ΠΑΡΑΛΙΑ

Η παραλία της εβδομάδας: Χάρακας

Είναι στα όρια του Nou-Pou, αφού μετά από λίγα χιλιόμετρα φτάνεις στο Σούνιο και το νοτιότερο άκρο της Αττικής. Εκεί όμως τα νερά είναι κρυστάλλινα, η παραλία παρθένα και γενικά το σκηνικό σε αποζημιώνει για κάθε χιλιόμετρο που έκανες.

Πώς θα φτάσεις

Η παραλία του Χάρακα όπως είπαμε είναι αρκετά μακριά, οπότε ξέχνα για λίγο την συγκοινωνία. Αμάξι ή μηχανή μπορεί να σε οδηγήσει εκεί. Από το Θυμάρι και μετά η διαδρομή γίνεται ειδυλλιακή. Νομίζεις ότι δεν βρίσκεσαι στην Αττική και ότι σίγουρα ένας μικρός θεός έχει ευλογήσει αυτή την περιοχή. Το να οδηγάς κατα μήκος της ακτής και να τη βλέπεις να αλλάζει μορφές ανάλογα με το φόντο και τον ήλιο, είναι κάτι μοναδικό. Πού να δεις και το ηλιοβασίλεμα από εκεί. Θα πάθεις πλάκα.

Από πού να πάρεις καφέ

Τα προηγούμενα χρόνια στον Χάρακα υπήρχε το Il Canto και εκτός από ταιριαστή μουσική με τον χώρο είχε και καφέ, μπύρες, ποτά και σνακ. Φέτος τη θέση του πήραν το Coconut και το Freezbe. Τίμια beach bars, όπου θα βρεις ό,τι λαχταράς. Από εκεί θα πάρεις τον καφέ σου γιατί πίστεψέ με σε κοντινή απόσταση δεν υπάρχει κάτι. Είναι σα να έχεις πάει σε παραλία στις Κυκλάδες χωρίς να μπεις σε καράβι.

Τι θα κάνεις εκεί

Η παραλία είναι τεράστια, από τις πιο μεγάλες στην Αττική. Είναι ρηχή, με άμμο και αρκετό χώρο. Όπως καταλαβαίνεις, όλα αυτά στα λέω για να συνειδητοποιήσεις ότι στον Χάρακα μπορείς να παίξεις τις ρακέτες σου χωρίς να ενοχλείς. Να παίξεις μπάλα στην αμμουδιά, να τρέξεις και ό,τι άλλο φανταστείς. Φυσικά μπορείς και απλά να ξαπλώσεις στις ξαπλώστρες και να απολαύσεις το τρομερό ηλιοβασίλεμα.

Τι να φας μετά

Το μεγαλύτερο ερώτημα μετά από αυτό της τοποθεσίας. Άκου να δεις πώς έχουν τα πράγματα: Έχεις φτάσει πολύ μακριά. Αν διαλέξεις να βρεις κάτι στον δρόμο του γυρισμού, τότε θα σε κόψει η λόρδα. Γι’ αυτό κι εγώ σου προτείνω να πας στα Λεγρενά και να φας τιμιότατο ψαράκι στον Θοδωρή και στην Ελένη. Η άλλη επιλογή είναι η Μαρίδα, η οποία όπως λέει και το όνομά της ειδικεύεται στη μαρίδα και γενικά στο φρέσκο ψάρι. Διάλεξε και πάρε.

Η σημαντική πληροφορία της παραλίας

Λίγο πιο μετά υπάρχει το ΚΑΠΕ. Αλλά αυτό το ξέρεις, άρα πρέπει να σου πω κάτι άλλο. Στον δρόμο για τον Χάρακα θα δεις ένα μνημείο. Περίεργο, ξένο, μνημείο που όμοιό του δεν έχεις ξαναδεί. Αν είσαι από αυτούς, που δεν έχουν σταματήσει ποτέ, τότε διάβασε τι λέει στην επιγραφή του και σύντομα θα επανέλθουμε με την ιστορία του ναυαγίου.