LIFE

Το Olwyc κανονίζει τα πάντα για την κάθε σου έξοδο

Μια συντάκτρια του Nou-pou.gr πήρε μια φίλη της και δοκίμασα την εφαρμογή που σου λύνει τα χέρια σε κάθε σου έξοδο και πραγματικά, αναθεώρησε για τον τρόπο διασκέδασης στην Αθήνα.

Εάν κάτι μπορώ να πω με σιγουριά σε αυτή τη ζωή είναι το ότι το 80% του χρόνου μου το περνάω έξω από το σπίτι, ενώ σχεδόν το μισό από αυτό, περνάω κάπου που έχω αποφασίσει να πάω για πότο. Με τη λέξη αποφασίσει, βλέπεις καταφέρνω να σου βάλω στο νου τη σημασία που έχει να καταλάβεις τι ακριβώς κάνεις κάθε φορά που θα «πεταχτείς κάπου, για ένα ποτό μωρέ» και σε συνέχεια, την ταλαιπωρία του να μην έχει πουθενά να κάτσεις. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι ψάχνουν στέκια.

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Καλό το στέκι λοιπόν, αλλά τι συμβαίνει όταν στην πόλη σου γίνονται μερικά από τα καλύτερα πάρτι κι εσύ τα χάνεις; Θα σου πω εγώ, ξενερώνεις. Μέχρι δηλαδή, που ήρθε η λύση στο πρόβλημά σου και ακούει στο όνομα Olwyc. «Olwyc σημαίνει ‘All week’ –απλώς το έχουμε γράψει αλλιώς εμείς σαν trademark- αλλά κρύβεται κι ένα ‘Always’ μέσα, της αμερικάνικης slang. Οπότε τα συνδυάζουμε και τα δύο με την έννοια ότι εμείς μέσα απ’ την εφαρμογή προμοτάρουμε parties. Τα Parties στην Ελλάδα δεν είναι μόνο Σάββατο, είναι κάθε μέρα, έτσι με αυτή τη λογική μπορείς να διασκεδάζεις κάθε μέρα από Δευτέρα έως Κυριακή,» ευλόγως μας είχε πει ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος στην πρώτη μας γνωριμία. Όμως, όσο καλό είναι το στέκι τόσο καλά είναι και τα λόγια, γι’ αυτό κι εγώ μια Πέμπτη βράδυ, αποφάσισα να τσεκάρω όλα τα πάρτι της πόλης και να αφεθώ στα χέρια του Olwyc.

Πήρα κι εγώ το άλλο μου μισό στις εξόδους, τη Φρόσω, και διαλέξαμε τέσσερα πάρτι στα οποία θα θέλαμε πολύ να πάμε αλλά στο τέλος της μέρας (ή μήπως νύχτας) θα νικούσε το στέκι μας. Γιατί ποιος οδηγεί μέχρι εκεί, κι άντε να βρεις πάρκινγκ και όταν βρεις δεν παίζει να βρεις σημείο που να μπορείς να κάτσεις στο μαγαζί και πάει λέγοντας. Αυτά, λίγο πολύ τα γνωρίζεις. Αυτό που δεν γνωρίζεις είναι ότι το Olwyc δεν είναι μια ακόμη πλατφόρμα σύνδεσης με τα πάρτι στην πόλη αλλά μια πλατφόρμα που σου κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη απ’ ότι περίμενες. Γιατί στην τελική, βγαίνεις για να περάσεις καλά και όχι για να ταλαιπωρηθείς στο να ψάχνεις να παρκάρεις στο Κολωνάκι και να βρεις να κάτσεις στο Mind the Gap.

Έτσι, το βράδυ της Τετάρτης, διαλέξαμε τα events που θέλαμε να πάμε και κλείσαμε τα offers του Olwyc. Την Πέμπτη, το μόνο που είχαμε να κάνουμε, είναι να μπούμε στον χώρο και να σκανάρουμε τους κωδικούς. Κι αυτό ήταν τόσο εύκολο, όσο ακούγεται.

Πρώτη μας στάση το Dames, Venue of Happiness στην Γλυφάδα και το Unlimited Sushi Party που κάνει κάθε Πέμπτη βράδυ. Μπαίνοντας στο μαγαζί και έχοντας φυσικά κλείσει το τραπέζι μας μέσα από την εφαρμογή, δεν είχαμε παρά να απολαύσουμε την μεγάλη γκάμα επιλογών σε sushi αλλά και τα συνοδευτικά τους cocktails. Ήταν σχετικά νωρίς για εμάς τα νιάτα (και ταυτόχρονα η κατάλληλη ώρα να φάμε) ώστε να ξεκινήσει η βραδιά μας χαλαρά και light.

