ΠΑΡΑΛΙΑ

Η παραλία της εβδομάδας: Ακτή Ασημάκη

Πως θα φτάσεις

Η ακτή Ασημάκη βρίσκεται στο Σούνιο. Μην σου φαίνεται μακριά. Βασικά καλά κάνεις και σου φαίνεται γιατί σε σχέση με άλλες παραλίες είναι λίγο μακρούτσικα αλλά δεσ’ το σαν εκδρομή. Εξαρτάται και από που θα πας. Αν την προσεγγίσεις από την παραλιακή, βρίσκεται στο 60 χιλιόμετρο της Αθηνών Σουνίου. Περνώντας από το Ναό του Ποσειδώνα μετά τα αρτοποιεία Βαμβακούση θα δεις στρίψεις δεξιά και θα πέσεις στο τέλος του δρόμου πάνω στην παραλία. Ανήκει στο συγκρότημα Ασημάκη αλλά είναι προσβάσιμη και από όποιον άλλον επιθυμεί. Μην διστάσεις. Αν πάλι φτάσεις από το Λαύριο τότε θα την βρεις μετά την Πούντα Ζέζα και το Saron Hotel.

Από που να πάρεις καφέ

Έχεις φτάσει πολύ μακριά και μπράβο σου. Όμως δεν νομίζω ότι η διαδρομή θα βγει χωρίς ένα καφεδάκι. Αν τώρα θες έναν δροσιστικό freddo μπορείς να πάρεις από τα πακετάδικα που θα βρεις στο δρόμο όπως το Daily Cafe, το Bao, το Lavo, και το cafe 34. Τώρα πριν την παραλία ακριβώς υπάρχει ο φούρνος Βαμβακούση που μπορείς να προμηθευτείς καφέ για την παραλία και ότι άλλο εφόδιο επιθυμείς.

Τι θα κάνεις εκεί

Η αμμουδιά σου επιτρέπει να παίξεις με την καρδιά σου όσο επιθυμείς. Ρακέτες, beach volley και όποια άλλη αθλοπαιδιά  επιθυμείς. Αν θέλεις σκιά μην βασιστείς στους φοίνικες που υπάρχουν στην ακροθαλασσιά, αλλά πάρε την δική ομπρελίτσα. Τα νερά είναι ρηχά και ιδανικά για οικογενειακές καταστάσεις και παιχνίδια.

Τι να φας μετά

Έφτασες μακριά και πρέπει να ανταμειφθείς για αυτό. Οι ταβέρνες γύρω από το Σούνιο είναι ιστορικές αλλά και τρομερά ποιοτικές. Εγγυημένη επιλογή είναι η Μαρίδα και ο Σταμάτης που βρίσκονται προς τα Λεγρενά ενώ αν θες κάτι πιο κοντινό τότε το εστιατόριο Άρτεμις είναι πολύ κοντά στην παραλία ενώ το ιστορικό Ακρογυάλι κάτω από τον Ναό θα σε ταξιδέψει αρκετά αφού βρίσκεται πάνω στην παραλία. Τώρα αν διαλέξεις να φύγεις από Λαύριο και εκεί θα βρεις πολύ ενδιαφέρουσες ταβέρνες για να καλύψεις την πείνα σου.