LIFE

Ο Judd Apatow μας παρουσιάζει τη νέα του σειρά ‘Love’

Το άρθρο δεν ενδείκνυται για τους φανατικούς του Apatow.

Την Παρασκευή έκανε πρεμιέρα η νέα σειρά του Judd Apatow με τίτλο Love. Η σειρά προβλήθηκε στο Netflix που τα τελευταία χρόνια έχει “πατήσει γκάζι” στις παραγωγές σειρών και αυτή τη φορά, επιστράτευσε τον εμπορικό Apatow , ο οποίος μας συστήνει τον Gus και τη Mickey και τον αγαπησιάρικο τίτλο Love.

Το Netflix φαίνεται να πιστεύει πολύ στη σειρά καθώς ήδη έχει δώσει το πράσινο φως και για δεύτερο κύκλο επεισοδίων. Ο πρώτος έχει δέκα επεισόδια και ο δεύτερος θα έχει δώδεκα. Η σειρά πλασάρεται ως μία πιο ρεαλιστική rom com με τους πρωταγωνιστές να τσαλακώνονται αρκετά και το theme του να είναι αποκλειστικά για ενήλικες.

Στο πρώτο επεισόδιο παρακολουθήσαμε τον χωρισμό του Gus από την κοπέλα του, η οποία αφότου έμειναν μαζί του είπε πως τον απάτησε. Παράλληλα βλέπουμε τη Mickey που είναι με κάποιον που δεν τον λες και ό,τι πιο ώριμο κυκλοφορεί εκεί έξω. Χωρίζει και αυτή. Αφού βλέπουμε πως κυλά η ζωή τους μετά τους χωρισμούς, στο τέλος του επεισοδίου βρίσκονται μαζί και υποθέτω πως θα ξεκινήσουν να βγαίνουν. Αν όχι, κάτι πάει πολύ λάθος στον τίτλο και την αφίσα της σειράς.

Δημιουργοί του Love είναι ο δημοφιλής σεναριογράφος, παραγωγός, σκηνοθέτης, ιδέα, Judd Apatow, η Lesley Arfin (σεναριογράφος της πρώτης season του Girls) και ο Paul Rust που είναι και ο πρωταγωνιστής. Στο πλάι του βρίσκουμε την Gillian Jacobs του Community.

Λίγα λόγια για τον Judd Apatow

Επειδή πιστεύω στην ειλικρίνεια των σχέσεων, δε θα σου κρυφτώ. Τον Apatow τον έχω μεγάλο άχτι. Κυρίως γιατί δε μπορώ να καταλάβω πως οι ταινίες του συνεχίζουν να έχουν εισπρακτική επιτυχία. Αν ήταν στο χέρι μου, ο άνθρωπος δε θα έγραφε ποτέ ξανά σενάριο. Έχει γράψει ταινίες όπως το The 40 year old virgin, Fun with Dick and Jane, You don’t mess with Zohan, This is 40. Για να μην είμαι και εντελώς άδικη, οι περισσότερες ταινίες του ξεκινούν με κάποιες προσδοκίες, αλλά καταλήγουν με μένα να αναρωτιέμαι γιατί το έκανα ΠΑΛΙ αυτό στον εαυτό μου.

Και θα έρθεις και θα με ρωτήσεις γιατί είδα το Love, εφόσον δε μου αρέσει η δουλειά του. Και θα σου απαντήσω πως έχεις και εσύ τα δίκια σου, αλλά δε φημίζομαι για την σταθερότητα των απόψεων μου. Αλλά μιλάμε για τον άνθρωπο που ευθύνεται για τη σειρά Girls μαζί με την Lena Dunham και το Freaks and Geeks. Μπορεί στις ταινίες του να μην καταλαβαίνω γιατί στο καλό θεωρούνται κωμωδίες, όμως γι αυτές τις δύο σειρές του τα συγχωρώ όλα. Ε, σχεδόν όλα.

Η σειρά

Ας πάμε λοιπόν στη σειρά. Το πρώτο επεισόδιο το είδα με δυσκολία. Κάπου μεταξύ των πολλαπλών χρήσεων του “F**k”, των υστερικών φωνών και των πρόστυχων αστείων, κατέβασα μερικά πολύ ενδιαφέροντα app για το κινητό μου, έφτιαξα καφέ και αποφάσισα τι θα μαγειρέψω αύριο. Νομίζω καταλαβαίνεις που το πάω…

Για να είμαι δίκαιη όμως, οι πιλότοι των σειρών πάντα είναι κάπως περίεργοι και αμήχανοι. Μέχρι να βρουν οι ηθοποιοί τη χημεία τους, η σειρά το ρυθμό της και να γνωρίσουμε την ιστορία τους, πάντα μας παίρνει λίγο χρόνο. Που στο Love δε νομίζω πως θέλω να δώσω.

Το Netflix δε λειτουργεί ως κανονικό τηλεοπτικό δίκτυο, αλλά ως πλατφόρμα online streaming, οπότε όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα ήδη από την Παρασκευή που έκανε πρεμιέρα. Εμένα θα με συγχωρήσετε αλλά δεν κατάφερα να δω πάνω από δύο. Για να σου λύσω την απορία, το δεύτερο το έβαλα για τον παραπάνω λόγο. “Οι πιλότοι μπλα μπλα μπλα”. Ναι, δεν έκανα λάθος.

Στο δεύτερο επεισόδιο παρακολουθούμε τα όσα ακολούθησαν από τη συνάντηση του Gus και της Mickey. Ξεκινουν να αναζητούν το πορτοφόλι της, να καπνίζουν, να τρώνε και να οδηγούν. Επί τριάντα λεπτά. Εκείνοι περνάνε τη μέρα τους μαζί και εγώ δε μπορώ ακόμη να “χωνέψω” τη σαγιονάρα με τα άσπρα καλτσάκια της Mickey. Αυτά που κοροϊδεύουμε το καλοκαίρι στην Πλάκα, τώρα τα βλέπω σε σειρά στο Netflix. Αυτός λέγεται ειρωνεία.

Η αλήθεια είναι πως έχω μία πολυετή πείρα παρακολούθησης σειρών και δε θα έπρεπε να αμφισβητώ το ένστικτό μου. Damn you Girls και Freaks and Geeks.

Τέλος, καταλαβαίνω πως ξεκίνησα τη σειρά κάπως προκατειλημμένη και με δεδομένο ότι δε βρίσκω καν αστείες τις “κωμωδίες” του Apatow. Οπότε, αν δε συμφωνείς μαζί μου σου συστήνω να τη δεις γιατί έχει αποσπάσει πληθώρα καλών κριτικών στο διαδίκτυο. Αν πάλι, ούτε εσύ καταλαβαίνεις γιατί το Hollywood τον προσκυνά ως βασιλιά της κωμωδίας, τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς.