ΠΑΡΑΛΙΑ

Η παραλία της εβδομάδας: Άγιος Πέτρος

Μπάνιο σε ένα μικρό διαμάντι, με σμαραγδένια νερά, παρέα με κότερα και θέα τον ναό του Σουνίου.

Πώς θα φτάσεις

Ο Άγιος Πέτρος βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Σούνιο οπότε ξέχνα για λίγο τη συγκοινωνία. Θα φτάσεις με αμάξι ή μηχανή και πίστεψέ με η διαδρομή είναι μαγευτική. Νομίζεις ότι είσαι Αμοργό και πηγαίνεις από Αιγιάλη στη Χώρα. Τόσο πολύ φέρνει σε Κυκλάδες. Αφού περάσεις τα Λεγραινά και το μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή, να έχεις το μυαλό σου. Θα δεις μια ταμπέλα η οποία γράφει Άγιος Πέτρος και θα στρίψεις δεξιά στον χωματόδρομο. Το εκκλησάκι στέκει εκεί αγέρωχο και είναι αρωγός σου για να το πετύχεις.

Από πού να πάρεις καφέ

Στη διαδρομή θα πετύχεις πολλά καφέ αλλά και πακετάδικα τα οποία σου προσφέρουν καλό και ποιοτικό καφέ. Εξαρτάται από το αν θες να πάρεις κάποιον στην αρχή της διαδρομής σου ή στο τέλος για να τον έχεις και στην παραλία. Αν επιθυμείς το πρώτο τότε μπορείς να πας στο Daily Coffee ενώ για το δεύτερο θα σταματήσεις στην Παλαιά Φώκαια.

Τι θα κάνεις εκεί

Στον Άγιο Πέτρο δεν πρέπει να περιμένεις κάποιο beach bar. Ο Άγιος Πέτρος αυτό που έχει να προσφέρει είναι μια μικρή σε έκταση παραλία η οποία δεν πιάνει κύμα ποτέ. Όταν θα κολυμπάς θα έχεις από πίσω σου το εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου, μπροστά σου τα ιστιοπλοϊκά που έχουν αράξει στον κολπίσκο και πάνω τον ναό του Σουνίου. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Τι να φας μετά

Μίας και είσαι Σούνιο, επιβάλλεται να φας στο Ακρογυάλι που είναι ίσως η ιστορικότερη ταβέρνα της Αττικής. Στον δρόμο της επιστροφής σου πρέπει να κάνεις στάση στη Μαρίδα και στον Σταμάτη στα Λεγραινά όπως και στον Θοδωρή και την Ελένη στην ίδια περιοχή. Όλα τους έχουν πολύ καλό και φρέσκο ψάρι. Για παγωτάκι κάνε μια στάση στην Παλαιά Φώκαια στο “Και στην κορυφή σιρόπι”.