόμαστε, που μαθαίνουμε, που εργαζόμαστε, που ζούμε εν ολίγοις! Το Περιβόλι μας χαρίζει την ιδανική αφορμή, δίνοντας σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να εντάξουν μια μικρή ανάπαυλα σε ένα φυσικό περιβάλλον μέσα στη ροή της ημέρας τους.

Με το που μπαίνεις στο Περιβόλι στη Βάρη, μεταφέρεσαι αυτόματα στη φύση (ενώ βρίσκεσαι κοντά στην πόλη), απολαμβάνεις φρέσκα πιάτα από ντόπιες πρώτες ύλες, έχεις καλή παρέα και χρόνο για τον εαυτό σου (ή την παρέα σου), καθώς τα παιδιά απασχολούνται με τον καλύτερο δυνατό και ασφαλή τρόπο. Είναι σαν να λέμε ο απόλυτος καλοκαιρινός παράδεισος, για να ξεκινήσουν οι διακοπές από νωρίς.

Το Περιβόλι στη Βάρη προσφέρει για ακόμη μια χρονιά, το πετυχημένο Summer Camp του, που ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τα τέλη του Ιουλίου. Τα παιδιά, από 4 έως 11 ετών, έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα όρια της πόλης και να παίξουν στη φύση, επιστρέφοντας το απόγευμα στο σπίτι γεμάτα εμπειρίες και αναμνήσεις από την εξοχή.

Το πρόγραμμα αρχίζει από νωρίς στο Περιβόλι, ώστε οι γονείς να φτάσουν εγκαίρως στην εργασία τους, και το απόγευμα μπορούν να παραλάβουν τα παιδιά έτοιμα για την παραλία ή (όπως κάναμε κι εμείς!) να παραμείνουν και αυτοί στο χώρο για ένα ευχάριστο καλοκαιρινό απόγευμα στη δροσιά των δέντρων. Το πρόγραμμα έχει έναν και μόνο κανόνα: ότι μαθαίνουμε τα πάντα βιωματικά.

Τα παιδιά σκαρφαλώνουν στα δέντρα, ταΐζουν τη σκουληκόφαρμα με τα υπολείμματα του κολατσιού τους- γιατί στο Περιβόλι δεν πηγαίνει τίποτα χαμένο-, παίζουν στο φυσικό παιδότοπο με τη σκηνή και τη λασποκουζίνα ενώ δε λείπουν τα κλασικά αγαπημένα παιχνίδια- που θέλουν τον χώρο τους- όπως είναι το κυνηγητό, τα αγαλματάκια και το κρυφτό.

Συγκομίζουν τα υλικά για τη σαλάτα τους, ζυμώνουν το ψωμί τους, μαζεύουν τα αβγά από τις κότες και προετοιμάζουν όλα μαζί τα γεύματα τους με επιλεγμένα υλικά από μικρούς ντόπιους παραγωγούς. Ζουν μοναδικές, για ένα παιδί της πόλης, εμπειρίες, σαν να βρίσκονται για λίγο στο χωριό.

Που αλλού εξάλλου θα μπορούσαν να απολαμβάνουν χωρίς περιορισμούς ένα ασφαλές, φυσικό περιβάλλον, ενώ τρέφονται με ποιοτικό φαγητό που έχουν συμβάλλει στην δημιουργία του; Στο Περιβόλι ο χρόνος σταματάει, κι εσύ νιώθεις σαν να έχεις τον άπλετο ελεύθερο χρόνο που τόσο σου λείπει. Αυτό συμβαίνει γιατί η φύση σε χαλαρώνει στον μισό χρόνο από τις δραστηριότητες της πόλης.

Η δροσιά που θα αισθανθείς ανοίγοντας την πόρτα του Περιβολιού, η μυρωδιά των πεύκων, οι φυσικοί ήχοι κι όλο αυτό το μεγαλείο της φύσης που θα αντικρίσεις, σε χαλαρώνουν αυτόματα, κάνοντάς σε να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά. Πιο θετικά, πιο αισιόδοξα και πιο υγιή. Όταν μάλιστα δεις και το μικρό σου να έρχεται κατά πάνω σου χαρούμενο, περιγράφοντάς σου με λαχτάρα (και χωρίς να παίρνει ανάσα από τον ενθουσιασμό) την τέλεια μέρα που πέρασε κάνοντας πράγματα που δεν είχε ξανακάνει, δε θέλεις να φύγεις. Επιλέγεις να κάτσεις σ’ ένα από τα τραπεζάκια της αυλής, να απολαύσεις μία βυσσινάδα, μία λεμονάδα με τζίντζερ ή ακόμη καλύτερα μία φρέσκια μπυρίτσα με μία σαλάτα φρεσκομαζεμένη από τα γύρω παρτέρια, λίγη γραβιέρα Κρήτης με μέλι από τις κυψέλες του Περιβολιού, και κάπως έτσι να κλείσει η μέρα σου… Απλά, ήσυχα, no- stress και με την εικόνα του  ηλιοβασιλέματος να σε γαληνεύει.

Το Summer Camp τρέχει σε εβδομαδιαίους κύκλους, Δευτέρα-Παρασκευή, 8:30-16:30, δίνεται όμως κι η δυνατότητα ημερήσιας συμμετοχής.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Info: Το Περιβόλι στη Βάρη, Κυρηνείας 15 (πρώην Κυργιών), 16672, Βάρη, Τ: 210-8963 000, Email: info@perivolivari.gr