LIFE

Όσα μπορείς να κάνεις το Δεκέμβριο στο ΚΠΙΣΝ

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου μας αποχαιρετά με αθλητικές δραστηριότητες, κηπουρική, παγοδρόμιο και παιχνίδια στο ΚΠΙΣΝ.

Εκτός από τις πλούσιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, στο ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να απολαύσετε και τις αγαπημένες σας δραστηριότητες όπως μαθήματα ευεξίας και δραστηριότητες για παιδιά και γονείς. Αποχαιρετάμε τον τελευταίο μήνα του χρόνου δημιουργικά!

Αθλητισμός και ευεξία

Αθλητικά Παιχνίδια (08, 15, 29/12 & 05/01 16.00-17.15

Μια δραστηριότητα για παιδιά και έφηβους στο Πάρκο με σκοπό την ψυχαγωγία και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος. Διαδραστικά κινητικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια θα πάρουν μορφή αθλοπαιδιών, δίνοντας την ευκαιρία για συνεργασία, επικοινωνία και άσκηση.

Για παιδιά 5-10 ετών

Ξέφωτο

Yoga για παιδιά (09, 16/12 & 06/01 | 10.45-11.45)

Μια παιδοκεντρική και διασκεδαστική προσέγγιση της yoga μαθαίνει στα παιδιά να αναπτύσσουν δεξιότητες σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, να ελέγχουν το σώμα, την αναπνοή και τις σκέψεις τους, ενώ παράλληλα δυναμώνουν το σώμα και βελτιώνουν την ευλυγισία τους.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το δικό τους στρώμα yoga.

Στίβος

Για παιδιά 4-12 ετών, έως 30 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας, με ελεύθερη είσοδο

Παιχνίδια για οικογένειες (08, 15 & 05/01 13.00-14.30)

Μία διασκεδαστική δραστηριότητα με παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για μικρούς και μεγάλους. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά τους στο Πάρκο, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσματά τους και στην ανάπτυξη της ευρηματικότητάς τους.

Για παιδιά 4 -9 ετών με τους γονείς τους

Ξέφωτο

Φύση

Κηπουροί του Πάρκου (08, 15, 22, 29/12 | 10.30-12.00)

Ο Δεκέμβριος ήρθε στο Πάρκο. Η φύση έχει ανάγκη να ξεκουραστεί, τα φυτά σταματούν να μεγαλώνουν, τα ζώα και τα πουλιά δυσκολεύονται να βρουν τροφή, τα έντομα βρίσκουν ένα καταφύγιο και αποσύρονται μέχρι να έρθει η άνοιξη.

Οι μικροί Κηπουροί του Πάρκου, ανακαλύπτουν την αξία των εσπεριδοειδών, κατασκευάζουν φωλιές για πουλιά, φροντίζουν το λαχανόκηπο, φτιάχνουν με τα φυσικά υλικά χριστουγεννιάτικα στολίδια… και όλα αυτά μέσα σε ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης του Πάρκου.

Οι συμμετέχοντες προτείνεται να έχουν μαζί τους καπέλο και νερό.

Για παιδιά 5-9 ετών, με ελεύθερη είσοδο

Λαχανόκηπος

Οι Πρασινοδάχτυλοι (08, 15, 22, 29/12 | 13.00-14.30)

Η ενασχόληση με την κηπουρική συμβάλλει θετικά στην ψυχική ισορροπία και ευεξία, καθώς και στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης. Μέσα από αυτή τη σειρά εργαστηρίων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ολοκληρωμένη γνώση των αναγκών των φυτών τους.

Τον Δεκέμβριο το εργαστήριο επικεντρώνεται στα φυτά που ανθίζουν τα Χριστούγεννα και τον χειμώνα, μαθαίνουν να προστατεύουν τα φυτά τους από το κρύο, φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα στεφάνια και χριστουγεννιάτικα στολίδια με φυσικά υλικά.

Λαχανόκηπος (ελεύθερη είσοδος)

Παγοδρόμιο (καθημερινά έως τις 24/02/19 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Στην καρδιά του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ βρίσκεται το παγοδρόμιο το οποίο επέστρεψε από την 01/12 επάνω στο Κανάλι, μπροστά από τη στολισμένη Αγορά, και σας καλεί να φορέσετε κι εσείς τα παγοπέδιλά σας.

Παιχνίδια

Christmas Games (29/12 | 11.00-13.00 και 31/12 | 11:00-13:00)

Το βράδυ που ο Άγιος Βασίλης κοιμόταν τα ξωτικά άφησαν τις δουλειές τους και στήσανε παιχνίδια στην αυλή. Από τα πολλά γέλια ο Άγιος Βασίλης ξύπνησε να δει τι γίνεται… και τι να δει; Όλα τα ξωτικά παίζανε μαζί. Εκείνη τη στιγμή ο Άγιος Βασίλης προβληματίστηκε και αναρωτήθηκε μήπως τα ατομικά δώρα δεν δίνουν τη χαρά που βρίσκεται στα ομαδικά παιχνίδια. Έτσι, λοιπόν, παρέα με τα ξωτικά έρχεται στο Ξέφωτο και στήνει πολλά παιχνίδια για τα παιδιά.

Για παιδιά 4–12 ετών 

Ξέφωτο

Athens Disco Kidz: Βρέχει γκλίτερ & χιονίζει ντισκομπάλες (29/12 | 18.00-20.00)

Χιονοθύελλα χαράς και διασκέδασης προβλέπεται φέτος τα Χριστούγεννα στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Χιονίζει ντισκομπάλες! Η ομάδα της Athens Disco Kidz προσκαλεί παιδιά και γονείς σε ένα πάρτι με τον DJ Palov να παίζει Χριστουγεννιάτικα χορευτικά μουσικά κομμάτια και να μιξάρει παλιά αγαπημένα με νέους ήχους. Μαζί, παιχνίδια φαντασίας, dance battles, χορογραφίες, κατασκευές γεμάτες glitter και ομαδικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Ανακαλύψτε στο video mapping party τους πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων και διασκεδάστε μαζί τους.

Για παιδιά 4-8 ετών και τους γονείς τους

Φάρος