ΠΑΡΑΛΙΑ

Η παραλία της εβδομάδας: Κολπίσκος Λαγονησίου

Πως θα φτάσεις

Όπως θα κατάλαβες από το όνομά της, τούτη η παραλία βρίσκεται στο Λαγονήσι αλλά δεν είναι πολύ εύκολο να την βρεις. Δεν έχει ούτε ταμπέλα, ούτε κάποιο σημάδι που να προδίδει ότι εκεί υπάρχει παραλία. Άκου με τώρα εμένα να σου πω πως να φτάσεις. Αμέσως μετά το Heaven Beach Bar υπάρχει ένα λοφίσκος. Στο τέλος του θα βρεις ένα μικρό χωματόδρομο. Αυτός ο δρόμος θα σε οδηγήσει στον μικρό κολπίσκο του Λαγονησίου όπου τα νερά είναι καθάρια και η σκιά λιγοστή. Αν θες να φτάσεις με τα μέσα, μπορείς να πάρεις πανεύκολα αφού κάνει στάση το 122 ακριβώς στο Πεύκο. Από εκεί λίγα μέτρα σε χωρίζουν από την παραλία.

Από που να πάρεις καφέ

Στην διαδρομή θα πετύχεις πολλά καφέ αλλά και πακετάδικα τα οποία σου προσφέρουν καλό και ποιοτικό καφέ. Ακριβώς πάνω στον δρόμο, πριν στρίψεις βρίσκεται το Daily Cafe, το Bao, το Lavo, ενώ πιο πριν υπάρχει και το cafe 34. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να προμηθευτείς από πριν τον καφέ σου γιατί στην παραλία δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Εκτός αν θες να βουτήξεις και να πας κολυμπώντας μέχρι το Heaven

Τι θα κάνεις εκεί

Θυμάμαι την πρώτη φορά που επισκέφτηκα την παραλία ήθελα να πιώ τα νερά που βουτούσα. Η παραλία έχει χοντρή άμμο, ενώ μέσα κυριαρχούν οι μικρές πέτρες. Κατά συνέπεια, θα μπεις άνετα και θα βλέπεις την θάλασσα κρύσταλλο. Αν είσαι της σκιάς, πάρε ομπρέλα, για να είσαι οργανωμένος, γιατί αλλιώς θα σε φάει ο ήλιος. Άραξε, διάβασε το βιβλίο σου και απόλαυσε το μέρος που δεν θα πιστεύεις ότι είναι τόσο κοντά στην Αθήνα.

Τι να φας μετά

Μίας και είσαι στο Λαγονήσι επιβάλλεται να φας στα Καλάμια που είναι ίσως η ιστορικότερη ταβέρνα της Αττικής αφού μετρά σερβιρίσματα από το 1947. Στον δρόμο της επιστροφής σου πρέπει να κάνεις στάση στον Ζάχο στην Βάρκιζα αλλά και στο Ψαράκια και θαλασσινά. Αν περάσεις από Βουλιαγμένη σίγουρα θα σταματήσεις για παγωτό αφού η περιοχή αποτελεί την Μέκκα της βάφλας και του παγωτού. Αν όμως διαλέξεις να φύγεις από Καλύβια τότε σταμάτα στον Χριστόφορο για τις μεγαλύτερες μερίδες που έχεις δει στην ζωή σου.