ΠΑΡΑΛΙΑ

Η παραλία της εβδομάδας: Ακτή Ποσειδωνία

Η αμμουδιά και τα πεντακάθαρα νερά, σε ανταμείβουν για τα χιλιόμετρα που έχεις διανύσει.

Πως θα φτάσεις

Η ακτή Ποσειδωνία βρίσκεται στο Σούνιο. Είναι η παραλία του οικισμού και όσοι έχουν εξοχικές κατοικίες εκεί την προτιμούν με κλειστά μάτια. Για να φτάσεις πρέπει να τα κάνεις τα χιλιομετράκια σου. Αν την προσεγγίσεις από την παραλιακή, βρίσκεται στο 60 χιλιόμετρο της Αθηνών Σουνίου. Περνώντας από το Ναό του Ποσειδώνα θα συνεχίσεις λίγο ακόμα στον κεντρικό δρόμο και θα συναντήσεις ταμπέλες μιας και είναι κεντρική παραλία. Αν πάλι φτάσεις από το Λαύριο τότε θα την βρεις μετά την Πούντα Ζέζα και το Saron Hotel.

Από που να πάρεις καφέ

Έχεις φτάσει πολύ μακριά και μπράβο σου. Όμως δεν νομίζω ότι η διαδρομή θα βγει χωρίς ένα καφεδάκι. Αν τώρα θες έναν δροσιστικό freddo μπορείς να πάρεις από τα πακετάδικα που θα βρεις στο δρόμο όπως το Daily Cafe, το Bao, το Lavo, και το cafe 34. Τώρα πριν την παραλία ακριβώς υπάρχει ο φούρνος Βαμβακούση που μπορείς να προμηθευτείς καφέ για την παραλία και ότι άλλο εφόδιο επιθυμείς.

Τι θα κάνεις εκεί

Έχει ένα μικρό πλεονέκτημα τούτη η παραλία. Κυριαρχεί η αμμουδιά αλλά στο δεξιά μέρος της έχει μια γλίστρα, δηλαδή πέτρες που είναι λείες. Μην απογοητεύεσαι, τα νερά είναι πεντακάθαρα και αξίζει η βουτιά καθώς και όλα τα παιχνίδια που μπορείς να παίξεις σε αυτήν. Έχει λιγοστές ξαπλώστρες αλλά μπορείς φέρεις την δική σου ομπρέλα αν είσαι της σκιάς. Άραξε, απόλαυσε τα τζιτζίκια και την θάλασσα και θα έχεις ένα τέλειο μπάνιο.  

Τι να φας μετά

Έφτασες μακριά και πρέπει να ανταμειφθείς για αυτό. Οι ταβέρνες γύρω από το Σούνιο είναι ιστορικές αλλά και τρομερά ποιοτικές. Εγγυημένη επιλογή είναι η Μαρίδα και ο Σταμάτης που βρίσκονται προς τα Λεγρενά ενώ αν θες κάτι πιο κοντινό τότε το εστιατόριο Άρτεμις είναι πολύ κοντά στην παραλία ενώ το ιστορικό Ακρογυάλι κάτω από τον Ναό θα σε ταξιδέψει αρκετά αφού βρίσκεται πάνω στην παραλία. Τώρα αν διαλέξεις να φύγεις από Λαύριο και εκεί θα βρεις πολύ ενδιαφέρουσες ταβέρνες για να καλύψεις την πείνα σου.