LIFE

Ο gay Sherlock Holmes, ο σαδιστής Tarantino και οι υπόλοιπες σινε-πρεμιέρες της εβδομάδας

Ο Benedict Cumberbatch ως η ιδιοφυΐα που τερμάτισε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε μια εβδομάδα που επίσης μας σερβίρει την καλύτερη βρετανική ταινία της χρονιάς και το αγαπημένο θρίλερ εκδίκησης του Quentin. 

Το Παιχνίδι Της Μίμησης

Γιατί να τη δεις: Η ιστορία του πως ο εκκεντρικός μαθηματικός Άλαν Τιούρινγκ ‘έσπασε’ τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής Enigma και βοήθησε καταλυτικά ώστε να κερδίσουν οι Σύμμαχοι τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, είναι από μόνη της συναρπαστική. Το ότι το κατάφερε παρότι ήταν φουλ αλαζόνας, το μυστικό που έκρυβε (ήταν ομοφυλόφιλος σε μια εποχή που αυτό ήταν ποινικό αδίκημα) και το τραγικό τέλος που είχε, τον καθιστούν μια εντελώς τραγική φιγούρα. Ιδιαίτερα όπως τον υποδύεται ο Benedict Cumberbatch.
Γιατί να μην τη δεις: Την πλοκή της δεν την αποκαλείς και ιδιαιτέρως πρωτότυπη. Επίσης, όπως συνήθως, η Keira Knightley είναι ελαφρώς υπερβολική/εκνευριστική ως η ιδιοφυής συνεργάτης του.
Που παίζεται στα νότια προάστια: Village Cinemas 9 @ Faliro, Αθήναιον Cinepolis, Βάρκιζα

Ο Κύριος Τέρνερ

Γιατί να τη δεις: Πρόκειται για μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, με τον Τίμοθι Σπολ (την χαρακτηριστική φάτσα του οποίου σίγουρα ξέρεις) να παραδίδει σεμινάριο υποκριτικής στο ρόλο του Βρετανού ζωγράφου Γουίλιαμ Τέρνερ. Ενός ταλαντούχου ανθρώπου γεμάτου αβυσαλλέα πάθη.
Γιατί να μην τη δεις: Ο Σπολ και γενικά η ταινία (δια χειρός Μάικ Λι) δεν είναι τόσο ‘φωτογενής’ όσο οι άλλες δυο βρετανικές ταινίες που ακούγονται πολύ φέτος, δηλαδή το The Theory of Everything σχετικά με τη ζωή του Stephen Hawkins και το Imitation Game για το οποίο τα είπαμε παραπάνω.
Που παίζεται στα νότια προάστια: Cinerama Digital Cinema (Φάληρο), Odeon Γλυφάδα

Big Bad Wolves: Στο Στόμα των Λύκων

Γιατί να τη δεις: Εμπιστεύεσαι τυφλά τον Quentin Tarantino που ανακήρυξε αυτό το Ισραηλινό θρίλερ εκδίκησης ως καλύτερη ταινία της χρονιάς. Επίσης θεωρείς ότι η αυτοδικία είναι ΟΚ όταν μιλάμε για τον βασικό ύποπτο σε μια σειρά αποτρόπαιων δολοφονιών μικρών κοριτσιών.
Γιατί να μην τη δεις: Το στομάχι σου δεν αντέχει τόσο σαδισμό. Ακόμη και όταν είναι, όπως εδώ, έντεχνα κινηματογραφημένος.
Που παίζεται στα νότια προάστια: Αθήναιον Cinepolis 

Περιπέτεια στο Αιγαίο

Γιατί να τη δεις: Επειδή θεωρείς χρέος σου να βοηθήσεις μια ταινία, συμπαραγωγή με Φιλανδία, που εκθειάζει τα ελληνικά νησιά (βλέπε Κω)
Γιατί να μην τη δεις: Είσαι άνω των 18, οπότε όλα αυτά περί νεανικού έρωτα με φόντο ένα χαμένο θησαυρό και μια αδίστακτη σπείρα αρχαιοκάπηλων σου ακούγονται κάπως παιδιάστικα.
Που παίζεται στα νότια προάστια: Πουθενά. Θα πρέπει να κατέβεις ως το Odeon στη Συγγρού.

Jack

Γιατί να τη δεις: Έχεις καιρό να κλάψεις σε ταινία. Η συγκεκριμένη όμως, σχετικά με ένα 10χρονο (ο εξαιρετικός Ίβο Πιέτζκερ) που τον παρατάει η μάνα του στην κοινωνική πρόνοια και μετά εκείνος ψάχνει να την βρει, θα σου δώσει λόγο και αιτία να το κάνεις. Και μάλιστα χωρίς τύψεις.

Γιατί να μην τη δεις: Θεωρείς ότι το μελόδραμα παραμένει μελόδραμα. Όσα βραβεία και αν του δώσεις.
Που παίζεται στα νότια προάστια: Πουθενά. Πρέπει να κατέβεις ως την Ιπποκράτους (Ααβορά) για να το δεις.