ΓΕΥΣΗ

Γιατί το Balux Seaside είναι το πιο θρυλικό beach bar των Νοτίων Προαστίων

Οι άνθρωποι που συμβάλλουν στην επιτυχία του θα σου ξεκλειδώσουν τα μυστικά του.

Αναμφίβολα, μόλις οι πρώτες ζεστές μέρες του χρόνου κάνουν την εμφάνισή τους σηματοδοτώντας ότι το ελληνικό καλοκαίρι είναι προ των πυλών, η αθηναϊκή ριβιέρα είναι ο πρώτος κοντινός προορισμός που σκέφτεται να επισκεφτεί ένας κάτοικος της πόλης, αλλά κι ένας επισκέπτης της που θέλει να γνωρίσει το ξακουστό παραλιακό της κομμάτι και την εντυπωσιακή ομορφιά του.

Εκεί βρίσκεται ένα μαγαζί όπου τα τελευταία 16 χρόνια δίνουν σταθερά ραντεβού τα Νότια Προάστια αλλά όχι μόνο αυτά. Το Balux Seaside είναι απόλυτα ταυτισμένο με την έξοδο δίπλα στο κύμα, ένα μέρος που μοιάζει να μη βρίσκεται μόλις 30 λεπτά μακριά από κέντρο της Αθήνας αλλά σαν να είναι κομμάτι του πιο εξωτικού προορισμού, ενός προσιτού παράδεισου.

Έτσι, το Balux Seaside χαρακτηρίζεται το πλέον θρυλικό beach bar της πρωτεύουσας, όλο και κάποιον θα έχεις ακούσει το αποκαλεί έτσι. Έχεις αναρωτηθεί σε τι οφείλει την επιτυχία του; Παίζει ρόλο η ειδυλλιακή τοποθεσία του, τα προσεγμένα ποτά του, το φαγητό του, η εξυπηρέτηση; Ή μήπως το μυστικό του βρίσκεται στο γεγονός πως όταν ο ήλιος δύει βρίσκεσαι μπροστά στο πιο instagramικό σκηνικό που δεν χρειάζεται κανένα απολύτως φίλτρο για να είναι υπέροχο;

H ώρα είναι γύρω στις 19:30 και ο χώρος με την colonial αισθητική αρχίζει να γεμίζει με κόσμο που έχει στρέψει το βλέμμα (αλλά και την κάμερα του κινητού του) προς τη θάλασσα. Εκείνη τη στιγμή, οι άνθρωποι που συμβάλλουν στην επιτυχία του Balux Seaside μας ξεκλείδωσαν τα μυστικά του.

Δημήτρης Κουτσαβλής (υπεύθυνος)

«Πρόκειται για ένα μαγαζί που διατηρεί σταθερά μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια την ποιότητα των υπηρεσιών του. Έχει τον δικό του κύκλο και τον κόσμο του αφού μπορεί κανείς να μας επισκεφτεί από το πρωί, να χαρεί το μπάνιο του στη θάλασσα, να δοκιμάσει νόστιμα πιάτα όλες τις ώρες, να πιει το ποτό του και το βράδυ να διασκεδάσει. Έχουμε επενδύσει σε μια ολοήμερη ποιοτική εμπειρία που σε κρατάει για ώρες στον χώρο. Φέτος, με σεφ τον Βασίλη Μάντη, το sushi μας -που είναι διαχρονικά περιζήτητο- είναι πιο πλούσιο από ποτέ με πολλά και διαφορετικά είδη, έχει τη δική του ξεχωριστή κουζίνα και νομίζω πως θα αποτελέσει ακόμα έναν λόγο για να μας επισκεφτεί κάποιος λάτρης του καλού φαγητού. Όσο για το ηλιοβασίλεμα, υπάρχει λόγος που είναι φημισμένο. Αυτή την ώρα όλοι οι επισκέπτες γυρίζουν το βλέμμα τους προς τη θάλασσα, για να το απολαύσουν. Mε λίγα λόγια, το Balux Seaside είναι ατμοσφαιρικό, κι αυτό πιστεύω ότι είναι το κλειδί της επιτυχίας του».

Βασίλης Σκιλάρης (barman)

«Το μυστικό της επιτυχίας είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις, όσο κλισέ και αν το θεωρούμε αυτό μερικές φορές. Κι όσοι βρισκόμαστε εδώ απολαμβάνουμε τις στιγμές που μας προσφέρει ο χώρος. Το Balux Seaside είναι το πρώτο και το πιο παλιό beach bar που δημιούργησε μια φοβερή και σοβαρή cocktail list κι έτσι συνεχίζει μέχρι σήμερα. Με tiki φιλοσοφία και καλές πρώτες ύλες, προσφέρουμε ποτά που οι επισκέπτες απολαμβάνουν με το φαγητό τους ή ακούγοντας απλά ωραία μουσική. Και, φυσικά, γι΄αυτό το ηλιοβασίλεμα μιλάνε όλοι όσοι έχουν βρεθεί εδώ. Έχω γνωρίσει παρέα που ξεκίνησε από τον Καναδά για να έρθει στην Αθήνα, να γνωρίσει τη ριβιέρα και τελικά να καταλήξει στο μπαρ μας»

Αμάντα Φαρλέκα (υποδοχή)

«Είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε τον κόσμο από τη στιγμή της άφιξής του, προκειμένου να χειριζόμαστε τις κρατήσεις, να μεταφέρουμε τον κόσμο στο τραπέζι του και να απαντάμε στις ερωτήσεις του. Ποιο πιστεύω ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας; Σίγουρα είναι η τοποθεσία του αλλά και η γρήγορη εξυπηρέτηση που παρέχει».

Χριστίνα Νταλαγιάννη (υποδοχή)

«Εργάζομαι τα τελευταία τρία χρόνια στην υποδοχή κι έχω γνωρίσει κόσμο που ξεκινάει από τα Βόρεια Προάστια για να έρθει μέχρι εδώ, ακόμα και ανθρώπους από τη Θεσσαλονίκη που με το που φτάνουν στην Αθήνα θέλουν να μας επισκεφθούν. Για μένα το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο ότι το προσωπικό είναι φιλικό και η μεταξύ μας συνεργασία άψογη. Φυσικά, η παραλία που είναι στα πόδια μας και το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα αποτελούν στοιχεία που κάνουν το Balux Seaside το πιο θρυλικό beach bar».