ΠΑΡΑΛΙΑ

Η παραλία της εβδομάδας: Κολπίσκος Λαγονησίου

Πώς θα τη βρεις, τι θα κάνεις εκεί και πού θα φας μετά: Έχουμε όλα τα tips για την παραλία του Λαγονησίου με τα υπέροχα νερά και τη χοντρή άμμο που θα σε ξετρελάνει.

Πώς θα φτάσεις

Όπως θα κατάλαβες από το όνομά της, τούτη η παραλία βρίσκεται στο Λαγονήσι αλλά δεν είναι πολύ εύκολο να τη βρεις. Δεν έχει ούτε ταμπέλα, ούτε κάποιο σημάδι που να προδίδει ότι εκεί υπάρχει παραλία. Άκου με τώρα εμένα να σου πω πώς να φτάσεις. Αμέσως μετά το Heaven Beach Bar στην παραλία Πέυκο, υπάρχει ένα λοφίσκος. Στο τέλος του θα βρεις ένα μικρό χωματόδρομο. Πρόσεχε γιατί δεν είναι πολύ εμφανής. Αυτός ο δρόμος θα σε οδηγήσει στον μικρό κολπίσκο του Λαγονησίου όπου τα νερά είναι καθάρια και η σκιά λιγοστή. Αν θες να φτάσεις με τα μέσα, μπορείς να πάρεις πανεύκολα αφού κάνει στάση το 122 ακριβώς στο Πεύκο. Από εκεί λίγα μέτρα σε χωρίζουν από την παραλία.

Από πού να πάρεις καφέ

Στη διαδρομή θα πετύχεις πολλά καφέ αλλά και πακετάδικα τα οποία σου προσφέρουν καλό και ποιοτικό καφέ. Ακριβώς πάνω στον δρόμο, πριν στρίψεις βρίσκεται το Daily Cafe, το Απολλώνιο ενώ πιο πριν υπάρχει και το cafe 34. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να προμηθευτείς από πριν τον καφέ σου γιατί στην παραλία δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Εκτός αν θες να βουτήξεις και να πας κολυμπώντας μέχρι το Heaven.

Τι θα κάνεις εκεί

Θυμάμαι την πρώτη φορά που επισκέφτηκα την παραλία. Ήθελα να πιω τα νερά που βουτούσα. Η παραλία έχει χοντρή άμμο, ενώ μέσα κυριαρχούν οι μικρές πέτρες. Κατά συνέπεια, θα μπεις άνετα και θα βλέπεις τη θάλασσα κρύσταλλο. Αν είσαι της σκιάς, πάρε ομπρέλα, για να είσαι οργανωμένος, γιατί αλλιώς θα σε φάει ο ήλιος. Άραξε, διάβασε το βιβλίο σου και απόλαυσε το μέρος που δεν θα πιστεύεις ότι είναι τόσο κοντά στην Αθήνα.

Τι να φας μετά

Μίας και είσαι στο Λαγονήσι επιβάλλεται να φας στα Καλάμια που είναι ίσως η ιστορικότερη ταβέρνα της Αττικής αφού μετρά σερβιρίσματα από το 1947. Στον δρόμο της επιστροφής σου πρέπει να κάνεις στάση στον Ζάχο στη Βάρκιζα αλλά και στο Ψαράκια και Θαλασσινά. Αν περάσεις από Βουλιαγμένη σίγουρα θα σταματήσεις για παγωτό, αφού η περιοχή αποτελεί τη Μέκκα της βάφλας και του παγωτού (και της βάφλας). Αν όμως διαλέξεις να φύγεις από Καλύβια, τότε σταμάτα στον Χριστόφορο για τις μεγαλύτερες μερίδες που έχεις δει στη ζωή σου.