LIFE

Ο σχιζοφρενής Μωυσής, ο ψυχωτικός Steve Carell και οι υπόλοιπες σινε-πρεμιέρες

Ένα θρησκευτικό blockbuster-έπος, ένα αθλητικό ψυχολογικό θρίλερ, ένα ευγενικό αρκουδάκι και 4 άντρες σε ένα καφενείο που μιλούν για γυναίκες. Η εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και μοιάζει και είναι ιδανική για κινηματογράφο. 

Foxcatcher

Γιατί να τη δεις: Είναι η καλύτερη ταινία της εβδομάδας, μια από τις καλύτερες της χρονιάς και εκείνη που αναμένεται να χαρίσει στον αγνώριστο -ένεκα της ψεύτικης μύτης που θυμίζει ράμφος πουλιού- Steve Carell ένα Όσκαρ ή, στη χειρότερη, μια δυνατή υποψηφιότητα. Επίσης βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Και, ουσιαστικά, περιγράφει, το πως οι πλούσιοι θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν.
Γιατί να μην τη δεις: Απολύτως κανένας. Δεν έχει ψεγάδι, όσο και αν ψάξεις για να βρεις. Ίσως ότι θα ήταν ακόμη καλύτερη αν τον παλαιστή υποδυόταν κάποιος πιο σοβαρός ηθοποιός από τον Channing Tatum.

Που παίζεται στα νότια προάστια: Αθήναιον Cinepolis

Η Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες

Γιατί να τη δεις: Ο Christian Bale είναι ένας άνθρωπος που σε πείθει ότι μπορεί να απελευθερώσει 600.000 σκλάβους. Και, αντίστοιχα, ο Ridley Scott ότι μπορεί να κόψει στη μέση τη θάλασσα επειδή έτσι γουστάρει. Ναι, το αποτέλεσμα δεν είναι πρωτότυπο. Είναι όμως εντυπωσιακό.
Γιατί να μην τη δεις: Είσαι βαθιά θρησκευόμενος και σε ενοχλεί το γεγονός ότι ο Bale αποκάλεσε τον Μωυσή σχιζοφρενή και βάρβαρο.

Που παίζεται στα νότια προάστια: Village Cinemas 9 @ Faliro, Odeon Γλυφάδα, Βάρκιζα

Πάντινγκτον

Γιατί να τη δεις: Πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική ταινία του αξιαγάπητου αρκούδου. Και τα πάντα είναι προσεγμένα στην βρετανική εντέλεια. Ιδανική επιλογή για όλη την οικογένεια, καθώς θα την ευχαριστηθούν το ίδιο με τα παιδιά και οι γονείς. Για να μην σου πω μπορεί και περισσότερο.
Γιατί να μην τη δεις: Παιδική ταινία χωρίς πριγκίπισσες και νεράιδες ή αυτοκίνητα και ρομπότ δεν πείθεις με τίποτα τα παιδιά σου να πάτε να δείτε.

Που παίζεται στα νότια προάστια: Village Cinemas 9 @ Faliro, Cinerama Digital Cinema (Φάληρο), Odeon Γλυφάδα, Βάρκιζα

O κήπος του Γιάλομ

Γιατί να τη δεις: Έχεις διαβάσει τα ‘Όταν έκλαψε ο Νίτσε’ και ‘Στο Ντιβάνι’ και θέλεις να δεις τι μπορεί να σου πει ο πιο διάσημος ψυχοθεραπευτής στον κόσμο για σένα.
Γιατί να μην τη δεις: Η ταινία είναι μια χαρά. Απλώς δεν βρίσκω το λόγο να μην περιμένεις να την δεις στο DVD.

Που παίζεται στα νότια προάστια: Cinerama Digital Cinema (Φάληρο) 

Ο Επιφανής Άγνωστος

Γιατί να τη δεις: Σου αρέσουν τα μπερδεμένα γαλλικά ψυχολογικά δράματα. Ειδικά όταν έχουν ως ‘κράχτη’ κάποιον που ήδη ξέρεις, όπως τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη και ηθοποιό Ματιέ Κασοβίτς. Επίσης έχεις δει και εκτιμήσει τα “Για όλα Φταίει το Όνομα σου” και “22 Σφαίρες”, τις δυο προηγούμενες δουλειές του σκηνοθετικού και συγγραφικού διδύμου.
Γιατί να μην τη δεις: Μπερδεύτηκες ήδη από το trailer. Και αυτό το γεγονός σου είναι αρκετό για να το απορρίψεις.

Που παίζεται στα νότια προάστια: Αθήναιον Cinepolis

Κοινός Παρανομαστής

Γιατί να τη δεις: Υπάρχει κάτι γνώριμο στο να βλέπεις τους 4 πρωταγωνιστές (Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Αντώνης Αντωνίου) να αμπελοφιλοσοφούν περί γυναικών. Γνώριμο, παλιομοδίτικο και ταυτόχρονα διαχρονικά.
Γιατί να μην τη δεις: Η όλη φάση, με το επαρχιακό καφενείο ως κεντρικό location, σου θυμίζει περισσότερο σκηνικό για θεατρικό και όχι για ταινία.

Που παίζεται στα νότια προάστια: Αθήναιον Cinepolis