Αφού απολαύσαμε κάθε μπουκιά και η ώρα πλέον ήταν εκείνη που σου επιτρέπει να πιείς το επόμενο ποτό σου, πεταχτήκαμε (κυριολεκτικά) στο Opus Inner Pleasure. Συνεχίζοντας χαλαρά –εξ’ άλλου ήταν μόνο Πέμπτη- η Φρόσω δεν άντεξε παρά να πετάξει στο τραπέζι την ιδέα να συνεχίσουμε στο πάρτι του Junior Rush στο Κολωνάκι. Ποιο Κολωνάκι, Φρόσω μου; Από την Γλυφάδα στο Κολωνάκι ήταν και μια απόσταση.

Μέχρι που ήρθε το Uber να μας ισοπεδώσει, υπενθυμίζοντάς μου μέσα από την εφαρμογή πως στην πρώτη μου διαδρομή, με τον κωδικό Olwycgr θα έπαιρνα 10 ευρώ έκπτωση. Κι έτσι, αποφάσισα πως η Πέμπτη είναι το νέο Σάββατο, και ίσως το Κολωνάκι (χωρίς αμάξι) να είναι η καλύτερη πρόταση που μου έχει γίνει τις τελευταίες 2 εβδομάδες.

Φτάνοντας στο κέντρο λίγο πριν τις 11, συνειδητοποιήσαμε πως ίσως να έπρεπε να πιούμε ένα ποτό κάπου αλλού πρώτα, πριν το πάρτι αφού το Clown Dogs δεν είναι ας πούμε, το ιδανικό μαγαζί να επισκεφτείς πριν τη μία το βράδυ. Πράγμα που δεν ήταν πολύ δύσκολο, αφού άνοιξα την εφαρμογή, έκλεισα το επόμενο ενδιαφέρον (και διπλανό) offer που βρήκα και φύγαμε για το επόμενο στενό, μη φανταστείς.

Mind the Gap λοιπόν, Dolce Vita parties και το καλύτερο όλων, VIP Pass από το Olwyc. Ένα μαγαζί γεμάτο ανθρώπους να περνάνε καλά, αλλά μόνο στα δικά μας πρόσωπα ήταν ζωγραφισμένη η ευτυχία. Γιατί ήμασταν έξω για ποτό, μετά από τρία (and counting) μαγαζιά και το κέφι μας ήταν ακόμη στην κορυφή. Βρε, λες να φταίει το ότι πήγαμε κυρίες σε όλα; Δεν έχουν βλέπεις, ανακαλύψει όλοι τη εφαρμογή του Olwyc. Ακόμη.

Κι ήρθε εκείνη η ώρα, που μαζέψαμε τα πράγματά μας και κατευθυνθήκαμε προς την πλατεία Κολωνακίου, έτοιμες να το ζήσουμε. Γιατί δεν έχει καμία σημασία εάν δουλεύεις την επόμενη ημέρα το πρωί, σημασία έχει να ζήσεις την κάθε στιγμή και αυτά που σου προσφέρει. Η στιγμή και το Olwyc μαζί. Γι’ αυτό κι εμείς, πήγαμε στο Clown Dogs να απολαύσουμε εκείνο το free drink που μας πρόσφερε η εφαρμογή. Γιατί κάνει και τέτοια, αμέ. Το ζει μαζί σου κι εκείνη μέχρι τέλους. Ή μάλλον μέχρι να πάρεις το Uber για το σπίτι.

Κάπως έτσι, απλά και όμορφα, χωρίς καθόλου σκέψη (από εμάς), εμφανίστηκε στη ζωή μας μια εφαρμογή που πραγματικά μας αφήνει να διασκεδάσουμε. Η Φρόσω πάλι ήπιε, εγώ δεν γκρίνιαξα ούτε ένα λεπτό για το που θα κάτσουμε (γιατί είμαι από αυτές) και η Φραντζέσκα έβγαζε φωτογραφίες. Κλασική έξοδος, αν με ρωτάς. Εκείνο που δεν είναι κλασικό και θα έπρεπε να γίνει, είναι η σημαντική μικρή λεπτομέρεια της εφαρμογής. Της ευκολίας που έχεις να μετακινείσαι με Uber από τα νότια στο κέντρο και πίσω, αλλά και να ενημερώνεσαι, να κλείνεις τραπέζι ή κάποια άλλη προσφορά, και να μη  ταλαιπωρείσαι καθόλου με το Olwyc. Γιατί σημασία σε αυτή τη ζωή, έχει να διασκεδάζεις γιατί σου αξίζει.

Olwyc // Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή σε Android και iOS // Facebook & Instagram